login |

The Amazing Race – 32×03: Pure mayhem

2020. 10. 29. 19:30 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Á, megérkezett a kedvenc idei részem, amit nehéz lesz felülmúlni, pedig…

Mindegy, nem akarok előre szaladni, megtették ezt a versenyzők, akik a mostani szakaszon Brazíliában nyomták, ráadásul javarészt nem is a városban, amiért külön piros pont jár. Az epizód fókusza is ez lehetett volna, de végül a prímet a hibakolomp vitte el.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

It’s facts.

Nem tudom, miért nem jutott eszembe (a hosszú kihagyásra fogom), azonban csak most esett le, és gyors visszanézéssel igazoltam is magam, hogy régebben a posztokat, miképp a Survivor-ösöket is, a kiesők személyével kezdtem. Hát, azt hiszem, hogy ez a hajó most elment, de nem baj, azért a képük ki fog kerülni a végéről.

Na, szóval, pazar volt a rész, most fejeztem be és még mindig megvan a végén az a klasszikus TAR-dallam, amit a feszültség fokozódásánál dobnak be. Tudjátok, nem a fanfárintrós, hanem a másik. Amikor a végén Alana-ék beszéltek Will-ékről, akkor beúszott, engem meg szó szerint kirázott a hideg – pozitívan, annyira bejött az a pillanat, az elszántság, az eltökéltség, valójában erről szól a The Amazing Race, nem?

– I’m exhausted.
– I’m hot.

Elég durva lett az epizód, tényleg totális káosz volt (a piacon is, az értékelésnél is, a cuccok összeszedésénél, a hajókkal is, meg később), amit nagyon élveztem, itt aztán volt fel- és leszánkázás a rangsorban, lehetett szurkolni, még akkor is, ha Jerry és Frank sorsa azért elég hamar megpecsételődött.

Amit kicsit sajnálok, hogy kezd a foreshadowing kicsit túl egyértelművé válni a készítők/vágók részéről, vagy legalábbis több álca kéne. Lehet, hogy most is volt nem lekövetett felvezető mondat, színező szöveg (és akkor mea culpa, de tényleg szükség lenne a félrevezetésre), de Alana-ék részéről a clue-olvasásos megjegyzés kvázi jelezte, hogy mi várható, mint ahogy az is, hogy a szövetség “ellenük” hatásos lesz talán.

Mondhatjuk, hogy okos húzás volt az erősek összeállása, mert bármennyire is nem vagyok szövetségpárti, megint csak hasznot lehetett húzni a közeliségből, és most a geekeknek is szerencséjük volt, bár szerintem a lányok U-Turn-je nélkül is kiesett volna apa és fia.

És, ha már dupla U-Turn. Szép dolog, hogy így csorbítják a szimpla (és gyilkos) U-Turn élét, hogy nem az első, hanem a második U-Turn-ölő ejthet ki valakit, de azt a játékosoknak is tudniuk kellene. Mármint Will-éknek azt, hogy Alana-ék is vissza tudnak fordítani valakit, ha meglátják, hogy dupla melót kapnak. És csak akkor nem tudnak visszafordítani senkit, ha más is ellő egy U-Turn-t, ergó az egész csak konfliktusgenerálást szolgál. Inkább ne legyen akkor kiesés. (Ugye ilyenkor adná magát, hogy Will-ék után valaki szövetséges Will-éket U-Turn-öli, és akkor máris nem lenne több lehetőség, de ez ugye kiskapuzás és visszaélés a szellemiséggel. De ha szabályos, akkor…)

De mindegy. Alana-ék duplamelóztak, összeomlottak, de végül diadalt arattak, és elszánttá váltak. Én meg így, hogy nekik szurkoltam, frankó hullámvasúton vettem részt, remek érzelmi hatása volt az epizódnak.

A fentiek mellett is volt egyébként nagyon sok apróság, ami bejött (a focisták hülyülése, Michelle ismételt kiborulása, majd a félórás clue-keresés, az, hogy Hung & Chee-t Tongue in Cheek-nek értettem, és most már mindig annak fogom, illetve, hogy Eswar & Aparna valamiért második favoritommá váltak), de a szokottnál kevesebbet jegyzeteltem, mert tényleg elkapott nagyon ez a rész. Még több ilyet.

ui: De tényleg, mennyi hiba volt!

ui2: Az indulási sorrend a rész elején, amiből kiderül elvileg a befutási sorrend a 32×02-ből: 1. 3:36, 2. 3:58, 3. 4:22, 4. 4:29, 5. 4:34, 6. 5:11, 7. 6:28, 8. 6:31, 9. 6:33 – én már sosem emlékszem az előző részekre. Nagyjából ezek a különbségek jöttek le? Tudtuk, hogy vagy 20 perc előnnyel nyertek, hogy a 6. helyen több, mint fél óra hátránya és egy óra előnye volt Will-éknek, meg ilyesmi?

           

7 hozzászólás Ne habozz!

Mongoose - 2020. 10. 29. 19:51

Annyira jó lenne tudni, hogy ezt honnan lehet letölteni, vagy streamelni itthon :/

winnie - 2020. 10. 29. 21:45

legálisan itthon nincs sajnos, de letölteni vagy streamelni szerintem úgy, ahogy minden mást, ami nincs itthon legálisan.

Enzo - 2020. 10. 30. 01:25

32×03

Tyűha…. the battle lines are drawn. És nem csak a műsorban, hanem magamnál is.
Alana és Leo az abszolút kedvenc, úgyhogy talán nem is kell ecsetelnem, hogy 1. mennyire izgultam a rész során értük 2. mennyire remélem, hogy Will&James elsőkből utolsók lesznek a következő részben.
Az ötös szövetség úgy egyébként nem antipatikus, érdekes nézni, hogy tényleg mennyit segítenek egymásnak – de szerencsére a “másik oldalon” Kaylynn-ék is megadták a “tartozásukat”, rendesen megkönnyebbültem, amikor a második U-Turn-t rárakták Jerry&Frankre. Talán meglehetett volna anélkül is, legalábbis nem hiszem, hogy Alanáék odaérése előtt lett volna valamelyik másik csapat annyira gané, hogy direkt ellövi mondjuk a meleg párosra a fennmaradó helyet, hogy kitoljon velük…de így volt biztos. Jerry és Frank amúgy kicsit olyan semmilyen csapat volt, az érzelmes családi kapocs talán az egyetlen, ami miatt megjegyezhetőek… így viszont egy elég erős mezőny maradt bent.

A piacozás hatalmas káosz volt, tetszett nagyon, főleg hogy a bevásárlólista portugálul volt, és én is amúgy portugálul tanulok egy ideje :) Röhögtem, hogy majdnem mindenki ottfelejtette a bevásárolt cuccait a parton (read the clue!), és végül ez is döntött a nagy lemaradásról hátul.
Mi volt még? Fúvócsöves clue-leszedés (stílusos!), bazinagy machete-vásárlás (wtf), kiblőrözötten ledér bennszülöttek, meg hajós pit stop, ami formabontó – és idén ezek szerint kevés hotel jellegű szállás jut a csapatoknak, most ugye függőágyban lesz az alvás :) Ja meg azon besírtam, hogy Michelle-ék nem találták a clue-s kosarat az orruk előtt :D

Kicsit még korai így 3 rész után, de egyelőre 2 csapatra mondanám azt, hogy winner pick: Team Szakáll, azaz Riley&Maddison, meg Hung és Chee. Utóbbiaknál 2 szakaszgyőzelem után egy 2.hely, az nem gyenge!

@posztreakció:
– az a konkrét dallam most így nincs meg, csak az a hangeffekt, amit akkor szoktak benyomni, mikor valamelyik csapat hibázik egy nagyot (ottfelejt/nem vesz észre valamit)
– indulási sorrend: fú, hát ezt annyira nem szoktam nézni… valahogy az előző szakasz már nem érdekel annyira így utólag, hogy visszanézzem az időkülönbségeket :)

Adam9456 - 2020. 10. 30. 10:51

Eddig a legjobb rész volt szerintem, mindenképpen a legizgalmasabb. Az első kettő korrekt volt, igazából a bevezetések voltak és most indult be igazán a verseny.
Nem igazán értettem, hogy Willéknek mi a baja pontosan Alanáékkal, mert tök kedves és normális párnak tűnnek. Hogy őket tartjak veszélyesnek, oké? Olyan hirtelen a semmiből jött, hogy kipécézték őket, és hogy összehozták ezt a szövetséget, őket kizárva. Örültem, hogy nem jött össze a U-turnnel a kiejtésük.
Igazi káosz rész volt itt a piacon, míg megtaláltak a hozzávalókat, aztan a megfelelő hajót se találták meg először, aztán meg mennyien otthagyták a cuccokat :D
Vegre volt egy detour is az amazonasi törzzsel, és ugye a U-Turn, Jerry és Frank nem volt olyan emlékezetes páros, nem annyira sajnáltam a kiesésüket.
Aki most a legszimpibb az a NFL játékosok, Leo és Alana és talan az indiai testverpár. Hung es Chee és a szakállasok is nagyon jól nyomják eddig.
Michelle és Victoria kissé idegesítő számomra, főleg a harsányabbik tagjuk az akcentusával. Ebben a részben mennyire nem figyeltek, csak kapkodtak, fél óraig keresve a piacot meg a nyomot is :D.

winnie - 2020. 10. 30. 10:57

“Jerry és Frank nem volt olyan emlékezetes páros”

az eddigi kiesések fura mód pont a leggyengébbnek és a számomra legkevésbé érdekesebbnek tűnők voltak, nem kicsit meglepődtem.

Thomas - 2020. 11. 01. 15:00

Ezt a rész én is élveztem, a nagy káoszt, hogy ki mit felejtett el és hol, alig lehetett már követni, de igen szórakoztató volt! Az kevésbé, hogy megint a szövetségesdi felé haladunk. Igen, eléggé a semmiből jött, de már megszokhattuk, hogy a u-turnos szakaszok elején szoktak ezzel foglalkozni, hogy kinek kivel van problémája és esetleg összebeszélnek-e valakik ellen. Most meg ráadásul a homokórákkal mehet is tovább a háborúskodás, mert gondolom a következőben meg Yield lesz.

És is Alanáéknek szurkoltam, mert rendesek voltak, hogy múltkor segítettek Hailey-éknek, ne már, hogy emiatt szívják meg. Más kérdés, hogy ezzel ugye ők kezdték a szövetségesdit, de azért az teljesen más szituáció volt, nem mindegy, hogy segítesz egy csapatnak, akik szimpatikusak és tényleg bajban vannak, vagy ha az összes erőset egy páros ellen hangolod.

Szerintem esélyes, hogy a szakállasok ellőtték volna a u-turn másik felét, mert velük beszéltek össze az elején. Ezt én simán kivenném a szabályokból, persze nem kötelező tudniuk, hogy ki van előttük, de ha olyat fordít vissza valaki, aki már áthaladt, akkor le kell venni a tábláról és lehet megint használni, ennyi. Na mindegy, szerencsére nem jött össze a terv. De sajnos nem túl jó ómen, hogy az erősek összefogtak, ez a két páros széllel szemben nem fog sokáig eljutni:(

Az hatalmas volt, amikor ott köröztek a fonott kosár körül és nem vették észre, hogy benne van a clue:) Én is szoktam ilyen lenni, amikor fáradt vagyok, hogy azt sem veszem észre, ami a szemem előtt van:)

Na akkor jövő héten dupla rész, hajrá Alanáék meg Hailey-ék, remélem visszavágnak a srácoknak valahogy:)

Thomas - 2020. 11. 01. 15:13

Az lett volna érdekes, hogy ha valaki ottfelejti a cuccait és úgy megy végig, azt fogadja-e Phil vagy büntetést kap vagy visszaküldi értük? Mert ugye a detour házépítős ágához nem kellettek és ha megússzák a u-turnt, akkor végigmehettek volna nélkülük is, viszont a clue-ban benne volt, hogy vigyék magukkal, szóval fene tudja. Mert ha apa-fia nem megy vissza, és megcsinálják inkább a házas feladatot, valószínűleg a hisztis csajokat fordították volna vissza, és ők esnek ki:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz