login |

Ezt nézték a magyar Netflix-felhasználók (10.17-10.23)

2020. 10. 25. 20:07 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: Netflixes nézettség

(Az előző heti toplista – a Netflixes napi sorozatos toplistái kapcsán itt írtam bővebben, a poszt szerintem elég sok kérdést megválaszol és segít pár tévhit eloszlatásában, érdemes csekkolni.)

Lássuk, hogy a múlt csütörtökkel véget ért Netflix-es hét mit hozott!

A The Haunting of Bly Manor végig uralta a hetet azok után, hogy nem az első helyen nyitott, és a The Haunting of Hill House is stabilan top10-es marad. A másik fix pont a listán a 2. Emily in Paris volt, szeretik a sorozatot a hazai nézők is. Illetve még az orosz To The Lake is elég fix, hiszen az előző hetet és a mostanit is majdnem végig a top5-ben töltötte.

Az újdonságok közül a Star Trek: Discovery először volt magyar premier, és rögtön a 3. helyen nyitott, s mivel egy részről volt szó, érthető módon később lejjebb csúszott (láthattuk, ez hogy megy a Snowpiercer esetében) – igazából nem tudtam, hogy mit várjak tőle, első helyet vagy alig top10-et, szerintem ez korrekt, talán erősebb, mint egy The Blacklist vagy Riverdale a hetiek közül. A másik múlt heti listás újonc a La Révolution lett, ami 5. helyen kezdett, utána végig bronzérmes volt – impresszív. (Hétközi újoncként az Unsolved Mysteries folytatása is magabiztosan lett listás.)

La Casa de Papel és a Gilmore Girls stabil középmezőnyt hozott, bár utóbbi tart már kifelé, a Ratched pedig el is búcsúzott, miképp a július végi premierje óta a The Umbrella Academy is először került le a listáról, de szerintem örökzöldről van szó és még látni fogjuk.

A mostani premierek közül nem lett top10 – két vásárolt amerikai sorozat, két gyereksorozat, egy lakásátalakító reality és egy talkshow, amik talán nem meglepők (bár a The Alienist inkább csak az S1-es felirat hiánya miatt), ahogy a Grand Army sem, de a spanyol-mexikói szériát ilyen címmel top10-be vártam volna, a régió több országában is ott kezdett, ahogy a Pup Academy is:

  • 10.16: A kutya akadémia (Pup Academy) 2. évad
  • 10.16: Valakinek meg kell halnia (Someone Has To Die / Alguien Tiene Que Morir) 1. évad
  • 10.16: Grand Army (Grand Army) 1. évad
  • 10.16: Az utolsó srácok a Földön (The Last Kids on Earth) 3. évad
  • 10.16: Álomotthon mindenkinek (Dream Home Makeover) 1. évad
  • 10.21: David Letterman: A következő vendégemet nem kell bemutatni (My Next Guest Needs No Introduction) 3. évad
  • 10.22: Te én meg ő (You Me Her) 5. évad
  • 10.22: Az elmeorvos (The Alienist) 2. évad (Az elmeorvos: A sötétség angyala (The Alienist: Angel of Darkness))

8 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2020. 10. 25. 20:49

A Someone Has To Die-ról tervezek írni, keresem az olyan sorozatokat, amiket megnéztem és esetleg nincs róla kritika :)

winnie - 2020. 10. 25. 21:18

arról lesz írás tőlem is, meg a grand armyval is jövök.

Scat - 2020. 10. 25. 21:34

Grand Army a cím alapján felkeltette az érdeklődésemet. Gondoltam valami jó kis történelmi dolog lehet.
Aztán megláttam a netflixes borítóképet, és meh…

Ez a színes-szagos iskolai történet (pláne Brooklynban, tehát szokásos “rasszista” klisé veszély) nem nekem való.

Qedrák - 2020. 10. 25. 21:40

A Grand Armyról a címe alapján én is valami napóleonos történelmi sorozatra asszociáltam. :D

winnie - 2020. 10. 25. 22:00

scat: egy nagyon nyers sorozat tinikkel, elég erős, semmi színes-szagos nem volt a kezdésben, legálibbis az, ahogy az első jelenetben egy lány könyékig matat egy másikban, hogy kiszedjen egy belészorult óvszert, arra én nem ezt a jelzőt használnám.

az, hogy érint egyesek számára kényes témákat (tény, hogy egy terrorista támadással indítanak, de az siman lehet belföldi terrorizmus is), az szerintem nem baj, sokkal rosszabb lenne, ha óvatoskodna, meg ugye kinek ez, kinek az kényes, inkább legyen reális. ha meg eltakarjuk a szemünket, attól még létezni fog az, ami előttünk van. (egyébként a fiatalok körében a rasszizmus nem annyira divat szerintem, hogy itt téma legyen, főleg nem brooklynban. de persze előhúzhatják akkor is, ha ciki. a tinik kapcsán sokkal aktuálisabb téma a szexualitás, na ott van mit kibeszélni.)

nyilván a hangsúly a klisén lehet, de nem lehet minden sorozatot azzal a félelemmel megközelíteni, hogy klisés vagy rossz lesz. abban kell bízni (szerintem), hogy jó lesz, jó karakterekkel, klisék nélkül. tény, hogy ebből van a kevesebb, de ettől még kár lenne másképp nekimenni.

Scat - 2020. 10. 25. 22:18

De winnie, írtam, hogy a borítóképből indultam ki. Nem fair, hogy utána a fejemre olvasod az első rész tartalmát, hogy az alapján ítéljem meg. Hiszen nem láttam.

Plusz én örülök, ha nem húzták elő a kötelező rasszista kártyát (ami szerintem fiatalok körében ugyanakkora divat), de a tapasztalataim alapján az ilyen iskolai/tinédzser sorozatok manapság a pc megközelítés körül forognak. És én ezekre hagyakszom, nem a bizalomra. Azt ki kellene érdemelni.

Mom - 2020. 10. 26. 10:26

Scat: én megnéztem az első (meg talán a második?) részt. A szokásos klikkesedős kliséket egészen jól kezelték szerintem. Legalábbis én meglepődtem, hogy az egymás szívatása és gúnyolása, kirekesztése itt mennyire nem volt túltolva. Leszólták aki ilyenre vetemedett és az elkövetők is érezték tetteik súlyát. Nem is tettek úgy, mintha nem létezne ilyen, de nem is ez volt a fő konfliktus. Bár nem folytattam, de nekem pont ez a része kellemes csalódás volt. A többi viszont…

Thomas - 2020. 10. 26. 11:48

Akkor ebbe a Grand Armyba majd lehet, hogy belenézek, hátha… De megvárom azért Winnie kritikáját:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz