login |

Supernatural – 15×16: Drag Me Away (From You)

2020. 10. 23. 20:20 - Írta: Necridus

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Aki a promóban látott old friend-et jobban szemügyre vette és azt gondolta a haj alapján, hogy Jo Harvell tér vissza, annak van egy rossz hírem. A Supernatural eheti része ismét előhozta Sam és Dean fiatalkori életét, miközben a jelenben ugyanazon üggyel foglalkoztak – ez azért elég ritka, ha jól tudom, összesen háromszor volt a sorozatban olyan, hogy egy múltban lezáratlan ügyet ismét elővesznek.

A fiatal verziókat azonban új színészek keltették életre (elvégre az összes eddigi megnőtt a sorozat futása során), akikre panaszunk nem sok lehet. Ők mutatták be, ahogy a fiatal fiúk egy másik testvérpárral egy motelben hogyan küzdenek meg a természetfeletti lénnyel, miközben a jelenben ugyanaz az eset és ugyanaz a testvérpár bukkan fel. Ja, meg megint kaptunk néhány percet a főszálból.

Múlt héten (és azelőtt is) már nagyon úgy voltam, hogy hagyjuk a heti eseteket, foglalkozzunk a főszállal, de most mégis azt mondom, jó volt még ezt az epizódot látni, mielőtt jön az utolsó csata. Gyakorlatilag ez volt az utolsó alkalom, amikor a fiúkat közösen láthattuk heti esetet megoldani, közben pedig megmutatták, milyenek is voltak az elején, ezzel egy szép keretet adva szörnyvadász történetüknek.

A tovább mögött folytatom spoileresen.

A heti esetet annyira nem taglalnám, mert nem volt egy nagy világmegváltó sztori. Inkább azt volt jó látni, hogyan terelgette a fiatal Dean Samet, valamint azt, ahogy a jelen énjével egymás mellé állítva látszott, mennyit változott (és ott volt a Samulet! Egyből felvettem én is a saját példányom a nyakamba). Samen is azért egész jól érzékeltették a változást, de nála inkább az epizód vége volt, ami kiemelkedő volt a részen belül.

De ne rohanjunk annyira előre, mert van itt még a vége előtt miről beszélni. Például arról, hogy Cast és Jack-et kicsit félretéve egy utolsó esetet mutattak, amin a fiúk ketten dolgoztak. Közben viszont megjelent Billy, a kaszás (csak nekem jut mindig eszembe a Billy és Mandie kalandjai?), aki meg is kérdezte Dean-t kvázi a nézőt közvetítve, hogy miért ilyen esetekkel foglalkoznak, amikor Isten el akar pusztítani mindent?

Megtudtuk, hogy Chuck az összes alternatív univerzumot végigjárta és elpusztította, és jön a miénkbe, hogy befejezze, amit elkezdett. Billy járt Jacknél is, hogy véglegesítse a tervet, amivel megölhetik Istent, akivel sajnos Amara és Jack is meg kell, hogy haljon. Dean-nél baromi jó volt, ahogy dühből gondolkodva elfogadta Jack sorsát, csak hogy Chuck-ot megölhessék és kikerüljön a mókuskerékből, amiben eddig élt.

Sam azonban mindig lelkiismeretesen küzdött, sosem hordta annyira a világ terhét a vállán, mint Dean, és az etikusság nagyobb benne ahhoz, hogy szó nélkül hagyja Jack áldozatát. Nem is véletlen, hogy Dean nem mondta el neki rögtön, amit Cas mondott Jack-ről, ami ismét a tesók közti titkolózáshoz vezetett.

Majd a már emlegetett utolsó jelenetben végül Dean bevallotta, amit tud, ezzel Samet megbántva. Először cummogtam, hogy már megint itt járunk, felnőtt emberek, akik a világ megmentésével vannak elfoglalva, ennyit titkolóznak egymás előtt (ráadásul a kvázi fiuk életéről van szó). Aztán hamar átfordult a véleményem pozitívba, ugyanis a szokásosnál jóval intenzívebbre sikerült jelenetet kaptunk. Dean saját fájdalmát próbálta elfedni, Samet védeni, akinek viszont teljesen igaza van és jogos a felháborodása.

Fura, hogy pont egy veszekedős jelenet juttatta eszembe, mennyire szeretem ezt a testvérpárost ennek a két embernek a játékával. El sem tudnék képzelni mást Sam és Dean szerepében, még ha Padalecki nem is mindig a színészek színésze. Jövő héten ebből a haragos helyzetből gyorsan ki kell másznia a testvéreknek, hogy megkezdjék a végső összecsapást, amiben az előzetesből kiderül, hogy Adam is részt vesz. Csak nem az, akire elsőre gondolnak a SupNatosok.

12 hozzászólás Ne habozz!

Ela1010 - 2020. 10. 24. 00:56

Szerintem nagyon gyenge resz volt.
Attekertem majdnem az egesz reszt. Az utolso 2 percet neztem csak vegig.
Mar tobbszor lattunk olyan reszt, amiben Dean es Sam gyerekek voltak, es kb ugyan ez volt a mondanivaloja. Csak itt kicsit gyengebben hoztak a gyerekek a szerepuket.

Pr13m - 2020. 10. 24. 07:21

Én szerettem a részt. Lehet azért mert nagy volt a kihagyás, vagy mert érzem, hogy már csak 4 rész és nem lesz többé SupNat, de akkor is. Valóban nem volt egy nagy eresztés, ahogy ez az évad sem – főleg, hogy ez az utolsó – de nem érdekel, így is szeretem és nézem. Csak legyen jó a vége, minden értelemben.

Mikilós - 2020. 10. 24. 10:29

Nagyon nosztalgikus rész volt. Még így utoljára elment, az utolsó szörnyvadászat, ami tök érdekes, hogy a múlttal egybekötöttek. Továbbá tetszett Billinek a “beszólása”, hogy itt lenne már az ideje készülődni a Nagy Csatára, mert közeleg már a vég. Kicsit fájt is, mert tényleg mindjárt itt a vége. :(

Mondjuk egy valamit nem értek, vagy már elfelejtettem.
Mi lett azzal a “látomással/flashforwardal, amikor Sam legyilkolt mindenkit a bunkerban és Dean-el találkozik. Így indult az évad is. Azzal mi is lett pontosan? Meg az hogy Sam látja, hogy mit csinál Isten is eléggé elhanyagolták.

A vége is eléggé meghatott, hogy eddig mindig kerestek más megoldást a feláldozhatóságra, de most már nem, mert nincs idő. Kész, passz. Ez van és kész. Én Dean-el értettem egyet amúgy, ha ez a szabadságuk ára.

Pr13m - 2020. 10. 24. 11:55

@Mikilós
A látomások más világokban történtek, és azokat a lehetőségeket is látta Sam, hogy azokon a helyeken hogy írta meg a sztorijukat Chuck.

A kettejük kapcsolata pedig elmúlt, ahogy a golyó okozta seb is.

tomszee - 2020. 10. 24. 12:26

nekem az utolsó jelenet alapján úgy tűnik, hogy a fináléban elválik a testvérek útja… Sam-nek családja lesz, Dean pedig lemossa az Impalát és elrobog a napnyugtába…

Necridus - 2020. 10. 24. 12:55

tomszee:

Igen, mindig ez a legtöbbször felhozott spekuláció. Végülis ott van Samnek Eileen, vele lehet a nagy csata után egy rövid jelenet, ahol felhívja, hogy találkozzanak.
Én Deannek is megadnám a családot. Lisa és Ben! De szerettem őket.

Nekem egyelőre az a tippem, hogy legyőzik, de még mindig lesznek szörnyek, így egy “sok dolgunk van még” mondattal elhajtanak a naplementébe… De nem mind a négyen, mert Jack vagy Cas szerintem odavész.

Geza Kovacs - 2020. 10. 24. 16:36

Ennyi erővel forgathatták volna tovább a 16. évadot is, vagy lezárhatták volna random bármelyik évad végén, annyira nem mennek semerre 3. része már.

yagami01 - 2020. 10. 24. 19:37

Abban látok esélyt, hogy nem valami végleges lezárást kap a sori, mert ha jól tudom Jared megszellőztette valami interjúban, hogy lehet csak pihenés a kasza és nem végleg hagyják abba a Supnatot.
Szóval ennek fénykében én egy “sok dolgunk van még” utáni impala csomagtartó lecsapódást, sötét képernyő és credit-et eltudnék fogandi. A szöveg alatt meg mehetne valami egyedibb zene, hogy éreztessük, ez most picit más. Mondjuk a fénykort megidézve egy AC/DC, például egy olyan szám, ami volt már régen és emlékezetes.

Monika - 2020. 10. 24. 22:50

Az elmúlt évekbe folyamatosan követtem a sorozatot és lehet mondani hogy meg éltek mindent amit csak lehet
Én vagyok az egyetlen aki azt kívánja hogy befejezés képen valahogy legyen egy reset Gomb és ne haljon meg Mary és a fiúk soha ne legyen vadászok ? Nem ez lenne számukra a meg felől “pihenés” ?! Ha végéig gondoljuk az egészet Mary és Jessica miatt indultak vadászni
Persze valószínű nem így lesz meg Jared is adott interjút egy lehetséges supernatural filmről

szotyi - 2020. 10. 25. 18:00

Nálam nagyon nem adták a fiatal ének, tudom hogy akik már voltak korábban azok nem lehettek mert már idősebbek. De az előző castingok sokkal jobban sikerültek.

Kissur - 2020. 10. 29. 11:39

Monika: Tegyük fel, hogy így lesz. Mi lesz azzal a sok emberrel, akiket nemcsak ők, de az apjuk, John is megmentett?

A “sok dolgunk van még” meg tök jó lenne… ha nem lőtték volna el az évad elején.

Szerintem Cas szinte biztos, hogy meghal/elviszi az Empty, Jack meg átveszi szerintem Isten szerepét.

Pip - 2020. 11. 01. 18:59

Harmatgyenge. Ahogy az előző és az az előtti rész is. :(

Nagyon várom, h vége legyen.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz