login |

The Conners: kezdett a 3. évad

2020. 10. 27. 20:00 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Ugye ez az első élőszereplős országos sorozat, ami elindult ősszel, azaz, amit már a járvány idején forgattak? Mármint nyilván a 3 szerdai ABC-komédia egy napon indult, csak a kezdési időpontjuk más, de erről írok először, és ezt is kezdték el először forgatni. Lehet, hogy pár hét múlva meg kéne kérdeznem, hogy látva az addigi országos szériákat, tapasztalunk-e valamiféle változást, amiről lerí, hogy más időkben készültek?

De most a témára, még akkor is, ha itthon tényleg csak nagyon kevesen követik a Roseanne spinoffját, a csóró Conner-családról szóló keserédes komédiát, amit már eddig is sújtott minden, de most, a vírus miatt végképp oda lett a szerencséjük, munkanélküliségtől kilakoltatásig minden volt itt. (Az alaphelyzetről rögtön a The Middle jutott eszembe, ami dettó egy szopóágon lévő famíliáról szólt, míg a komorabb tónusról a Mom.)

A fentiekből kiderül, hogy a járványhelyzetes körülmények a történéseket is elég komolyan befolyásolják, marad tehát reflektív a sorozat (ld. a tavalyi élő epizód, amiben élőben kommentálták az érkező választási eredményeket), ami egyrészt jó dolog, mert mégiscsak ez a valóság, másrészt pedig majd kiderül, hogy a nézők miképp fognak reagálni rá, mert lehet, hogy nem maszkokra meg egyéb szenvedésekre kíváncsiak, ha komédiát keresnek. (Mázlija van a The Goldbergs-nek, hogy a 80-as években játszódik.)

Na, nem mintha a The Conners-től korábban távol állt volna a drámaibb megközelítés, hiába volt optimista a sorozat végkicsengése, a komolyabb témákat sosem kerülték, és abból volt bőven. Most is van, némelyik szálat tovább is vitték, bár akadt szereplő, akit ezúttal mellőztek.

Az pozitív volt, hogy Dan szála Katey Sagal karakterével optimistába hajlik, aranyos a kapcsolatuk (kár, hogy a lányok pasijai baromira nem jönnek be nekem karakterként), elkél is majd most neki a támasz, miután Danny Trejo (tényleg csak ez a nyúlfarok jutott neki?) kiszúrt vele.

A rész egyébként korrekt volt, most jobban reagáltam rá, mint a 2. évados nyitányra, de messze van ez az S1-től vagy az utolsó Roseanne-évadtól, bár gőzöm sincs, hogy miért, hiszen az írók, a szereplők, a család megmaradt. Talán most, hogy némiképp borul a status quo?

ui1: Jé, végre van egy sorozat, ahol megemlítik, hogy az egyik karakter piszkosul hasonlít az őt alakító színészre! Volt még valamikor, valahol ilyen?

ui2: A sorozatos említés a sorozat rovatunkba most a The Nanny-t jelölném a 3×01-ből.

1 hozzászólás Ne habozz!

gebe2001 - 2021. 04. 22. 23:21

Az utóbbi részek nekem nagyon tetszettek, de egyébként is erősebbnek érzem ezt az évadot, mint a másodikat. Tetszik a komolyabb szálak előtérbe hozása, sajnálom, hogy egyre csökken a nézettsége. De azért még reménykedem egy 4.évadban!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz