login |

Hírhétfő – Star Trek: Picard 3. évad! Staged 2. évad!

2020. 10. 26. 09:22 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Nem tudom, hogy számít-e valakinek, de az óraátállítás miatt egy ideig egy órával hamarabbra kerültek a mi időszámításunkhoz képest az amerikai premieridőpontok, szóval egy órával hamarabb jöhet a világpremier tartalom az HBO GO-ra. Lehet. Az NFL-meccsek mindenesetre 18:00-kor kezdődtek tegnap.
 • Mai magyar premier: Tudhattad volna 1. évad, A 19-es körzet 3. évad, Los Angeles legjobbjai 2. évad, Egy csipetnyi bűvölet 3. évad, Scooby-Doo és (sz)társai 2. évad
 • Premier: The Undoing S1, The Eric Andre Show S5, Dream Corp LLC S3, The Ready Room S3, I Love Mama’s Boy S1, Alaska: The Last Frontier S10 + Finálé: Marvel’s Spider-Man S3, Evil Lives Here S8, Halloween Freakshow Cakes S1
 • Új a magyar Netflix-en: Dr. Yo-hon (Doctor John) 1. évad, Álmok ligája (Hot Stove League) 1. évad, The Devil Punisher 1. évad (hetiben!)
 • Lekerül a magyar Netflix-ről: 11.10 Nowhere Boys
 • Magyar premier – TV2: 10.29 Zsaruvér (Blue Bloods) 9. évad
 • Magyar premier – AXN: 11.13 Startup (Startup) 3. évad
 • Magyar premier – RTL Klub: 11.01 Életünk története (Story of My Life HUN) 1. évad
 • Magyar tévés premier – HBO: 10.29 John Wilson tanácsai (How To With John Wilson) 1. évad
 • Nem premier, de az Enfield szelleme (The Enfield Haunting) az HBO után az Epic Drama-ra is érkezik 10.31-én.
 • A perspektíva kedvéért, bár pontos szám nincs, de a berendelés ellenére elkaszált GLOW 4. évadjának költségvetése 8-12M dollárt lett volna részenként – még a vírus kapcsán hozott biztonsági előírások költségek beszámítása előtt.
 • Scott M. Gimple-ék újabb The Walking Dead-es crossoveren dolgoznak. Ahogy fogalmazott: “valamin, ami tartalmaz crossoveres elemeket”.
 • A Star Trek: Lower Decks 2. évadjában további Star Trek: The Next Generation-cameok várhatók.
 • Az NCIS: New Orleans 7. évadjára állandó szereplőnek lett kiemelve Chelsea Field (Rita Devereaux).
 • Karácsonyi különkiadást kap a Disney+-on a High School Musical: The Musical: The Series.
 • A Baki 3. évadja a Hanma Baki – Son of Ogre történet adaptációja lesz.
 • Megjelent a Younger alapjául szolgáló könyv írójának, Pamela Redmond-nak az új regénye, aminek a címe Older, és aminek a hangoskönyv változatát Sutton Foster narrálja. A történet arról szól, hogy Liza könyvet jelentet meg arról, hogy adta ki magát fiatalabbnak a Yonger-ben, miközben Kelsey tévésorozatot akar készíteni a könyv alapján.
 • A WarnerMedia lelövi lineáris HBO és WB Tv tévécsatornáit a következő országokban: India, Pakisztán, Maldív-szigetek és Banglades.
 • Cary Joji Fukunaga fogja rendezni az AppleTv+ sorozatának, a Masters of The Air-nek az első 3 részét.
 • A The Spongebob Movie: Sponge on the Run film 11.05-én kerül fel a Netflix-re.
 • A BBC berendelte a Staged 2. évadját.
 • A CBS All Access berendelte a Star Trek: Picard 3. évadját. Ez még nem hivatalos, de a Produkciós Közlöny lehozta a forgatáskezdés időpontját, és az elmúlt hónapokban ezek alapján (ld. a Star Trek: Discovery S4 berendelésének januári közlönyös infója és októberi hivatalos bejelentése) megelőlegezett infók eddig elvileg mindig valósnak bizonyultak. De 100% csak akkor lesz mindez, ha hivatalosan is bejelentik. (A hivatalos bejelentésről nem lesz jelzés hírben, mert nem akarunk duplázni, csak akkor szólunk, ha véletlenül mégsem kerül sor rá.)
 • Darren Star, az Emily in Paris készítője beszél a szezonzáróról.
 • Adrianne Palicki beszél a soha be nem rendelt Wonder Woman-pilot készítéséről.
 • Vendégszerep: Brooke Smith, Jeffrey Joseph, Gage Marsh, Gabriel Jacob-Cross – Big Sky (visszatérők), Derek Webster – 9-1-1: Lone Star (visszatérő), JR Bourne – On the Verge (visszatérő),
 • Pilotszerep: Ken Marino – Wilde Things (CBS), Hayes MacArthur – Kids Matter Now (ABC)
 • Interjú: Jessica Rothe (Samantha – Utopia), Colin Trevorrow (a Jurassic World: Camp Cretaceous executive producere), John Cusack (Dr. Christie – Utopia), Ethan Hawke (John Brown – Good Lord Bird), Lily Collins (Emily – Emily in Paris),
 • Az 5 millió forint fölötti MTVA-szerződések listája itt kérhető le: a Bagi-Nacsa Orfeuma az első fél évre például 59,5M forintot kapott, a Ridikül az első negyedévre 244M-t, az Új családi kör  401M-t a teljes évre, a Fábry teljes éves költségvetése pedig 320M forint, a Pecatúra pedig 54M-t kap.
 • Nemsokára indul itthon a Romis TV hazai streaming szolgáltató, már van honlap. A leírás szerint “a saját gyártású és forgalmazott filmek, sorozatok, műsorok, valóságshowk, dokumentumfilmek, animációk mellett betekintést nyerhetsz a kulisszák mögé. Láthatod a sztárokat közelről, bekukkanthatsz a forgatásokra, sőt akár a részese is lehetsz!
 • Új sorozat: My Name Is Lizzie – Channel 4, angol, készítő: Emilia di Girolamo, főszereplő: Niamh Algar, egy 1992-es gyilkosságról, Rachel Nickell megöléséről, és az azt követő magas nyomással járó nyomozásról, miután az ügy országos jelentőségűvé válik. Miután a bizonyítékok egy valakire kezdenek mutatni, egy fiatal nyomozó egy híres profilalkotó segítségével merész beépített akciót szervez, amiben egy rendőrnő kapcsolatot kezdeményez a vélt gyilkossal.
 • Pilotszkript: cím nélküli – Amazon, készítő: ??, executive producer: Orlando Bloom – Jared Genser, emberjogi ügyvéd élete alapján, aki politikai foglyok szabadon bocsátásán ügyködött magas kockázatú övezetekben, különleges kiképzett csapata segítségével.
 • A Warner Bros Animation megvásárolta Tui T. Sutherland Wings of Fire-könyeinek a tévésorozatos adaptációs jogait, amit Ava DuVernay produkciós cégével adaptálhatnak. Több földrészen játszódó történetről van szó, ami 5 fiatal sárkány nézőpontjából mesél – az öt sárkány egy jóslat szerint egy több évtizede tartó háborút fog véget vetni két birodalom között, melyeket nagyon megtépáztak a harcok.
 • A Defying Gravity már elindult egy ideje a Glamour YouTube-csatornáján, de ez a dokusorozat kifejezetten érdekesnek tűnik, ugyanis a szertornáról fog szólni, nem csak a fény-, hanem az árnyoldalairól is. 6 részben bemutatásra kerül a sport, a története, és hogy miképp változtatta meg a versengés a négy szert, valamint, hogy a tornászok miképp tolták ki fizikai és mentális teljesítőképességük határait.
 • Két új komikus sorozatot rendelt be az angol Comedy Central. A nemrég indult Guessable egy panel show Sara Pascoe műsorvezetésével, amiben 2 csapat verseng azon, hogy beazonosítson egy dobozban lévő híres nevet vagy tárgyat. Társ-műsorvezető: John Kearns, csapatkapitányok: Alan Davies és Darren Harriott. A Channel Hopping With Jon Richardson-ban pedig Richardson az előző hét legvadabb tévés felvételeit fogja mazsolázgatni.
 • Vádat emeltek a Live PD-ben szereplő egyik seriff, Robert Chody ellen, mondván bizonyítékot semmisített meg, konkrétan egy rendőri őrizetben meghalt gyanúsított kapcsán.

14 hozzászólás Ne habozz!

debali - 2020. 10. 26. 10:18

tegnap bejelentették a Tv2-n a Sztárban sztárban a Farm VIP kezdését: nov. 15. vasárnap, és utána talán hétköznap váltja a Bazárt. A Konyhaőnök VIP-nek lesz 1 hét előnye, ami nem biztos, hogy jó ómen a műsornak.
A Sztárban sztár valószínűleg nov. 8.-án végez,
így elképzelhető, hogy a Tv2 maszkos műsorának második évada nov. 22. előtt nem kezd. Lehet, hogy megvárják vele, amíg kifut az Rtl-n az Álarcos idei évada?

juhaszvik - 2020. 10. 26. 11:41

Ez a GLOW-os összeg vajon sok vagy kevés? Nekem így leírva soknak tűnik, de nem igazán értek hozzá.
Illetve erről jut eszembe, hogy az ilyen streaminges-nemepizódikus sorozatoknál van még ilyen, hogy epizódokat forgatnak le? Nem úgy van inkább, hogy egy helyszínen felvesznek egyszerre inkább több epizódnyi jelenetet?

winnie - 2020. 10. 26. 11:49

kábelen, streamingen sokszor nyomják a részeket egy csomóban, helyszínenként, vagy totál összevissza a szezonon belül, de gondolom ez a lebontás egy részre. (éppen ezért egyébként nem is tudtam értelmezni például egy game of thrones-résznél a rendezőket, mert (bár nem vagyok képben) kizártnak éreztem, hogy valaki a 4×02-ben megcsinálta a rész jeleneteit 3-4 országban, aztán a 4×03-ban jött egy másik rendező, aki megint 3-4 országban felvette az ő adagját, miképp azt is, hogy a rendezők egymás mögött álltak az egyik országban, és várták, hogy az egyik végezzen a 4×02-es jeleneteivel, hogy leforgathassa a saját 4×03-as jeleneteit, amik ugyanazon a helyszínen forognak:)

juhaszvik - 2020. 10. 26. 12:05

winnie: ebbe eddig bele se gondoltam. Furcsa elképzelni, hogy van egy nagy stáb, amely együtt dolgozik, kivéve a főnököt(?), aki részről részre cserélődik.
Akkor én inkább ezt úgy tudnám elképzelni, hogy (vegyük példának got első évadját, amit négyen rendeztek) a négy rendező folyamatosan együtt dolgozik, mindannyian ott vannak minden jelenetnél, maximum felosztják egymás között, hogy ki mondja ki az utolsó szót.

winnie - 2020. 10. 26. 12:15

nagy erőforrás pazarlás lenne az egész, szóval ez is olyan lehet, hogy a kredit sokszor csak névleges (de passz, minden sorozat más), vagy százalékos munka alapján odaítélt, mint mondjuk egy szkript esetében, amit ugye sokszor az írószoba együtt ír, illetve a showrunner 100%-ban átír, és az kapja a kreditet, aki a rotációban éppen jön, pedig nincs több köze hozzá, mint másnak.

ez persze technikai dolog, de így elvész annak a nézői visszajelzés lényege, ami isteníti az adott rész íróját vagy rendezőjét.

human - 2020. 10. 26. 13:04

szerintem a rendezőknek egyrészt kisebb szerepe van sorozatoknál, de ha már ezt emlegetitek, azért a “terep” előtt is van munka, olvasta a forgatókönyvet és a fényképésszel közösen kitalálta milyen beállításokat akar, miképp akarja a jelenetét megvalósítani. Még akkor is, ha konkrétan más veszi fel a helyszínen.

winnie - 2020. 10. 26. 13:07

igen, ez igaz. az a 8-14 forgatási nap az bőven csak a kisebb része, mint tartalmi, mind pedig idő szempontjából, hiszen a díszletben nem ő a főnök, hanem az epizód írója (ha kiküldik országos sorozatnál), vagy a showrunner (ha kábelesről van szó), vagy az executive producer (ha európai vagy angol sorozat). ami a rendezőnél sokat jelent, az az előkészítés, illetve az utómunka, ott már vannak alone time-jai, csak a produkciós tagokkal, illetve a vágóval. más kérdés, hogy utána még a showrunner is jön, de, a directors cutot mégiscsak ő teszi le az asztalra, és az egész forgatást előzetesen ő beszéli meg, kezdve a location scoutinggal meg a tone meetinggel.

Venom - 2020. 10. 26. 13:10

Sponge on the Run-hoz várható magyar szinkron a premierre? A Spongyabobnak elég jó szokott lenni a szinkron.

winnie - 2020. 10. 26. 13:20

most nem tudom megnézni, de ha lesz szinkron, akkor mostanra talán már szinkronos az előzetese. ha nem az, persze az sem jelenti, hogy nem lesz, de részemről passz, lehet, hogy valaki tudja.

kiskiraly - 2020. 10. 26. 14:08

A Mária Terézia sorozatot (mind a két évad) eladták külföldre is:

Arte (francia-német kulturális csatorna)
Rai (olasz köztv)
RPT (portugál köztv)
OKKO.Tv(orosz)
Walter Present (angol nyelvterületen jelenévő SVOD)
https://www.c21media.net/maria-theresa-travels-with-walter/print

kiskiraly - 2020. 10. 26. 14:08

*RTP

Ping98 - 2020. 10. 26. 14:45

@Venom @winnie

Szinkronos már az előzetes Spongyánál. :D

Desmond Wallace - 2020. 10. 26. 17:50

“A Mária Terézia sorozatot (mind a két évad) eladták külföldre is:”

Vajon nálunk jön-e belőle a 2. évad?

kiskiraly - 2020. 10. 26. 22:41

Jó kérdés. Talán idén karácsonykor vagy új év első napjain egy éves késéssel ;) Szokásos nulla promócióval, mint általában.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz