login |

Supernatural – 15×17: Unity

2020. 10. 30. 19:55 - Írta: Necridus

15 hozzászólás | kategória: kritika,

Hú, de ambivalens érzéseim vannak az új Odaát-résszel kapcsolatban! Egyfelől HUHÚÚÚÚÚÚÚÚ! Végre történt valami a főszállal, végre nem csak egy heti esetet kaptunk, amit akár el is felejthetünk a jövő hétre, hiszen nem olyan fontos így az utolsó kalandban. Ahelyett egy akkora gamechangert kaptunk, amekkorára már rég vártunk.

Ugyanakkor az egész epizód fölöslegesen volt ennyire tördelve, és maga a nagy változás valahol kiszámítható volt. Senki sem gondolta remélem, hogy a vége előtt négy résszel eljutunk már a nagy összecsapáshoz, és a maradék 3×40 percben csak ezzel fogunk foglalkozni.

A tovább mögött máris spoileresen folytatom.

Ahogy már múlt héten is említettem, Dean és Sam gyakorlatilag egymás ellen fordult, hiszen Dean elvakultan dühből végezne Istennel, Sam azonban nem szeretné feláldozni Jack-et, mindenképp másik megoldást akar találni. Emiatt az epizód nagy része konkrétan üvöltözésből állt, mert a tesók egymásnak estek. Volt ennek igen jól elsült jelenete is, például amikor Dean fegyvert fogott Samre, és gyakorlatilag sírva győzködte egymást a testvérpár.

Ugyanakkor akadt olyan félresikerült pillanat(sorozat)a is, amikor nem igazán jött át, hogy Dean miért úgy viselkedett, ahogy. Kicsit azt éreztem, hogy az írók most éppen ezt szerették volna, ezért mondta, hogy Jack nem a rokona. De eddig végig úgy viselkedett vele, mintha ténylegesen a fia lett volna, így elég karakteridegen volt a viselkedése és kamudrámát keltő.

A nagy veszekedés után két felé vették az irányt a fiúk. Dean és Jack elmentek Adamért, az első emberért, aki segített Jack-nek az utolsó lépéseket megtenni Isten legyőzésében. Közben Sam hátramaradt, hogy Cas-szel új megoldást találhassanak, amivel legyőzhetik Chuck-ot anélkül, hogy Jack-et fel kellene áldozni.

Egy harmadik szálat is kaptunk, ami egyébként nagy kedvenc volt eddig is, ahányszor a két karakter egymással kapcsolatba lépett a sorozatban. Amara és Chuck kerültek egymás mellé és próbálták egymás céljait megérteni. A három szál miatt szokatlan, képernyőre írt keresztneves megoldást alkalmaztak mint néhányszor a Walking Deadben is, amit nem igazán tudtam hova tenni. Amaráék esetében jók voltak a hosszas jelenetek, őket egészen más látni a képernyőn. Talán azért, mert két Istenség beszélget, ami nem túl mindennapos. Ugyanakkor Sam és Dean saját sztorija simán lehetett volna a szokásos módon, egy-egy váltakozó jelenettel felosztva.

Adam átadta egyik bordáját Jack-nek, ami gyakorlatilag a kanóc a bombához. Samék találtak egy kulcsot (mert ha elkezdik túrni a bunkerben a kacatokat, mindig találnak valami éppen életmentőt!), amivel át tudott jutni Billie, a halál könyvtárába. Itt találkozott Meggel az Empty-vel, akitől megtudtuk, hogy nem olyan egyszerű az egész terv, ahogy gondoltuk, ugyanis Billie-nek célja van Chuck legyőzésével.

Az, hogy Billie át akarja venni a hatalmat és valójában nem is Deanék mellett áll a nagy csatában, nem volt abszolút kiszámítható, viszont az, hogy valami nagy csavar lesz még, az biztosra vehető volt. De nem panaszkodom, eddig elég jó húzásnak érződik, hiszen elege lehet már a sok halálból, rendet akar tenni. Angyalok a mennybe, szörnyek a pokolba, halottak a túlvilágra, ahol lenniük kellene.

Csak attól félek, hogy ezzel sikerül Chuck-ot a háttérbe szorítani. Jó, a két halandó kontra a halál is elég epicnek hangzik, de azért mégsem ugyanaz, mintha Isten ellen küzdenének. Ráadásul ezt próbálták építgetni egész évadban. De az mindenképp pozitívum, hogy Sam és Dean hősiessége ezzel megint előtérbe kerül, ahogy próbálják életben tartani azokat, akik egyszer már meghaltak, de sikerült feltámasztani őket.

Úgyhogy minden a kivitelezésen múlik. Meg lehet ezt csinálni baromi jól is, de könnyen van esély rá, hogy félresiklik ez a szerelvény. De akkor hogyan tovább? Most kezdett el igazán érdekelni, mi is lesz, hiszen Jack mindjárt felrobban, Chuck ott áll a fiúk előtt erősebben, mint valaha (hiszen egyesült Amarával. Amit bánok, mert a Darkness egy nagyon jó karakter volt, így meg Chuck felszívta gyakorlatilag), az Empty még mindig ott van dühösen, Billie pedig készen áll arra, hogy véghez vigye tervét.

Három részre van már bőven elengedő történés, ezekkel már ki lehet azokat tölteni. De hogy ezt miért nem eddig tették? Miért nem lehetett az elejétől fogva jobban bevonni Chuck-ot, Amarát, Billie-t és az Empty-t. Sokkal pofásabb utolsó évad lehetett volna, mint az évad eleji miniapokalipszis néhány visszatérő szörnnyel, majd az azt követő töltelékek részenkénti 1-2 perc főszállal a végén egy komoly(nak tűnő) csatával a maradék pár részben.

De még ne temessük az évadot, lehet, hogy valami olyan csata érkezik most olyan lezárással, amitől mindenki megemeli majd kalapját! Egy viszont egyre biztosabbnak tűnik: Sam Eilennel fog búcsúzni a nézőktől, hiszen most is külön kiemelte, hogy ő is veszélyben van Billie miatt. És Dean vajon kivel az anyósülésen fog elhajtani a naplementébe a végén? “Destiel” még játszik?

15 hozzászólás Ne habozz!

Evian - 2020. 10. 30. 22:09

Kerlek, csereljetek le az elso kepet, mert spoileres. Mi egyben akarjuk megnezni a masodik loketet, ezert nem kovetjuk, viszont ez a kepet akkor is latjuk, ha nem kattintunk a kritikara. Eddig nem kellett hanyagolnom a junkit ilyesmi miatt, nem most akarom elkezdeni. Es legalabb mas ne fusson bele. Koszi a megertest.

punyapapa - 2020. 10. 30. 22:17

Evian
Nem spoileres a kép, sokszor volt már ilyen helyzet.
Nekem kifejezetten bejött a rész, bár lehet csak a Mando miatt élveztem 😃
Mondjuk az 5. évadban van egy jelenet, Dean, és a Halál között. Akkor a Halál azt mondta Deannek, hogy Istenért is elmegy majd. Gondolom ez lesz a végkifejletben, hogy végül a Halál győzi le.

Art3mis - 2020. 10. 30. 22:41

“Nem spoileres a kép, sokszor volt már ilyen helyzet.”

És? Nem arról van szó, hogy volt már ilyen, hanem hogy van olyan, aki még nem látta, hogy megint van egy ilyen helyzet. :-)

Necridus - 2020. 10. 30. 23:11

Nem gondolom, hogy ez a spoileres kep, inkabb kedvcsinalo, figyelemfelkelto. Nem latszodik, eldorrent-e a pisztoly, vagy hogy miert is van ez. Inkabb azoknak lehet spoileres, akik a 7. evadban jarnak es Cast lattak felrobbanni a fekete pacakkal a toban. De ezt nem erzem spoileresnek, mert csak annyit mutat, hogy feszultebb a helyzet, mint valaha. A reszek elotti promokepek kozt is siman talalni ilyeneket sorozatoknal, es azokat se valljuk spoileresnek.

-szerintem-
De megvarom winnie valaszat erre, mert nem problema a lecserelese, csak indokolatlan szerintem. Ugyis vivodtam, hogy konnyezo karakter vagy a pisztolyos

winnie - 2020. 10. 30. 23:16

én mindig figyelek az ilyenre, de a képet már csak azért sem gondolom gondnak, mert nincs kontextus, lehet tortnetszal, de lehet villanasnyi kepzelges, alom, alakvaltas, barmi random. persze altalaban, ha keres erkezik, cserelek, mert azon nem mulik semmi.

Nikki - 2020. 10. 30. 23:18

Az utolsó soron felnevettem :D Amúgy szerintem mehetne Amara-val ;)
Az 5-ik évadbeli Halál volt nagyon badass… akkor azt is mondta, hogy egy nap magát Istent is elkaszálja… persze aztán ez az egész át lett húzva, hisz őt kaszálták el, szó szerint, a saját fegyverével… és ahogy látom ugyanerre Billie már nem képes… Halálnak is vacaknak tartottam, nemhogy Istennek.
Dean-től meg az a jelenet valóban karakteridegen volt, fel is húztam magam rajta, egyáltalán nem értem, hogy nem volt senki, aki szólt volna, hogy ezt így most hogy, amikor egészen másképp építették fel a kapcsolatukat idáig. Igyekszem gyorsan elfelejteni és úgy veszem, hogy hirtelen felindulásból, nem komolyan mondta.

Mikilós - 2020. 10. 31. 09:27

Az utóbbi részekhez képest, most rendesen pörögtek az események, ami nekem bejött. Azt hittem a promo alapján, hogy ez is “filler” rész lesz, de nem.

Nekem abszolút bejött, hogy Billie-nek mi a terve. Hogy átakarja venni az irányítást. Jó volt talán utoljára “Empty” Meg-et látni.

Bár így visszagondolni, hogy a sorozat az elején mennyire egyszerű volt. Démonok és szörnyek vadászata, majd jöttek az angyalok. Elbuktat az angyalok, párhuzamos dimenziók. Fhu, nem is csodálom, ha Billie-nek ez a terve.

A fiúk nagy veszekedése, megmondom őszintén, hogy engem egy kicsit meglepett Dean fegyver rántása Sam-re. Volt ilyen tudom, de lehet csak azért mert ez már a vég.
Én még mindig Dean-nel értek egyet, ha már ez a szabadság ára, és azért Istent legyőzni nem hinném, hogy olyan egyszerű lenne. Meg hát, már annyiszor voltak a fiúk az Áldozat szerepében. Bírom Jacket, jó karakter, de én feláldoznám. Legalább megváltást nyerne, amit az anyjukkal tett.

Annak jobban örültem volna, ha Amara tovább marad, és együtt Istennel, szembeszáll a fiúkkal.

U.i.: Az nagyon állat lenne, ha Destielt csinálnának. XD Mindenki álma válna valóra.

Ela1010 - 2020. 10. 31. 09:44

Orulok, hogy tortent elorelepes a foszallal kapcsolatban. Szerintem a Halal terve nem is olyan rossz. Ugy lenne helyes, hogy mindenki maradna ott ahova valo. Dean-tol meg vmi olyasmit vartam, hogy azt mondja majd Jacknek, hogy nem vagy olyan mint Sam vagy Castiel. Te nálunk sokkal tobb es jobb vagy. Vagy legalábbis ugy gondolom, hogy Deannek van oka igy viselkednie Jackkal,ami majd kiderul kesobb. Mert igy teljesen karakteridegen tole.

Hádész - 2020. 10. 31. 22:10

Jó rész volt, érdekes az irány. Ha Billie-nek ténylegesen a felvázolt terv a célja, szerintem el kéne fogadniuk, persze tuti lesz még csavar.
Az eddig morzsák alapján arra következtetek, hogy a végén Dean mellé az erejét vesztett Amara ül majd be az anyósülésre.

Winch Ester - 2020. 11. 01. 01:17

Mit gondoltok, az nem lehetséges, hogy az eredeti Halált nem is tette kaszálta el Dean, hanem csak a Halál megjátszotta a halálát, aztán csak bujkál, és kivár, mint ahogy Chuck is tette sokáig?

Haláli befejezés lenne, ha az utolsó részben megjelenne az eredeti Halál, visszavenné Billietől a jól megérdemelt helyét, és a végén ő intézne el Chuckot.

TBorg - 2020. 11. 01. 12:19

Bennem is sok gondolat merült fel az epizód megnézése után.
Pl. hol ölhetik majd meg Chuck-ot? Mivel, egy a földön történő szupernova robbanás sokaknak okozna hasmenést.. Tehát én itt az ürességre tippelek, de majd kiderül.
Ha viszont az epizód végi állapotból valahogyan kiszuperálják Lucifer Juniort, akkor sima “kasza lesz” vajon? Vagy jön majd egy plan C,D,?

Hádész - 2020. 11. 01. 23:01

TBorg: Konkrétan elmondják, hogy afféle természetfeletti robbanásról van szó, a szupernóva inkább csak hasonlat, mezei halandókra nem lenne hatása.

yagami01 - 2020. 11. 04. 20:45

” Supernatural Season 15 “Carry On” Trailer ”
https://www.youtube.com/watch?v=HPKiZaEzMko&ab_channel=TVPromos

Kissur - 2020. 11. 05. 07:44

Szerintem Dean lesz a Darkness, Sam ember marad, Jack lesz az új Isten, Cas pedig az Emptyvel együtt fog lenni az örökkévalóságban. Az, hogy ki lesz az új Halál (mert ne legyen kétségünk afelől, hogy őt is megölik), azt már nem tudom.
Egyébként érdekes, hogy a teljes sorozatból kihagyták Jézust. Amikor mondták, hogy Isten fia, azt hittem, hogy Jézusra gondolnak, nem Ádámra.
Egyébként én még mindig úgy gondolom, hogy van egy harmadik, eddig rejtve maradt erő, ha az Atya, Fiú, Szentlélek hármast nézzük. Chuck lehet a Fiú, Amara a Szentlélek, de ki az Atya? Vagy Jack a Fiú és Chuck az Atya?
Szerintem a 18.részben meghal Cas (illetve átkerül az Emptybe), a 19.részben Chumara (Chuck + Amara), és a 20.részben mindent újrakezdenek.

wondorog - 2020. 11. 06. 15:22

Kissur: hasonlóra gondolok, bár nekem 2 vég van a fejemben:
– Jack lesz az egyetlen Isten, egyféle Balance mindkettejük erejével
– Dean lesz a Darkness, Sam pedig God

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz