login |

The Mandalorian: kezdett a 2. évad

2020. 10. 30. 21:30 - Írta: human

410 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, végre jött, vagyis folytatódott egy popcorn darab. Korábban is mondtam már, tudom, hogy rengeteg jó dráma és komédia sorozat van, utóbbiban nagyjából nem is tudnánk a filmeket választani, de popcornban nem annyira erős a tévé, hiszen az nem csak drága, de nem is annyira elismert.

Nyilván mindenki szerint más a popcorn, van aki egy Breaking Badet is simán oda tesz, de számomra az, ami egy május-július közötti mozis blockbustert ki tud váltani. Ilyen a Stranger Things (az első évad mindenképp), vagy a 24. És ilyen a The Mandalorian, ami a világ egyik legismertebb franchise-ának világát bővíti azzal, amit egy eredeti trilógia rajongó, és ezen nosztalgiázó megálmodott.

Szóval folytatódott az űrwestern, és ezzel vége is a posztnak? Jon Favreau, az Iron Mannel az MCU-t is bebiccentő filmes olyan jól összehozta azt, ami miatt sokan imádták az eredeti trilógiát, és tudja, hogy a sorozat közé összesereglett nézők annyira nem szeretnének változást, így ránézésre maradt a felépítés.

A premierben Mando egy fő szálat követve ismét egy mellékküldetésbe keveredett a “szíve miatt”. Méghozzá a Tatuinon, ami bizony maximumra tekerte a nosztalgia faktort, annyi ismerős dologgal volt teletéve, és most már láthatóan azt is jobban kitalálták, hogy miképp építkeznek innen. Eskü az sem lepne meg, ha idővel befutna a Solo-filmből Alden Ehrenreich is.

Viszont most negatívumokat is tudok említeni, amik közül a legnagyobb, hogy a játékidő szerintem feleslegesen volt elhúzva. Tudom, sokan már az első évadot is üresnek találták, de a kis küldetések a 30 perces epizódokba illettek, viszont a mostaniban sem volt sokkal több, csak egy plusz kanyar. Nem tudta jól kitölteni az időt ez a kaland.

És hogy visszakanyarodjak Iron Manhez, ott is 2. rész volt az, aminél már teljesen az univerzumos gondolkodás uralkodott. Vajon Favreau ismét megcsinálja? Elszórakozott valamivel, ami érdekelte, és ezzel beröccentett valami sokkal nagyobbat? Na, de ez még a jövő szele. Főleg, ha sok ilyen, kicsit unalmas rész lesz.

Mindezt tényleg úgy mondom, hogy az első évad eléggé szórakoztatott, kicsit sem utálkozva ültem a premier elé. Nyilván a kilépés egyelőre fel sem merül bennem, és azért a kezdés unalmasabb részeit is feljebb húzta a vendégszereplő Timothy Olyphant. Oké, lehet, hogy ezzel mosz ellőttem az érkezését a híreket nem olvasóknak, de nagyjából a 6. percben megmutatja az arcát.

410 hozzászólás Ne habozz!

punyapapa - 2020. 10. 30. 21:50

Nekem egy abszolút csalódás volt a rész.
Pilotnak, vagy évadzáró elötti résznek fasza lenne.
Lehet a jövőheti epizódnak, adok egy esélyt, de nem hiszem.
Már az első évadnál sem értettem, hogy mit imádnak ennyire ezen a sorozaton, mert nem történt benne semmi, 1-2 momentumot leszámítva, de azok nagyon kevesek voltak.
Egy pozitívum volt, a kis easter egg-ek. De az epizód végén felbukkanó krapek, már tökre nem érdekelt.

Jansey - 2020. 10. 30. 21:57

Pont hozza azt a hangulatot, ami kell nekem az SW világon belül. Tök jó az egész. Az első évadban talán 1 rész volt, ami nem tetszett, de az összkép így is frankó volt.
Ez meg indításnak frankó!
Csak így tovább! : )

Alain Prosztó - 2020. 10. 30. 21:57

Hú, azért kezd kicsit sok lenni a fan service, lejjebb kéne csavarni, mert ez így elég tömény.

A másik meg az, hogy ez a rész eléggé hajazott az első évad egy-két epizódjára.

Ettől azért még jó volt, de nem kiemelkedő.

clegane - 2020. 10. 30. 22:05

mozis filmtrilógiát Olyphant karakterének!

Zsoty - 2020. 10. 30. 22:08

“ Eskü az sem lepne meg, ha idővel befutna a Solo filmből Alden Ehrenreich is majd.”

Azt mégis hogy? Elvileg 5 évvel vagyunk a Jedi visszatér után tehát Solo-t itt már Ford játszotta…

heidfeld - 2020. 10. 30. 22:15

Sok-sok millióan, ámulva néztük gyerekként, Star Wars-t világát.
Azt a hangulatot, érzést idézi meg, és kb. ez a lényeg. Ezért is sikeres. Bébi Yoda, hogy mennyi új rajongót húzott be, nem tudom.
Nem volt bonyolult a történet, láttunk is ilyet, de piszok jól volt megcsinálva, kikacsintásokkal, óriási beszólással. Lefejeltem a képernyőt:D Olyphant is dobott rajta.
Nagyon frankó volt. Csak így tovább!

sleepwalker77 - 2020. 10. 30. 22:20

Azt kaptam amit vártam, első évad szintje, végre nem 20-30 perces, remélem továbbra is ilyen marad.

Kyp - 2020. 10. 30. 22:26

Nekem sajna csalódás volt. Az első évad hangulata jobb volt. Kezdek félni hogy el fog menni jobban abba az irányba mint a Disney féle 7-8-9es trilógia. Kár lenne érte,mert az első évad negyon tetszett.

Lehet szörszálhasogatásnak fog tűnni amiket írok, de sok kis ilyen dolog kizökkent, ami sehol sem jó.
Amíg az első évadban egy karbonit gépnek van értelme addig itt Anakin podracerét két jelenetbe is betolni a háttérbe fölösleges. R5 dettó. Valahogy hülyeségek is voltak amiket nem értek. Ok, hogy a Marshall nem Mandalori és leveheti a sisakot, de attól még nem kellene egy speeder bike ot is anélkül tolnia, és közben gond nélkül beszélgetni a mellette haladóval, mindez 120as tempónál…. A jelbeszédet is túlzásba vitték, és már kezdett hülyeség lenni. AZ ügyetlenkedő pit droidokok meg már majdnem Jar Jar szint, szerencsére csak egy pillanatra volt.. Az első évadban a Jawak üldözésébe is bele lehet kötni, de sztem az messze magasabb szint volt.

Egyébként csak szerintem lógott ki jobban több helyen a CGI mint az első évadban ? Pl nekem Baby Yoda bölcsője többször furának tűnt.

Nézem tovább, de a lelkesedésem csökkent, reméljük tévedek és a többi jobb lesz.

Llew - 2020. 10. 30. 22:27

Hát félig csalódott vagyok, mert a finálé után nyitásnak nem egy ilyen tucat, a hét problémamegoldása részt vártam, különösen nem megint a Tatuinon.
Ugyanakkor az, hogy Timothy Olyphantot “Marshal” fedőnévvel beteszik egy “westernbe”, arra csak azt tudom mondani, hogy This is the way. Azon teljesen leborultam. Az a kb. két perc a kocsmában a találkozással és a párbeszéddel marha jó volt.
Olyphant maga Raylan Givens. A jelenet a díszletektől eltekintve simán a Justifiedban is mehetett volna. Mintha a tükörképével találkozott volna.

Jóságos teremtőm, Boba páncélja mennyire gagyi Mandoéhoz képest. Örültem volna ha kihagyják az ismert arcokat a sztoriból, de úgy látszik a messzi-messzi galaxis továbbra sem túl nagy.

Petyo - 2020. 10. 30. 22:42

A sorozat meg mindig szar, de ezen a reszen jot szorakoztam, Raylen Givens marshall a tatooinen egy banyasz faluban :D
Plusz szorakoztato volt a parhuzam a KOTOR tatooine-s starmap kuldetesevel ( nem tudom volte benne szandekossag)

sziszko - 2020. 10. 30. 22:46

örültem, hogy kicsit hosszabb epizód volt, erős képek voltak benne, nagyon szépen megcsinálták, rég nevettem akkorát amikor a sárkány a nyomorult futót falta fel, nem a kikötözött állatot, ki volt az ürge a végén? mi a tippetek?

Llew - 2020. 10. 30. 22:51

sziszko
Boba Fett személyesen

Deviszke - 2020. 10. 30. 22:54

A végén az “ürge” Boba Fett volt, ami kb akkora wtf, es csavar mint a pilot vegen a baby yoda. Egyebkent zsenialis volt a resz szerintem.

Haksi - 2020. 10. 30. 23:11

A képi világ gyönyörű, nagyon hiányzott már egy ilyen látványelemeket felvonultató show egyetértek az írással. Az első évadot szerettem, de másodszorra ugyanaz csak látványosabban kevés lesz… , ezeket a “heti ügyes” filler részeket meg elkellene felejteni szerintem. Remélem képes lesz az éved valami plusszt nyújtani, nem pedig csak magát ismételni. Kiváncsian várom a következő részeket.

sziszko - 2020. 10. 30. 23:38

Llew
akkor le vagyok maradva, azt hittem őt megette a sarlakk

Shyllard - 2020. 10. 30. 23:49

Működött, de a sorozatban most először éreztem a tv-s minőséget, s nem jó értelemben. Nagyon sok szembetűnő cgi volt a részben, a hátteréről nem is beszélve, ami többször is kirantott az élményből. Nyilván én is maradok, de a mostani rész technikai megvalositasatol nem voltam elragadtatva. Aminek azert egy ekkora popcorn szerianal kérdés nélkül nem kéne megtortennie. És első evadban sosem éreztem ennyire sokszor ezt.

tommygear - 2020. 10. 30. 23:58

sziszko:

nagyon-nagyon régi sztori, hogy átlőtte magát rajta miután lenyelte!

Geza Kovacs - 2020. 10. 31. 00:30

Jó lesz ez :-)

Mate4182 - 2020. 10. 31. 00:57

Az jogos hogy amiota hasit a Corridor crew itt is mindenki cgi felugyelo lett :D

Szerintem jo kis epizod volt, bar en mar akkor is vakartam a fejem amikor regen megtudtam hogy Boba tulelte… minek? Na mind1. Baby Yoda cukibb mint az elso evadban, bar ez nem hittem volna hogy lehetseges

alma - 2020. 10. 31. 01:18

el is kaszaltam, ekkora szemetet regen lattam

yagami01 - 2020. 10. 31. 03:00

Nem értem, hogy egyetlen rész miatt hogyan lehet elkaszálni egy egész sorozatot, hogyha eddig tetszett. Igaz, még nem láttam az új részt, de ha nem tetszene akkor sem kaszálnám… ha zsinórban 5 rész nem tetszene, és annyira nem, akkor már talán meggondolom… :)

human - 2020. 10. 31. 03:46

másnak máshol van a határ, szerintem könnyű megérteni, nincs még 2 órája amit kidob olyasmire ami nem tetszik neki, csak hogy adjon 5 esélyt. Persze elfogadni már nehezebb :D

irgum76 - 2020. 10. 31. 04:58

nem sok minden történt benne azt is láthattuk már másik filmben:
https://coub.com/view/2l1h1v
(elég gaggyer coub lett nem ilyennek álmodtam meg de a lényeg benne van)

Quantumleap - 2020. 10. 31. 07:48

Azt remélem, hogy Bobával nem csak az évadzáróban fognak újra foglalkozni. Majd lehetne egy flashbackes visszaemlékezés, amiben megtudjuk az életbenmaradása pontos mikéntjét. Az a napnál is világosabb, hogy a páncél, amit Olyphant karaktere megvett a jawáktól és viselt ezidáig, az Bobáé.

dexike3 - 2020. 10. 31. 07:53

önreflexió vagy önismétlés, áthallások tömkelege (Düne, stb.), fanservice? ezek motoszkáltak végig bennem.
ja és nem tudom Ti mit csináltatok az első évadnál, de már akkor kiderült, hogy Boba Fett él (azt hiszem az 5. rész végén).
igaz a megállapítás popcorn. annak jó. pláne üres aggyal.
még biztos kapunk rengeteg fanservice-t, hisz érkezik Ahsoka is jediként. tippre ő lesz a yoda szakértő. és ha ő jön akkor a sithek is jönnek.
this is tha way…

Quantumleap - 2020. 10. 31. 07:58

dexike3: Az nem volt egyértelmű, csak találgatásokat indított be.

Ami viszont még eszembe jut: Boba a sztori szerint saccperkábé 40 éves kell hogy legyen itt, ahol most járunk. Morrison nem túlkoros a karakterhez 59 évesen? Bár végülis, sivatagos környezetben élve érthető, ha idősebbnek látszik valaki a koránál. :)

Dresden - 2020. 10. 31. 09:09

@Llew Boba páncélja azért gagyi, mert nem az az ember viseli akire készült.

@Mate4182 Már régen is ez volt, mindig leszólták a Walking Dead effektjeit is. A Corridor Crew azért nem a szakma csúcsa. Boba Fett nem élte túl, az hogy a három klasszikus filmen túl ki mit rak a történetébe lényegtelen. A disney is simán kidobta az addigi könyveket, a magukat nagy rajongóknak tartók hiába sipítoztak, hogy a kék fej admirális és az erő blokkoló szőrös kis állatok része a világnak.

A sorozat nyilván szar, ahogy mostanában a legtöbb sorozat, nem halad semerre történnek dolgok, de a történet szempontjából lényegtelenek.
A Marvel filmek nagyrésze is szemét, még ha egy rajongót is kérdezel meg az is azt fogja mondani, hogy jaj hát jó a Vasember kettő nem volt már olyan jó, de a többi. Na jó az Amerika kapitány első része sem volt olyan nagy szám, de le kellet tudni a bemutatást. Jó hát a Thor első és második nem volt olyan jó, de a harmadik, az igen. Az első Avengers milyen jó volt, hát a második már annyira nem és a többi és a többi.

Emberek úgy néznek sorozatokat, filmeket, hogy észre sem veszik, hogy nem szórakoznak közben.
Én is már legtöbbször csak a technikai megvalósítás miatt nézem ezeket, mert az biztos, hogy ezek után az lesz a kérés a munkám során, hogy legyen olyan, mint a Mandalorianban is volt ez meg az.

idarpidi - 2020. 10. 31. 09:25

Hát ez csalódás volt számomra.
Remélem nem ilyen műszörnyekkel fognak hadakozni…
a mini Yoda is annyira gagyi, kb mintha Mazsola és Tádé-t nézném…az előző évadban ezt kevésbé éreztem

Quantumleap - 2020. 10. 31. 09:36

Dresden: Tévedésben vagy. Már George Lucas is úgy gondolta a Jedi visszatér készítésekor, hogy Boba túlélte Sarlakkot. Lett is volna egy jelenet, ahol kimászik, de végül nem forgatták le. És a néhai Kiterjesztett Univerzum (amit mostanra Legendák címszóval illetnek) regényeiből is kiderült, hogy túlélte. A mostani Kánonban még csakugyan nem találkoztunk vele egész idáig.

Dresden - 2020. 10. 31. 10:15

Lucas gondolt sok mindent, szerencsére az elején volt aki féken tartsa. Láttuk, az előzmény trilógiánál mi történt, mikor senki nem szólt rá, hogy szar amit csinál.
Vagy akár a special editionnél.
Nagyon csodálkoznék, ha a halott Csillagok háborúját fel tudnák támasztani.
Az biztos, hogy nem egy Boba Fett utánzat bébi Yodát pelenkázó karakter lesz az.

Vödör - 2020. 10. 31. 10:19

Engem rohadtul idegesit ebben a sorozatban hogy nem latom a foszereplo arcat, mimikajat, szineszi jatekat. Es minderre egy rettento bugyuta ovodas szintu magyarazatot adnak. Nem ertem Favreaunak mi szuksege volt erre, raadasul van egy Pedro Pascal szintu szinesze akit alig hasznal. Egy reszig meg erdekesseg, evadokon at meg irritalo.

Llew - 2020. 10. 31. 11:09

@Dresden: Boba páncélja Bobán is gyagyi volt

Sheev Palpatine - 2020. 10. 31. 11:12

Hát elég határozottan nyitott a második évad, és abszolút nem számítottam rá, hogy már az első részben rögtön 2 pletyka is beigazolódik! Nevezetesen, hogy Cobb Vanth birtokolja és viseli Boba Fett páncélját (és akkor nyilván az 5. részben is ő viselte), illetve, hogy már rögtön feltűnik Boba is! Utóbbi elég ramatyul néz ki, mit ne mondjak, dehát az ikernapok már Obi-Wanra is szörnyű hatást gyakoroltak, Boba pedig a Sarlacc gyomrát is megszenvedte, ami nyilván nem volt kellemes.

A világépítés csillagos 5-ös. Bepillantást nyerhettünk a Tuskenek mindennapjaiba, végre nemcsak sivatagi vadembereknek ábrázolták őket. Továbbá végre láttunk igazi, élő Krayt sárkányt, aminek eddig csak a hangját hallhattuk (Obi-Wan ezzel ijesztette el a buckalakókat Ep4-ben), illetve csak a csontvázát láttuk (szintén Ep4-ben, C3PO elsétál egy ilyen mellett). Most viszont életnagyságában is láttuk, és hát megértem, hogy miért f*snak tőle a Tuskenek.

Az R5-ös, és Anakin-siklója is remek Easter Egg-ek voltak, illetve a buckapatkányok is, akik a Klónok támádásában tűntek fel. Szeretem, amikor a PT-re utalgatnak és nemcsak a “szentéssérthetetlentökéletesviláglegjobbja” (amúgy egyáltalán nem) OT-t majmolják.

A fanyalgókat pedig egész egyszerűen nem értem. Ez az egyik, ha nem a legjobb epizód volt eddig a sorozatban, de kb. a “filler hulladék” jelzőket aggatják rá itt egyesek. A rész se nem filler, se nem hulladék. Nem filler, haladt a történet, Mando megszerezte Boba páncélját, vagyis egy lépéssel már is közelebb vagyunk ahhoz, hogy találkozzon egy másik Mando-val (ami ugye jelenleg a célja). És a rész végén maga a célszemély, Boba is feltűnt ugyebár.

Itt egyesek szerintem nem Star Wars-szemüveggel nézik a sorozatot, hanem csak simán sorozat-szemüveggel. De ez a sorozat azért egy kicsit más, mint egy átlagos sorozat. Ez egy sorozat a világ legnagyobb fantasy univerzumában. Elengedhetetlenek benne az olyan “filler” részek, ahol a történet nem halad sokat, hanem inkább komolyabb világépítés van benne. Persze aki nem hardcore-SW-rajongó, mint én, azt megértem, hogy az ilyesmi nem csigázza fel.

Én viszont azt mondom, hogy csak így tovább, legyen még pár ilyen, hadd ismerhessük meg olyan szeleteit ennek a galaxisnak, amelyeket még sosem láttunk.

Tökéletes kezdés volt számomra.

Sheev Palpatine - 2020. 10. 31. 11:13

Egyébként ahogy fentebb írták, Boba a Legends-ben is túlélte a sarlacc-ot. De a jelenlegi kánon könyvekben is volt már rá egy tucat utalás, hogy életben van.

Quantumleap - 2020. 10. 31. 12:55

Vödör: Mondjuk azt én sem értem, hogy mi értelme volt megmutatni az arcát az évadzáróban, hogy ha most ugyanúgy egész részen át fedve van. Arra számítottam, hogy mostantól legalább pillanatokra láthatjuk sisak nélkül. Kajálás közben, amikor egyedül adóvevőn beszél valakivel, vagy csak robotok társaságában van. :)

DarkEagle - 2020. 10. 31. 13:10

Kíváncsi vagyok hogy vajon lesz-e újdonság ebben az évadban mert ez még mindig csak mások munkájának másolása egyelőre. Persze a résznek jobb hangulata volt, most éreztem először hogy westernt nézek DE 50 perc egyetlen szörny megölésére? Ugyan már. Ez belefért volna 30 percbe is. A felében amúgy sem beszéltek.

Lehet szidni a filmeket mert van miért és ott is kinyomják pofátlanúl a szemünket a fanservice-el de legalább ott van valami amiről lehet beszélni még ha fel is idegesít. Itt mit lehet említeni de komolyan? 1 évad és 1 rész óta nem történt konkrétan semmi extra. Volt pár jó pillanat, a zene továbbra is remek de ennyi.

Ráadásul nem mondhatják hogy nincs lóvé jobbra mert van és a VFX-et is gyakorlatilag készen kapják. Nem hiszem el hogy nem lehet valami más világot bejárni a Tatuinon meg a havas bolygókon meg a kietlen kocsmákon kívül. Annyi potenciál van ebben a sorozatban de csak a felszínt kapargatják.

Nagyon remélem hogy látunk végre egy normális várost is nyüzsgéssel meg élettel mert elegem van már a kietlen pusztaságból. 2 részt még kap de ha nem történik semmi akkor kasza. Max megnézem mit csináltak Ahsokával és kész.

Dober - 2020. 10. 31. 13:20
Python - 2020. 10. 31. 14:05

A rész jó volt, szokásos lassan haladunk epizódról-epizódra előre a küldetés keretében. De a Mando egy tipikus SW univerzum kibővítő sorozatformátum, szóval nem csak rajongóknak szól, de a rajongók értékelik igazán, főleg az apró elejtett v. félig-meddig elrejtett EG -et. ;) :)

Amúgy kíváncsi vagyok, hogy a hátralévő 7 részben még milyen pletykák igazolódnak be, vagy nem!

human - 2020. 10. 31. 14:21

Dresden: akkor nézz jó sorozatokat? a Ted Lasso, az Escape From Dannemore, az I Know This Much Is True, és hasonló minőségűeket.

Mate4182 - 2020. 10. 31. 14:32

A sorozat nyilván szar, ahogy mostanában a legtöbb sorozat

Veled nem lesz konnyu dulore jutni azt mar latom :D

Dregnarr1 - 2020. 10. 31. 14:56

Hangulata volt, de nagyon unalmasnak találtam. A csattanó a végén jó volt, de körülbelül ennyi. El lehet nézegetni a nosztalgia miatt, de évadnyitónak ez gyenge volt.

cherockee - 2020. 10. 31. 15:02

@human:

Nem úgy volt, hogy Jon Favreau nem akart univerzumot építeni még az Iron Man 2-ben, SHIELD-et belerakni, stb., csak a stúdió eröltette?

miles - 2020. 10. 31. 15:11

Kivételesen azt kaptam, amit vártam.
Nekem nagyon bejött, az üresjáratos megjegyzéseket nem tudom hova tenni. Ez egy jó western, az ilyen. Tegye már fel a kezét, aki kijött a moziból, mert a Jó a Rossz és a Csúf első 10 percében nem történik semmi “esemény”.

A hangulat, tempó, a zene szerintem tökéletes. Van egy-két megmozdulás, amit nem tudok hova tenni, de ugye ez egy messzi-messzi galaxis, nem pedig a Föld.

A kölyök csak háttérelem volt az epizódban, furcsa, hogy nem igazán tudtak vele mit kezdeni. De akkor is cuki.

A kezdő bunyó meg, az úgy tökéletes, ahogy tálalták. Mikor Mandó a sisakjával rátart egy ütésre, woaahh!

Persze nem kell tetsszen mindenkinek.
Aki viszont egy ilyen epizódot leszaroz, az szerintem nem tudja mit beszél. Vagy nem jó filmre ült be a “moziban”. Vagy a kettő együtt.

Viszont.

@Dresden, nálad pointless a finomkodás. Te nem rossz filmre ültél be, nálad az output az input független.

Road Lee - 2020. 10. 31. 15:46

“Quantumleap
Már George Lucas is úgy gondolta a Jedi visszatér készítésekor, hogy Boba túlélte Sarlakkot. Lett is volna egy jelenet, ahol kimászik, de végül nem forgatták le. És a néhai Kiterjesztett Univerzum (amit mostanra Legendák címszóval illetnek) regényeiből is kiderült, hogy túlélte.”

1984 óta abban a tudatban vagyok, hogy Boba Fett-et lenyelte és megette a Sarlakk… és még 2983-ig biztosan emészti. (Ha az USA premiert vesszük, ugye.) :eeekkk:

(Nem, nem nagyon olvasok a fővonalon kívül SW-t. Egyszer mesélték, hogy Csubakka is meghalt egy sztoriban, rádobtak egy holdat, vagy mi… :eeekkk: Vajon műholdat, mint a “Miért éppen Alaszkában?”… vagy “rendeset”?!)

Szóval… Boba Fett él. És ezt Temuera Morrison is tudja?

Asszem, á kell gondolnom az életemet… :-/ :gyagya:

winnie - 2020. 10. 31. 16:04

“ Szóval… Boba Fett él. És ezt Temuera Morrison is tudja?”

nem tudom, de ezt írtuk egy májusi hírblokkban: “Boba Fett benne lesz a The Mandalorian S2-ben és Temuera Morrison fogja alakítani.”

megmondom - 2020. 10. 31. 16:08

winnie szerint látatlanban 2 / 10

human - 2020. 10. 31. 17:18

“aki kijött a moziból, mert a Jó a Rossz és a Csúf első 10 percében nem történik semmi “esemény””

az első 10 percben Tuco megöl egy csomó embert és felvillantja milyen káosz karakter, aztán Angel Eyes hidegvérűen lemészárol egy családot. A harmincadik percre már Blondie megmenti Tucot, aztán feladja, aztán megmenti ismét, és különválnak az útjaik is.

Persze ha a Volt egyszer egy vadnyugatot hozod példának, az érthetőbb :)

DarkEagle - 2020. 10. 31. 17:29

Pont ezt akartam írni amit Human. Viszont maga a hasonlat szerintem hülyeség. Mármint egy filmhez hasonlítunk egy már 8+1 résszel rendelkező sorozatot. Szóval nekem senki ne merje azt mondani hogy kell még idő építkezni. Jó hogy nem már azt mondjuk, hogy kell 5 évad mire eljutunk valahová.

dexike3 - 2020. 10. 31. 17:30

@Quantumleap:
duplán reagálok. először is nem tudtam a jelenetről RoJ-nél. de valahol én is olvastam és egyértelmű volt, hogy túlélte.
a másikat az első évadnál nem kellett találgatni, talán úgyanúgy Temuera Morrison alakította azthiszem (de ebben nem vagyok biztos). inkább az a furcsa, hogy akkor még megvolt a páncélja (szóval itt -is- van egy kis önellentmondás).
de végülis mindegy lehetett e tudni vagy sejteni, a lényeg, hogy behozatk egy új story szálat vele.

ja és el is feljetettem említeni, hogy John Leguizamo mekorrát tolt egyszeműként.

miles - 2020. 10. 31. 17:47

@human: igen, a “legyes” nyitányra gondoltam, memóriám már nem a régi. Azért remélem átment, amire céloztam.

Quantumleap - 2020. 10. 31. 17:55

dexike3: Most hogy mondod, szerintem akit akkor láthattunk, az is Cobb Vanth volt. És ahogy írom, nyilván Boba páncélja volt nála mostanáig. De majd úgyis kiderül.

Road Lee - 2020. 10. 31. 20:08

“winnie – 2020. 10. 31. 16:04

“ Szóval… Boba Fett él. És ezt Temuera Morrison is tudja?”

nem tudom, de ezt írtuk egy májusi hírblokkban: “Boba Fett benne lesz a The Mandalorian S2-ben és Temuera Morrison fogja alakítani.””

Májusban? Azt legalább nem 36 éve tudja mindenki – rajtam kívül… :-/ :gyagya:
:-)

motch - 2020. 10. 31. 20:29

Merész húzás votl egy filler epizóddal nyitni mert ezzel kb el is vette a kedvemet. Igatából nem értem mire kap ekkora hypeot a sorozat mert elvégre se történet se karakterek se semmi. Az első évadban még ki tuddtam volna emelni a látványt de néztem ezt a részt és azon gondolkoztam hogy a homoksárkány annyira brutál jól nézett ki akkor azok a buckalakókutyák miért néztek úgy ki mintha egy 90-es évek beli videójátékból jöttek volna. Eddig csak azért néztem(és szerintem mindenki más is) mert egy kis jól eső star wars, de asszem ideje elengedni.

Quantumleap - 2020. 10. 31. 21:30

motch: Ha szerinted ez egy olyan epizód volt, ami semennyire nem vitte előrébb a sztorit, akkor azt javaslom, nézd meg még egyszer! Boba Fett páncéljának beszerzése, illetve az ő felbukkanása szerinted filler elemek?

#JesusismyAirbag - 2020. 10. 31. 21:37

Bejött! A Luke-tól lenyúlt távcső, a faterja fogatjának a fele, a Boba Fett -páncél, a Kotor küldi végén a fénykard-kristálypótló gyönyggyel.. memories…

Sheev Palpatine - 2020. 10. 31. 21:42

“Szóval… Boba Fett él. És ezt Temuera Morrison is tudja?”

A rész végén láthattad, hogy Temuera Morrison alakítja Bobát. De nem, biztos lövése sincs arról, hogy kit alakít…

korum - 2020. 10. 31. 22:34

Elméletileg más is lehet az, nem csak Boba, elég sok Jango klón volt mindenfelé…

Quantumleap - 2020. 10. 31. 22:56

korum: De azok már eleve felnőttként lettek előállítva, nem úgy, mint Boba, akit Jango kérésére csecsemőként, génmódosítâs nélkül gyártottak le. És ők csak feleannyi ideig éltek, mint egy normál ember. (De ha nem így lenne, akkor is már a hetvenes éveik végén járnának.)
Amúgy meg be lett előre harangozva, és tegnap óta meg is lett többhelyütt erősítve, hogy Boba Fettet láthattuk. Tehát felesleges bármiféle gyengítő teóriát keresni. :)

Sheev Palpatine - 2020. 10. 31. 23:14

Kb. kizárható, hogy a rész végén látott alak egy klón.

A klónokat nem gyártották “eleve felnőttnek”. Számos klónt látunk az Ep2-ben, és a TCW-ben is, akik még csak gyerekek. A klónokkal az a helyzet, hogy kb. 2x olyan gyorsan öregszenek mint a normál emberek a génmdosításnak köszönhetően. Így egy első generációs klónnak emberi léptékkel számolva kb. 82 évesnek kellene lennie jelenleg (YE 32-ben kezdték el őket gyártani és most YU 9-ben vagyunk), de egyértelműen nem néz ki annyinak.

Amúgy meg Boba páncélja után miért mutatnának egy random klónt, aki a páncél birtokosát szemlélné távolról? :D

Tyberius - 2020. 10. 31. 23:40

Nekem ez jobban bejött, mint bármelyik epizód az első évadból. Az 50 percet nem éreztem hosszúnak. Sőt a végén rá is csodálkoztam, hogy a The Bodyguard óta nem nagyon sikerült úgy sorozat epizódot végig néznem, hogy ne állítottam volna meg helyenként, hogy csekkoljak vmit a neten vagy a telefonon.
Az első évadtól nem ájultam el, de nem volt rossz. Ez most kifejezetten bejött. És Olyphant nagyon jó.

Road Lee - 2020. 11. 01. 07:02

“A rész végén láthattad, hogy Temuera Morrison alakítja Bobát.”

Még nem láttam a második évad nyitóepizódját.

CrashBoostZoom - 2020. 11. 01. 11:05

Nagyon jó kezdés volt! Bár én kissé elfogult vagyok mert a Knights of the Old Republic nevű Star Wars játékban szinte ugyanígy ölünk meg egy másfajta Krayt Dragon-t a Tatooine-on és ugyanúgy lenyúljuk a gyöngyöt is belőle. :D

Érdekes látni, hogy miként vezetnek vissza dolgokat a Legends tartalmakból.

Sheev Palpatine - 2020. 11. 01. 11:48

“Még nem láttam a második évad nyitóepizódját.”

Mondjuk akkor célszerűbb lenne előbb megnézni, és csak azután idejönni a kibeszélőbe.

miles - 2020. 11. 01. 13:57

@Sheev P:

Karen Travis Republic commando pentologiájában a Skirata klán nem járt messze attól, hogy genetikai módosítással a klónok öregedését normalizálják.
Sajnos sok részletet nem tudok, hogy miért, de valami komoly elvi-nézeteltérés volt az ok: az írónő egyáltalán nem fényes páncélos lovagoknak ábrázolta a jedi rendet.
Ezért 6. rész (elvileg a befejezés) sosem jelent meg, ezért nem tudni eljutottak-e a tényleges megoldásig.

Bevallom, amíg nem olvastam a könyveit, bele sem gondoltam azokba a dolgokba, amit kifejtett: a jedik eszközként használták a klónokat, nem tekintették őket élőlénynek. Sem fizetés, sem szabadság, sem hosszadalmas ápolás nem fért bele a keretbe.
És ő azért ráfeküdt arra is, hogy vajon miért kell elszakítani a családjától a padawan jelölteket, miért nem lehet párkapcsolata, gyermeke egy jedinek.
Lehet, egy kicsit túl is tolta ezt a vonalat (bár szerintem az 5 könyv nem rossz, a gondolatmenetei nem lógtak ki a történetből).

Sok beszédnek sok az alja, a lényeg: a világban meg van/volt a lehetőség a szükséges genetikai módosításra, tehát lehetséges, hogy kerülnek még elő klónok a semmiből.

Llew - 2020. 11. 01. 14:09

@miles:
Travis azért szált ki, mert amikor elkezdte írni a sorozatot, akkor szabad kezet kapott és biztosították, hogy mehet a Mandalore-i vonalon nyugodtan.
Aztán már mikor ez a szál már erősen beleépült a könyvsorozatába, akkor kiderült, hogy a Clone Wars-ba is beleviszik a mandaloreiakat, de egészen másként, mint ahogy ő ábrázolta őket, gyakorlatilag felülírva azt amit ő felépített. És a szabad kézből erősen megkötések lettek, mire ő beintett s kiszállt.

Sheev Palpatine - 2020. 11. 01. 15:29

miles: Az a könyv nem kánon, szóval nem oszt, nem szoroz.

AlfStokes - 2020. 11. 01. 17:44

Az csak fake news, hogy Pedro Pascal evad kozben otthagyta a sorozatot?

Vödör - 2020. 11. 01. 17:47

AlfStokes, vegulis mindegy, ugyse vennenk eszre… :)

walaki - 2020. 11. 01. 17:52

A fanyalgókat egyszerűen nem értem, hogy nem esik le nekik, hogy ez egy “családi mozidélután a Disney-vel”?

Ez egyértelműen azoknak készült, akik gyerekkorukban oda voltak az SW-ért, és mostanra keresők lettek, és egy hosszú, fárasztó, végigrobolt nap után kellemes frissítő limonádéra vágynak a gyerekeikkel közösen.

Nem is akar ez a sorozat komoly lenni, esze ágában sincs high-concept sztorit rittyenteni, tökéletes számára a heti megoldjuk felállás minimális átíveléssel. Ezen kiakadni kb. olyan, mint számonkérni, hogy miért nincsenek repkedő és verset szavaló angyalok a Columbo-ban.

Amit ettől elvárhat az ember, azt remekül hozza. Laza hangulat, kellemes fanservice, repkedő űrhajók, faszagyerek cowboy hősök, teljesen vér- és agyvelőmentes.

Egy negatívumot tudnék csak kiemelni, a megvalósítás sokkal gagyibb, mint az első évadban. Értem ezalatt hogy a bébi Joda bizony gumiszerűbb és akadozva mozog, és hát a CGI is az olcsóbb fajta. Mondjuk a hangulat kárpótol mindezért, szóval még belefér.

Nekem sem volt zavaró az 50 perces hossz, remélem így marad, és nemcsak az évadnyitóra húzták meg kicsit jobban (igen, én is úgy gondolom, hogy egy westernbe nagyon is kellenek az ilyen “üresjáratok”, egyáltalán nem lett tőle unalmas, sőt).

Szóval összességében tökéletesen hozza azt, amit elvárhat tőle az ember, a “popcorn sorozat” aranyérmes kifejezés erre. Ha valaki komolyabbra vágyik, ne ezt nézze és kész.

miles - 2020. 11. 01. 18:22

@sheev: Nézd, nem csinálhatnánk inkább úgy, hogy utánanézel valaminek, amiről mondasz valamit?

Karen Traviss is the author of multiple Star Wars novels, including Republic Commando: Hard Contact and its sequels, Republic Commando: Triple Zero, Republic Commando: True Colors and Order 66: A Republic Commando Novel, and Imperial Commando: 501st, as well as the Legacy of the Force novels Legacy of the Force: Bloodlines, Legacy of the Force: Sacrifice and Legacy of the Force: Revelation. She is also one of the two authors of the five The Clone Wars novels which are based on the The Clone Wars movie and the following The Clone Wars TV series (the second author being Karen Miller). She wrote the first book in the series entitled Star Wars: The Clone Wars and the third book entitled The Clone Wars: No Prisoners. Traviss was also planning on writing a sequel to Imperial Commando: 501st, but the novel was reassigned to another author due to Traviss having issues with the publisher and Star Wars canon.

westhammer - 2020. 11. 01. 19:07

“kb. 82 évesnek kellene lennie jelenleg (YE 32-ben kezdték el őket gyártani és most YU 9-ben vagyunk), de egyértelműen nem néz ki annyinak.”

A klónok támadásában mondják, hogy Jango Fett kért egy klónt a szolgálataiért cserébe és hogy az a klón nem kapott semmilyen módosítást, ergo az normál gyerek volt, nem volt öregedésgyorsítása.

winnie - 2020. 11. 01. 19:12

walaki: ha valamiért, akkor pont azért lehet fanyalogni, mert nem az, ami. és ezt pont meg lehet érteni. konkrétan te is leírod, hogy érted, hogy miért nem tetszik annak, akinek nem tetszik, csak az ellen emelsz szót, hogy… valaki ezt meg meri említeni??:O nyilván tökéletesen hozza, amit _te_ elvársz (ami szuper), másoknak meg nem hozza, amit elvárnak (ami gáz). de azt számon kérni másokon, hogy ők mit kérnek számon… nem. (ez pont olyan, mint amikor valaki leírja egy krimisorozatnál, hogy gyenge benne a krimi, mire jön a “miért kell fanyalogni, direkt gyenge benne, mert.”(dokumentált példa. vagy, hogy miért rossz egy sorozat, és akkor a reakció…, stb. ezen szerintem már rég túlléptünk. nyilván van, aki ezt várja és elégedett. más ezt várja és (PLOT TWIST!) nem elégedett. (mert nem az elvárás mértéke tesz jóvá valamit.) attól, hogy valami másnak készül, még számon lehet kérni, hogy nem nekem készül, maximum beletörődök, de ettől még a véleményem valid lesz.

“Ha valaki komolyabbra vágyik, ne ezt nézze és kész.”

nincs itt semmi gond. mindenki azt néz, amit akar, szerintem mindenki el tudja dönteni, mint ahogy azt is, hogy olvas-e véleményeket. ha azok nem tetszenek valakinek, akkor ne olvassa és kész. attól még létezni fognak a vélemények. és a “fanyalgók” is:)

Jence4 - 2020. 11. 01. 19:28

A Star Wars atmoszféra ,ha működik , beszippantja az embert, egy szuper mesébe, amitől jobban érzi magát, mialatt nézi, és utánna is. Ez nem mindegyik SW filmnek sikerül, de ennek, igen.

Sheev Palpatine - 2020. 11. 01. 20:28

AlfStokes: Igen, fake news.

“Nem is akar ez a sorozat komoly lenni, esze ágában sincs high-concept sztorit rittyenteni”

Na, ebben azért nem lennék biztos. A sorozat be fogja mutatni az Első Rend eredetét, és azon se lepődnék meg, ha Baby Yoda Palpatine-nak kellene. Giancarlo Esposito is elmondta, hogy még csak most ágyaznak meg fontos szálaknak és kérdéseknek, amelyekre majd a 3. és a 4. évadban jönnek a válaszok.

@miles: Nézd, nem csinálhatnánk azt, hogy ezt a kérdést saját magadnak címezed? Amit bemásoltál nekem, nem tudom, hogy milyen válasznak szántad. Egyetlen Karen Traviss könyv sem kánon. Nézz inkább te utána, hogy mi az, hogy kánon

https://starwars.fandom.com/wiki/Canon#2014_reboot

Tudom, rég volt már 2014, de attól még a Kánon és a Legenda szétválasztást nem kellene elfelejteni. Semmi nem kánon a régi Expanded Universe-ből, ami 2014 előtt jelent meg, egyedül a TCW sorozat kivétel.

westhammer: Na fuss neki mégegyszer a kommentem elolvasának. Konkrétan ugyanazt írtam, mint te. Jango kért egy nyers klónt magának, ez Boba. Én ezt úgy fogalmaztam meg, hogy Boba nem esett át a fejlődésgyorsításon. A többi klón meg igen. Boba az egyetlen, akiről tudjuk, hogy nem kapott ilyet.

miles - 2020. 11. 01. 22:23

@sheev:
Linkeltél 30 oldalnyi cikket és elolvastál belőle 2 sort, ami téged igazol.

Már ne is haragudj, de egy könyv, ami teljesen párhuzamosan zajlik pl. az epizode III cselekményével, annak szereplőit használja az azért esne ki a ‘kánonból’, mert a Disney nem kíván jogdíjakat fizetni az írójának? Sőt, ugye az írónőnek magával a kánonosítással is gondja volt, azaz ellenvéleménye és ezért tűnjön el egy zseniálisan felépített történet, ami az alkotók közreműködésével született?
Egy könyvsorozat, aminek 66-os parancs, 501… már a címe is?

De azt mondom, a te világodban legyen a star wars annyi, amennyiért a disney fizetni kívánt.
Ha neked ez mérce, akkor nálam (majdnem) elérted azt a szintet, amit ¬valakinek már sikerült ezen az oldalon.

ps: ne száll fel az “ez megsértődött/idióta” vonalra. Én simán csak alul-informáltnak tartalak a témában. Magamat meg teljesen érdektelennek az üzleti alapon kialakított kánon-vonalnak.Ezért van, hogy nincs olyan platform, ahol nekünk egyet kéne értenünk a témában. Olvastam ezt a kijelentést 14′ körül és jót nevettem rajta.
További szép életet.

Sheev Palpatine - 2020. 11. 01. 22:58

miles:

Kezdjük ott, hogy a Mandalorianról teóriázgatunk. Ami egy Kánon sorozat. Tehát teljesen értelmetlen, a valóságtól elrugaszkodott teóriázgatni egy olyan könyv alapján, ami nem kánon. Ezt fogd már fel aggyal.

“Már ne is haragudj, de egy könyv, ami teljesen párhuzamosan zajlik pl. az epizode III cselekményével, annak szereplőit használja az azért esne ki a ‘kánonból’, mert a Disney nem kíván jogdíjakat fizetni az írójának?”

Nem, hanem mondjuk azért mert ellentmondások alakulnának ki miatta az univerzumban?

“De azt mondom, a te világodban legyen a star wars annyi, amennyiért a disney fizetni kívánt.”

Hát igen, tudod ha egy kánon sorozatról beszélünk, akkor elég egyértelműen a korábbi kánon tartalmakból kellene kiindulni, ha teóriákat gyártunk. Neked ennyi nem jutott el a tudatodig. Képzeld csak, nekem is van olyan nem kánon könyv, ami tetszik és sajnálom, hogy már nem az, de nincs mit tenni. De ha teóriákat gyártanék valamilyen most futó műről, akkor nem fogom figyelembe venni a Darth Plagueis könyvet, mert nincs értelme.

A Legends-Kánon szétválasztás meg egyáltalán nem üzleti alapon történt, hanem mert tele volt ellentmondásokkal a korábbi kiterjesztett univerzum (amit Lucas soha nem is tekintett kánonnak amúgy!). Azt meg nem tudom, honnan szeded, hogy a korábbi Legends művekért nem kellene jogdíjat fizetni. Azokon is rajta van, hogy Star Wars, szóval bizony kell. Tehát üzleti alapja máris nincs a döntésnek.

Arról már nem is beszélve, hogy Karen Traviss (akinek te a könyveit nem olvastad a saját bevallásod szerint) még jóóóóóval a Disney éra előtt távozott. Úgyhogy végképp nem értem ezt a “Disney nem volt hajlandó jogdíjat fizetni neki”

A tények azok tények. Minden ami 2014 előtt jelent meg, Legends, és nem része a hivatalos Star Wars idővonalnak. Éppen ezért, ha egy hivatalos Star Wars anyagról teóriázgatunk, a 2014 előtti dolgokat elfelejthetjük kb. Ennyi lett volna a lényeg, de neked sikerült jól kifacsarnod ezt a témát a megsértődéseddel.

És még én vagyok alulinformált a témában :facepalm:

Sheev Palpatine - 2020. 11. 01. 23:01

Még egy kis adalék:

https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars_Imperial_Commando:_501st

Due to canon issues with the 2008 3D Clone Wars television series, which had just launched its first season, Traviss did not write a sequel to Imperial Commando.

Magyarán Lucas volt az, aki szépen telibesz*rta az írónő könyveit, de azért könnyű volt a Disneyre fognod :D kis Disney-hater :)

Enzo - 2020. 11. 02. 01:23

2×01

Na, jó kis kezdés volt ez, már hiányzott a sorozat. Tetszettek a visszautalások, akár az első évadra (kikötős nőci a Tatuinon), akár a SW-univerzum más részeire (az a pod racer darabka például), viszont a legfontosabbak baromira nem jöttek át nézés közben, csak itt a kommenteket olvasva kapkodom a fejem, hogy: “mi van, ez a kopasz fickó ez Boba Fett volt a végén?” (egyrészt nem ismertem meg, másrészt elfelejtettem a casting hírt, harmadrészt nem tudtam, hogy túlélte a sarlacc pit-et) meg hogy “mi van, Cobb Vanth valójában Boba páncélját viselte?” (fene gondolta, azt hittem csak egy sima mandalóri páncél, hát nincs akkora színválaszték náluk) … és akkor ezek szerint vagy Boba Fett vagy Cobb mentette meg az 1×05 végén a Ming-Na Wen által játszott fejvadászt is?
Szóval ezek még egy kicsit dobtak a részen :D A Jedik felkutatásával mondjuk pont zsákutcába futott Mando barátunk, és emiatt kicsit “heti nyomozós”/filler-szerű íze volt az epizódnak, ami évadkezdéshez furán hat – de igazából amíg ez is ennyire nézeti magát, szórakoztató és látványos, addig nem bánom.

Darabkák (1 negatívabb, 3 pozitívabb):
– Értékelem, hogy Mando beszél idegen nyelveken, de ez a sok szamárvisítással kevert hörgés, amivel több jeleneten keresztül kellett kommunikálnia a tusken rablókkal, az már nagyon elvitte nevetségesbe az egészet :D
– Amikor a sisakjával oldalt beleállt az ütésbe az elején levő bunyóban…. uh, az nagyon szép :D
– Röhögtem, amikor a krayt sárkány a bantha helyett a menekülő tuskent ette meg :D
– A sárkány (és a felrobbantása) amúgy is marha vagányul és félelmetesen nézett ki. A maradványaival ellesznek egy darabig a buckalakók :D (az valami tojás volt, amit találtak benne?)

Energiavampir - 2020. 11. 02. 12:39

Enzo ..nem tojás, sárkány gyöngy..

Nekem az az egy nem tetszett benne, hogy tényleg az egy bányászváros ott, tele robbanóanyaggal, és eddig senkinek nem jutott eszébe hogy ugyanmá aknázzuk alá a kis gyíkot? :) vagy egy banthára tegyünk már egy kisebb atomot és rakjuk ki csalinak??

és azt se értem mért nem lehet az eredeti star wars zene benne?..ok ez egy másik történet és sorozat, de attól még star wars..pár taktus beférhetne..

yagami01 - 2020. 11. 02. 12:49

Energiavámpír:
Én hallottam ismerős dallamokat. Pl. 8 perc 45-nél. Vagy az csak az előző részből ismerős?:D Régebbinek tűnt.
Szerintem azért nem csinálták eddig, mert fasírtban voltak a buckalakókkal. :) És a sárkányig keresztül kellett volna menni azok földjén és az lett volna, hogy egymást nyírják ki a sárkány helyett. :D

Energiavampir - 2020. 11. 02. 14:01

yagami01:

A sárkány bejött egészen a városig, ott bandázott az utca porában..és elvitt egy banthát..nyilván nem először..szerintem nem kell hozzá atomfizika, hogy legközelebb egy dugig rakott robbanócuccal kötöm ki :)

walaki - 2020. 11. 02. 14:18

@winnie: értem, amit írsz, de akkor is úgy érzem, hogy aki többre vágyott, az egész egyszerűen elfelejtette, hogy ez bizony Disney, és nem HBO vagy Netflix.

Ez egy kifejezetten gyerekbarát, családi csatornára készített sorozat, ennek tudatában kell(ene) nézni.

@Sheev Palpatine: persze, lesz átívelő szál, de nem akörül fog forogni a sztori, mint mondjuk az Expanse esetében. Ahogy az első évadban, most is bizos túlteng majd benne az epizódikusság. És ez így is van jól! :-)

walaki - 2020. 11. 02. 14:23

Hét idézetéhez (többen is írták, és szerintem is fergeteges):

(Miután a bantha helyett a menekülő tuskent ette meg a sárkány)
– They’re open to fresh ideas…

:-) :-) :-)

miles - 2020. 11. 02. 14:29

@sheev: Olvastam az összes Traviss könyvet, és nem utaltam semmi olyasmire, hogy nem tettem ilyet.
Te mégis ezt írod. Ez elég egyértelmű baklövés, és én meg leszek olyan szemét, hogy feltételezem a többi mondatod relevanciája is eképpen konvergál a zéróhoz.

Emlékezzünk csak vissza arra, min pörögtél fel ennyire: azt írtam, lehetséges a világban olyan géntechnológia, ami lassítja a klónok öregedését. Traviss könyvekre hivatkoztam (nyilván úgy tettem, hogy nem olvastam azokat, logikus).
Belátom, ez hiba volt.
Mert dedukcióval próbálhattam volna megértetni veled, hogy bizony a kaminóiaknak ez csuklógyakorlat.

Ha ezt teszem, akkor is eljutottunk volna odáig, hogy én disney-hater vagyok? Részletezzem, ez miért nagy tévedés? Oké: én minden sw filmet kedvelek amibe az utolsó 3 (7-9 részek) is beletartoznak. Ja, meg, hogy kalóz-Mickey mouse videókon nőttem fel (nagyapa csempészte be az országba a VHS kazikat, amit otthon vett fel “nyugaton”).

És igen, nem megyek bele abba, hogy Lukas meg Traviss miképpen vesztek össze (te belemehetsz, de tényadatod neked sincs erről), nem megyek bele abba, hogy mit-minek tart a Diseny(mert már írtam, hogy cseppet sem érdekel).
És azt is meg kell ismételnem, hogy a fentiek miatt nincs oka, hogy egyetértsünk a témában?

Szerintem olvasd el az Imperial Commando sorozatot te is, biztosan jobban fog szórakoztatni, mint az én “agymenéseim”. Mondjuk, ha neked az ilyen old-republic világuralomra törő jedi/sith/sith empire történetek kellenek, akkor lehet mégsem fog tetszeni. Mert ez picit emberközelibb annál.
Oké, ponyva mindkettő, az igaz, csak máshogy.
És javaslom melléjük a Tarkin, Thrawn könyveket is.
Ahsokát meg egyáltalán nem (a könyvre gondolok, az borzalmas fércmunka).

Sheev Palpatine - 2020. 11. 02. 18:31

“Olvastam az összes Traviss könyvet, és nem utaltam semmi olyasmire, hogy nem tettem ilyet.”

Pardon, félreolvastam az egyik mondatod. De azért az nem szép dolog, emiatt a tévedésem miatt annullálod a többi ténymegállapításom :D

“Emlékezzünk csak vissza arra, min pörögtél fel ennyire: azt írtam, lehetséges a világban olyan géntechnológia, ami lassítja a klónok öregedését. Traviss könyvekre hivatkoztam (nyilván úgy tettem, hogy nem olvastam azokat, logikus).
Belátom, ez hiba volt.
Mert dedukcióval próbálhattam volna megértetni veled, hogy bizony a kaminóiaknak ez csuklógyakorlat.”

Akár hogy nézzük, a jelenlegi hivatalos idővonalon ilyesmi nem történt. Tehát a Mandalórinak abszolút nem kell ezt figyelembe vennie, és minden bizonnyal nem is fogja. A kánon azért is lett létrehozva tudod, hogy az új alkotónak legyen egy vezérfonal, és hogy ne alakuljanak ki ellentmondások. Ellenérvként hiába hozod fel, hogy ezek az Ep3-mal párhuzamosan játszódnak. Van már kánon tartalom ami szintén ekkor játszódik, ergo a két történet nyilván üti egymást. Ha neked ez a kettő megfér együtt a headcanon-odban, a szíved a joga. A saját headcanon-jába mindenki azt tesz amit akar, de ha teóriázgatunk a mandalóriról, akkor maradjunk már a hivatalos kánonnál, mert csak összezavarjuk a mezei nézőket.

“Már ne is haragudj, de egy könyv, ami teljesen párhuzamosan zajlik pl. az epizode III cselekményével, annak szereplőit használja az azért esne ki a ‘kánonból’, mert a Disney nem kíván jogdíjakat fizetni az írójának?”

Itt azért eléggé úgy tűnik, mintha a könyvsorozat sorsának a megpecsételését a Disney-re kennéd, pedig semmi köze nincs hozzá (ők csak azt tették meg kánonnak 2014-ben, amit Lucas is annak tartott). Ebből gondoltam, hogy nem kedveled a Disney-t. Az írónőnek pedig az eddigi könyvekért ugyanúgy jár a jogdíj.

Nem szeretem az old republic korszakot egyáltalán, nem tudom honnan jött. A Tarkin megvolt.

yagami01 - 2020. 11. 02. 18:42

Energiavampír:
rész helyett évadot akartam írni* de végülis ez esetben majdnem ugyan az
Ja, tényleg, erre nem gondoltam. :)

Palacsintaxx - 2020. 11. 02. 20:11

Sziasztok,

Ez az epizód, hmm nem is tudom. Alapvetően nem mondanám csalódásnak. Olyan érzéssel kerített hatalmába mint az Ébredő Erő. Amikor elhagytam a termet, nem éreztem semmit. Valahogy ennél az epizódnál is az üresség szó az ami legjobban letudná írni a belőlem kiváltott érzést.

Látványosnak látványos volt. Nosztalgia faktor meg volt belőle, ellenben a cselekmény hmm… nevetséges volt. Bugyuta.
Persze ez csak egy epizód volt. Az első évad első része is kb hasonló élménnyel ajándékozott meg, a végére mégis élvezetessé vált a sorozat.
Meglátjuk, hogy mi lesz a második évad nagyobbik részével.

tommy - 2020. 11. 02. 21:02

én nem látom benne a nagyszabású sztorit, ez is egy heti misszió volt inkább gyerekeknek mint a felnőtt korosztálynak, és ez már a sokadik ilyen. na hát ki hitte volna megint sikerült elintézni a heti szörnyet. második évadban vagyunk és nincs történet.

CrashBoostZoom - 2020. 11. 03. 10:11

@tommy

Mando azért ment oda, hogy egy másik mandalóriaival találkozzon, hogy felvegye a kapcsolatot más csoportokkal. Ez szerintem teljesen vállalható része a “történetnek”. Persze kicsinálhatta volna Cobb-ot a páncélért amikor kiderült a turpisság de Ő inkább a hosszabb utat választotta.

Ez a “nincs történet” duma folyton ment az első évad alatt is. Ott a történet az volt, hogy Mando-nak menekülnie kellett az évad nagy részében és minden melót bevállalni amit talál, hogy legyen nafta a hajóban.

A történet ott van csak ahogy az emberek itt előadják a kommentjeikben olyan mint ha csak üresen néznék az epizódokat de nem látnak/hallanak meg belőle semmit. Persze mindenki annyira figyel oda amennyire nekik tetszik de irreális dolgokat ne kezdjünk már írni amiket 5 másodperc visszaemlékezéssel könnyedén megcáfol akárki.

MK94 - 2020. 11. 03. 12:42

Péntek óta kicsit lenyugodtam, de továbbra is úgy vélem, hogy mind az új epizód, mind az első évad kritikán aluli.

Ez már a 9. rész volt, de semmilyen karakterfejlődés nem ment végbe, a két főszereplő (The Child és Mando) közötti kapcsolat sem változik semmit és a történet megint nem halad előre, ismét egy kitérő kaland a már ezerszer látott bolygón.

Arról nem is beszélve, hogy egy önálló ötlet nincs ebben az egészben. Telerakjuk western, Star Wars utalással ezt megspékeljük egy kis fanservic-szel és ennyi… Borzasztóan nagy csalódás.

Elhiszem, hogy a *The Last Jedi* után megijedt a Disney, de ez a bátortalanság egészen nevetséges. Méhg adok neki néhány rész esélyt, de Ashoka behozatala és tudjuk ki visszatérése nem sok jóval kecsegtet továbbra sem.

dexike3 - 2020. 11. 03. 13:09

úgy néz ki az áprilisi leak-ben volt némi igazság.
a Rotten Tomatoes szerint a The Mandalorian s02e02, vagyis a Chapter 10 címe The Confrontation lesz. van némi szinopszis is, ami közel sem megbizható. de a cím biztosnak tűnik.

Sheev Palpatine - 2020. 11. 03. 13:42

Szerintem biztos, hogy nem The Confrontation lesz a címe. Szerintem a Rotten-en csak beírta valaki az áprilisi leak alapján, de arról már az első epizódban kiderült, hogy kamu (arra ugye “The Search”-t írtak áprilisban)

Aztán lehet csak pár címet megváltoztattak április óta, ki tudja :D

Abraka dabra - 2020. 11. 03. 17:21

Nekem nagyon tetszett! Szerintem hozza az eredeti SW-os feelinget. This is the way :)

kajtarp - 2020. 11. 03. 18:56

Az előző évad tele volt fillerekkel, erre nesze, egy újabb gigantikus töltelékepizód.

Energiavampir - 2020. 11. 03. 19:44

Nekem azért volt egy kis Dűne érzetem :)

dexike3 - 2020. 11. 04. 10:27

@Sheev Palpatine:
most a Mon Calamarit rebesgetik helyszínként a második részre és lehetnek majd ismerős karakterek benne (akár admirálisok is ;)
pár nap és fény derül a címre is és a pletykákra.

CrashBoostZoom - 2020. 11. 04. 14:32

@kajtarp

Kerestem a filler epizódokat amikről beszélsz de egyet sem találtam. Teljesen érthető és meg lett magyarázva, hogy miért ugrál Mando bolygóról bolygóra a 3. rész eseményei után.

@MK94

Nem mint ha “önálló ötlet…” mondataid ne lennének igazak magára az egész Star Wars-ra. Nem egy elemzést nézhetsz olvashatsz az interneten ami felsorolja, hogy Lucas mit honnan szedett.

Na meg aztán ha egy feeling-et (jelen esetben a Star Wars feeling-et) próbáljuk megidézni egy sorozatban akkor célszerű olyan dolgokkal telerakni amik kiváltják a hatást, nem? :D

walaki - 2020. 11. 06. 00:39

@tommy: én pont ugyanezt látom, de nekem ez pozitívumként jött át.

Apropó, lehet arról tudni valamit, hogy szinkron lesz-e, és ha igen, mikor? Alig várom már, hogy együtt nézzem a lurkókkal! A Clone Warst már kivégeztük :-)

Sheev Palpatine - 2020. 11. 06. 00:45

walaki: Szinkron akkor lesz, ha a Disney+ elindul Magyarországon. Szóval arra még várhatsz egy ideig. Bár azt rebesgetik, jövőre talán

dexike3 - 2020. 11. 06. 09:07

és dobpergés az epizód címe:
The Manadalorian – The Chapter 10: The passenger

Sheev Palpatine - 2020. 11. 06. 09:17

Mondtam én :D kamu az a lista

Sheev Palpatine - 2020. 11. 06. 11:06

Aki az előző rész miatt húzta a száját, hogy “filler”, meg hogy semmit nem haladt a történet, na az most még jobban fogja. Ugyanis ez most ténylegesen filler volt.

MK94 - 2020. 11. 06. 14:15

2×02 The Passenger

Egy újabb töltelék epizód, de erre nem tudok annyira haragudni, mert legalább nem volt telerakva fanservice-szel. Ettől függetlenül továbbra is aggasztó, hogy a sorozat nem jut 10 rész alatt egyről a kettőre. Szerintem, ha nem viselné magán a Star Wars nevet ez egy hatalmas bukás lenne és nem ok nélkül.

yagami01 - 2020. 11. 06. 17:20

Szerencére én a “filler” részeket is tudom élvezni, hogyha számomra tetszik. A mandaloriannak eddig nem nagyon volt problémám ilyen téren, általában tetszik amit látok szerencsére és tudom élvezni a filler részeket ugyan úgy, mint a főszálat.
(Odaátról ez nem mindig volt elmondható, pedig ott is élvezném ugyan ezt, csak az újabb évadoknál sokszor nem sikerült annyira ötletesre megcsinálni ezeket a “”töltelékrészeket””, mint régen.)

dexike3 - 2020. 11. 06. 18:39

reggel óta csak fogom a fejem. attól eltekintve, hogy fanservicere ment rá az évad, még el is tudnám fogadni. de az akét X-fighter a végén(!). konkrétan leugrott a képernyőről, és nem csak a CGI miatt. deus ex machina vagy csak teleport? a nosztalgia ellenére is csak azt tudom mondani Din Djarin: “May The Force Be With You”.

e-batta - 2020. 11. 06. 20:29

Míg az első rész nagyon tetszett, amolyan űrwesternesen laza epizód volt, addig a második merő egy csalódás lett az Alien-be oltott Harry Potter-féle Aragog meg az ő famíliája miatt. Egyedül a kölyök falánksága mentette meg a részt, aki akkor is következetesen zabálta az utas ivadékait, amikor Mando többször is figyelmeztette, hogy ez nem olyanféle tojás. Rakoncátlan csibész, na!

Rubber Duck - 2020. 11. 06. 23:35

Hmm…nem is tudtam, hogy ez a sorozat tulajdonképpen az Alien franchise része…

Enzo - 2020. 11. 07. 01:19

2×02 a.k.a. Chapter 10 a.k.a. “The Passenger” a.k.a. “Baby Yoda megeszik dolgokat, amiket nem kéne” a.k.a. “Ron Weasley kedvenc epizódja” :D

A rész “fillerségével” nem volt bajom, de rendszeres időközönként előjött valami kínzó kérdés vagy egyéb logikátlanság:
Az elején a harcnál azt furcsálltam, hogyha az útonállói “The Child”-ként hivatkoztak a Gyermekre, akkor a kis izé, aki túszul ejtette, nem tudta, hogy milyen értékes? Utána Mando besétál gyalog a faluba – az útonállói ott élnek a sivatag közepén, nem volt járművük, amit elcsórhatott volna?
Szóval Mando bemegy a kocsmába, ahol pooooont belefut egy ilyen rovarizébe, akin keresztül tovább kutathatja a többi mandalórit, meh. A múltkor nem volt elég a tuskenekkel activityzés, most még több hülyén hangzó kommunikáció ezzel a gyíkhölggyel, meh. :D
Utána:
– Az X-szárnyúakkal való kergetőzés alapvetően tetszett, de Mando miért nem rejtőzött el csak simán a felhőrétegben? Az olyan baromi vastag, hogy sose találták volna meg…
– Amikor a barlangban először látták, hogy elkezdenek jönni a pókok, miért nem indulnak el azonnal vissza? Tipik horrorfilmes klisé, naná hogy meg kell várni a legnagyobb szörnyet és csak utána futni…
– A hajó javítását félbehagyva történt ez az egész barlangba menés, akkor mitől tudtak hirtelen felszállni?
– Ugyanehhez kapcsolódóan: tud így repülni a Razor Crest, hogy a 90%-a kb ementáli sajt integritású? Az oké, hogy a pilótafülkét külön is lehet nyomás alatt tartani, de egyéb gondokat nem okoz, hogy tele van lyukakkal a hajó?

Na jó, azért persze volt sok olyan dolog is, ami tetszett: ahogy az elején Mando megszopatta a kis túszejtőt a hátirakétával :DDD meg a hajtóműnél sárkányhús-sütés és a droid hangmodulátorának használata is ötletes volt, a pókos jelenetektől meg rendesen borsódzott a hátam, jól meg lettek csinálva :) Ezen kívül a Gyermek ellopta a show-t az egész részben, amilyen fejeket vágott, meg hogy mindig a petékből nasizott, hát azon annyit röhögtem :DDD Továbbá elképzeltem, hogy ha az X-szárnyú-pilóták helyett rohamosztagosok próbálták volna megtisztítani a Crestet a végén, még most is tele lenne pókokkal :DD

#hétidézete:
“Wake me up if someone shoots at us. Or that door gets sucked off its rails. […] I’m kidding. If that happened, we’d all be dead. Sweet dreams.” :D /Mando/

CadBane - 2020. 11. 07. 04:27

Gyakorlatilag eltelt 90 perc, és semmi nem történt még. Ezt hogy adhatták ki a kezeik közül? Minek kellett megint 8 rész, ha elsőre se tudtak elegendő sztorit írni? Semmi tétje ezeknek az egyrészes sztoriknak, amit Mando papa mesél a kályha mellett az unokáknak, megmenekül a rész végén és indul a kövi bolygóra szörnyet ölni vagy falut menteni. A húgom nézett hasonlókat 5 évesen, utána lehet nézni, Mélytengeri Mentőcsapat, a tengeralattjárós önkéntes rendőr állatok mindig segítettek egy bajbajutotton a víz alatt. De sok hasonló epizodikus gyereksorozat van még, Favreau inkább menjen olyanokat rendezni.

winnie - 2020. 11. 07. 05:10

CadBane: ha ez így van, abból le lehet szűrni következtetéseket. igazából ez sem nem gyereksorozat, nem véletlen, hogy a Disney+-on nincs 13+-nál magasabb korhatár. én nem ismerem a mandaloriant, de a fiam nagyon élvezi, neki, meg azoknak készül, akik ezt a stílust felnőttként szeretik.

Sheev Palpatine - 2020. 11. 07. 08:16

CadBane: Ez egy ilyen sorozat, azért ilyen, mert ez a koncepció, nem azért, mert nem bírtak elegendő sztorit írni 8 részre. A célja, hogy mélyítse a SW világát egy olyan szemszögből, amiből a filmek egyszer se mutatták be. És ezt maradéktalanul teljesíti a “filler” részekkel.

winnie - 2020. 11. 07. 08:22

Egyrészt a filler azért más, szerintem töltelékre gondolsz, de ha valahol minden rész töltelék, akkor nem az a töltelék:)

Sheev Palpatine - 2020. 11. 07. 09:26

Na az meg a másik. Már az első évadon is látszott, hogy a legtöbb rész arról szól, hogy a főhős valamilyen kalandba keveredik az útja során, a “főszállal” meg kb. 3 rész foglalkozik. De a mellékküldiken szerzett tapasztalatok és ismerős{k is fontossá válhatnak később a főküldi során is, ahogy azt Cara Dune tette, és gyanítom, hogy Cobb Vanth-ot is fogjuk még látni az évadban.

Energiavampir - 2020. 11. 07. 11:51

Enzo:

Felhő semmit se ér, radar tudod? volt is róla kép :)
Ez a gyíkporontyot zabáló kisyoda, nem tudom eldönteni, hogy undorító vagy vicces :) de hogy az arctámadó ősét bezabálta az nem semmi volt :)
és persze hogy van egy mindig nagyobb ellenszörny..
Komolyan Mandó régóta repked ezzel a hajóval, és nem tellett egy álcázó azonosítóra? valami kamura?
helyett pont egy bolygónál van, és elkezdenek fogócskázni a Hoth-on?:) mikor beszakadtak kb 3-5 másodpercig tartott, mért is nem indított hajtóművet?
Lehetne sorolni a hibák és logikátlanságok tömkelegét, de mivel láthatóan ez 10+ sorozat(bárki bármit ír)
így ennél többet nem nagyon várok ettől..pont mindig odamegy ahova kell, és pont van ott valaki aki megoldja a dolgait..nézem, de ez kicsit gyenge
lehetne már egy darkosabb durvább sorozat, más igények is vannak mint cuki kisyoda gasztroműsort nézni,
durva hogy felzabál mindent ami mozog :)

Hurvinek - 2020. 11. 07. 12:34

Én nagyon türelmes, sőt lelkes voltam a legutóbbi időkig, de itt a második évad második részénél eltört bennem valami. Amikor lefutott a stáblista is-imádom azokat a rajzokat-egy szó tört ki belőlem: alibizés.
Írnak erre mindent, hogy töltelék, meg filler epizód, de ez szerintem nem más mint a nézők (rajongók) megvezetése. Most hogy két rész lement már az új évadból is, vissza néztem az első évadra is futtában és ha egybe vesszük, az elérhető tíz epizódból 3-4 ilyesmi volt. Ennyi egy 24 részes évadnál talán még belefér, itt nagyon nem.
De ha vissza gondolok az első szezon utolsó része után milyen gondolatok motoszkáltak bennem, merre felé folytatják a sorozatot, ahhoz képest abból itt semmi nincs. Hangulat teremtés, fan service (de utálom ezt a szót), és ennyi. Ezt a tíz epizódot egy ügyes vágó össze tudná hozni egy 70 perces filmé és annyi.
Amikor tavaly elindult a széria, azt hittem hogy ez ad majd új lendületet a franchise-nak és főnixmadárként fog feltámadni hamvaiból, de egyre inkább azt érzem hogy a star wars halott és a The Mandalorian a gép ami mesterségesen ideig-óráig még életben tartja…

Yooha - 2020. 11. 07. 21:33

2 dolog:
A Békaasszony nem tudja, hány petéje van? Szemre pár tucat, szóval nem tűnt fel, hogy egyre fogynak? Ez a húzása nem volt szimpi bébi-Yodától!
Amikor Mando bekapcsolja a hátirakétát, akkor jól hallottam, hogy gyorsan egymás után kikapcsolja (ekkor zuhanni kezd), majd vissza (akkor leesik a tuszejto a hirtelen gyorsulástól)? És utána szállítja le? Okos!

Enzo: A lyukas hajó szerintem nem gond. A lyuk mindkét oldalán vákuum van, szóval nyomás probléma nincs.

Balage - 2020. 11. 08. 09:19

Ma reggel gondolkoztam, hogy érdemes-e letölteni még egy részt. Sajnos nem….. nekem is kasza (már az első évad felén kellett volna).

Ez az egy személyes “Szupercsapat-Xena szint” 90-es évek sorozatai történetszállal nem éri meg a most már 40 perceket.
Sajnálom mert sokkal több lehetne benne. Akik maradtak jó szórakozást.

walaki - 2020. 11. 08. 20:47

Nekem továbbra is bejön összeségében, mert epizódikusra számítottam, de azt készséggel elismerem, hogy ez a 2. rész bizony kevés volt. Erre én is azt mondom, hogy csak “filler”, semmi más. Azokat a pókokat láttuk már máshol is, egyébként meg semmi különös, és semmi előrehaladás a sztoriban.

@Yooha: de, tudja, és szerintem reklamálta is békanyelven, amikor a tartály kijelzőjére mutogatott, mielőtt Mandó aludni tért. A tartályon a kijelző mitha tisztára Predátoros számláló lett volna :-)

Hádész - 2020. 11. 09. 09:25

walaki: Az a számláló inkább a tartály kondícióit mutatta szerintem. Nem véletlenül teríti rá a köpenyét, miután megnézte, mert elkezdett kihűlni. Ugyanezért teszi őket a medencébe később.

lacika - 2020. 11. 09. 11:21

Olyan, mint az SW rajzfilmek. Nekem tetszik.

EIP - 2020. 11. 09. 12:07

Meg nem mondom miert, de eddig ezt a ket reszt jobban elveztem, mint az elso evadot.

tommy - 2020. 11. 09. 16:50

már azt hittem lesz valami a súlytalan akciózáson kívül mikor elindultak a Mandalóriakat felkutatni erre megint jött a missziózás útközben és nem jutottunk el sehova csak volt egy pókharc ami közben senki nem tudott izgulni. bébi Yoda meg már rohadt idegesítő, hogy csak néz és eszik, még azt se bántam volna ha lenyeli az óriáspók.

heidfeld - 2020. 11. 09. 21:37

2×01

Leggyengébb rész volt, és mivel csak 3 dolgot láttam, így is csak az SW-hangulata adta, heti legjobbnak.
Fan service. Na, ja. Csak nekem is későn ugrik be ez, meg az, meg ezt akarták, az volt a könyvben, meg Lucas így tervezte..
Rengeteg idő eltelt, ki-mennyire ásta bele magát, ugye. Megértem, ha sokan haladó történetet szeretnének, de nagyon nem fog, csak szólok. / Megjegyezném, hogy 15-20 sorozat biztos beugrik, ahol szintén alig haladtak, de elég sokan néztük./ Nagyon nem fognak kitörni a környezetből, mert SW-westernt, SW-világ ezen szegletét akarják megidézni.
Disney látja a számokat. Nem azért akarnak csinálni, már 4-6 SW-sorozatot, mert kevesen nézzük./ Oké, engem nem látnak.D/ Igaz, aggódok, ha így haladunk, még a szerelő nénivel kártyázó lényről is lesz egy minisorozat:D Pilot-ot, meg is nézném…
Pókokról annyit, hogy mintha láttam volna valamit, egy bizonyos Csillagkapu sorozatban:D Aztán melyik volt előbb: Tyúk, vagy a tojás?? Igen, Lucas erről is beszélt, ha jól rémlik.
Azzal is egyet tudok érteni, hogy ilyen extra light részek, nem igazán férnek bele, 8 részes évadokba.
Tudom, lassan 15/évad részt igényemmel kisebbségben maradok.
Igaz, Kennedy-nénit nem érdekli. Csak a nagy költsége, és a dollár bankók számolgatása.
6.5/10

heidfeld - 2020. 11. 09. 21:38

2×02,bocs.

Hádész - 2020. 11. 10. 12:55

Én élveztem az eddigi két részt. Sokan panaszkodnak, hogy ez a 80-90-es évek Szupercsapata és Xenája, de nekem egyre jobban, tetszik, hogy leporolták ezt az epizodikus zsánert és igényesen hozzá tudtak nyúlni. Más részről már lement ennek az évadnak a negyede, valószínűleg a következő részben sem jutnak el egy mandalorianig, mivel a hajót szerelni kell, majd valahol dekkolnak és jön újra a helyi kaland, szóval főszálazás megint nagyon nem lesz. Tippre az évad végén jutunk el odáig, hogy a maroknyi fejvadász elkezdje a kutatást, de előtte még Gideon megint bekavar, aztán várhatjuk a 3. évadot.
Talán a sorozat egyetlen, de annál nagyobb hibája, hogy nem a legelején kellett volna bedobni a Baby Yoda szálat, hanem az évadzáróban, és akkor nem úgy könyvelte el volna mindenki egyből, hogy ez inkább átívelős sori lesz.

walaki - 2020. 11. 10. 18:01

@Hádész: lehet! Én azon flasheltem, hogy Predátoros, nem annyira azon, hogy mit is mutat :-) Főleg az Alien-esre sikeredett tojások miatt külön poén szvsz.

@heidfeld: “Pókokról annyit, hogy mintha láttam volna valamit, egy bizonyos Csillagkapu sorozatban:D”
Melyik epizódra gondolsz? Akárhogy töröm a fejem, nem ugrik be pókos rész. Mondjuk jó rég láttam, az is igaz :-)

Abraka dabra - 2020. 11. 10. 19:16

Olvasgattam a kommenteket és tényleg nem értem miért nem tetszik a többségnek itt.
Én baromira élvezem. Ha egy akció dús, lövöldözős, pörgős sorozatra vágysz, akkor ne ezt nézd.
Nekem pont ez tetszik benne, a lassú tempó, hogy van idő átérezni, megfigyelni, hogy egy különálló kalandos kis sztori mindegyik rész. Nem az van, hogy kapkodom össze-vissza a fejem és azt se tudom épp mi történik meg hol tartunk.
Szerintem egyáltalán nem az a lényeg, hogy hova tartunk, hanem, hogy élvezzük a kis kalandokat, amin együtt átesnek.
Iszonyatos jó a feelingje, már a képi világa is megfog. A fényképezés nekem egyszerűen visszaadja azt az érzést, amit az eredeti filmeknél tapasztaltam.

winnie - 2020. 11. 10. 19:25

Nem hiszem, hogy nagy rejtély lenne: helyettesíts be egy olyan sorozatot a helyére, amit te nem élvezel és meg is van a válasz, mert lesz valaki rajongó, aki azt mondja majd neked, még akkor is, ha leírod, mi nem tetszik, hogy nem érti, hogy mi nem tetszik neked az adott sorozatban, és még azt is megmondja, hogy mit nézz vagy ne nézz, hogy mit kell várnod. (Meg egyébként is, ha sokan hallgatnának arra a tanácsra, hogy ne nézzék, lehet, hogy elkaszálásra kerülne idő előtt a sorozat. Alapból rajongóként érdemes hálát adni azoknak, akik nemtetszésük ellenére is néznek egy sorozatot.)

Ahány ember, annyi elvárás, annyi vélemény, de nem érdemes csodálkozni azon, ha más emberek nem a te szemeden át látnak egyes sorozatokat. Van, aki szerint zseni a sorozat, van, aki szerint élvezetes agykikapcsolás, más szerint totál középszer, megint más szerint értékelhetetlen vacak. A lényeg az, hogy neked bejöjjön. Minden más csak hasznos informàció, mert enélkül peldául az ember abba a hamis hitbe ringatná magát, hogy mindenki szereti a sorozatot, holott erről szó sincs.

Abraka dabra - 2020. 11. 10. 19:32

Jogos :)

tommy - 2020. 11. 11. 03:34

bébiyodának amúgy hova tűnt az ereje? mondjuk mikor kést szegeztek hozzá azért megmentette volna magát.

heidfeld - 2020. 11. 11. 13:46

@Walaki. Reprikátorok.

walaki - 2020. 11. 11. 16:42

@heidfeld: azért ez eléggé erőltetett :-) Sem külalakban, sem biológiájukban, sem képességeikben, sem viselkedésükben nem hasonlítanak egy csöppet sem. Nem rémlik, hogy a replikátorok valaha is tojást raktak volna. De legyen! :-)

Energiavampir - 2020. 11. 11. 22:01

Replikátorok életre kelt LEGO-k..így ez a sors vár ránk is :)
Ezek inkább az Alienes arctámadó ősei voltak…
Neander-völgyi arctámadó :))

e-batta - 2020. 11. 13. 17:03

2×03
Eh, Mando járgánya a rész végére leamortizálódott egy kiselejtezett Trabant szintjére, és kb. ez volt a legviccesebb rész.
A logikátlanságok egyre jobban kicsapódnak:
– béka néni előző részben még abszolút nem volt kommunikatív, Mandóval nem beszéltek egy nyelven (kivéve a random elkészített tolmácsrobot jelenetben), most meg simán érti, hogy mit kell csinálnia, melyik kart kell tartania, stb.
– az előző évad végén Mando azt a feladatot kapta, hogy keresse meg a kölyök fajtársait, most meg Jediket keres (a Jedik, mint tudjuk, nem faj, hanem szövetség/vallás/tudás stb.).
– a kölyök meg folyamatosan nem használja az erejét, akkor sem, ha tényleg baromi nagy bajban van, pl. lenyeli a mamakor.
– a mandalori hitvallást meg kezdik teljesen kiherélni az újonnan megtalált mandalórik. Fene se érti, na!

Nem is tudom, miért nézem még mindig. (Talán, mert a gyerekkorom nosztalgiáját akarom feleleveníteni, a Star Warst gyerekként láttam moziban 1979-ben).

Hououin Kyouma - 2020. 11. 13. 19:12

@e-batta:

Az első pontod jogos, de a másik három az inkább a te félreértésedből fakad (esetleg abból, hogy nem láttada TCW-t vagy a Rebelst)

“az előző évad végén Mando azt a feladatot kapta, hogy keresse meg a kölyök fajtársait, most meg Jediket keres”

Akkor nézd vissza előző évad végét, mert azt a feladatot kapta, hogy Jediket keressen ;)

“a kölyök meg folyamatosan nem használja az erejét, akkor sem, ha tényleg baromi nagy bajban van, pl. lenyeli a mamakor.”

Hogy várható el egy csecsemőtől, hogy teljesen tudatosan használja az erejét? Én ilyet még nem láttam a SW univerzumában.

“a mandalori hitvallást meg kezdik teljesen kiherélni az újonnan megtalált mandalórik. Fene se érti, na!”

Pedig ebben a részben pont el lett magyarázva, bár kell hozzá a TCW-s háttértudás. A SW-ban korábban megismert Mandalórik (mint pl. a most feltűnt Bo-Katan, akit a TCW-ből ismertünk meg) nem követték azt, amit Din Djarinék. Din Djarin pedig ez egyik legkonzervatívabb Mandalore-i klánba tartozik. Most már minden teljesen világos, hogy ő miért nem veszi le a sisakját, míg az eddig megismert Mandalórik simán levették.

Amúgy zseniális rész, egyáltalán nem filler, válaszokat is kaptunk, na meg igazoltak 2 pletykát is (Bo-Katan, Ahsoka). Beindult a sztori, na :D

punyapapa - 2020. 11. 13. 19:39

A 2. rész után, úgy voltam vele, hogy kaszálom. De hagytam öcsémnek, hogy spoilerezzen egy kicsit, amivel felkeltette az érdeklődésem, és most fejeztem be.
Tömören: szerintem ennek kellett volna az évadnyitónak lennie. Haladt a sztori, kérdést válaszoltak meg. Remélem ezt a tempót tartják továbbra is.

Spoiler…

Most, higy Ahsoka nevét bedobták, remélem a következő részben megjelenik, és nem húzzák az évadzáróig.

zolij - 2020. 11. 13. 19:48

@e-batta:
“a mandalori hitvallást meg kezdik teljesen kiherélni az újonnan megtalált mandalórik. Fene se érti, na!”
pont hogy most tették helyre a “logikátlanságot”, ami a sorozat kezdete óta fennállt, mégpedig hogy mi a fene ez a nem vesszük le a sisakot, ha a korábban ismert mandaloriaknál nem volt ilyen.

ja és #Ahsokalives :)

Llew - 2020. 11. 13. 20:41

Ok, engem megvettek az eddigi fanyalgás után. This is the Way. Ahhoz képest, hogy 30 perc volt csak, kurva sokat halad a sztori. Katee Sackhoff élőben is marha jó Bo-Katan. Nem is értem a Biodalom hogy győzte le a mandaloriakat, ha így aprították a rohamosztagosokat.
Jó látni a nagy neveket, még ha csak epizód szerepben is vagy rendezőként. A Gyermek és a kaja pedig jó running gag poén. vajon most hány polipvédő fog felháborodni. :D

Python - 2020. 11. 13. 20:54

Spoileresen fogok írni, szóval…:

Bo-Katan és a kis csapata. :) ;) :) A Lázadók c. animációs sorozat után nem úgy vették el tőle a Sötét Kardot, hogy abba belehalt volna. :) Sokan tippeltünk erre, hogy csak visszaemlékezésképpen fog szerepelni a karaktere a Mandalóriban; szerencsére nem így lett! ;)
Ahsoka szerintem csak az 5. részben fog feltűnni. Azt rendezte Filoni, meg az űrhajóját nem igazán tették rendbe, az epizód végén le is esik belőle egy újabb darab. Tippre az első évados csapatot fogja a 4. részben felkeresni és majd együtt mennek Ahsoka bolygójára Jedit keresni az 5. részben. De van egy olyan tippem is, hogy Gideon moff elleni küzdelemben minden eddigi epizódban látott vendégkarakter fel fog tűnni az évad utolsó 1-2 részében.

Ja, és azért elkezdtek olyan teóriák most keringeni a neten, hogy ha már kiderült, hogy Din Djarin az Őrség gyermeke, akkor nem-e véletlenül Rook Kast volt az első évadban a fegyverkovács? Érdekes kibővítési lehetőség a 3. részben látottak-hallottak alapján az SW Univerzumnak.

levadasz - 2020. 11. 13. 21:57

de jo nektek hogy igy emlekeztek meg a Clone Warsra…
a 2×3-rol: na ez mar valami volt, nem egy semmi 30 perc..mondjuk az is vicces hogy az evadnyito meg zaro 50 perc, az ilyenek meg 30 percesek

Anak - 2020. 11. 13. 22:43

Klassz kis epizód volt, főleg mikor megjelent a Night Owl sisak és Katee S. hangja hallatszott alóla. Jóval nagyobb meglepetésként ért, hogy bele is bújt régi karakterébe. Nagy vigyort csalt az arcomra.
Viszont egy probléma is elkezdett motoszkálni a fejemben. Bo Katan a Clone Wars éra idején idősebb volt (fiatal felnőtt), mint Boba Fett (ő ugye tinédzser volt). A Mando 2. évadában pedig már mindkét karaktert láttuk újra és bár a Sarlacc gyomrában bizonyára sok rosszat átélhetett Mr. Fett, mégis azt mondom, neki kellene a fiatalabbnak lennie és nem Bo Katannak.

Amúgymeg várom a folytatást.

Anak - 2020. 11. 13. 22:49

Szóval nincs itt valami időbeli bukfenc?

A másik, amit sajnálok, hogy egy olyan remek karakterszínészt, mint Titus Welliver (birodalmi tiszt, Harry Bosch) elpocsékolnak egyetlen részre. Tovább is életben tarthatták volna.

Anak - 2020. 11. 13. 23:21

A Rebels-es Gozanti birodalmi űrhajónak is különösen örültem. Azért nem semmi ennyi érát egy részbe süríteni. CW+Rebels+OT

Llew - 2020. 11. 13. 23:58

@Anak:
Annyi a bukfenc, hogy nem teljesen gondolták át a karakterek korát, illetve a színészek más korúak mint a karakterek akiket játszanak.

Bo-Katan kora szerintem már a Rebelsben sem passzolt.
Ahsoka 14-18 a TCW, 32-36 a Rebels alatt, (45 a Mandalorian idején). Bo Katan kora ismeretlen, szerintem idősebb Ahsokához képest, 20-25 közé tenném a TCW végén. A Rebelsben nagyjából ugyan úgy ábrázolták, pedig ott ~40 körül volt már. Ami csak azért fura mert Sabin anyjával együtt szerepelt a TCW végén és a Rebelsben is, akit viszont öregítettek. Ő a TCW végén kb egykorú Katannal, de a Rebelsben már 40′-esnek tűnik, egy 20 éves gyerekkel (Sabine).

A The Mandalorian idejében:
Bo Katan ? ~50 – Katee Sackhoff 41
Boba Fett 41 – Temura Morrison 59
Ahsoka Tano 45 – az eddigi hangja Ashley Eckstein, és Rosario Dawson is 41

Hououin Kyouma - 2020. 11. 14. 00:28

Szerintem nincs gond azzal, hogy Boba idősebbnek néz ki. Sarlacc+Tatooine. A Tatooine-on gyorsabban öregszik mindenki az eddigi tapasztalatok alapján (Obi-Wan, Owen & Beru)

DarkEagle - 2020. 11. 14. 00:39

Konkrétan rávettek hogy nézzem meg mert tudják mennyire rajongtam anno és rajongok most is a TCW-ért és a Rebelsért. Szóval adtam nekik egy újabb esélyt. Egy kérdésem lenne csak. Ha erre is képesek akkor miért tökölnek ennyit? 11 rész telt el hogy történjen végre valami komoly. Nem hiszem el. Durva hogy az emberek mit nem megbocsájtanak egy sorozatnak vagy filmnek ha Star Wars van ráírva. Bo-Katan remek castingot kapott de remélem nem ennyi volt a szerepe. Tényleg az az érzésem továbbra is hogy majd jönnek az ismert emberek és feltűnnek 1-2 részre úgymond easter-eggnek bár Bo-Katannak azért belengedték a főszálat szóval ki tudja.

Annyit azért hozzá tennék hogy a logikai hibák ettől nem tűntek mert nem fogom lenyelni hogy ez a hajó még vezethető. Hülyeség és kész.

A fenti kérdésre válaszolnék még mert a béka nő eddig is értette mit mond Mando, csak Mando nem értette őt.

yagami01 - 2020. 11. 14. 01:52

Ez most erősebb lett, igen. De aligha lesz minden rész ilyen, és szerintem nem is várható, ez nem az a sori.
Viszont én is kíváncsi leszek az Ashokás részre. :)

Anak - 2020. 11. 14. 07:47

Köszi Llew az időbeli levezetést. Jól éreztem én ezt.

Amúgy meg, így, hogy belengették Ahsokát szerintem vele párhuzamosan Sabine Wren élőszereplős érkezése is borítékolható.
Amire ennek okán nagyon kíváncsi leszek, hogy a karakterükre szerződtetett színészek hangjain fognak megszólalni, vagy utószinkronban megkapják az animációs sorozatos hangjaikat: Ashley Eckstein-t és Tiya Sircar-t?

Anak - 2020. 11. 14. 07:55

Szerintem azért itt sorozattörténelmi fordulóponthoz értünk. Létezik más olyan karakter, ami/aki animációs létéből élőszereplős karakterré fejlődött volna? És ha belegondolok Bo-Katan karaktere eredetileg csak azért született, hogy női cosplayesek számára is alkossanak egy menő mandalori harcosnőt.

korum - 2020. 11. 14. 08:31

Saw Gerrera pl.

Llew - 2020. 11. 14. 09:06

Saw Gerrera valóban meglepte ezt, de ő ugye nem pont ugy nézett ki a filmben mint előtte.
Nem Star Warsos példa Harley Quinn.

Ahsoka Tano feltűnése inkább azért lesz érdekes, mert egy olyan élő karakter, akinek jelenléte átível a filmeken túli prequel időkből az eredeti trilógia utánra. Yoda, illetve a droidok is megjelennek, de ők csak a fő sztorikban.
Ahsokán keresztül sokkal több mindent láttunk, és ő – jó értelemben – hétköznapibb karakter, jobban lehet hozzá kötődni.

Hououin Kyouma - 2020. 11. 14. 12:03

“Konkrétan rávettek hogy nézzem meg mert tudják mennyire rajongtam anno és rajongok most is a TCW-ért és a Rebelsért”

He ennyire rajongtál értük, akkor mi bajod van most egy sorozattal, ami ugyanazt az epizodikus sémát követi?

DarkEagle - 2020. 11. 14. 12:31

@Hououin Kyouma: Már bocs de mi van? A TCW/Rebels ÉG ÉS FÖLD a Mandalorian-hez képest. Egyrészt ez csak 10 rész évadonként ergo SOKKAL TÖBB történésnek kellene benne lenni.

A Mando a maga 10 részével évadonként kap kb 2-3 részt amiben a főszálat viszik tovább, míg a TCW-ben és Rebelsben évadonként volt 20 rész átlagban aminek a fele főszál volt kb. De ezekben még az úgymond filler részek is izgalmasak szórakoztatóak voltak kimondottan AZÉRT mert nem egy bádogembert láttunk sivatagban mászkálni egy cukiskodó zöld manóval hanem konkrétan több főszereplő EGYÜTT utazott csinálták a küldetéseket. Szóval igen a TCW-ben és a Rebelsben is voltak unalmasabb részek de ott 80%-ban jól szórakoztam és nem aludtam el míg itt volt ÖSSZESEN 3 rész 11 alatt amikor történt valami említésre méltó. És ez alatt azt értem hogy a sztori szempontjából nem pedig arra gondolok hogy láttunk egy easter egget, utalást egy könyvre, képregényre, filmekre stb. Mert tudom hogy sok SW fan már ennyitől is elalél.

Egyébként legyünk egy percre őszinték, magát a címszereplőt sem ismertük még meg 11 rész alatt alig tudunk róla valamit.

Én egy Star Wars-tól komoly sztorit, világ és karakter építést várok nem pedig egy sétáló/repülő szimulátort. Ezt kérem tartsa mindenki tiszteletben mert én is tiszteletben tartom hogy másnak EZ az igazi SW. Szerintem ennek köze sincs a Star Wars-hoz egészen addig amíg ilyen részeket nem látok.

Python - 2020. 11. 14. 12:31

@Anak: Az hagyján, de a az adott rajzolt karakter egyik arcmodellje és tényleges szinkronhangja játssza élőszereplős formában. ;) :) Persze Katee Sackhoff egy igen jó, általában badass női karaktereket játszó főleg TV -s színésznő, aki a BSG óta azért eléggé felkapott. Így nem véletlen, hogy anno őt választották Bo-Katan szinkronhangjának.

Ashley Eckstein azt nyilatkozta még a tavasz folyamán, hogy nincs benne a Mandaloriban, szóval Ahsoka nagy valószínűséggel Rosario Dawson hangján fog megszólalni. Szerintem is fel fog bukkanni Sabine, de hogy ki játszhatja majd el a karaktert élőben…?!

Ja még valami: Ahsoka életkora. Ugye amikor a világok közötti világban van, ott kvázi nem öregszik mert kikerül az idő folyásából, az SW univerzumban pedig ketyeg tovább az a bizonyos óra. Az viszont számomra is kérdéses, hogyan lehet fiatalabb Bo-Katan mint Boba Fett?!

Hououin Kyouma - 2020. 11. 14. 12:55

“Ahsoka életkora. Ugye amikor a világok közötti világban van, ott kvázi nem öregszik mert kikerül az idő folyásából”

Ez Ahsoka esetében nem igazán számít. Kb. 5 percet töltött ott, és ugyanoda került vissza az időben, ahonnan kihúzta Ezra.

Bo-Katan idősebb, mint Boba, de utóbbi a Sarlacc, meg a Tatooine miatt idősebbnek tűnik. Komolyan, szerinted Obi-Wan az Új reményben úgy néz ki, mint aki 57 éves? :D Owen és Beru nem túl öregek ahhoz képest, ahogyan a Sithek bosszúja végén láttuk őket?

Ezt Lucas anno benézte, ez igaz, de azóta eléggé konzisztensek abban, hogy aki a Tatooine-on él, az gyorsabban öregszik.

Anak - 2020. 11. 14. 12:59

@korum: Igaz, róla megfeledkeztem.

Anak - 2020. 11. 14. 13:05

@Phyton: Amióta Ewan McGregorról kiderült, hogy évekig kellett hazudnia karaktere visszatérésről, azóta minden “Nem leszek benne” kijelentést ennek megfelelően kezelek.

Hououin Kyouma - 2020. 11. 14. 15:44

“Már bocs de mi van? A TCW/Rebels ÉG ÉS FÖLD a Mandalorian-hez képest. Egyrészt ez csak 10 rész évadonként ergo SOKKAL TÖBB történésnek kellene benne lenni.”

Mi az, hogy sokkal több történésnek “KELLENE” benne lenni? Ez valami törvény, vagy mi van?

Másrészt 8 rész a 10, de van itt egy bökkenő. Nem epizódszám alapján kéne összehasonlítani, hanem játékidő alapján.

Az első évadot én 304 percnek számoltam, ezzel szemben egy TCW évad a sztenderd 24 perces epizódokkal számolva 528. Szóval pont, hogy a TCW-ben “kellene” több történésnek lennie a “törvényed” szerint. Ugyanez igaz a Rebelsre is (kivéve az első
és az utolsó évadot).

“A Mando a maga 10 részével évadonként kap kb 2-3 részt amiben a főszálat viszik tovább, míg a TCW-ben és Rebelsben évadonként volt 20 rész átlagban aminek a fele főszál volt kb.”

Az első évad 8 részéből 4 a főszálról szólt. (A másodikban meg eddig 3 részből 2, ez azért nem rossz arány). Egy TCW évadnak a fele a főszálról szólt? Mi van? A TCW-ben olyan, mint “főszál” nem is igazán létezett. Még csak összekötő elem se nagyon volt a bizonyos 4 részes sztorik között. Ha nagyon rá akarjuk húzni valamire ott, hogy főszál, az a mandalore-i vonal, meg minden más ami kapcsolódik hozzá, elvégre a sorozatzáró is oda futott ki). Ez egy szubjektív lista, de kb. ennyi a főszál a TCW-ben: https://swsaga.hu/topic/174-a-the-clone-wars-anim%C3%A1ci%C3%B3s-sorozat/page/675/?tab=comments#comment-439207

42 epizód + a film. A 133-ból. Ez elég messze van a felétől.

A Rebels-ben meg a részek többsége arról szól, hogy a csapatunk próbál túlélni, ez hasonló ahhoz, ami a Mando-ban történik. Utóbbiban a főszereplő megy, és kalandokba keveredik. A Rebelsben a főszál még annyit se tesz ki, mint a TCW-nél. Talán az utolsó évad második fele a kivétel, ahol tényleg nincs egy deka filler se, de az is csak 7-8 rész talán.

Kaktusz - 2020. 11. 15. 00:14

Ez egy masfajta produktum, mint az animaciosok vagy a blockbusterek (utobbitol mentsen meg az eg a kozeljovoben). Felesleges hasonlitgatni. Az en bugyim nem lesz nedves az ilyenolyan easter eggektol, de attol meg bejon ez a lassu tortenetvezetes, az epizodikussag, a hangulat. Van akinek nem, annak nem kell nezni :D en se fogom ever ujranezni a legujabb trilogiat, szerintem meg az volt egy tragyahalom.

Enzo - 2020. 11. 15. 02:09

2×03

Na, ez egy remek rész volt!
A tokkal-vonóval 33 perces hosszhoz képest egyáltalán nem érződött fillernek: az előző epizód sztoriját is belekötötték jócskán, és még annál is többet sejtettek a következő részekből, pár régóta várt / rég látott szereplő felbukkant és amúgy is csak úgy röpködött a sok namedropping!
Bo-Katant tök jó volt látni, Gideon moff – ha csak hologram formában is, de – előkerült, darksaber említés pipa, a következő úticél pedig Ahsoka, ez igen! This is the way :) Ja és én is örültem, hogy végre feloldották a sisaklevétel kérdéskörét – Mando most tudja meg, hogy ő egy konzervatívabb szektán keresztül látott csak bele a mandalóri létbe, de másoknak ez nem feltétlenül jelenti ugyanazt.

A fura undorító polipos kaja, mint visszatérő motívum is szórakoztató volt (“Don’t play with your food!” :D), de a legviccesebb jelenetnél konkrétan meg kellett állítanom a lejátszást, annyira röhögtem:
-We have them trapped, sir.
-Trapped them where?
-In the cargo control area.
parancsnok arcára kiül ez a “ugye ez nem ennyire hülye, mint gondolom” arckifejezés…: -Where?? :DDD
-In the cargo control areaaaaaaa *szlutty!*
Sírva röhögök most is, ahogy írom :D 10/10-es jelenet!
(ja és Titus Welliver mint parancsnok!)

Max két apróság miatt húznám a szám: bébiYoda igazán használhatná már az Erőt – oké, hogy még gyerek, meg nem tudatosan használja, de az első évadban is azért ha nagyon kellett, akkor képes volt rá, ebben az évadban meg eddig nulla… illetve Mando-t kétszer egymás után is Bo-Katanék húzták ki a csávából, meh.
Na de mindegy, soha rosszabb epizódot! Remélem, azért a részek hosszában nem folytatódik ez a csökkenő tendencia, különben az évadzáróra Quibi-sorozat lesz belőle :D

Quantumleap - 2020. 11. 15. 07:11

Halászlé. :)
Van egy olyan érzésem, hogy bejön a tippem, hogy Bobával majd csak az évadzáróban fognak foglalkozni.

Quantumleap - 2020. 11. 15. 09:48

Hououin Kyouma: Alec Guiness 62 éves volt, amikor elkezdték forgatni a New Hope-ot. Végülis csak 5 év különbség, így aránylag hihető.

DarkEagle - 2020. 11. 15. 14:53

“Mi az, hogy sokkal több történésnek “KELLENE” benne lenni? Ez valami törvény, vagy mi van?

Másrészt 8 rész a 10, de van itt egy bökkenő. Nem epizódszám alapján kéne összehasonlítani, hanem játékidő alapján.”

Nem törvény de én elvárom hogy egy sorozatban történjen valami érdemleges. Nézz meg bármilyen másik sorozatot. RENGETEG sorozatnál sírnak az emberek főleg Streaming sorozatoknál hogy lassan épülnek fel és csak a végére csúcsosodik ki. Ahogy már mondtam, ha ez nem egy Star Wars sorozat lenne már minden egyes ember kaszálta volna de legalábbis sokkal jobban kritizálnák. Most nem látsz mást csak hogy a többség arra nyáladzik hogy mennyi az utalás XY dologra tele van easter eggekkel és mindenki Yodáról beszél holott nem is ő a főszereplő. Mondhatsz bármit de nem ismerjük szinte semennyire Din Djarint.

És nem nem 8 rész ugyanis a heti volt a 11. rész. És nem a 2×01-nek az ég világon semmi köze nem volt a főszálhoz. Az hogy az utolsó percben láttunk egy régi őskövületet pár másodpercre attól nem lesz főszál. Az 1. évadban pedig ahogy írtam 3 rész volt kb főszál. Ezen vitázhatunk de ezek tények. Ergo jószerivel is 4 rész volt főszál az elmúlt 11 rész alatt. Ami amúgy nem lenne rossz arány és fel se tűnne ha a többi rész nem lenne halál unalmas.

Ez a sorozat is részenként 20 perces pont mint az animációk. Épp ezért várom el hogy egy részben ne 10 mondat hangozzon el. Egy Rebels rész ami ugyan olyan hosszú mint egy Mandalorian rész a felirata dupla annyi szöveget tartalmaz mint itt. És ezzel meg is válaszoltam a kérdésed. Ugyanis a “történés” nem az hogy minden részben hatalmas harcok legyenek hanem hogy XY karaktert jobban megismerjük pl pláne ha az a főszereplő. Egy Star Wars esetében pedig ELVÁRÁS hogy bővítsék az univerzumot márpedig itt ez egyáltalán vagy alig történik meg. Ugyanis 11 rész alatt csak a már ismert bolygókon jártunk. 1-2 új mellékszereplőt láttunk akiknek igazából semmi haszna nem volt.

Fentebb már írtam hogy ez a sorozat olyan mint egy MMO játék amiben csak a mellékküldetéseket csinálja meg az ember, ami baromi unalmas. Olyan mintha a fociban vagy bármilyen sportágban egyedül játszanál. Unalmas! Egészen addig amíg be nem csatlakozik pár érdekesebb karakter és nem kapunk végre egy sztorit is. Szerintem ez nem nagy kérés. És igen lehet mondani hogy ha nem tetszik ne nézzem de SW rajongóként igen nehéz letenni egy SW sorozatot. Főleg úgy hogy élőszereplős még sosem volt készítve.

Nem tudom ki hogy van vele de már tele a hócipőm hogy 20 éve kb ugyan azokat a sztorikat és karaktereket látjuk.

Luke - 2020. 11. 15. 15:02

Direkt kivártam az első három részt, egyben néztem.

Nekem bejöttek. Lehetne kötözködni de majd a végén.

Sawyer - 2020. 11. 15. 20:10

Az első évad nagy csalódás volt, mivel olyan a felépítése, mintha egy videojátékot néznék, gyakorlatilag nulla sztorival. A második évadra már fejben így készültem, és egész jól szórakozok.
Az évadnyitó nagyon bejött – bár ebben közrejátszottak a filmes helyszínek, karakterek -, a másodikban a sok lenyúlást meg tudtam bocsátani, azt is élveztem, itt meg már ugyan röhejes volt, hogy a hajós árulás után fél perccel megint csapdában vannak és ugyanazok mentik meg őket, a birodalmi akciózás megint csak el lett találva. Amennyire nem bírtam a babát, annyira csípem most, ez a mindent felzabálok stílus igen mókás. Mando turpisságai is el lettek találva, mint például a jetpack vagy a rakteres mutatvány a 2×03-ban.
Strukturálisan viszont nem értem a készítőket, se a cselekményt, se azt, hogy például a szokásos Star Wars képátúszást egy jeleneten belül alkalmazzák (mikor a hajóról elrepül és a partról nézik a hajó felrobbanását), és nem jelenetek, helyszínek közti váltáskor.

Kpeter - 2020. 11. 16. 14:21

Na két filler után végre egy értelmes rész. De erre ez meg csak fél óra. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ennyire nem tudják megtölteni tartalommal,egy SW univerzummal a hátuk mögött.

Hououin Kyouma - 2020. 11. 20. 13:19

A mai rész után nem szeretnék károgókat hallani, hogy miért van ennyi filler :D eddig 4 részből 1 fillert kaptunk, és a következő részről is tudhatjuk, hogy nem lesz az, szóval már jobbak vagyunk, mint az első évad.

Ez után lesz mit teóriázgatni :D szóval Gideon úgy látszik, hogy midikloriánokkal felturbózott hadsereget akar csinálni, ugyanakkor az a klóntest nagyon hasonlított Snoke-ra is. Simán el tudom képzelni, hogy ez a szál vezethet Snoke megszületéséhez. És gyakorlatilag 1 képkocka kivételével az előzetesek semmit nem mutattak az utolsó 4 részből! Nagyon rejtegetnek valamit :D

Akkor jövőhéten egy Ahsoka vs Gideon? :D

Anak - 2020. 11. 20. 15:29

Azok a sötét páncélos izék ott a végén nem Dark Trooperek voltak még a Dark Forces játék idejéből?

Hououin Kyouma - 2020. 11. 20. 19:38

Igen, azok Dark Trooperek lesznek!

Llew - 2020. 11. 20. 21:18

Amilyen szinten Mando amortizálja a hajóját, az a nyomkövető nem marad sokáig a helyén.

levadasz - 2020. 11. 20. 21:46

Hououin Kyouma: szerintem nyugodj meg, ismerve milyen utemben halad a sorozat, Ashokat majd csak a 8. resz vegen fogjuk latni kb. annyit mint Bobba Fettet
4. resz: ennek kene lennie a minimumnak, megint okosabbak lettunk+ha mar van egy csomo draga jo szineszuk akkor legalabb normalis jatekperceket kaptak nem ugy mint csoro Titus Welliver

zolij - 2020. 11. 20. 23:51

levadasz: a következő rész Filonié, úgyhogy elég valószínű hogy abban jön Ahsoka.

e-batta - 2020. 11. 21. 00:20

Ezt a részt Carl Weathers rendezte, és meglepően akciódús volt. Ráadásul ismét gazdagabbak lettünk pár információval. A kölyök gyomra nem bírja a hullámvasutat, Cara Dune az Alderaanról származik (ahogy Leia hercegnő nevelőapja Bail Organa is) és ezek szerint mindenkije odaveszett a bolygó felrobbantásakor, Gideon moff pedig a kölyök vérét használja midikloriánnal felturbózott Dark Trooperek előállítására?

Hououin Kyouma - 2020. 11. 21. 00:42

levadasz: Ahogy már fentebb is írták, a következő rész Filonié, szóval ez már önmagában 99%-ká teszi Ahsoka esélyeit. Továbbá a következő rész címe: The Jedi (azok szivárogtatták ki, akik egy hete kiszivárogtatták a mait is)

De én amondó vagyok, hogy több filler nem lesz az évadban, nagyon max 1. Nem véletlen, hogy az előzetesek egyetlen Baby Yoda képkocka kivételével semmit nem mutattak az évad második feléből.

Python - 2020. 11. 21. 11:24

Erre a midikloriános vonalra kíváncsi leszek, hogy mire is futtatják ki végül?!
A következő részt Filoni írta és rendezte, szóval az lesz Ahsoka élőszereplős debütálása!
És ezt már hetek óta tudjuk, hisz a német és az indiai Disney+ divízió “véletlenül” közzétette twitter és insta posztokban amiket 1 nap után töröltek, hogy a The Mandalorian S02E05 -ben jön Ahsoka Rosario Dawson alakításában.
Szóval 99%, hogy ez a nyár eleji komolyan vehető pletyka is be fog jönni, ugyan úgy mint ahogy bejött Katee Sackhoff mint Bo-Katan Kryze, Timothy Olyphant mint Cobb Vanth, és Temuera Morrison mint Boba Fett is bejöttek. Sasha Banks -ről volt nem megbízható forrásnál pletyka, hogy Sabine Wren lesz, de ez nem is jött be, hisz végül egy Mandalórit, Koska Reeves -t alakította.
A hátralévő 4 epizód szerintem bővelkedni fog igen látványos akciódús küldetésekben és fénykardpárbajokban is, mert Giancarlo Esposito -nak voltak még olyan “elszólásai” a nyár elején, hogy olyan akció és párbajjeleneteket forgatott le, hogy olyat még eddig nem láttunk az SW univerzumbab, és bizony nagyon szívesen fog szerepelni a 3-4. évadokban is. ;) Na majd meglátjuk, hogy ezek mennyire jönnek majd be, és kíváncsi vagyok, ha már jön Ahsoka Tano a legjedibb nem Jedi, hogy akkor vajon feltűnik -e mellette Sabine Wren és esetleg Ezra Bridger karaktere ?! Tippre Bo-Katanékat, Cobb Vanth -et és Bobát sem 1 rész erejéig láthattuk ebben az évadban.

Gothamite - 2020. 11. 21. 19:32

Ha Boba lesz még, akkor Cobbnak és Fennec Shandnak is lennie kéne, az 1. évadban Cobb ment oda Fennechez.
És Boba páncélja Djinnél van, tehát fel kellene még tűnnie.
A kövi részben Ashoka, talán Rex és Sabine, valamint a nyomkövető miatt Giedon esélyes hogy feltűnjön.
Aztán kellene majd egy Bo-Katan vs Gideon is a sötétkard miatt.

DarkEagle - 2020. 11. 22. 12:46

Ha a további részek is ilyen akciódús és infókkal teli részek lesznek akkor megbocsájtom hogy eddig aludtam kb a sorozaton. De továbbra is félek hogy mit kezdenek Ahsokával még akkor is ha Filoni rendezi. Más hogy valami működik animációban és más az élő.

Azt viszont kétlem hogy Yodáról lemondanának hiszen akkor mi marad nekik? Szóval kíváncsian várom hogy miért fogja Ahsoka visszautasítani majd hogy ő vigyázzon rá. Esetleg elküldetni máshová mert az fix hogy Ahsoka max 1 részben fog szerepelni. Az se lepne meg igazából ha a Wookiekhoz küldené majd Mandót.

Ayrons - 2020. 11. 22. 14:50

Python :
“Erre a midikloriános vonalra kíváncsi leszek, hogy mire is futtatják ki végül?!”

Vélhetőleg Snokera és Palpira fut ki az egész.

Enzo - 2020. 11. 22. 17:18

2×04 (pótlás tegnapról)

Ilyet se nagyon látni, hogy a “previously”-ben kb minden eddigi részről van egy kis gyorstalpaló, kivéve az előző kettő epizódot :D Emiatt egy kicsit talán fontosabb részre számítottam, habár az igaz, hogy a fura laboros szál (M-szám? midikloriánok!), meg Gideon moff jelenete a végén azért jelentősen az átívelés része.

BébiYoda megint ellopta a show-t: Mando berakta a suliba okosodni maccaron-t zabálni, meg hajót szereltetett vele (rossz ötlet), és végre volt Erőhasználat! Yay :D
Apropó hajójavítás: egyrészt hogyan javították meg ilyen gyorsan a Crestet? Másrészt meg akkor ezért nézett furán az a kis szemét, mert benyomkövetőzte a hajót…

A birodalmi bázis ostromáról kevés dolog maradt emlékezetes, a rohamosztagosoknak megint sikerült kb 0 ellenállást kifejteniük, még a TIE-vadászok se igazán nehezítették meg hőseink életét. Na de azért jó volt látni Cara Dune-t és Greefet is. Jöhet Ahsoka!

m minnifield - 2020. 11. 22. 20:31

Lehet én maradtam le valahol, de ezek szerint Snoke lehet, hogy egy elk@rt Palpatine klón?

Melkon - 2020. 11. 22. 20:41

m minnifield

Az utolsó trilógia utolsó részében annyi kiderült, hogy mesterségesen hozták létre és hasonló klónozó kamrák voltak arra felé.

Az én értelmezésem szerint nem Palpatine klónjának szánták, de nyilván nem tudtak volna 1 percet rászánni, hogy elmondják mi történt. Gondolom a készítőknek sem volt ötlete. :)

Hououin Kyouma - 2020. 11. 22. 21:24

https://starwars.fandom.com/wiki/Snoke

Itt minden fontos kánon infó fenn van Snoke-ról, amit eddig tudni lehet róla. A lényeg, hogy ő egy strandcast, azaz egy másik ember génjeit használták fel a létrehozására, de nem annak a pontos mását alkották meg. Palpatine “fia” is egy ilyen strandcast volt, akit Palpatine génjeiből készítettek, de nem az ő 1:1-es klónja volt (így a “fia” szó lehet közelebb is áll a valósághoz, mint a klónja)

Viszont arról nem szól a fáma, hogy Snoke-hoz Palpatine génjeit használták volna fel.

Enzo - 2020. 11. 23. 10:51

Amúgy a telexes epizódkritikák kifejezetten képben vannak és jól összeszednek minden fontosat a részekkel kapcsolatban, érdemes olvasni őket.
https://telex.hu/szorakozas/2020/11/23/mandalorian-2-evad-4-resz-easter-egg-palpatine-snoke-dark-trooper-egy-uj-remeny

(BTW nekem fel nem tűnt volna, hogy a laborban az a pacni bármilyen szinten is Snoke-ra hasonlítana…)

Python - 2020. 11. 23. 11:30
Hououin Kyouma - 2020. 11. 23. 15:08

A telexes kritikában engem ez az erőletett “nem Baby Yoda” megnevezés zavar. Nyelvtanilag kb. értelmetlenné teszi az összes mondatot, amiben szerepel :D miért nem lehet egyszerűen csak a “a gyermek”-ként hivatkozni rá. Ez jelenleg a hivatalos neve is.

Hádész - 2020. 11. 24. 14:20

Enzo:
“a vérben található mikroszkópikus életformák felelnek az Erőért, nem valami rejtett mágikus képesség”
Ez minden, csak nem összeszedett és képben lévő :D

walaki - 2020. 11. 26. 18:46

4. rész

Hát ez mekkora volt már! Kimaxolták a fanservice-t és a nosztalgia faktort annélkül, hogy unalmassá vált volna! Csúcs!

Az feltűnt rajtam kívül még valakinek, hogy még a hangeffektek is az eredeti filmből voltak? (Pl. a célzóberendezés pittyegései, a Tie-fighterek suhogása meg hasonlók) A látványt és a díszleteket hagyjuk, azok annyira egyértelműen az eredeti trilógiát koppintották :-) (nagyon jól, teszem hozzá) A kutatólabor szerintem tisztára Dark Forces feeling volt a sziklás kanyonnal meg a birodalmi építészettel.

Kifejezetten kellemes rész volt, kicsit hintettek a sztoriból is, belemgettek egysmást, nekem abszolút bejött!

Anak - 2020. 11. 27. 11:27

5. rész

Úgy látszik mindent mindennel össze szeretnének kötni. Az animációs sorozatokat a régi és az új trilógiával, még az Old Republic játékot is (Tython). Végül is egy univerzum az egész.

SPOILER következtetés:

Ezra Bridgert is be fogják hozni a történetbe.

Hououin Kyouma - 2020. 11. 27. 11:44

Még a végén kiderül, hogy Thrawn áll minden mögött és még Palpatine visszatérését is ő tette lehetővé :D

De az is lehet, hogy ezzel a már régóta pletykált Rebels sequelnek ágyaztak csak meg, és ezzel már csak az fog foglalkozni.

CyberJedi - 2020. 11. 27. 11:53

5. rész:

Újabb tökéletes epizód! Nagyon el van ez találva….

yagami01 - 2020. 11. 27. 12:22

Nagyon dicsérik ezt a részt im_db értékeléseknél. Remélem tényleg ennyire jó lett, estefele meglátjuk, kíváncsi leszek. :D

DarkEagle - 2020. 11. 27. 13:22

“De az is lehet, hogy ezzel a már régóta pletykált Rebels sequelnek ágyaztak csak meg, és ezzel már csak az fog foglalkozni.”

Adná az ég mert kezd nagyon sok lenni a sztori a Mando-ban. Ami fura pont tőlem hallva (olvasva) mikor az elejétől kezdve arra panaszkodok, hogy alig történik valami. :D De a tumultust se szeretem.

Szerintem most ütközött ki legjobban, mi a gond a Mandalorival. Az, hogy több ember csinálja. Gyakorlatilag majdnem minden részt más rendező és író csinál. Nagyon durván hiányzik belőle az egység. És ez azért jött ki ma legjobban mert ez a rész volt eddig a legegységesebb. Nem csak annyi volt hogy telenyomták fanservice-szel a képünket hanem végre érdemi előrelépés is történt. És nem Ahsoka miatt. Bár nyilván ő is sokat dobott rajta. Bár még mindig úgy vagyok vele, hogy élőben messze nem olyan jó mint animálva és nagyon bírom Rosario Dawsont de elég sokszor úgy nézett ki mintha csak imitálná egy Cosplay-ben Ahsokát. Nem éreztem hogy lenne személyisége inkább csak leutánozta az eredeti mozgását és stílusjegyeit, ami persze nem baj viszont ettől csak még inkább kijött hogy nehéz animációs karaktert élőben megcsinálni. Mondjuk még így is remek volt félreértés ne essen csak hát na végig Ashley hangját kerestem a karakterben mert szinte tökéletesen leutánozta Rosario Ahsokát mindenben. Egyet azért ki lehet jelenteni, ha Filoni rendezne és írna minden részt lehet hogy sokkal kevesebb gondom lenne a sorozattal.

Egyébként a Mando az időben mikor is játszódik? Mármint úgy értem, hogy a Rebels finálé előtt igaz? Mert ott volt egy nem tudom hány éves ugrás a legvégén mikor Ahsoka megjelent idősen. Itt még olyan 40 körül lehet. Thrawn bedobása érdekes DE megint megjegyezném hogy túl sok szálat dobálnak be és nem értem miért. Most vagy terveznek mindenkinek egy spinoffot, ugye Bo-Katan Gideont keresi de lehet hogy ebből itt nem látunk semmit bár erre van a legnagyobb esély hiszen Bo is mandalori és itt van ugye Ahsoka aki meg Thrawn-t keresi vagyis jobban mondva Ezrát. Valahogy kétlem hogy az következő 5 részben mindent feloldanak és akkor még ott van az is hogy Mandonak el kell vinnie (most már nevén nevezhető) Grogu-t a Jedi templomba. Mondjuk ez belefér 1 részbe talán.

Abban viszont igazam volt, hogy Grogu nem lesz Ahsokával. Nem mintha ezt nehéz lett volna kitalálni. De úgy tűnik tényleg minden SW dolgot össze akarnak fűzni, legyen az sorozat, film vagy játék esetleg könyv. Ami jó csak ne essenek túlzásba mert ennek is meg van a hátránya hisz minél több anyagból dolgoznak annál több helyen hibázhatnak és a SW fanok észre fogják venni ez biztos. :D

punyapapa - 2020. 11. 27. 13:44

Spoiler 2×5
Na bejött a tippem, végül a Rebelst fogják folytatni, Ezra keresését.
Remélem tartják a tempót, és Ahsokát sűrűn látjuk még. Bíztam benne, hogy velük tart. De ettől függetlenül az eddigi legjobb rész volt.

DarkEagle - 2020. 11. 27. 13:50

Ja amúgy még annyit, hogy most esett csak le hogy Diana Lee Inosanto volt a Magisztrátus akinek Bruce Lee keresztapja és hát az apja se egy ismeretlen senki szóval nem semmi casting.

Anak - 2020. 11. 27. 14:01

Azt vettem észre, hogy ebben a sorozatban mindenki keres valakit vagy valamit. Gideon a kölyköt, Mando a többi mandót majd a jediket, Bo Katan Gideont/sötétkardot, a jedi az ex birodalmi admirálist.
Rosario Dawson, amúgy egész jól hozta az animációs karakter manírjait. Keresztbe tett karok, félmosolyok, fejbiccentések, de nekem nagyon hiányzott a karakter eredeti hangja.
Ahsoka és a hivatalnok közti viadal szerintem elég gyengusz volt, kivitelezésben is és erőviszonyokban is. A.-nak kb 1 perc alatt le kellett volna győznie ellenfelét, annyival magasabb harci tudással rendelkező az ő karaktere.
A kivitelezésben pedig az zavart, hogy Ashoka sokkal dinamikusabb vívóstílussal rendelkezett eddig, itt eléggé nehézkesnek éreztem a mozgását. Nyilván a formátum adta keretek miatt. És ebből ered számomra a sorozat másik problémája, hogy minden egyes fontos történés valami 10 fős lakosú porfészekben történik. Hiányoznak a nagy mozis városok.
Hicks tizedes (Michael Biehn) pedig húzott egy Titus Vellivert, pedig ő is többre lett volna érdemes/képes. Kár. Nem is értem a végén, hogy mit gondolt.

Arra azért kíváncsi volnék, hogy aki a Mandaloriant, mint önálló sorozatot nézi, annak mennyire zavaróak ezek az animációs sorozatokból előszedett karakterek?
Egyáltalán, lehet-e/érdemes-e ezt a sorozatot önmagában nézni?

Anak - 2020. 11. 27. 14:06

Ami viszont nagyon tetszett, hogy Filoni belepakolt néhány meglepetést is a vágóképekbe. Ott volt Ahsoka madara az erdőben és a faluban a Lothal macskajószág is.

Hououin Kyouma - 2020. 11. 27. 14:35

“A.-nak kb 1 perc alatt le kellett volna győznie ellenfelét, annyival magasabb harci tudással rendelkező az ő karaktere.”

Hát ez már kb. hagyománnyá vált a SW-ban, hogy amennyiben Erőhasználó karakter párbajozik nem Erőhasználóval, akkor az Erőhasználót mindig lenerfelik. Ugyanez történt Obi-Wan (vagy akármelyik Jedi) vs Grievous, és Maul vs Vizsla esetében is. Igazából az erőhasználónak csak annyi lenne a dolga, hogy kihúzza ellenfele kezéből a fegyvert :D

yagami01 - 2020. 11. 27. 14:37

Anak: Hogyne lehetne. Én csak a filmeket ismerem még pár játékot, de azok sem az RPG-k. Szeretem a világot, de ugye ebből kifolyólag közel sem ismerek – még – mindent. Viszont engem nem zavar, sok mindent megtudok ennek kapcsán is és ettől még jó a sorozat, simán élvezhető. De igen, ha lenne nagyobb előismeret, az még jobban megtudná dobni.

Anak - 2020. 11. 27. 14:45

@Hououin Kyouma: Igen, valami ilyesmire gondoltam én is. Kb két legyintéssel ketté kéne csapnia. Tudom, az nem a Jedik módija, de ő nem Jedi már.
Ráadásul az epizódban Ahsoka még villog is a tudásával, amikor az elején az erdőben az egyik fából kimetsz egy szép hasábot és azt vágja az egyik gyaloghoz.

@yagami01: Köszi. Érdekes élmény lehet így követni a sorozatot.

winnie - 2020. 11. 27. 14:51

“Szerintem most ütközött ki legjobban, mi a gond a Mandalorival. Az, hogy több ember csinálja. Gyakorlatilag majdnem minden részt más rendező és író csinál. Nagyon durván hiányzik belőle az egység.”

sorozattechnikai általánosságok: Minden amerikai sorozat így készül. (Oké, van 50-ből 1 egy emberes, amikor az író vagy a rendező végig ugyanaz.) És mégsincs ilyen gond. Pont ez a lényege a showrunner posztnak, illetve az executive rendezői posztnak (ahogy én hivatkozok rá, a házi rendezőinek), hogy egységes legyen a hangnem. A showrunner megkapja a szkriptet az epizód írójától, és teljesen átírja, hogy a saját hangját adja vissza – ez filoni dolga. a házi rendező pedig az epizodikus instruálja, liheg mögötte, hogy a korábban felállított sztenderdek szerint dolgozzon – ez jon favreau dolga. az írók a showrunner hangját próbálják utánozni a sorozatokban, a rendezők a házi rendező sablonját követik le, bármiben felülbírálhatóak.

(mindez persze amellett, hogy a rész írója az általában csak névleges tisztség, legtöbbször az kapja a kreditet, aki éppen sorra kerül, mert a sztorit közösen dobják össze, utána közösen rágják meg a kész szkriptet (amibe ugye a dialógokat beleírta az író és flow-t adott neki), hogy az átírás után a showrunner is átírhassa. nagyon messze van mind az epizód írójának, mind a rendezőnek a munkája az egyemberestől. ha egy ember csinálja, akkor filoni és favreau.

punyapapa - 2020. 11. 27. 15:07

DarkEagle
A Jedi visszatér után 5 évvel vagyunk, a The Mandalorianben.
Nem érzem soknak a szálakat. Főleg a Lost, vagy a 24 után :D Ott van Grogu, hogy mi lesz vele; Ahsoka valószínűleg Ezra miatt keresi Thrawn-t, plusz Bo-Katan sztorija.
Szerintem az lesz, hogy Grogu sztoriját ebben az évadban lezárják, és a 3. évadban, már Ezra keresése lesz a központban. Lehet, hogy Thrawn, aki mozgatja a szálakat, és ő segíti az Első Rend létrejöttét.
Ezzel párhuzamosan, Bo-Katan hajszája Gideon után.

DarkEagle - 2020. 11. 27. 15:31

Igen ezt én is tudom de én itt kimondottan arra célzok hogy a látszik hogy minden rész más stílusú, érződik a rendezők esetleg írók saját stílusa. Szóval hiába nézi át Filoni vagy Favreau mert a rendezésen látszik ha más csinálja. Nyilván nem várható el hogy egy ember csináljon mindent de ennél a sorozatnál érzem leginkább hogy minden rész különböző. Van egy bizonyos sztenderd amit követniük kell vegyük pl ezt a western stílust de ehhez még hozzá jön pl Filoni, Bryce Dallas vagy akár Waititi stílusa és máris három nagyon durván elütő részt kapunk. Én igazából erre gondoltam. De lehet félreérthető volt amit írtam. Eddig sem a szöveg környezettel volt a gondom mert amúgy is alig szövegelnek szóval szerintem ezt csinálhatná akár egy ember is. Nyilván csak tippelek de látva hogy a felirat általában MAX 3-400 sor és akkor még sokat is mondtam az forgatókönyvre leosztva mennyi lehet 20-30 oldal? De tényleg csak tippelek. A lényeg az lenne hogy a Mando scriptek tuti hogy sokkal rövidebbek mint egy átlag sorozaté ezért is mondtam hogy szerintem lehetne akár egy emberes munka is.

Ezt a részt pl tuti hogy csak Filoni csinálta mert ő annak idején kikötötte hogy Ahsokához csak akkor enged másokat nyúlni ha teljes körű rálátást kap a végtermékre. Nekem az ő stílusa fekszik a leginkább. Favreau is jó csak ő szerintem másban. Nem véletlen hogy a komolyabb filmjeit jobban szeretem mint a blockbusterjeit. Ő akkor teljesít igazán jól ha olyat ír vagy rendez aminél nincsenek hatalmas elvárások. Filoni viszont talán az egyetlen (szerintem) aki az igazi régi Lucas féle gondolkodással látja át a SW univerzumot. Szóval valószínű ez is közrejátszik a véleményemben hogy nekem az ő stílusa fekszik a legjobban. Még ha tele is nyomta a részt fanservice-szel pl szinte fel se tűnt mert sodort magával az egész rész. Ezt a többi résznél egyszer sem éreztem.

Hououin Kyouma - 2020. 11. 27. 16:47

“A showrunner megkapja a szkriptet az epizód írójától, és teljesen átírja, hogy a saját hangját adja vissza – ez filoni dolga. a házi rendező pedig az epizodikus instruálja, liheg mögötte, hogy a korábban felállított sztenderdek szerint dolgozzon – ez jon favreau dolga.”

Szerintem összekeverted a kettőt. Favreu a showrunner, nem? Ő szerepel “creator”-ként.

“Szerintem az lesz, hogy Grogu sztoriját ebben az évadban lezárják, és a 3. évadban, már Ezra keresése lesz a központban. Lehet, hogy Thrawn, aki mozgatja a szálakat, és ő segíti az Első Rend létrejöttét.”

Nem gondolom, hogy Grogu sztoriját lezárnák, ahhoz túlságosan összenőtt a sorozattal. A Thrawn/Ezra vonal pedig valószínűleg egy másik sorozatban lesz kifejtve, amit már hónapok óta pletykálnak.

e-batta - 2020. 11. 27. 17:06

És elérkeztünk a 13. részhez (második évad közepe) ahol végre fény derül a kettes számú főszereplő, és első számú cukiságfaktor nevére. Épp ideje volt.
Nekem olyan érzésem van most már, hogy csak nyújtani akarják, mint a rétestésztát, hogy Mando kb. végigvándorolja az univerzumot, hogy végre valahol leadhassa a csomagját. Olyan, mint egy elfuserált DHL-futár. Folyton új címet kap.
De ha nem írja valaki, én bizony rá nem jövök, hogy Lang szerepében Michael Biehn-t láttam, pedig tinikoromban nagy kedvencem volt a Terminátor és az Alien II révén.

jesustomer - 2020. 11. 27. 17:11

Sajnálom, én itt mindent elvesztettem.
Ennyire jó rész még nem volt, biztos bele lehetne kötni, de én nem tudok és nem is akarok.
Marha jó volt, imádtam minden percét.
Tényleg ez a star wars, ezt hiányoltam az új részekből és néhol az előzményekből.

Python - 2020. 11. 27. 18:06

Tetszett! :) Filoni az Filoni!
Szerintem egy animációs szériának és egy újabb élőszereplős sorozatnak alapozhattak meg a Mando 2. évadában. ;)

DarkEagle - 2020. 11. 27. 18:10

“punyapapa – 2020. 11. 27. 15:07
DarkEagle
A Jedi visszatér után 5 évvel vagyunk, a The Mandalorianben.”

Ezt értem én is de a Rebels fináléja tuti hogy sokkal később van csak nem rémlik mennyit ugrottak ott. Itt meg már Ezrát keresi Ahsoka ugye de még nem olyan öreg mint ott. Szóval én arra tippelek hogy az itteni Ahsoka még 10 évvel fiatalabb mint a Rebels fináléban.

Hououin Kyouma - 2020. 11. 27. 18:27

Hogy lenne már Ahsoka 10 évvel fiatalabb, mint ott?

A Rebels fináléja az endori csata után játszódik nem sokkal. Ez pedig 5 évvel később van.

Egyáltalán nem néz ki fiatalabbnak, csak… más. Nyilván nem nézhet ki ugyanúgy, mint animálva.

Hououin Kyouma - 2020. 11. 27. 18:29

Vagyis na, pontosítanék. A Rebels epilógusa játszódik a Jedi visszatér évében. A fináléja meg az Rogue One előtt.

levadasz - 2020. 11. 27. 19:16

Nekem ez a tultolt fanservice a bajom, az egyik resz Clone Wars sequelje, a masik a Rebels prequelje, tudni hogy melyik szal merre tart es mi fog tortenni ha az ember latott meg olvasott mindent ami Star Wars, raadasul meg ti is vitatkoztok rajta hogy idoben hol jarunk, ennek ennyi idosnek kellene lennie stb (nyilvan ez a cel hogy beszeljenek rola)
Na en ezert orultem volna egy idoben teljesen fuggetlen sorozatnak amit ugy lehet alakitani ahogy szeretnenek, nincs egy jol ismert vegkifejlet ami fele kell alakitani a sztorit (Old Republicba lehetne valamit csinalni de arra mar ott van az a “remek” pay-to-win MMO vagy a 800 eves Yoda fiatalkoraval is lehetne valamit kezdeni, de nem fognak)
Nyilvan a Disney hulye lenne barmit is kockaztatni mert nem is kell
5. reszrol: a parbaj jelenet tenyleg nevetsegesen eroltetett volt, mindig van egy csunya rossz bacsi/neni/szorny aki sanyargatja a szegeny elesett falusiakat, a jedinerfrol mar volt szo feljebb is, tenyleg vicces
Es ha ugye Jedi-templomhoz viszi Grogut ahol talan osszeszedi egy Jedi, akkor annak a Jedinek Luke Skywalkernek kellene lennie (mert addigra o az egyetlen) akkor lesz egy cgi-fiatalitott Mark Hamill az evadzaroban? (koltoi kerdes nyugi…)
Szoval ugy nez ki hogy ezt a sorozatot nyugodt szivvel el lehet engedni a 2. evad vegen

zolij - 2020. 11. 27. 20:19

levadasz: nincs itt semmiféle Rebels prequel, a Mandalorian után időben csak az új trilógia van.

Kyp - 2020. 11. 27. 21:06

Ez a resz eszmeletlen jo lett. Nekem par hete kifejezetten csalodas volt 2×01 de ez most karpotolt mindenert. Es nem Ashoka, meg a fenykardozasa miatt lett jo. Ennek a resznek a hangulata nagyon el lett talalva a samurai os hangulattal. Sztem a sorozat ereje a hangulata, es az se baj hogy minden reszt mas rendez, mert igy jobban tudjak keverni. Meg ha neha becsuszik egy ket gyengebb, egy ilyen resz miatt siman megeri.

Anak:
Eleg sok konyvet olvastam, ezert is kulon orom hogy behozzak Thrawnt, de se a Clone Warst se a Rebelst nem neztem. A nelkul is siman elvezheto.

Elnar - 2020. 11. 27. 21:46

Egyetlen problémám volt ezzel a résszel, de az sem a Mandalorian hibája: egyáltalán nem vagyok képben az animációs sorozatokkal. De úgy látszik, muszáj leszek bepótolni.

SPIOLER!

Ami kifejezetten tetszett a párbaj a végén. Végre nem valami egyet ide egyet oda kardozgatás (úgy mondom, hogy több évig kardoztam).
Valaki megjegyezte hogy Ahsokához ez túl statikus stílus. Feltételezem ezt az ellenfele is tudta, és azért akart a hídon harcolni, lineárissá redukálva a mozgásteret.

Egyébként nagyon szép dramaturgiai fogás volt, hogy Din páncélján láthattuk először hogy a beskart nem fogja a fénykard – így csak egy fél másodpercig gondoltam azt hogy kettévágja a lándzsát

SPOILER OFF

Már-már Rogue One érzésű volt a rész itt-ott (számomra az amivé az SW-nek ki kellett volna nőnie magát az új érában)

Melkon - 2020. 11. 27. 22:39

DarkEagle:

“Valahogy kétlem hogy az következő 5 részben mindent feloldanak”

Mármint 3? :)

levadasz:

“annak a Jedinek Luke Skywalkernek kellene lennie (mert addigra o az egyetlen)”

Miért lenne ő az egyetlen? :o

walaki - 2020. 11. 27. 23:17

5. rész

Valóban szenzációsra sikerült ez a rész!

Nekem csak egyetlen egy bajom volt vele, Rosario nagyon nem Ashoka. A rajzfilmekben kecses, hegyes álla van, ehhez képest a színésznőé túlontúl szögletes, ami nagyon zavart (tudom, szubjektív). Ugyanakkor meg kell hagyni, kivételesen jó színésznő, egyszerűen tökéletesen adta Ashoka minden mozgulatát, de még az apró grimaszait és gesztusait is!

A Rebelsből meg még volt egy röpke pillanatra macska-kameó is :-) Ha itt most lezárnák Ezra szálát, annak rettenetesen örülnék, mert a Rebels végén nagyon kiakadtam, hogy csak így elvágták a sztorit.

@Elnar: szerintem nyugodtan vágj bele. Bár kicsit hullámzó a rajzfilmek minősége (sztori szempontjából), de összeségében csak ajánlani lehet. Különösen a Clone Wars sikerült nagyon jóra (nem hiába, érződik rajta George bácsi kezenyoma).

@Sheev Palpatine: de bunkó vagyok, elnézést, elfelejtettem megköszönni az infót! Hát, most, hogy bezártak a Disneylandek, remélhetőleg ráfekszenek a VoD terszejtésre, hogy pótolják a bevételkiesést.

Hououin Kyouma - 2020. 11. 27. 23:27

“Valahogy kétlem hogy az következő 5 részben mindent feloldanak”

Miért kéne amúgy mindent feloldani a következő 3 részben? A harmadik évad már be lett rendelve, de már a negyediket is emlegette Giancarlo Esposito. Szóval nem 3 részük van feloldani ezeket, hanem 19 ;)

Rubber Duck - 2020. 11. 27. 23:39

Nem ismertem fel Hicks tizedest.

Melkon - 2020. 11. 28. 08:11

Hououin Kyouma

Egyetértek, hiányoznak azok az idők, amikor még nem a semmiből jöttek be új szálak a sorozatokba.
Lásd: Babylon 5, ahol az első évadban felvezették az összes szálat, amiről a maradék 4 szólt.

Mate4182 - 2020. 11. 28. 10:12

En a karanten alatt kezdtem el bedaralni minden star wars rajzfilm sorozatot es igy kost extran easter egges a sorozat most nekem

Ahogy latom a het legjobb epizodja kupa zsebben van az 5. Resznel :)

mrsitn - 2020. 11. 28. 11:02

Végigolvasva a hozzászólásokat úgy látom mindenki nagyjából el van ájulva. Én az animációs sorozatot ugyan nem láttam, így nem ismerem Ashoka karakterét sem, de zavart érzek az erőben :)
Egy Jedi úgy viselkedik és harcol mint egy fejvadász? Hátulról öl? Ő ilyen volt végig? Hol a kódex? Olyan volt mint egy ninja.
Jó rész volt, de ezeket az elemeket én kevéssé értékeltem.

Python - 2020. 11. 28. 11:12

@mrsitn: Ahsoka már régen nem Jedi! Még ha Ahsoka is a legjedibb nem Jedi az SW univerzumban. Ő Fulcrum, aki a Lázadók és az Ellenállás egyik titkosügynöke, szóval az ilyen harcmodor elég rég nem áll távol az ő karakterétől.

zolij - 2020. 11. 28. 11:22

így van, Ahsoka már a 66-os parancs előtt otthagyta a Jedi Rendet, mert úgy érezte a Rend ahelyett hogy az ártatlanokat védené, mindenféle hitvitákban és politikai játszmákban vesz részt. Az ezt követő évek pedig erőteljesen formálták a személyiségét.

mrsitn - 2020. 11. 28. 11:37

Köszönöm a választ! Így már árnyaltabb a dolog.
Csak meg kellene nézni az animációs részeket :)

Ripazha - 2020. 11. 28. 11:52

Azért megnéznék egy Ahsoka, Luke, Grogu találkát :-D

Mondjuk én nagyon felületesen ismerem az animációs sorozatokat, így én inkább a nem ismerők táborát erősítem. De egy kicsit sem zavaró. Bár valószínűleg így lemaradok pár easter eggrol, az meg járulékos veszteség, mit lehet tenni. Mivel Mandot követjük, és mandonak sincs túl sok fogalma a dolgokról, és annyira ő sem acsarkodio hogy ácsi de mi a fasz van. Nekünk Mando perspektíváját kell követni, a westernes fillinget.(persze mivel franchise ezért támadható hozzáállás) (de a gyomrom úgyse fogadná be az animációs sorozatokat)

A részről egyébként: sokkal feszesebb volt, ez tulajdonítható a rendezőnek, bár ahsoka már rég renegat, mért viselkedik még mindig jedi kodexesen(bár lehet hogy ha több játékidőt kap akkor kiéleződne a cinizmusa, ami azért ráférne.(pedig micsoda páros lenne, egy mandalori, és egy renegat jedi, az én elképzeléseimben, egy old school buddycop movie lehetne belőle a western jegyeket megtartva, csak úgy pattognanak a cinikus, szarkasztikus beszólások…)

Grogu, azért ezt még izlelgetni kell, ezt elég hangsúlyosan meg is tették, hogy azért hozzászokjon a fülünk, mostmár nem gyermek, nem baby yoda…: Grogu… Remélem belátásosan megtanultátok :-D

Félek a következő résztől, ez tök jól sikerült, a következő valószínűleg férc mű lesz… de ne legsen igazam…

Melkon - 2020. 11. 28. 12:29

zolij

Emlékeim szerint Ahsoka azért lépett ki, mert meggyanúsították, ha jól emlékszem valamilyen gyilkossággal, és Anakinon kívül senki nem állt ki mellette.

Egyébként szerintem Jediktől is könnyen lehetne találni hasonló, lopakodó részeket, egy háborúban egyszerűen ostobaság lenne mindenkinek szemtől szemben nekimenni, főleg túlerővel szemben.

Elég akár a Baljós Árnyakra gondolni, ahol egy felüljáróról leugorva kezdik el leölni a droidokat Qui-Gonék. Lehet azzal érvelni, hogy ezek csak droidok, de mivel kb a teljes prequel trilógiában droidok ellen harcoltak, ha ezeket nem számítjuk be szinte semmi nem marad, amit példának felhozhatnék. :)

Hououin Kyouma - 2020. 11. 28. 12:37

Melkon: Az inkább csak ilyen utolsó csepp volt neki a pohárban. Hogy miért lépett ki valójában, azt maga Ahsoka mondja el a 7. évadban.

Melkon - 2020. 11. 28. 12:40

Hououin Kyouma

Oks, köszi, nem rémlett hogy ez így ki lett mondva. :)

DarkEagle - 2020. 11. 28. 12:57

Amúgy az milyen menő lehet már egy színésznek, hogy gyakorlatilag ő az első színész aki egy élőszereplős sorozatban egy Jedit alakított? Még ha Ahsoka nem is Jedi már hivatalosan. Legalábbis nekem nem rémlik hogy láttunk volna más Jedit élőszereplős sorozatban tekintve hogy nem is voltak sorozatok eddig.

Egyébként így újra megnézve a részt arra lettem figyelmes hogy az egész mintha a ‘Ghost of Tsushima’ játékból lett volna átvéve. :D Az egész falu felszabadítása meg az öreg kinevezése utána ugyan az mint a játékban.

Mondjuk remélem leszoknak idővel erről a hetente meg kell menteni egy falut dologról mert kicsit uncsi már ez a része. Találjanak ki más féle küldetést nem olyan nehéz az.

levadasz - 2020. 11. 28. 14:12

Melkon: ez a sorozat ugye A Jedi Visszater utan jatszodik par evvel es ott Luke volt az egyetlen
Persze kozben elkezdte kikepezni az uj generaciot (talan a Jedi Knight 2 jatek is erre epul, mar nem emlekszem pontosan), szoval lehetnek mas jedik (Leiat is kikepezte)
Viccbol irtam csak, szerintem igy lenne a leglogikusabb, de biztos kitalalnak valami olyat amihez meg kellett volna nezni a Rebels hogy ertsem

Melkon - 2020. 11. 28. 15:16

levadasz

Ezt nem tudjuk, Yoda és Obi-Wan Kananról, Ezráról és Ahsokaról sem tudott, mivel mindketten elbújtak, mint ahogy az összes többi túlélő jedi is.

Jelenlegi állás szerint bármikor feltűnhetnek újabb túlélő jedik.

CrashBoostZoom - 2020. 11. 28. 16:48

@Melkon

Kanan-ról és Ezra-ról tudott Yoda mert segítette őket egy Lázadók részben. Persze igazi 2020-as stílusban, home office-ból.

DarkEagle - 2020. 11. 28. 16:57

Szerintem páran félreértik azt amit Ahsoka mondott. Láttam sokan külföldön is azt találgatják, hogy vajon Ezra vagy Luke feltűnik-e. De nem csak az életben levő Jedik tudnak kapcsolatba lépni a többiekkel. Az én tippem továbbra is az hogy az öreg Yoda meglátogatja majd a kölök Yodát. Ez lenne legalábbis a leglogikusabb. Mármint Luke vagy Ezra miért keresné meg őket? Az egyik emós a másik meg eltűnt és őt keresi Ahsoka is. Elég szánalmas lenne ha Ahsokának nem tűnik fel hisz már 5 éve keresik kb Sabine-el de a Baby Yodának meg feltűnik. :D Gyakorlatilag Yoda az egyetlen akivel igazi kapcsolatot tudna kialakítani Grogu vagy mi a neve. Hisz egy faj. Ezrához vagy Luke-hoz pl nem tudna úgysem kötődni láttuk hogy Ahsoka sem érdekelte túlzottan.

Egyébként azt se feledjük el hogy akár egy Sith is kapcsolatba léphet vele pláne hogy keresik is. Igaz ez a Legendákba tartozik de ahova Ahsoka küldte őket ott ölt meg 5 vagy hány Jedit Darth Bane is a könyvekben és utána lett a Sithek területe az egész hely. De mivel ez Legenda sztori így nyilván erre nincs sok esély. És őszintén szólva kétlem hogy a készítők túlbonyolítják. Eddig is faék volt a sorozat.

Ayrons - 2020. 11. 28. 19:31

Dark: Senki nem ért semmit félre. Ahsoka világosan elmondja, hogy kevés Jedi maradt életbe és erre készüljön fel Mando. Szóval élőkre céloz.
Luke pedig ekkor nem depis, hanem Leia-t képzi, és lefekteti az új Rend alapjait.
Ghost meg csak véletlen, vélhetőleg mindkettő azonos japán filmből merített.

levadasz - 2020. 11. 28. 19:32

Melkon: Ki az a Kanan, ki az az Ezra? Persze tudom be kellene potolni a Rebelst, csak ezzel az a bajom hogy a Clone Wars is eleg bugyuta volt kb. 4 evad feleig, a Rebels meg jobban annak tunik

DarkEagle: Darth Bane? Ilyeneket soha nem fogunk latni meg animacioban se :D

De akkor en inkabb a hologrammos Yoda felbukkanasara fogadok :D

pehnemer - 2020. 11. 28. 19:48

Nekem csalódás volt Ahsoka….a színész inkább hasonlít a szinte még gyerek Ahsokára, ráadásul a mozgása is elég lomha volt, a párbaj meg egyszerűen nevetséges, hogy lehet ilyen topa, suta módon forgatni azt a lándzsát, istenem…Nőket mindenhova hajrá Kathleen csak így tovább, bár nem tudom mennyire kontárkodik bele…
Ezrás vonal nekem is beugrott, bár sztem nem az a cél h minél több animált karaktert mutassanak be élőben, remélem…

Enzo - 2020. 11. 28. 22:14

2×05

Ahsoka in da hauz! Baby Yoda namedropping!
Menő volt végre látni Rosario Dawson-t ebben a szerepben, a fehér fénykardja szinte kívánja az összecsapást Gideon sötétkardjával. (Remélem, kihalászta a vízből azt a felét, amelyik beleesett a harc során)
Annyira tudtam, hogy bejátsszák ezt a tervet, hogy az egyikük visszatér a városba azzal a hírrel, hogy megölte a másikat… és így is lett :D Meg arra is számítottam, hogy az a tizedes vagy kicsoda át akarja verni Mandot a fegyverletétellel, és valóban :D Morgan vajon elárult bármit Thrawn-ról? És Ahsoka vajon megölte?
Amúgy egyre inkább olyan érzésem van, hogy meg kéne nézni a Rebels-t, mert valahogy még mindig nem tudom megszokni, hogy pl. Thrawn admirális kánonnak számít, vagy hogy pl. mióta van Ahsokának fehér duplakardja eleve…
Mando pedig – ahogy várható volt – nem hagyja el Baby Y…izé, Grogu-t (szokni kell még ezt a nevet, de ideje volt), hanem kapott egy újabb küldetést, aminek a végén az van, hogy “talán jön érte valami Jedi” :D Hát jóóó… kicsit videojáték-feeling, de nagyobb bajunk sose legyen :D

Darabkák:
– “Szerezz valakit, aki úgy néz rád, mint a Gyermek arra a fémgolyóra” :D
– A fényképezés remek volt az epizódban, nagyon szép lett a körítése több jelenetnek is (Ahsoka “beszélget” a Gyermekkel a holdfényben; beskar vs fénykard harc a víz mellett)
– Értékeltem, hogy voltak benne új állatok, de most kivételesen nem kaptak hangsúlyos szerepet. Pedig azon a nagy böhöm izén belovagolhattak volna a városba :D Ja meg ezek szerint él sima bagoly is az univerzumban?
– A vége felé az a fúvós SW-zene feldolgozás is tetszett.
– Heh, Mando lézerkardnak hívta a fénykardot, de neki végülis ez elnézhető, nem sokat tud a Jedikről.
(“Combined, not even your laser swords would be able to protect you from all that firepower.”)

#hétidézetei:
“-What is that thing?
-I keep it around for luck.” :D /Mando/

“-I want to see if he’ll listen to you.
-That would be a first.” :D /Mando/

és utána Ahsoka:
“I like firsts. Good or bad, they’re always memorable.” (ez csak nekem áthallásos? :P)

“-His attachment to you makes him vulnerable to his fears. His anger.
-All the more reason to train him.
-No. I’ve seen what such feelings can do to a fully trained Jedi Knight. To the best of us.” (szép visszautalás!)

yagami01 - 2020. 11. 28. 22:49

pehnemer: A lándzsás nő, ha a fentebbi állítás igaz Bruce Lee keresztlánya. Könnyen lehet, hogy azért rakták bele a sorozatba, mert pont a rész sugrázásának napján született Bruce Lee. (nov. 27.) Nem tudom így van-e vagy csak véletlen, de felmerült bennem.

Egyébként az elején, amikor a fát elhajítja és a ködben visszahúzza a kardokat, ez az apró jelenet, annak hangulata nekem nagyon hasolított a Zsivány Egyes Darth Vader-es jelenetére. Nagyon jó volt az a pár másodperc (is). :)

DarkEagle - 2020. 11. 29. 00:06

Ayrons: “Szóval élőkre céloz.”

Akkor úgy mondom, hogy Ahsoka nem tudja miről beszél hisz nem tud kb semmiről. Legalábbis az alapján amit eddig láttunk. Nem tudja hány Jedi van pedig vannak páran pl ott van Cal Kestis is akit ugye a Fallen Order játékban láttunk. Őt lenne talán Yodán kívül a legegyszerűbb behozni. És igen Luke nyilván most próbálja tanítani a Jediket DE ne feledjük el hogy ő pont ugyan azért utasítaná el Baby Yodát amiért Ahsoka is tette. Kylo-t se akarta tanítani mert félt a benne levő erőtől. Luke amúgy sem való mesternek. Nem érett hozzá. Ráadásul ha csak Sebastian Stannek nincs elég ideje más amúgy sem játszhatná el a szerepét. Szóval Luke, Leia és társai esélytelenek. Épp eleget láttuk őket már. Nem tudom lehet csak én vagyok ezzel így de 30 vagy hány év után jó lenne elfelejteni őket és új Jediket hozni. Pl az említett Cal Kastis és nyilván lehetnek még mások is.

Ja és azt se felejtsük el hogy oké elérnek valakit de utána mi lesz? Kétlem hogy az utolsó 3 rész arról fog szólni hogy keresnek egy Jedit. Max a fináléban elérnek valakit pl Yodát vagy valami ismertebbet és vége és is az évadnak. Legalábbis én ezt nézem ki belőlük.

Melkon - 2020. 11. 29. 09:12

Enzo

“Thrawn admirális kánonnak számít”

Van amúgy új Thrawn trilógia is, ugyanúgy Timothy Zhantól, azt is érdemes elolvasni szerintem, az első része Thrawn eredettörténete és a birodalmon belüli felemelkedéséről szól. :)

Viszont ezt nem muszáj sorrendben olvasni, én például sikeresen a 2. könyvvel kezdtem, mert utólag jöttem rá, hogy ez egy trilógia, de így is jól működött.

El Diablo - 2020. 11. 29. 10:16

Ahsoka emlékeim szerint gyakran fordított fogással használta a fénykardot, ezt vártam nagyon, mert ehhez nagyon egyedi harci koreográfiát lehetne csinálni, de úgy tűnik ezt teljesen figyelmen kívül hagyták.
Amúgy Rosario Dawson igazán remek választás a szerepre annak ellenére, hogy jóval alacsonyabb Ahsoka-nál.

Ayrons - 2020. 11. 29. 10:17

Dark:
A galaxis legismertebb Jedi lovagja jelenleg Luke Skywalker, aki legyőzte Vadert és az Uralkodót. Egy kicsit furcsa, hogy említés szintjén sincs a sorozatban. Ha ennyire nem akarnak Skywalkert akkor ne a Skywalker Sagaban játszódjon a sorozat.

Emellett a sorozat bemutatja az Első Rend felemelkedését, és válaszokat ad az Uralkodó ténykedéseire is, szóval a Baby útja csak az egyik sztori elem. Bár most meg mondom, hogy nem az utazásuk vége fog számítani, hanem maga az utazás. Végére rájön Mando is, hogy ők ketten már elválaszthatatlanok és egy apa-fia kapocs van közöttük. Ez lesz a sorozat lényege, meg az Első Rend.

DarkEagle - 2020. 11. 29. 11:45

De épp ezt mondom Ayrons, hogy Ahsoka nem tud semmiről kb. Azt se tudja ki az a Luke. Legalábbis annyi alapján amit eddig tudunk róla. Nyilván ezért sem említette név szerint. Már évek óta Ezrát keresi Sabine-al ezért nyilván nem tudja mi folyik a világban meg amúgy magasról tesz a Jedikre.

Az hogy mi lesz a sorozat lényege szerintem merész kijelentés tekintve hogy 13 rész alatt szinte semmi valódi utalás nem volt arra mi is a főszál. Van több is ami annak tűnik de magának a főszereplőnek nincs nagyon más dolga csak védeni Yodát meg elvinni egy Jedinek. Ami nyilván ahogy te is írod sosem fog bekövetkezni mert a sorozat elvesztené az egyetlen előnyét ami miatt nézik az emberek. Azt meg komolyan kétlem hogy a sorozat majd kibővül több taggal akik minden részben jelen lesznek pl Rebels módra. Pedig fényévekkel jobb lehetne a sorozat ha Ahsoka, Sabine, Bo-Katan és Mando meg a Yoda kölök végig együtt maradna. De erre semmi esély. Így csak azoknak jelent komolyan bármit is a sorozat akik beérik a fansevice-szel.

Tippre hamarosan jönnek a hírek hogy készül a Bo-Katan, Ahsoka spinoff valamilyen formában mint ugye a már készülő Boba Fett is. Pedig nagyon nem tartom jó ötletnek hogy rögtön minden karakter kap saját sorozatot. Ugyan azt a hibát követik el amit a filmeknél. És most azt hiszik hogy be fog jönni mert valamiért az emberek ugyan azért szeretik a Mandot amiért a filmeket utálták. Pedig ha ezeket az embereket egy sorozaton belül irányítanák akkor lenne egy komoly sorozatuk ahelyett hogy lenne 4-5 vélhetően buktájuk. Star Wars-ból is lehet sok még az igazi fanok számára is szerintem. Ráadásul olcsóbb is lenne egy sorozatot fizetni mint 4-5-öt.

pehnemer - 2020. 11. 29. 20:20

yagami01:

Meglehet, ez nem jutott az eszembe pedig aznap olvastam Bruce-ról. Lehet hogy csak nekem tűnt vérszegénynek a harc, meg a keresztlány, bár lehet h a helyszín meg a hangulat pont ezt a koreográfiát kívánta.

Llew - 2020. 11. 29. 20:26

Őszintén szólva kicsit csalódott vagyok. Magam sem tudom mit, de valami nagyobb szabásút vártam. Ettől függetlenül a rész jó volt, de ez a heti falu heti genyója a Csillagkapu első évadának szárnypróbálgatásait idézi nekem.
Megint kicsit tágították az univerzumot, de így elvész Mando eredetisége. Lassan nem róla fog szólni a sorozat.

Rosario Dawson remek Ahsoka volt, még ha nem is volt elég akrobatikus. Viszont a maszkos/jelmezes részleg eléggé alulmúlta a magát a sorozat eddigi vizualitásához képest. A Rebels után most Ahsoka olyannak tűnt mintha visszafelé fejlődne kamasz kor felé. Egy nagyon jó cosplay jelmeznek ez rendben van, de egy hivatalos SW sorozatnál többet vártam volna.

Hououin Kyouma - 2020. 11. 29. 21:49

Azért azt nem árt figyelembe venni, hogy így is baromira nehéz lehetett abban a fejdíszben mozognia a színésznőnek. Ha nagyobbak a lekkui, akkor meg még nehezebb lett volna. Valószínűleg ezért csinálták kisebbre a lekkukat, nem azért mert “alulmúlták” magukat.

Hosszabb lekkut pedig praktikus módon, hogy a színésznőt ne zavarja, csak CGI-jal lehetett volna csinálni.

Elnar - 2020. 11. 29. 22:45

Most, hogy így kicsit messzebb vagyunk tőle, a 2×5 az első rész amire azt mondom, hogy valószínűleg később is újra fogom nézni, annyira egyben van. A látvány, a sztori, a szövegek, az utalások.

yagami01 - 2020. 11. 30. 12:54

Öhm, mikor szokott kiszivárogni a következő rész címe? Kíváncsi vagyok:D

Hououin Kyouma - 2020. 11. 30. 17:04

Az előző már egy héttel korábban kiszivárgott, az azelőtti pedig pár nappal előtte, szóval változó. Viszont az első 3 rész közül egyiknek se szivárgott ki előre a címe.

Sawyer - 2020. 11. 30. 19:39

Az előző 4 résszel elvoltam, de ebben már nagyon zavart, hogy végre egy sztoritoló epizód, erre ugyanazt a klisés, unalmas felépítést kapjuk.
Papírmasé szereplők, szokásos heti felejthető gonoszok tök egyszerű legyőzése, és most még a kép világ és környezet is gyenge volt. Hatalmas plusz pont Michael Biehn karakterének, nagy Terminátor fan vagyok, de neki is és Ashnokának is az a párbaj… Anno a Klónháborúkból a mozifilmet és pár rész láttam, de Star Warshoz képest nagyon gyerekesnek találtam őket (hiába a “később jobb lesz”, kínszenvedés volt azokat a béna favicceket és megszólításokat hallgatni), így Ashokáért sem vagyok oda, nem ismerem a fejlődéstörténetét. De ebben a részben nekem egyáltalán nem tűnt jedinek, inkább egy lelketlen gyilkológépnek. Vagy ő már nem képviseli a jedik tanait?
Szerintem nagyon dedós volt ez a fejezet, a régi korra való utalások dobtak a hangulaton, egyébként az évad legrosszabb epizódja. És Thrawn bedobása is jól megbolygatja a dolokgat, az biztos…
Aki szeretne kiváló történeteket olvasni, képregényben ajánlom a Klónháborúk sorozatot, annak idején mindet megvettem, azóta ingyen megtalálhatók a neten is, az országban kiadatlanok is lefordítva.

Randal - 2020. 11. 30. 22:04

Nekem bejött ez a rész.
Ez a lepusztult környezet tiszta western hangulatot csinált az egész résznek, az Ashoka féle párbaj a körítéssel meg olyan volt mint amikor két szamuráj/harcos vív. Szépen volt megrendezve és a lehetőségekhez képest megkoreografálva.

Mando párbaja pedig a Sergio Leone Dollár trilógiáját juttata eszembe (Szerk.: Utánanéztem, Tombstone-ból idéztek).

A formátum időtartamához képest jól összesűrítették az eseményeket, nem érződött úgy, hogy csak egymásra vannak pakolva, mégha a történések kitalálhatóak voltak is.

A Rebelst nem láttam egyáltalán, de szerintem nem zavaró, hogy az embernek nincs meg minden infó, ha valaki szereti az SW-t, akkor valamilyen szinten bele-belefut a fontosabb infókba, de ha nem az se baj.

Azt nem tudtam h a Rebelsben szerepel Thrawn, csak az első trilógiát olvastam, így meglepett, hogy ez kánon, de jó volt hallani.

Ashoka karaktere amúgy bejött, jó lenne még látni Rosario Dawsont, nagyon stílusos és karakteres.

Hádész - 2020. 12. 01. 00:30

Randal: Amennyire tudom, az első Thrawn trilógia nem kánon, csak az újabb könyvek.

yagami01 - 2020. 12. 01. 13:26

Sawyer: Nem nagyon, ő már rég kilépett a rendből. Csalódott bennük meg meggyanusították valami gyilkossággal is, amit nem követett el. Ha jól tudom. De ezért lehet az, hogy nem úgy harcol, mint a jedik.

yagami01 - 2020. 12. 02. 11:58

Kövi rész elvileg csak 32 perces lesz.

Hououin Kyouma - 2020. 12. 02. 12:50

Honnan az infó? Starwarsleaks-en nincs kinn.

yagami01 - 2020. 12. 02. 17:57
Hououin Kyouma - 2020. 12. 04. 10:58

2×6: A sorozat legjobb része

Anak - 2020. 12. 04. 11:27

Jó rész volt, de én azt nem értettem, hogyan tudott mindenki arról, hogy Grogu mely bolygó mely pontján lesz egy adott pillanatban.

Anak - 2020. 12. 04. 11:27

?
Kérdőjel

Hououin Kyouma - 2020. 12. 04. 11:40

Úgy, hogy nyomkövetőt tettek a Razor Crestre a 4. részben.

Anak - 2020. 12. 04. 11:49

Igaz, köszi. Azt sajnos elfelejtettem.
Na és a bantha fogkefével harcoló régi cimboránk? Ő csak annyit mondott, hogy követi már egy ideje. Ő honnan tudott a helyszínről ugyanannak a nyomkövetőnek a jelét figyelte, amit az exbirodalmiak helyeztek el a hajón?

Nagyon tetszettek a dialóg visszautalások A klónok támadása filmben elhangzottakra, valamint A hét mesterlövész c. film egyik jelenetére (a másikra céloztam) is. Illetve volt egy ismerős fegyvert a tokba visszahelyezős mutatvány is.

Anak - 2020. 12. 04. 11:53

Szóval erre a jelenetre gondoltam:
https://www.youtube.com/watch?v=XrY0SINuqVk

Hououin Kyouma - 2020. 12. 04. 11:58

Vagy saját nyomkövetőt használt, amit mondjuk akkor helyezett fel, amikor Mando-nak gyalog kellett visszamennie a hajójához a 2. részben :) Akkor bőven volt rá ideje.

punyapapa - 2020. 12. 04. 13:57

2×6
Spoileresen
Nagyon tetszik ez az irány. Imádtam ezt a részt is. Aggódtam, hogy Bobba Fett csak fan service, de ügyesen beleszőtték a sztoriba. Ezzel együtt egy újabb kérdést is megválaszoltak.
De ha ilyen szinten tudják csinálni ezt a sorozatot, akkor különösen dűhítő az első évad, azzal a sok filler epizóddal.

Hououin Kyouma - 2020. 12. 04. 14:32

Az első évadbeli “fillerek”-nek is pont ebben a részben mutatkozott meg a fontossága. Akit Mando elkezd kereseni a rész végén, azt pl. egy első évadbeli mellékküldetésen ismertük meg. Cara Dune-t szintén egy első évadbeli mellékküldetésen ismertük meg. Fennec Sand-et szintén egy első évadbeli mellékküldetésen ismertük meg.

Ezeknek a “fillernek” titulált részeknek a célja az volt, hogy megismerjük Mando-t és a potenciális jövőbeli sidekick-jeit, és ezeknek kiválóak voltak. Az utolsó részre úgy tűnik megint összejön egy gang.

Nekem már csak egyedül a 2. évad 2. része lóg ki a sorból.

Anak - 2020. 12. 04. 15:08

Spoileresen:

Ezt muszáj leírom; Din Djarin hajójának szó szerint lőttek.
Boba Fett azért kicsit megpocakosodott a Sarlacc gyomrában… :) Engem azért érdekelne konkrétan hogyan jutott ki.

yagami01 - 2020. 12. 04. 15:47

Nagyon zsír rész lett ez is. Tippre a maradék részek is akciósabbak lesznek. És így elég erős évadot kapunk, erősebbet, mint az első (nekem az is tetszett).
Amúgy elég sokáig “adta a jelet” Grogu(?), tuti behoznak még egy jedit, akár még ebben az évadban, aki észre vette és segít. :) Plusz még lehet Bo Katanék is felbukkanhatnak, lehet beleszövik őket a kard miatt a kövi részekbe.

Hououin Kyouma - 2020. 12. 04. 15:58

Tippre a Jedi lesz az évad végi cliffhanger, vagy végül Ahsoka jön megmenteni őket végül. Igazából nem volt más pletyka semmilyen visszatérő karakterről, szóval nem hiszem, hogy egy már ismert Jedit hoznának be. Ha valaki visszatérne, arról tudnánk, mert a színészeket elég nehéz titokban tartani. Aztán lehet meglepődök és eldobom az agyam a végén :)

DarkEagle - 2020. 12. 04. 16:10

Nem gondoltam, hogy ilyet mondok de ez felülmúlta az Ahsokás részt. Robert Rodriguez remek részt rendezett. Boba nagyon brutális volt. Végig azon agyaltam hogy néha már R-ratedbe ment át. Tudnék örülni ha Rodriguez megkapná a Boba spinoffot láthatóan jól tudja kezelni.

Valahol sejtettem hogy Grogu-t elviszik amint megjelent a flotta és ahogy fentebb is írták végre összeáll a csapat. Igazából ahhoz képest milyen rövid rész volt és mennyi minden történt benne alig tudok miről írni ami fura. Ming-Na visszatérésének örülök nagyon bár ez sem ért meglepetésként hisz tudtam róla. Ha tippelnem kéne azt mondanám ő lehet a másik főszereplő majd a Boba spinoffban.

Egy kicsit viszont csalódott vagyok mert nem láttuk kivel beszélt Grogu már ha egyáltalán beszélt valakivel. De az nagyon vicces volt ahogy dobált a rohamosztagosokat. A Dark Troopers-ek és eléggé veszélyesnek tűnnek, gyakorlatilag Terminátorok.

A legnagyobb meglepetés számomra talán az hogy az utolsó 5 rész lehet hogy nem lesz “filler” hisz már csak kettő van azok meg tuti hogy már a főszálról szólnak majd.

CrashBoostZoom - 2020. 12. 04. 16:48

@Hououin Kyouma

Örülök, hogy valaki más is észrevette a sokak által csak fillernek titulált részek fontosságát. :D

walaki - 2020. 12. 04. 17:27

6. rész

Ezt megint lehet fillernek csúfolni, de valójában elég komoly előrelépés történt a sztoriban, mégha a rész 99%-a nem is erről szólt.

A rész nézése közben ledöbbentem, hogy lehet benne ennyi akció, ez nagyon nem vall az SW-re. Aztán amikor vége lett, és jött a stáblista, megláttam a rendező nevét, hangosan felröhögtem :-) Elképzeltem, hogy a producernek mennyit kellett lila fejjel ordibálnia vele, mire sikerült ennyire VISSZAFOGNIA magát! ROTFL!

SPOILER
Várható volt a fordulat, hogy elrabolják Grogut, de mégis jól lett kivitelezve. Fennec visszatérése legalább annyira tetszett, mint hogy összeállt a csipet-csapat. Most kezd igazán beindulni a sztori, várhatóan egy igazi robbantsuk-fel-a-halálcsillagot típusú heroikus epizóddal :-) Mandó + Boba, na erre piszkosul kíváncsi leszek!

Apró hibák: miért hagyta, hogy a rohamosztagosok felállítsák a nehéztüzérséget? Én tutira arra a két figurára lőttem volna egyből. A romboló nem lépett be a légkörbe, így hogyhogy nem halt bele Grogu, mikor felvitték rá? Mandó ott téblábolt a roncsoknál, de miért nem kereste meg a jetpackjét? Apróságok, a fő sztori szempontjából lényegtelenek.

Hét idézete:
– Nice shot!
– I was aiming for the other one.

punyapapa - 2020. 12. 04. 17:35

walaki
A romboló, azért eléggé a légkörben volt.
Mando, azért téblábolt a roncsoknál, mert a hajója totál megsemmisült. Érzelmi veszteség, ráadásul Grogut is elvették tőle, kissé sokkos volt.
Szerintem jövő héten, még nem lesz nagy durranás, csak a mentőakció megszervezése, és talán Bo, meg Ahsoka is visszatér. 2 hét múlva meg jön a csihipuhi.

walaki - 2020. 12. 04. 18:40

@punyapapa: lehet, csak nekem gyerekkori nagy álmom egy ilyen jetpack, de én tutira azzal kezdtem volna, pláne, hogy a többivel ellentétben az meg még jó eséllyel könnyen visszaszerezhető. :-)
A részek kapcsán igazad van, több, mint esélyes, hogy az évadvégi fináléra érik be a dolog. Én is úgy értettem, hogy tuti lesz egy ilyen rész, nem úgy, hogy a következő lesz az. Abban biztos vagyok, hogy a lándzsának főszerep fog jutni. Mind1, a lényeg, hogy nagyon várós a folytatás!

Llew - 2020. 12. 04. 20:30

Jópofa rész volt, de azért nem izzadtak bele a cselekmény szövésbe az írók. Ez a Mando pont elhagyja a jetpacket, pont akkor hagyja ott Grogut, pont akkor megy le az erőfal megoldások elég amatőrnek hatottak így egymás után.
Boba badass volt. Sose értettem miért a nagy hype körülötte a filmek alapján. Na itt végre megmutatta.
Mondjuk Gideonéknak, meg a birodalmi maradéknak nem jósolok nagy jövőt az alapján amit eddig felmutattak. Múltkor Boék, most meg egy nyugdíjas, meg egy fiatal mandalorian egy fejvadász társaságában felmosta velük a padlót. Ha ezek összeállnak és még Ahsoka is csatlakozik akkor nagy szarban lesznek.

A dark trooperek vajon mit tudnak még a repülésen kívül (ami azért nem egy nagy dobás)? Ha a klónháborús droidok meg a rohamosztagosok pozitívumait egyesítették bennük akkor az nagy kabaré lesz.

Kár a Razor Crestért, bár már kezdett kicsit belső vicc lenni, hogy mindig szinte a nulláról újra lehet építeni. Hát eddig tartott a 9 élet. Ja és Mando dezintegráló puskája is oda lett a hajóval.

levadasz - 2020. 12. 04. 21:37

Aztakurva de jo resz volt ez! Magasan a sorozat legjobb epizodja!
Bobba Fett szepen ellopta a showt, Mandon meg eskuszom latni lehetett hogy szet bassza az ideg amikor kilottek a Razor Crestet

e-batta - 2020. 12. 04. 23:59

Sütött a részből Robert Rodriguez. A fanyar humora, a brutális akciók és a blazírt fejek (bár a mandalori páncél sokat takar).
Szerintem Mando azért téblábolt a kráternél, mert a beskar lándzsát kereste. Tudta, hogy az biztos megúszta. A jetpack-et meg igazán elmehetett volna megkeresni, hiszen az nem a hajón volt, hanem félúton a hegy felé letette, amikor felhagytak a pisztoly-párbaj hősködéssel.
Bírom, hogy a mandalori páncélokba bele van hímezve a tulajdonosuk családfája :)
Fennec le van kötelezve Boba Fett-nek. Boba Fett le van kötelezve Din Djarinnak, és Din Djarin le van kötelezve Fennecnek. A farkába harapó kígyó.
Most már tényleg be vagyok zsongva, a fene megette, hogy hetiben adják, teljesen hozzászoktam a streaming-es darához.

Acheron - 2020. 12. 05. 07:56

Nagyon irigylem azon embereket akik szerint ez a rész jó volt. Az előző, az volt, de nem a nulla sztori miatt az sem, csak Ashoka karaktere, és a hangulatkeltés szempontjából. Ez inkább megint egy idegesítően ostoba rész lett. Többször meg kellett állítsam, hogy hangosan felsóhajtozhassak kínomban a jelenetek bugyutaságán. És nem a látványra gondolok, az még mindig nagyon szép.
Ráadásul utólag kell megtudjam, hogy Robert Rodriguez rendezte. Csak az a baj, hogy valószínűleg a Kémkölykös énje jött elő.

Spoiler:

– A birodalmi rohamosztagosokat lehet még impotensebb nulláknak beállítani, vagy elérték a szintet, aminél már nincs lejjebb? Ezen a ponton gyakorlatilag becsukott szemmel, hátra fele lőve se lenne semmi esélyük, és a teljes flottát lelőhetné az ellen oldal egyszemélyben nyílt terepen fedezék nélkül.
– Mando, miért indult el gyalog felfele, mikor megjelentek a Dark Trooper-ek? Ott volt mellette a Jetpack, amivel sokkal gyorsabban felér. Nem inkább gyalog, úgy jobb (legalábbis a történet vezetés szempontjából, mert így micsoda dráma lett, hogy ellopták a picit).
– Hamár itt tartunk Mando hányszor akart belemenni az erőtérbe mielőtt felfogta volna, hogy nem tud? Ha nem ájult volna el, valószínűleg az egész rész arról szólt volna, hogy: “Kölyök, mennünk kell, hagyd abba, elég…bumm…*hátrarepül*”
– Boba FAT…én se tudom felfogni, hogy miért lett ilyen legendás ez a karakter. Alig szerepelt anno, és most ezzel a hadonászó-s jelenetétől kellene lepetézzek, hogy már értem az egészet? Amúgy ha már az akció jelenetéknél tartunk, sajnálom, de nagyon azt érzem sokszor, hogy egyszerűen nem működnek, és pont egy ilyen rendezőtől az ember mást várt volna. Egy jó Desperado utalás azért volt. Mikor Boba Fett közvetlenül a mellkasához tartja a csuklós sugárvetőjét vagy mit, és robbanva repül hátra a rohamosztagos. :D
Az tökre Desperado-ból van, mikor a shotival csinálta ezt a Mariachi a bárban. :D

Áh, be is fejeztem, mert többet írtam itt mint a forgatókönyvírók összesen. De már nem reménykedem abban, hogy ez a sorozat ennél többet fog nyújtani sajnos. Persze Star Wars, persze első élőszereplős sorozat, persze szép a látvány…DE…egy jó nagy DE… :C

Hurvinek - 2020. 12. 05. 13:05

Acheron:
Mindig akad olyan akinek még a sz@r sem elég büdös…

heidfeld - 2020. 12. 05. 14:12

Akiknek voltak kétségei, miért lesz/kell egy Boba Fett/Fat/ sorozat, most választ kaphatott…Nagyon király volt!
Oké, kicsit kövér, kicsit idősebb, de nem annyira vészes, mint a magyar narancs:D
Igen. Engem is zavar, hogy ennyire bénáznak a rohamosztagosok, meg az is érdekes, hogy mindig a páncélt találják el..
Spoiler:

Sehogy nem fért a fejembe, amikor felszállt a 2 birodalmi szállító, miért nem tüzeltek a fegyverekkel??
Értem én, hogy peremvidék, de a 2 szem Új Köztársasági pilótán kívül, vajon, mondjuk 9-11. évadban bukkannak fel nagyobb számban a Köztársaság erői?? Nem biztos, hogy élni fogok addig,- bármi történhet, Covid, földrengés/itt már volt, baleset, stb – , de jó lenne látni, meg csak szóltak nekik, hogy jobbra-balra cikáznak a Birodalmiak…
Rendezés nagyon kaffa volt, kétségtelen. Akadtak Rodriguez barátunkra jellemző megoldások. Kémkölykös-dolgok is akadtak, de az sem gond, nekem tetszett.
Spoiler vége.
Minden segítség jól jöhet! Alig várom!

yagami01 - 2020. 12. 05. 17:32

Ha valakit érdekel…
” Star Wars animated projects are still in the works and we’ve heard word that one of them will let fans experience The High Republic. ”
https://www.cinelinx.com/movie-news/tv/new-star-wars-animated-series-will-go-to-the-past-exclusive/

Randal - 2020. 12. 05. 22:58

Boba Fett azért lett népszerű, mert volt egy cool páncélja jetpackkel meg minden jósággal és az oldalt tekintve inkább semleges volt.
A rohamosztagosok is azért népszerűek, mert jól néz ki a páncéljuk.

Amúgy ha megnézed, a régi SW összes járműve ikonikus, kevés olyan van vagy létezhet, amire azt mondanád, hogy szörnyű.

Ezzel szemben az 1-3 részek elég változatosak megítélés szempontjából.

Ayrons - 2020. 12. 06. 14:06

Szeretném megjegyezni, hogy a birodalmi csapatszállítók kísértetiesen hasonlítottak az Első Rend szállítóira. Szóval kezd szépen kiépülni az Első Rend.

Amúgy a mostani évad első részében a Marshallnak elmondta Mando, hogy egy Sarlaccot úgy lehet megölni, ha előbb eszed meg, mint ő téged. Fett ezt elalkalmazta, ezért lett ekkora a pocakja.

Ghalesh - 2020. 12. 06. 14:50

2 negatívum a résszel kapcsolatban. Egyrészt Boba nagy pocakja tényleg picit illúzió romboló volt, azért tényleg jó lett volna picit lefogyasztani előtte a szinészt. Másrészt valószínűleg ezek a rohamosztagosok aznap fogtak életükben először fegyvert, ahogy a csaj menekült a köveken és a sugarak nonstop a sziklára mentek… az nevetséges volt.

Ezen kívül viszont a rész is vmi eszméletlen jó volt. Folyamatosan azon gondolkoztam, ha ilyenek lettek volna a folytatás triológiák, nagyon örültem volna neki. Szinte sütött a hangulat a részből. Nem tudom megmondani, hogy miért. Vhogy fenntartja a figyelmet és az izgalmat végig, nem mond ellent az addig látott dolgoknak, konzisztens, akciódús és humoros. Nem egy mestermű mint az eredeti triológia vagy a Revenge of the Sith (sztem), de egy kellemes kikapcsológás, és a Disney triológiához képest egy felüdülés. Remélem Jon Favreu-t odaláncolja magához a Disney hogy egész életében SW dolgokat gyártson.

Azon hangosan felnevettem, amilyen arckifejezést vágott Cara, mikor mondta neki, hogy a Gyerek ott van a birodalmiaknál. Ez a tény rögtön elmosta benne a szabálykövetést :)

Egy dologra leszek kíváncsi. Ki fog jönni a gyerekért? Az biztos, hogy vki fogta az adást, ezt nem fogják annyiban hagyni.

Ayrons - 2020. 12. 06. 15:11

Szerintem az évad azzal ér véget, hogy egy Jedi megjelenik, de nem látjuk az arcát.

yagami01 - 2020. 12. 06. 15:51

Ghalesh:
Nem feltétlen kellett volna lefogyasztani. Szimplán belehetett volna tenni a páncélos jelenetekbe egy másik színészt, ő pedig adta volna a szinkront és kész.

korum - 2020. 12. 06. 18:08

Elsőre Luke jutott az eszembe, de hozzá egyenesen küldhette volna Asoka Mandót. Mégis csak ő a legerősebb meg minden.
Meg azt figyelembe véve, hogy eléggé a rajzfilmsorozatokat viszik tovább, talán Ezra.

Én meg annak örülnék, ha Kyle Katarnt hoznák át rendesen a kánonba a Legendsből, de ennem nem sok esélye van…

Hádész - 2020. 12. 06. 20:40

Elég pörgősre sikerült az eheti rész, összességében tetszett, de a harc néhol eléggé fan-film hatású volt. Mando meg elég buta döntéseket hozott:
1. Minek indult lefelé, mikor látja a Slave I-t leszállni? A dombtető elég jó stratégiai pont volt a védekezésre.
2. Miért próbálkozik többször is, hogy átjusson az erőteren? Egyszer sem ejti ki a kölyök nevét, pedig az előző rész óta láthatjuk, hogy arra jobban odafigyel, én tuti a nevét mondogattam volna, ha ki akarnám hozni a transzállapotból.
3. Ugyanaz mint az első pont, csak a második körben :D Oké, értem, hogy segíteni akar a többieknek, de ők addigra egész jó munkát végeztek, ezt ő is látja.

Enzo - 2020. 12. 06. 23:16

2×06 (pótlás tegnapról)

Ahhoz képest, hogy fél órás volt csak a rész, egész sok akciót sikerült belesűríteni. Nem is gondoltam volna, hogy már most eljutnak a látókőhöz, azt meg pláne nem, hogy megjön Boba Fett (Fenneckel kiegészülve), és hogy Gideon is odaér a dark troopereivel.
Baby Y…Grogu komolyan szintet lépett az Erőhasználatban: aktiválta a Látókövet, a rész végén meg csak úgy hajigálta a rohamosztagosokat!
Apropó…a rohamosztagosok célzótudása és életképtelensége már eposzi méreteket ölt, a Fennec által lelökött kőnél már szabályosan röhögtem :D Legalább néha karcoljanak meg valakit egy kicsit, légyszi, mert ez így nevetséges. Jó, legalább Boba így menőzhetett a páncéljában, a térdből lövés már majdnem annyira tetszett, mint Mando programozható minirakétái, amiket minimum másodszor használt az évadban.
Most pedig a főküldetés megint mellékküldetéseket igényel: Mando elmegy Carához, hogy segítsen megtalálni Mayfeldet, akinek a segítségével megtudhatja, hol van Gideon cirkálója, hogy kiszabadítsa Grogut…hát ez nem lesz egy rövid menet.

Darabkák:
– Fennec-nél milyen praktikus, hogy pont van a ruháján egy kihajtható rész, amin keresztül meg tudja mutatni, hogy robothasa lett :D
– Boba fegyvere nemtom micsoda, de elég jól nyomja vele.
– RIP Razor Crest :O Ezt a lövést nem láttam jönni… na legalább Grogu kedvenc golyója meg a beskar-lándzsa megmaradt :)
– Elmosolyodtam, amikor Gideon mondta, hogy bilincseljék meg Grogut, mert felmerült bennem, hogy van-e ekkora bilincsük :D de ezek szerint van :D

#hétidézete:
“-Nice shot!
–I was aiming for the other one.” :D /Boba/

Hououin Kyouma - 2020. 12. 07. 09:32

“Apropó…a rohamosztagosok célzótudása és életképtelensége már eposzi méreteket ölt”

Csak azt az embert tudják szerencsétlenek eltalálni, akin Beskar van :D

Anak - 2020. 12. 07. 09:56

“Apropó…a rohamosztagosok célzótudása és életképtelensége már eposzi méreteket ölt”

Új divíziójuk van, nem tudtátok? Ők a:
Pancserosztagosok

Nem tudom megfigyeltétek-e, de a mesterlövésznek oltári gáz sisakja van. Hol nincs/nem volt a sisakon védőréteg? Hát a szem sávjában. Egy mesterlövésznél. Szabad szemmel sharpshooterkedik, pedig ebben a világban bizonyára tömegével vannak a célzást/jobb látást megkönnyítő beépített kütyük. Lásd Mandó, Boba Fett sisakja.

CrashBoostZoom - 2020. 12. 07. 10:04

@Enzo

Boba mindkét fegyvere ugyanaz amit a buckalakók használnak.

Sawyer - 2020. 12. 07. 11:52

Eddig a legrosszabb rész az évadból. Aki elvakult SW fan, azt le lehet nyűgözni egy visszatérő Boba Fettel, de a fél órában volt kb. 5 percnyi tartalom. Inkább éreztem egy fanmade YT videónak, mint rendes résznek. A rohamosztagosok eddig is móka tárgyát képzeték, de amit itt műveltek, az kritikán aluli. De nem csak ők, hanem Mandóék is hiteltelenül viselkedtek, az utolsó felvonásos lövöldözés olyan mesterkélt volt, hogy már csak a Bad Boys főcímdala hiányzott a lassítással. A mesterlövész csajra küldik az áldást, de nem ám leugrana a szikla mögé, inkább fut jobbra a peremén… aztán legördít egy sziklát, ami mindenkit letarol… Ez animációs sorozatban lehet, hogy jól néz ki, itt egy vicc. Ugyanaz a dilemma, mint az új trilógiában, már egy egész hadsereg és két űrhajó sem elég, hogy három karaktert kinyírjanak, innentől kezdve minek izguljak? Simán megúsznak mindent. És akkor a rész legnagyobb hibája Boba Fett hasa? :D
Egyébként A klónok támadásában volt kb. 10 éves, aztán 18+6 év telt el a régi trilógia végéig, A jedi visszatér óta pedig tuti nem telt el annyi idő, hogy 60 évesnek nézzen ki. Vagy tévedek?

Hououin Kyouma - 2020. 12. 07. 12:31

“Ugyanaz a dilemma, mint az új trilógiában, már egy egész hadsereg és két űrhajó sem elég, hogy három karaktert kinyírjanak, innentől kezdve minek izguljak? Simán megúsznak mindent”

Nyugodtan odaírhattad volna az előzmény és az eredeti trilógiát is ;) vagy most én írjam azt, hogy te meg egy “elvakult” eredeti trilógia fan vagy, ha már megbélyegeztél elvakultsággal másokat? Inkább vedd le a szemellenzőt, és vedd észre, hogy a SW mindig is ilyen volt. A főszereplők simán megúsznak mindent. Ez a rész így is bátrabb volt egy átlag SW filmnél, már csak azzal is, hogy csakúgy szétlőtték a Razor Crestet, mint a pinty. Lefordítva a filmekre, ez olyan lenne, mintha ott szétlőtték volna egyetlen lövéssel a Millennium Falcont.

“Egyébként A klónok támadásában volt kb. 10 éves, aztán 18+6 év telt el a régi trilógia végéig”

22+9 év telt el a A klónok támadása óta a Mandalorianig. 41 éves Boba Fett. De azt tedd hozzá, hogy megjárta a Sarlaccot, szóval semmi gáz nincs a kinézetével.

Sawyer - 2020. 12. 07. 13:00

“te meg egy “elvakult” eredeti trilógia fan vagy”

Ez nem igaz, mert a Lucas-féle hat részért egyaránt “odavagyok”, azóta csak ötlettelenséget és bénázást látok a disney részéről. Egyik azóta készített remekművüknek sem sikerült megközelítenie nálam a Lucas-féléket, mert valamiben mindig sikerül elbukni. Míg az új trilógia és a Solo minden tekintetben gagyi volt és szanaszéjjel hullott, a Zsivány egyes unalmas kliséhegyeket vonultatott fel, és akkor itt ez a sorozat, amiben sokkal nagyobb potenciál lenne, ha az írók hajlandóak lennének dolgozni. Nem azt mondom, hogy Lucas filmjei hibátlanok, de ott az összkép olyan, hogy milliószor szívesen újranézi az ember. Mandóból rettentően hiányzik egy jól megírt történet, ami nem annyiból áll, hogy minden részben más bolygó, segítünk valakinek, oszt lehet továbbmenni a következő bolygóra segítségért, közben jellemtelen mellékszereplők papolnak sablonszerűen. Ha meg végre jön egy mozgatórugós rész, akkor ilyen ostoba, fájóan szr CoD-szerű lövöldére pazarolják az időt, vagy bedobnak egy klasszik karaktert a hírverésért.

“Ez a rész így is bátrabb volt egy átlag SW filmnél, már csak azzal is, hogy csakúgy szétlőtték a Razor Crestet, mint a pinty. Lefordítva a filmekre, ez olyan lenne, mintha ott szétlőtték volna egyetlen lövéssel a Millennium Falcont.”

Rendezés és rendezés közti különbség.

A pontos évekre nem emlékszek, köszi a javítást.
Boba szerintem a plusz-mínusz megjárt sarlaccgyomrokkal is túlkorosnak néz ki korához képest, lévén, hogy a színész is már lassan 60.

Sawyer - 2020. 12. 07. 13:03

@Hououin Kyouma

És egy kérdés, ez globálisan vonatkozik a SW univerzumra: arra találtál valahol magyarázatot, hogy 20 év alatt hogyan veszik ki az egész jedi-mitológia a köztudatból? Han Solo a négyben konkrétan kiröhögi Obi-Want, holott ő már bőven élt abban az időben, mikor “a jedik voltak a béke és rend őrei a galaxisban”. Tarkin és a Birodalom akkora propagandát hirdetett, hogy egyesek teljesen elfeledkeztek róla?

Luke - 2020. 12. 07. 13:33

Boba Fat – bocs érte. 5-6: jó részek voltak egymás után.

Várom a többit.

Ayrons - 2020. 12. 07. 14:20

Jedik:
A Birodalom minden Jedikkel kapcsolatos dolgot betiltott, és elégetett. Konkrétan kitörölték őket az összes adatbázisból, de a Sithekkel is ezt tették. Ennek okán az új generáció aki felnőtt már abba a tudatban volt, hogy a Jedik meseszereplők.

Az meg hogy a Disney bukdácsol, Lucas meg az előzmény két részét elcseszte, és ha nincs a Clone Wars akkor sose lenne jobb a megítélése a korszaknak.

Hououin Kyouma - 2020. 12. 07. 14:31

“20 év alatt hogyan veszik ki az egész jedi-mitológia a köztudatból? Han Solo a négyben konkrétan kiröhögi Obi-Want, holott ő már bőven élt abban az időben, mikor “a jedik voltak a béke és rend őrei a galaxisban”. Tarkin és a Birodalom akkora propagandát hirdetett, hogy egyesek teljesen elfeledkeztek róla?”

Han Solo nekem inkább tűnik szkeptikusnak, mintsem olyannak, aki még soha nem hallott volna a Jedikről. Magyarán hallott róluk, de soha nem látott Jedit, ezért nem is hiszi el, hogy léteznek. Ez a jelenség a mi világunkban is megfigyelhető, egy csomóan pl. nem hiszik el, hogy létezik a Covid-19, mivel nem találkoztak vele sosem.

Mando viszont valóban nem hallott a Jedikről, de nemcsak róluk, ő még azzal sincs tisztában, hogy nem minden mandalori olyan mint ő, hogy nem veszi le a maszkot. De szerintem ezt jól megmagyarázta a sorozat.

És akkor ugye ott van a propaganda, meg amit Ayrons írt.

Sawyer - 2020. 12. 07. 14:37

@Ayrons

De épp ez az, hogy Han és sok más eredeti trilógiás karakter bőven élt már, mikor a Coruscanton még ment a műsor, ráadásul a galaxis tele van olyan lényekkel, akik több száz évesek. Jó, ez részemről szőrszálhasogatás, de ugyanaz az enyhe logikátlanság, mint hogy Leia emlékszik a születésekor meghalt anyjára.

Még azt sajnálom, hogy a VI. epizód utáni képregények, regények mennek a lecsóba, és csak pár dolgot emelnek át a disney-féle filmekbe, sorozatokba (lásd: Thrawn-trilógia).

Ayrons - 2020. 12. 07. 14:54

Thrawn-trilógia nem lett átemelve.

Akik tisztába voltak a dolgokkal azok Lázadók lettek főképp, Han meg gyerek volt még akkor, akinek sokat nem mondott az egész akkor. Mire felnőtt addigra nem volt Jedi. Nála inkább Csuvi a kérdéses, aki Yodát ismerte ugye.
Tarkin pedig megmondta, hogy kiirtották a Jediket és eltűnt a vallásuk. Plusz az Erő dolgát már a Köztársaság idején se sokan értették, mivel a Jedik nem nagyon beszéltek a dolgaikról. Emiatt sok katonai vezető csak azt hitte, hogy jó harcosok és vannak képességeik.

Hádész - 2020. 12. 07. 15:09

Ayrons:
Pontosan. A köztársaság idején is inkább meseként élt az erő, akkor sem volt minden sarkon egy jedi, aki kavicsokat lebegtet stb. Han Solo sem a jedikben hitt/vagy nem hitt konkrétan, hanem hogy lennének “természetfeletti” képességeik. A többség elkönyvelte őket hóbortos lovagoknak, szerintem ez az előzménytrilógiában is néhol kiütközik. A birodalomnak csak rá kellett segítenie a dologra.

Sawyer - 2020. 12. 07. 15:12

@Ayrons

Ha jól tudom, Thrawn az animációs Lázadókban benne van, és most itt is beharangozták a nevét, úgyhogy az sem úgy van/lesz benn, mint a Mara Jade-sztoriban, lévén, hogy a disney-trilógia sem azon a vonalon vitte tovább a cselekményt.

Hádész - 2020. 12. 07. 15:13

Sawyer: Csak a karaktert hozták át, az eredeti Thrawn trilógia nem a kánon része, viszont az újabb könyvek már igen.

katyvaszlipp - 2020. 12. 07. 18:47

Boba BBY 32-ben született (yavini csata előtt, első halálcsillag pusztulása), és a sorozat ABY 9-ben játszódik elvileg (yavini csata után) szóval 41 körül van.

Tegyük hozzá, hogy Boba klón, még ha Jango szavaival élve nyers klón is, így klónokhoz képest lassabban öregszik, de pl az emberekhez képest idősebben öregedhet.

Obi-Wan is elvileg 57 éves volt a filmekben halálakor, mégis inkább nézett ki 65 plusszosnak. (eredetileg 63 éves volt akkor a színész.)

Sawyer - 2020. 12. 07. 20:53

Akkor a Tatooinon a dupla Nap nem tesz jót az emberi szervezetnek…

Tudom, hogy Thrawn a mostaninak nem része, de nekem az bssza a csőröm, hogy a disney a Thrawn-trilógiát kidobta (lényegében az összes 6 után játszódó könyvet, képregényt), de Thrawnt magát átemelte. Nem gond, ha nagyrészt abból merítenek alapanyagot, de ne az legyen, hogy 90% kuka, de ez-az jó lesz belőle. Szó sincs róla, de ha Mara Jade bekerülne a The Mandalorian 3. évadába, hiába volt szimpatikus karakter a most már nem kánonban, nem örülnék neki, mert ebbe az üres, monoton cselekményszálba tuszkolnák és nem az élettel teli Új Köztársaságba (esély pedig nincs rá, hogy ez lenne az előzménytörténete, mert az a szál kuka).

A jedikkel kapcsolatban két évtized akkor is kevés, de nem vettem több halálpálcát, hazamentem és átgondoltam az életem, és így átgondolva nem akkora logikátlanság, sok más “öreg” biztos emlékszik rájuk.

walaki - 2020. 12. 10. 18:08

Meg tudom érteni, akiknek nem jött be a legutóbbi rész, Rodrigez eléggé megosztó rendező. Én speciel nagyon bírom.

A rohamosztagosokkal kapcsolatban csak az jut eszembe, amikor először néztem a pici fiammal SW-t, és először látta, ahogy Luke és Han lelő egy rohamosztagost. Erre a következő beszélgetés zajlott le:
– Apa, most egy lövéstől meghalt? Nem védte meg a fehér páncél?
– Hát látod, nem.
– Akkor minek hordja?
(Erre nem tudtam mit felelni, elröhögtem magam :-)

Tipp a fináléra: visszaszerzik Grogut, de menekülés közben nagyon sarokba szorítják őket. Mikor már minden veszve látszik, és a robot rohamosztagosok is a tökeit szorongatják, befut egy jedi, és Mando felkiált:
“For a moment there I though we were in trouble!”

Broáf! :-)

Anak - 2020. 12. 11. 10:40

Ok, a 7 epizód hozta a hét idézetét Boba Fettől:
“-Let’s just say they might recognize my face.”

Anak - 2020. 12. 11. 10:42

+
A genetikai kód scannerről.

yagami01 - 2020. 12. 11. 11:10

Na, lesz pár sori, reméljük hozzák a szintet:D Az Ahsokás Filonival tuti jó lesz, többit meglátjuk. Szerintem olyan karakterekre, mint Lando vagy Cara, én nem építenék sorozatot. Ahhoz gyengének érzem őket.

winnie - 2020. 12. 11. 11:23

lehet, hogy pont egy sorozat kell ahhoz, hogy jobb karakterekké váljanak:)

yagami01 - 2020. 12. 11. 11:27

Lehet:)

Hououin Kyouma - 2020. 12. 11. 12:20

Az új Ahsoka és a Rangeres sorozat a Mandalorival párhuzamosan fognak játszódni, és a 3 sorozat együtt fog közösen eljutni egy “klimatikus történelmi eseményhez”. Szerintem ez nagyon jól hangzik. Ezek szerint mégis Thrawn lenne az összekötő elem?

Melkon - 2020. 12. 11. 13:25

yagami01

Én ugyanezt gondoltam a Mandalorianról, ehhez képest eddig eléggé bejön, bár lehetnének kreatívabbak a miniküldetésekkel. :)

Hououin Kyouma

Tetszene, ha Thrawn lenne a Star Wars Thanosa és nem csak egy random évad főgonosz lenne.

Hououin Kyouma - 2020. 12. 11. 14:02

A Star Wars Thanosa Palpatine, úgyhogy ez a hajó már elment :D

Melkon - 2020. 12. 11. 14:36

Hououin Kyouma

Ez igaz, a 2. Thanos még lehet Thrawn. Egyébként szerintem ő jobb karakter, nem tudnék elképzelni egy sorozatot aminek Palpatine a főszereplője és a napi gonoszkodásait néznénk, Thrawnt simán el tudom ilyen szerepben képzelni. :)

Például a birodalmon belüli felemelkedéséből is simán lehetne egy sorozat. Könyv már van belőle, de abban elég sok lyuk van, amit ki lehet kreatívan tölteni.

Hououin Kyouma - 2020. 12. 11. 14:45

Én Palpatine-ról a Baljós árnyak előtti évekből tudnék sorozatot elképzelni. Hogyan lett Sith, stb…

Az újonnan bejelentett Acolyte kicsit korán játszódik ahhoz, hogy ezt bemutassa, ott talán Plagueis fog feltűnni.

zolij - 2020. 12. 11. 15:22

a mai részben is volt egy cselekményt előremozdító utalás (Operation: Cinder), ami ráadásul (részben) videójátékból származik. Ezek után már Cal Kestis is feltűnhet :)

yagami01 - 2020. 12. 11. 16:56

Ez is jó rész volt. Mondjuk nekem mindegyik tetszik:D De az utolsó négy rész eléggé egyben van/lesz. Mindegyik akciós, “fősztoris”. Hosszú idő óta az első rész, amiben nem szerepelt Grogu. :D

levadasz - 2020. 12. 11. 18:16

2×7- Nem volt nagy durranas de ez varhato volt az evadzaro elott, remelem az hosszabb lesz mint 30 perc

Felig off: Lesz valami post vagy kulon topik az ujonnan bejelentett SW (es Marvel) sorozatokrol ahol ossze van szedve hogy melyikrol mit lehet tudni?

walaki - 2020. 12. 11. 18:45

@Melkon: “nem tudnék elképzelni egy sorozatot aminek Palpatine a főszereplője és a napi gonoszkodásait néznénk”
A LEGO Star Wars sorozat pont ez, mondjuk eléggé vicces paródia :-) Sok legó figurának két arca van, itt ezt kimaxolták azzal, hogy az egyik Palpatine arc a szenátor, a másik a császár, ráadásul néha összekeveri :-D
https://www.starwars.com/news/10-essential-episodes-of-lego-star-wars-to-watch-on-disney

yagami01 - 2020. 12. 11. 19:09

levadasz: Ezek szerint lesz, Marvelről kinn van. :P
Egyébként én is remélem, hogy az utolsó rész hosszabb lesz, jó lenne egy órás vagy közel egy órás, mint az első rész.

e-batta - 2020. 12. 11. 23:34

Mando a hosszú évek alatt elveszítette az arcizmait, mert Pedro Pascal ebben a részben szinte semmit sem csinált a honoráriumáért. Mint aki elfelejtette, hogy mit jelent az “arckifejezés”.

Hououin Kyouma - 2020. 12. 12. 00:26

e-batta: Ez volt a lényeg. Mando maszk nélkül kiesik a komfortzónájából, meg van szeppenve, alig tud megszólalni. Remekül eljátszotta Pedro a megszeppent kisfiút, nekem bejött.

irgum76 - 2020. 12. 12. 08:56

véleményem Pedroról:
https://coub.com/view/2mp063

irgum76 - 2020. 12. 12. 08:57

bocs rosszat linkeltem
ez az:
https://coub.com/view/2moy6c

Yooha - 2020. 12. 12. 17:12

Nagyon röhögős:
“Mondjuk úgy hogy az én arcomat felismernék.”
Amúgy hogy lehet egy mozgó hajó koordinátáit megszerezni?

Quantumleap - 2020. 12. 12. 17:37

Én nem értem, hogy ha mások előtt folyton viseli a sisakot, akkor miért növeszt bajuszt? Hanyagságról nem beszélhetünk, hiszen szakálla nincs. Nem logikus, hogy fazonírozza magát, ha a törvény szerint senki élőlény nem láthatja sisak nélkül. :) De akárhogy is nézzük, nem úgy van, hogy ha valaki meglátja az arcát, akkor többé nem veheti vissza a sisakot? Vagy ezt fel lehet rúgni, ha épp valaki kiszabadításán ügyködik?

Quantumleap - 2020. 12. 12. 17:40

Hououin Kyouma: Igen, ez olyasmi, mint a klasszikus Superman, aki Clark Kentként akkor is csetlik-botlik, és néha lever vagy eltör valamit, ha nem akarja. :)

CrashBoostZoom - 2020. 12. 12. 18:59

@Quantumleap

Arról nem tudok nyilatkozni, hogy Mando milyen elvek alapján formálja az arcszőrzetét de abban biztos vagyok, hogy az évad során pl. a Bo-Katan-al való találkozáskor már elkezdődött a folyamat, hogy átértékelje a szabályokat amikben eddig hitt. Mayfeld beszéde vezetés közben is erre ment rá. Régen biztos nem vette volna le a maszkot valaki megmentéséért de most mégis eljutott oda. Kövezzenek a sorozatot fújolók de ezt hívják karakterfejlődésnek. Ami ugyebár nincs ebben a sorozatban :D

Melkon - 2020. 12. 12. 19:18

Mando FaceId-ját miért fogadta el a birodalmi terminál? :)

Elég béna authentikáció.

Enzo - 2020. 12. 12. 19:20

2×07

Na, ez a rész nem volt unalmas :)
Furcsa, disszonáns érzés lehetett annak örülni, hogy a TIE-vadászok lezúzzák a helyieket, de hát a beépülős melók már csak ilyenek, igényelnek némi morális flexibilitást. Mando ráadásul még a sisaklevétel miatt is szembekerült az elveivel, amihez annyira ragaszkodott – és pontosan innen látszik, hogy mennyire fontos neki Grogu.
A terminál előtti bénázás meg vitatkozás ennél feltűnőbben nem is mehetett volna, meg Mando is naná hogy megpróbálja sisakkal együtt a szkennelést, aztán meg majdnem beriasztja az egész helyet… hát az improvizálás nem igazán a lételeme, az tuti (@Hououin Kyouma – 2020. 12. 12. 00:26 <- ez a komment nagy igazság). Mayfeld szerencsére ügyesen kimentette többször is, és már majdnem simán ment minden, erre nem lelövi Hesst? :D (Gondolom érzékenyen érintette Burnin Konn témája.) Amint Hess megemlítette a maradék rhydoniumot, azonnal tudtam, hogy Mando és Mayfeld terve innentől tartalmazni fogja azt is, hogy fel kell robbantani a 'csába a bázist, de minimum a robbanószert. :D És lőn!
Jövő héten már finálé, hű de rövid ez az évad.

Darabkák:
– Azt hittem, csak elírták a feliratban a bolygó nevét, és valójában Morag, de aztán megguglizva rájöttem, hogy az egy másik univerzum :D (Marvel, és az a bolygó, ahol Star-Lord megtalálta a power stone-t)
– Mekkora jelenet volt már, mikor kis túlzással egymást licitálták túl a szereplők, hogy ki miért nem menne át a birodalmi szkennereken :D
– Ez a Valin Hess nevű figura nagyon furán beszél, de érdekes karakter.
– Milyen menő lövedékkel nyírta ki a TIE-vadászokat a Slave I :O
– Lol, a végén Mando hogy visszaidézte Gideonnak a saját szövegét :D (amire persze nem emlékeztem volna, ha nincs benn a previously-ban)

Elnar - 2020. 12. 12. 19:30

@Melkon
Pont ez az. Én is csak néztem.
Szerintem lesz itt még csavar. Mondjuk kiderülhet hogy ő mint findling egy rohamosztagos gyereke, de akár az is, hogy az emlékei nem valósak és nem is talált gyerek – ami megmagyarázná, hogy miért nem tud semmit a Jedikről madaloriként.

@Yooha
mozgó hajó koordinátáit viszonylag könnyű, főleg ha az útirány adott. Különben hogyan kommunikálnának mozgó hajókkal? Ez kb az első amit meg kell oldani ilyen járműveknél. Hogy hipertérben hívható-e az jó kérdés. Logikus lenne, hogy nem, de ez SW :)

Melkon - 2020. 12. 12. 19:36

Elnar

Na de egy rohamosztagos gyerekét miért kéne felismernie? Főleg évtizedekkel később?

Még ha kiderülne, hogy exrohamosztagos, akkor is ki kell zárni minden rendszerből a felmondása/eltűnése után.

Az emlékes verzió lehetne magyarázat, de a sorozat erre egyáltalán nem gondolt, senki nem lepődött meg, hogy miért tudott hozzáférni. Szerintem ez sima plot hole. :)

Python - 2020. 12. 12. 21:28

@Enzo: A szeizmikus töltet már egy ideje “menő cuccnak” számít:
https://www.youtube.com/watch?v=3ME5jhsgmB4

Hououin Kyouma - 2020. 12. 13. 02:07

@Melkon, @Elnar: A terminál valószínűleg csak lecsekkolja, hogy az arc benne van-e valamilyen bűnelkövető adatbázisban, avagy sem (legalábbis a Birodalom szemében bűnelkövetők adatbázisában). Erre is utalhat, az a jelenet, ahol mindenki visszakozik, hogy bemenjen, mert felismernék az arcát :D

“Szerintem lesz itt még csavar. Mondjuk kiderülhet hogy ő mint findling egy rohamosztagos gyereke, de akár az is, hogy az emlékei nem valósak és nem is talált gyerek – ami megmagyarázná, hogy miért nem tud semmit a Jedikről madaloriként.”

Már rég megmagyarázták, hogy miért nem tud róluk.

Kicsit túlgondoljátok. Az arcszkenner nem arra szolgál, hogy azonosítsa a katonákat, hanem arra, hogy esetleges ellenségeket azonosítson. Szerintem ez elég egyértelműen lejön a párbeszédekből.

@Yooha: Nem hiszem, hogy a hajó koordinátáit kérte le, hanem inkább annak a hajó “állandó kikötőjének” a helyét (értsd: Gideon bázisának a helyét)

@CrashBoostZoom: “Kövezzenek a sorozatot fújolók de ezt hívják karakterfejlődésnek. Ami ugyebár nincs ebben a sorozatban :D”

Meg ugye a két főszereplő kapcsolata sem fejlődik egyesek szerint :D

Melkon - 2020. 12. 13. 09:08

Hououin Kyouma

Na de ennek mi értelme van? A birodalom legtitkosabb információihoz mindenki hozzáfér, aki nincs rajta egy listán? ööö. :D

Ayrons - 2020. 12. 13. 09:31

Az elején elmondták, hogy a szkenner azt vizsgálja, hogy az adott személy benne van-e a birodalmi bűnözői listában. Mivel a többiek benne voltak, ezért nem mehettek.
Nem férhet mindenki hozzá az adatbázishoz, kell egy henger hozzá. Ami Dinnek megvolt, ezzel igazolta magát, csak a biztonsági protokoll még pluszban az, hogy a szkenner leellenőrzi, hogy nem-e egy bűnöző lopta el a hengert.

A birodalmi hajókban pedig van egy jeladó, ez alapján mindig tudják, hogy merre jár adott jármű. Ha jel megszűnnik akkor tudják, hogy baj van.

heidfeld - 2020. 12. 13. 11:28

Igen., a “rohamosztagosok páncélja minek, ha egy lövéstől meghalnak” tényleg fura, nevetséges. Nyilván hatalmas mennyiségben – több millió darabban készülhet -, és nem olyan minőségi, mint Mando-barátunk védelme.
Verekedés a tetőn bénára sikerült, de a körítése remek, látványos. Dinnek spinoff is jöhet, ahogy Birodalmiként ténykedik a bajtársaival. Mivel ilyen nincs, igazán hiánypótló lenne!

Hououin Kyouma - 2020. 12. 13. 13:44

“Dinnek spinoff is jöhet, ahogy Birodalmiként ténykedik a bajtársaival”

Tessék? Din soha az életben nem volt birodalmi

DarkEagle - 2020. 12. 13. 14:52

Na sikerült megnézném a heti részt és instant bekerült a kedvenc Star Wars részek közé. Értem ez alatt a filmeket, sorozatokat, képregényeket, mindent! Rick Famuyiwa olyan részt rendezett és írt amitől letettem a hajam pedig olyan sok már nincs. :D

Először éreztem 15 rész alatt, hogy van igazi dráma a sorozatban. Eddig csak mászkáltunk, néha felbukkant egy easter-egg vagy ment a fanservice de úgy istenigazán karakter dráma nem volt még. Amit Bill Burr és Pedro Pascal lerendezett színészileg az fenomenális volt. A többi nem is érdekel. Nem érdekel mire való a szkenner mi sül ki ebből mert amikor ilyen remekül megkomponált részt látok semmi más nem számít, nem fogom elemezni, hogy XY easter-egg vagy utalás mit jelenthet. Majd kiderül úgyis ha lesz belőle valami vagy sem. ÍGY kell írni és rendezni. Az ez előtti két rész is remek volt de ez mindkettőt felülmúlta!

És ha már komponálás, a zene is most volt talán a legjobb! Ludwig Göransson sokszor bizonyította már, hogy zseniális zeneszerző.

És a LEGJOBB, hogy nem volt Baby Yoda aminek hála VÉGRE láthattuk, hogy igen is lehet jó ez a sorozat nélküle is meg a sok cukiskodás nélkül. Nekem ez kell egy Star Wars-ba, remekül megírt karakterek, alakítások és rendezés. Az akció és a cuki manó már csak adalék. Nálam EZ a Star Wars!

Nem gondoltam, hogy megtörténik de íme az első 10/10-es rész a Mandalorian-ben.

Kis adalékként megjegyezném hogy most még jobban sajnálom, hogy a The Flash film elvesztette ezt a remek rendezőt és írót.

heidfeld - 2020. 12. 13. 16:30

@Hououin Kyouma: Ja-ja… Mayfeld-et akartam írni.

Isaac - 2020. 12. 14. 10:32

Szerintem ,ez a szerezzük meg a koordinátákat dolog, sántít ,pontosabban inkább azonosítókódról lehet szó,amit a hajó ad és venni lehet a megfelelő eszközzel. Különben elég hülyeség lenne,hogy bejelenti jövök érted ,mert két bolygóval odébb “parkolnak” és már bottal üthetné a nyomát ;) Kíváncsi leszek arra ,ki csatlakozik még be a csipet csapatba ( Bo Katan-ék ,hamár ő is Gideon-t akarják ). Mayfeld-nek nem kicsit lehetett a bögyében a krapek, ha otthagyta a Birodalmat miatta … plusz ha másképp viselkedik vagyis nem kérkedik azzal,hogy kvázi kinyírta a bajtársait,ott látszott ott betelt a pohár :D

walaki - 2020. 12. 14. 16:52

Na, sikerült bepótolni az elmaradást :-)

Kaptunk egy izzig-vérig 80-as évekbeli, ZS kategóriás akciót, annak minden bájával. Szerintem kicsit gyenge lett, de a finálé előtt nem csoda, hogy tölteléket kapunk, és annak egyáltalán nem volt rossz!

Az, ahogy egymásra licitálnak, tényleg nagyon poénos, és a pontot az i-re Boba Fat teszi fel a “hét idezete” várományos “Let’s just say they’d recognize my face”-ével :-) :-) :-)

Ami sehogy sem megy a fejembe, az SW univerzumában még a sarki közértbe is antigravitációs siklóval ugranak ki, akkor a különösen rázkódásérzékeny, felettébb robbanékony cuccot miért kerekes kocsival szállítják?

(Érdekesség, hogy az eredeti SW univerzumban egyáltalán nem ismerik a kereket. Sem az eredeti trilógiában, sem az előzmény trilógiában nem szerepel sehogy sem egyetlen egy kerék sem. Azok csupán azóta jelentek meg, hogy a Disney megvette a francise-t)

@Melkon: ezt szaknyelven úgy hívják, hogy whitelist és blacklist (bár asszem az utóbbit átnevezték már az agymosott idióták valami másra), keress rá. Szokás még default deny és default accept policy-nek is hívni, főleg tűzfalaknál. Az elsőnek az a lényege, hogy azokat listázod, akiknek szabad (és mindenki másnak nem szabad), az utóbbinál meg azokat, akiknek nem szabad (és mindenki másnak szabad). Abban tökéletesen igazad van, hogy a katonai titkos anyagok esetében mindig az első fajta listát használják a valóságban. De ez SW, és a nézők többsége valószínűleg nem biztonságtechnikai szakember :-)

Hououin Kyouma - 2020. 12. 14. 21:05

“Sem az eredeti trilógiában, sem az előzmény trilógiában nem szerepel sehogy sem egyetlen egy kerék sem. Azok csupán azóta jelentek meg, hogy a Disney megvette a francise-t”

Nem szerepel kerék az előzménytrilógiában? Akkor az alábbi képen a bekarikázott járművek min közlekednek? A kép a Sithek bosszújából van.

https://imgur.com/a/2aws4oh

Az eredeti trilógiából nekem is úgy rémlik, hogy nem szerepelt keréken közlekedő jármű, ugyanakkor arra mernék fogadni, hogy keréken guruló droid volt. Például az asztromechek szerintem apró kerekeken gurulnak, de lehet, hogy ebben tévedek.

Ayrons - 2020. 12. 14. 21:42

Emellett a mostani rész gépei, a Hououin által linket járművek utódai.

walaki - 2020. 12. 15. 13:20

Igazatok van, az eredeti trilógiában nincs sehol sem kerekes jármű, az előzményben már lehet. (A hivatkozott képre konkrétan nem emlékszem, csak arra, hogy a droidszállítók és a tankok is mind antigravosak voltak, és kereskedőknek is lábakon járó “kerekesszéke” volt, stb.) A guruló droidok más tészta, mert nem tudni, hogy így akarta-e George bácsi, vagy csak nem volt más technikai lehetőség a filmezéskor (a droidokat nem stop-motion makettekkel vették fel ui.).

No mind1, akkor is furcsa, hogy miért a legalkalmatlanabb járművel szállítják a robbanékony cuccost. Valószínű, annak az ex-birodalminak a fejéből pattant ki, aki a rohamosztagosok páncélját is tervezte és aki lövészetre tanította őket :-D

Apropó, úgy látom, még nem említette senki, de szvsz érdemes kiemelni Mayfeld volt ex-birodalmi főnökét, szerintem hatalmasat játszik a színész, rendesen viszketett a tenyerem tőle, ahogy előadta a mondandóját.

Melkon - 2020. 12. 15. 21:15

walaki

Ez már nem az a birodalom, aminek végtelen erőforrása van, azzal szállítják, ami van. :)

Anak - 2020. 12. 18. 10:49

Az évadzáróban húztak egy Zsivány Egyes féle Leia/Tarkin-t. Nem kifejezettem örültem, de logikus lépés volt.

Spoiler nélkül: A Darksaber körüli herce-hurca viszont nem tetszett. Meg is mondom miért, mert a Rebels sorozatban ezt simán megoldották. Most akkor egyszer így, egyszer úgy?

UI: Tessék maradni a stáblista után is.

T-Mace - 2020. 12. 18. 11:01

Az eredeti trilógiában a Sandcrawlernek vannak kerekei, csak a piszok kis jawák lánctalppal takarják el azokat.

Hououin Kyouma - 2020. 12. 18. 11:06

Oké, ez bef*sós volt :D

Llew - 2020. 12. 18. 12:29

Hát ez pont olyan volt mint az évad. Némileg szórakoztató, de inkább csalódást keltő.

jesustomer - 2020. 12. 18. 12:50

Ebben az epizóban ki volt a pilóta aki lelőtte a társát és fegyvert fogott a dokira?
Színész nevére vagyok kíváncsi mert nagyon ismerős volt.

Llew - 2020. 12. 18. 12:53

Ott az imdb, miért nem keresel rá?

Hououin Kyouma - 2020. 12. 18. 12:55

A stáblista szerint a pilóták:

Thomas E. Sullivan
Luke Baines

Jesustomer - 2020. 12. 18. 13:00

Kyouma:
Köszi, meg is van hol szerepelt: Agents of Shield, utolsó évad.
Szóval akkor 2 Shield tag is van a cast-ból.
Amúgy erről a részről annyit, hogy teljesen fanservice,
de rohadt jó módon megcsinálva.
Ok, a cgi nem volt túl erős de ja.
Tényleg, azt lehet tudni, hogy ki játszotta ŐT?

jesustomer - 2020. 12. 18. 13:01

Oké megvan Ő is, megnéztem akkor már a stáblistát, kész vagyok teljesen.

JediGhost - 2020. 12. 18. 14:28

Uraim, THIS IS STAR WARS !!!!

I have spoken.

heidfeld - 2020. 12. 18. 14:40

Oké, emberek!
Stáblista után dolog izgalmasabb, mint a két évad egyben!
Hú, de messze van még!

Hououin Kyouma - 2020. 12. 18. 14:51

“Stáblista után dolog izgalmasabb, mint a két évad egyben!”

Hát azért ezt nem mondanám…

katyvaszlipp - 2020. 12. 18. 15:31

jó volt, de most baromira idegesít ez a darksaber körüli pothole.
ha ez az elv, hogy a darksabert el kell párbajban nyerni, akkor jelenleg még mindig Maul tulajdonát képezné, mert utoljára ő nyerte el azt párbajban.
vagy ha csak le kell győzni a tulajdonost, akkor meg Kanan győzte le Mault, tehát Kanan a tulajdonosa. Persze ő is halott.

Szóval itt ez eléggé meg lett most kavarva, Sabine is csak simán párbaj nélkül szerezte meg, majd adta át Bo Katan-nak.

most meg kitalálták, hogy az nem lehetséges? wtf

Deeroy - 2020. 12. 18. 16:07

@Hououin Kyouma

Mindkettő volt a shieldben :D

yagami01 - 2020. 12. 18. 17:00

Nagyon jó rész/évad volt szerintem. :) Volt pár másodperc amiután azt éreztem, hogy lehetett volna ez jobb is, mármint az adott jelenet, de alapvetően tetszett a rész és sok jó jelenet volt benne és kamera állás/ötlet (pl. a legelején Boba hajójának felemelkedése, nagyon jól átadta a méreteit).

Őt megcsinálhattál volna jobban is, de így se volt rossz. Sokan tippeltünk erre, hogy az lesz a vége, hogy megmenti őket valaki, akkor azt gondoltam szívesebben látnék mást, “új” karaktert, de így sem volt rossz. Picit viszont sótlan volt az emberünk, mint egy robot:D

Kíváncsi vagyok így mi lesz a következő évadban.

Ayrons - 2020. 12. 18. 17:00

Essünk már túl a gyereken címmel, jó gyorsan lezavarták az egészet. A vége el volt vágva, konkrétan 10 perc hiányzik onnan. Minden volt ez csak évadzáró nem.

k-10 - 2020. 12. 18. 17:04

“Boba nagyon brutális volt.”
Egy pillanatra azt hittem, ide is megérkezett Morgan! ;-D

Élvezetes volt, de szokás szerint csak mesének.

Jót röhögtem, mikor a Black Cylonok kaptak egy “welliver”-t!
Azon meg még nagyobbat, mikor a kilőtt shuttle lelassult, mint egy rossz zsiguli. Már csak az hiányzott, hogy elkezdjen zötyögni a ‘padkán’! :Đ

Python - 2020. 12. 18. 17:48

Tetszett a finálé, nagyon is! Számítottam erre, és igen; ez a vérbeli SW! :)

dexike3 - 2020. 12. 18. 18:00

@katyvaszlip:
köhömm hát igen. ha minden igaz az animált sorozatban (lsd. Thrawn, Ashoka, stb.) akkor miért kell Moff Gideon-nak igazat adni a Darksabernél?
hiába ILM, nekem leugrott, sötétebbre kellett volna venni a környezetet, vagy valami, hogy elhiggyem.
ja és akkor a Boba Fett spinoff, miért is így kell felvezetni Fett Hutt-ot?

Pofafet - 2020. 12. 18. 18:14

Uncanny Valley köszönti újabb lakóját.

Mate4182 - 2020. 12. 18. 18:20

Szerintem Sebastian Stan alakitotta őt, bar lehet csak tulmisztifikalom Bosslogic jovobelatasat

Epic volt

Hououin Kyouma - 2020. 12. 18. 18:32

Nem Sebastian Stan alakította, hanem Max Lloyd Jones + Mark Hamill adta a hangját.

_Peter - 2020. 12. 18. 18:39

A Rogue One óta nem volt ilyen jó SW élményem. :)

Deeroy - 2020. 12. 18. 18:40

@dexike3 Fett Hutt? Némi paradoxont vélek felfedezni :D

Rebelsben Kanan nyerte el a kardot és odaadta Sabine-nek
Sabine sose nyerte el senkitől így igazából tökmindegy, hogy elajándékozta, Kanan meg meghalt.

walaki - 2020. 12. 18. 18:43

Egy az egyben erre a fináléra számítottam (kivéve, hogy Mandó végül nem idézett :-)
Kicsit kliséhegy volt, de szerintem remekül ült. Egyet kell értsek azokkal, akik szerint ez az igazi Star Wars!

Az mondjuk igaz, hogy bedobtak egy-két új csontot a végére, ami miatt úgy tűnhet, 10 perc hiányzik a végéről, de hát ez akart lenni a cliffhanger. Ez nem sült el jól, de legalább tudjuk, mivel fog kezdődni az S3.

Más: már a korábbi SW filmekben is játszottak halott színészek, de azért ifjú Luke kapcsán tényleg “bámulatos, hol tart már a tudomány!”

Safranek - 2020. 12. 18. 18:45

Sebastian Stan nem hasonlít Mark Hamillre és akkora tokája van, hogy a marvel filmekben is borostával próbálták takarni. Az a kép amin Hamill mellé van rakva, úgy meg van photoshoppolva, hogy semmi nem eredeti Sebastian arcán.

walaki - 2020. 12. 18. 18:46

Bakker, lefelejtettem a SPOILER warningot, mea maxima culpa! Remélem csak olyan olvassa, aki már látta a finálét…

Mate4182 - 2020. 12. 18. 19:13

Mondtam, megvan az eselye hogy tul sok Bosslogic joslat valt valora mostanaban…

CrashBoostZoom - 2020. 12. 18. 19:29

“Ne gecizz a Jedi mesterrel fiam!”

- 2020. 12. 18. 19:35

Stáblista utáni jelenet mit akar jelenteni az önálló sorozat bejelentésén túl? A karakternek mitől olyan nagy elégtétel annak a helynek az elfoglalása? próbálom spoiler mentesen

DarkEagle - 2020. 12. 18. 19:38

Nem semmi finálé volt az tuti. Elsőre annyira beleéltem magam hogy le sem esett hogy ott az X-szárnyú. Aztán elfelejtettem hogy nem színes a monitor amin nézték az eseményeket és egy pillanatra elhittem hogy Ahsoka az pedig csak egy kardja volt. Aztán leesett a zöld kardnál már hogy mi van. :D Kicsit ciki de ez is azt jelzi hogy végre olyan részt láttunk aminél elfelejtettem minden mást. Nem kezdtem elemezni.

Nagyon durva harc volt Gideon és Mando közt és a terminátorok közt is. Brutális volt a feszültség. A zene az fenomenális.

Ami a Dark Sabert illeti. Ne feledjük, hogy mindig is ez volt az alap hogy csak az vezetheti a Mandokat aki csatában nyeri el. Ezért hagyták el anno Bo-Katant is mert Sabine adta oda neki és nem elnyerte. Szóval nincs itt akkora plothole azért. Max annyi lesz hogy Gideon megolt ellopja valahogy vagy pedig Mando lesz a vezér.

Ami Luke-ot illeti, kicsit meg is lepett és de mégsem mert más nem nagyon volt akit elővehettek volna. Nekem csak az a magas hogy miért kellett megint a CGI fej. Annyira epic volt az egész felvezetés. A Zsivány Egyes óta nem volt ilyen epic jelenet SW cuccban. Ráadásul nem mondhatják hogy nem tudták volna jobban megoldani hiszen Hamill él még és ha Sebastian Stan nem is ért rá a Marvel sorozata miatt akkor is megoldhatták volna simán Hamill-el lévén Sam L. Jacksont is megfiatalították elég menőn a Marvel Kapitányban. Fiatalítottak rajta vagy 40 évet és az baromira nem volt zavaró, sőt! Szóval tényleg nem értem.

Tudom sokak szerint nem hasonlít Hamill-re de még maga Hamill is azt mondja hogy ő lenne a tökéletes. Ráadásul ha nem fanartokon nézitek meg őket mint Bosslogic rajzai akkor látszik igazán a hasonlóság. Csak némi smink és hajváltás kell és kész is. Az fix hogy idővel castingolni fogják vagy őt vagy akkor ezt a srácot aki most alakította mert örökké nem jelenhet majd mindig CGI fejjel és nyilván nem azért hozták most be hogy egyszer lássuk csak. Akkor alapból nem hozták volna be szóval tuti terveznek vele valami komolyabbat is. Nagyon sok Luke sztorit nem adaptáltak még és ismerve a Disney-t úgyis előveszik majd.

Azt viszont egyelőre nem értem hogy akkor a következő évadtól Mando nem lesz és Fett veszi át a helyét vagy csak bejelentettek egy újabb spinoffot. Mert a Fett sorozat a Mando helyén debütál szóval franc se tudja. Tippre ennyi volt Mando és jövőre majd látjuk főszerepben a Rangers spinoffban Bo-Katanékkal.

levadasz - 2020. 12. 18. 19:49

Megmondtam vagy megmondtam? :D
Ha nem lenne Bobba Fett a zaroakkord ellopta volna az egesz sorozatot, de tenyleg, rem egyszeru tortenetek, bugyuta megvalositas aztan bedobjak ezt a 2 csavot es behugyozunk :D
Innentol mar nem is erdekel tovabb :)
Ennel a kardos mizerianal en is forgattam a szemem…tenyleg kellett ezt bonyolitani?
Amugy ilyeszto mit tud a technika, lassan ezt is szabalyozni kell hogy etikailag hol van a hatar, lasd Tarkin vagy Leila, de gondolom megkerdeztek errol az Uriembert

DJackson - 2020. 12. 18. 19:52

Úristen, ez volt a legjobb audio-vizuális élményem évek óta!
Végig úgy éreztem magam mintha csak az eredeti trilógiát nézném! A Star Wars újra él, ez a sorozat pedig tényleg csak ad, ad és ad. Favreau és Filoni keze alá a filmeket is!

SPOILER:
Reménykedtem benne, de álmomban sem mertem volna gondolni, hogy meg merik húzni a Luke-os fordulatot, erre úgy eltalálták a karekterét, mintha csak a Jedi visszatérből lépett volna át! Ráadásul még 4K ban sem tűnt fel a CG.
Kíváncsi leszek, hogy visszahozzák e Grogu-t? Nem kis részben neki köszönhető a sorozat sikere, és hatalmas merchandise potenciált is képvisel. Nagyon tökös döntés lenne végleg kiírni. Viszont csak Luke az egyetlen, akivel el tudná fogadni a távozását a fandom.

Python - 2020. 12. 18. 20:10

@Jé: Hétfőn kiderül, de van egy erős tippen, hogy nem Boba spinoff sorozat lesz, hanem a Mandó 3. évada az bizony Boba körül fog játszódni. De meglátjuk, hogy hétfőn mit fog erről kommunikálni a Lucasfilm. ;)

yagami01 - 2020. 12. 18. 20:19

Python:
Érdekes felvetés. Annyiból logikus lenne, hogy Grogu története ezzel lehet “lezárult” a sorozat szempontjából, legalábbis most, így át lehetne ugrani másik karakterre Mando helyett.
De szerintem ezt nem lépik meg, én új spin-off sorozatra tippelek. Tegnap előtt vagy mikor tweet-elt a Disney-től egy magasabb beosztású valaki, nem vágom a neveket, redditen láttam csak, hogy több Mandalorian idősíkjában játszódó sorozat is fejlesztés alatt van. Na most itt a kérdés, hogy erre a meglévő 3-ra gondolt, vagy újakra. Az új Boba sori pl. megmagyarázná ezt is, nem mellesleg régóta volt róla pletyka ezért csodálkoztam is, hogy a nagy bejelentésekkor nem esett róla szó. Szóval szerintem sorozat lesz az.

DJackson - 2020. 12. 18. 20:40

Vissza olvasva a sok negatív kommentet: a Star Wars sosem volt egy celebrális alkotás, a filmek történetei is pár mondattal összefoglalhatóak. Aki gondolkodós sci fit akar az nézzen Doctor Whot-t, vagy régi Star Trek sorozatokat.

A Star Wars egy maximális minőséggel magvalósított kaland-fantasy-scifi furcsa kombinációja volt, némi keleti filozófiával fűszerezve, kiválló és azonosulható archetípus karakterekkel egy olyan élettel teli univerzumban, amely azonnal beszívott mindenkit és örök klasszikus lett.
Az egész egy furcsa, szinte utánozhatatlan receptre épül, ahol nagyon szűkek a határok. Maga Lucas sem tudta megismételni a prequel trilógiával és a cgi világával, a Disney trilógia pedig megpróbálta matematikai pontossággal lemásolni az egészet, de katasztrófálisan belebukott.
Erre most itt van Favreau aki végre érti, és érzi miért is működött olyan jól az eredeti trilógia és töredék költségvetésből újra és újra megcsinálta nekünk a VR garázsában! Pontossan azt az egyedi SW élményt hozza amit ebben a világban megszerettem, úgy hogy közben építi is azt!

Anak - 2020. 12. 18. 20:50

@Python: Miért mi lesz hétfőn a Lucasfilmnél?

@Jé: Boba Fett a kedvenc szereplőm már gyerekkorom óta, szóval kb. 30 éve, de azon kívül hogy nagyon kúúl lett a jelenet és is csak vakartam a fejemet, hogy ezt most hova akarják majd kifuttatni? Boba Fett egy egyszerű ember, egy zsoldos, sosem volt neki uralkodhatnékja semmin és senkin.

Kiváncsi leszek mikor jönnek az első DeepFake videók az epizódvégi jelenetekre.

Egy csomó kérdést felvet ez a finálé, leginkább a pöttöm és a Jedi tekintetében valamint a folytatás filmeket illetőleg. Lövésem sincs hova akarják sodorni a történetszálaikat, ha és egyáltalán akarják folytatni.

Hououin Kyouma - 2020. 12. 18. 20:54

Nekem nem fér a fejembe, hogy miért gondolják egyesek azt, hogy a harmadik évad Boba Fettről fog szólni… Az égvilágon semmi nem utal erre.

Tök reális, hogy a sorozat főszereplőt cserél menet közben, igaz? :D ja, nem.

Mit tudunk?
– Már hónapok óta pletykálják, hogy saját sorozatot kap Boba Fett, még a Disney-hez közel álló Deadline is cikkezett róla, hogy ez egy minisorozat lesz.
– The Book of Boba Fett címmel érkezik valami 2021 decemberében
– A The Mandalorian 3. évada 2021. december 24-én érkezik, karácsonykor.

Ebből hogy a fenébe lehet azt összerakni, hogy The Book of Boba Fett = Mandalorian 3. évada?

Teljesen egyértelmű, hogy két dolog nem egy és ugyanaz.

Anak - 2020. 12. 18. 20:57

@Hououin Kyouma:
“– The Book of Boba Fett címmel érkezik valami 2021 decemberében
Ezt a dátumot úgy kell értelmezni, mint a Mando esetében, hetenként jelentkező részeket, december hónapban?

– A The Mandalorian 3. évada 2021. december 24-én érkezik, karácsonykor.”
Ezt a dátumot úgy kell értelmezni, hogy a 3. évad teljes egészében elérhető lesz Dec. 24-én?

Hououin Kyouma - 2020. 12. 18. 21:07

Az első kérdésre nem tudom a választ, de szerintem hetente fog jönni. A Disney-nek így éri meg jobban.

A második kérdésre is egyértelműen nem a válasz, 24-én kezdődik a 3. évad.

DarkEagle - 2020. 12. 18. 21:09

“Tök reális, hogy a sorozat főszereplőt cserél menet közben, igaz? :D ja, nem.”

Nem ez lenne az első eset és nem is az utolsó. Azt meg ne higgye el már senki, hogy egy évben egy hónapban két SW sorozat is menni fog. Elvileg jövőre jön a Mandalorian, a Rangers és az Ahsoka amik együtt fognak felvezetni valami nagy dolgot. Ergo nem lesz külön Boba Fett sorozat mert ha lett volna akkor bejelentették volna az 1 héttel ezelőtti Disney eventen. Nem minden ember nézi a Mandot hogy onnan szerezze az infót arról hogy lesz külön Boba sorozat. És hidd el ha a Disney tényleg külön sorit akarna akkor nem más oldalak hozták volna le hanem a Disney jelenti be. Márpedig hivatalos bejelentés nem történt.

Fakocka - 2020. 12. 18. 21:16

Nem tudom, hogy kibeszélőbe kell e spoiler…de
SPOILER
Felment a vérnyomásom mikor megláttam Luke-ot…Csak annyit motyogtam magamban, hogy “eztnemhiszemeleztnemhiszemel”…Legbelül újra az a gyerek voltam, aki VHS-en látta A Trilógiát anno!
Aztán eszembe jutott az új trilógia és a depressziós Luke…Mi a retekért kellett ezt tenni vele… :(

Hououin Kyouma - 2020. 12. 18. 21:22

“Nem ez lenne az első eset és nem is az utolsó.”

Nem ez lenne, de elég ritka az ilyen, és a Mandalorian stílusába nem illene egy ilyen váltás. Azért ez nem a Doctor Who :D főleg, hogy a sorozat sztorija be sincs fejezve. A félbehagyott szálaknak meg az égvilágon semmi köze nincs Bobához.

“Azt meg ne higgye el már senki, hogy egy évben egy hónapban két SW sorozat is menni fog.”

Már miért ne? A 2-3 részes Boba sori jó lesz hangulatteremtőnek a 3. évad előtt. Az előfizetők számát is meg fogja dobni, akik nyilván maradni fognak a 3. évadra is. Ez üzlet.

“Elvileg jövőre jön a Mandalorian, a Rangers és az Ahsoka amik együtt fognak felvezetni valami nagy dolgot.”

Szó sincs arról, hogy a Rangers és az Ahsoka jövőre jönnének. Nem jelentettek be hozzá dátumot.

“Ergo nem lesz külön Boba Fett sorozat mert ha lett volna akkor bejelentették volna az 1 héttel ezelőtti Disney eventen”

Kivéve ha ez volt a cél, hogy ezt egy ilyen ütős jelenettel együtt jelentsék be. Azért így nagyobbat szóltt a dolog.

“És hidd el ha a Disney tényleg külön sorit akarna akkor nem más oldalak hozták volna le hanem a Disney jelenti be. Márpedig hivatalos bejelentés nem történt.”

Mert olyan még soha nem történt, hogy valamiről előbb pletyka volt csak, aztán meg bejelentették? :D

Python - 2020. 12. 18. 21:32

@Anak: mindig hétfőn oldja fel a “spoiler” tilalmat a Lucasfilm. Olyankor jönnek a karakter plakátok, a cikkek, interjúk, videók, stb. az épp aktuális epizódról. Szerintem a stáblista utáni jelenetről is fognak valamit hivatalosan kommunikálni. ;)

Delfi - 2020. 12. 18. 21:51

Spoiler alert!

Nekem csalódás volt ez az utolsó rész. Nem is igazán Luke miatt, hanem úgy általában zavart az egész.
Már az előző rész végén is néztem, hogy a teátrális oldalát leszámítva, miért is hívom fel a főgonoszt holofónon, hogy bejelentsem, a csatacsirkálón lévő 2000 katona készüljön arra, hogy hárman be fogunk lopózni. Ki csinál ilyet?

Aztán ez a nyűglődés a robotokkal, miközben részeken át győzködtek minket arról, hogy a mandalorian faj mennyire profi robot irtásban. És persze hogy is van az, hogy a jedik és a mandók évszázadok óta ellenségek, ha egy jedi simán kinyír 40 olyan robotot amit a főszereplő csak nagy nehézségek árán old meg. Akkor gondolom a jedi ennyivel erősebb.
A szablyás nyavajgás unalmas volt. Kell a harc a birtoklásához –> Mando: nyertél, vedd el. Meg volt oldva.
A Luke vonal meg tényleg olyan, mintha a Disney összeszedte volna a rajongók által legjobban kedvelt könyveket és onnan húzgálná be a szereplőket. Ugye Luke már képzett jediként sokféle dolgot meg tud oldani, de Yoda tanítványaként nekem kicsit erőltetett, hogy most tanítványának fogad egy bébi Yodát.

Érdekes volt itt olvasni, hogy mindenki a rajzfilmekből ismeri Thrawn admirális, pedig Timothy Zahn könyvtrilógiája nagyon rendben van.

Jah, és persze akkor most mi lett a fekete karddal, bedobták a zaciba?

DarkEagle - 2020. 12. 18. 22:53

@Hououin Kyouma: Anyagi gyilkosság lenne a Disney részéről ha egy hónapban adna két SW sorozatot is. Ilyet nem csinál senki a streaming piacon sem. Netflix sem ad 1 hónapban két nagy sorozatot. Gondolj bele miért tolták el Januárra pl a WandaVision sorit is. Elvileg az is Decemberben debütált volna. Higgy nekem. Itt nagyjából 2-3 havonta fogják egymást váltani a sorozatok. Erre nagy összegeket mernék tenni mert ez a Streaming metódus. Kérdezd meg @Winnie-t ő jobban tudja nálam.

Nem azt mondom hogy nem lesz Fett spinoff DE ha a következő 1 hétben nem jelentik be akkor kvázi 90% hogy a Mando 3. évadja róla fog szólni. A bádog ember Mando pedig ahogy írtam fentebb is szerintem átmegy majd a Rangers soriba ami tippre Bo-Katanékról szól majd. Mando aka Din Djarinnál van ugye a Dark Saber ergo nem mászkálhat már egyedül szóval együtt kell maradni Bo-val mert csinálni kell valamit a helyzettel. A Disney is mondta hogy a Mandalorian, a Rangers és az Ahsoka vezet fel egy nagyobb sztorit. A fináléban láthattuk hogy ezt megtették hiszen láttuk Luke-ot, Ahsokát és Thrawn is meg lett említve. Ráadásul Mandonál van a Dark Saber. Ergo akárhogy is lesz a következő sztori tuti hogy arról szól majd hogy mi legyen Din-el, Bo-val, a Dark Saberrel és Mandalorral. Az Ahsoka sorozat nyilván arról fog szólni hogy Sabine és Ahsoka keresi Thrawn-t és Ezrát. Szóval ami marad az csak a Rangers sorozat.

Nálam legalábbis így lenne logikus, hogy a Mandalorian átalakul Boba Fett sorivá és akár 1-2 évadonként átalakul, ki tudja meddig terveztek vele. De tippre 2024-re legkésőbb összeér ez a három sorozat a végső cél érdekében. Ha kiadják a dátumokat hamar kiderül mit is terveznek pontosan.

Jako - 2020. 12. 18. 23:11

“miért is hívom fel a főgonoszt holofónon, hogy bejelentsem, a csatacsirkálón lévő 2000 katona készüljön arra, hogy hárman be fogunk lopózni. Ki csinál ilyet?”

Bryan Mills AKA Liam Neeson.

Nekem egyből a Taken ugrott be erről.

Delfi - 2020. 12. 18. 23:27

Jako: Nemnemnem! Ő mielőtt bement az albánok közé, nem hívta fel őket, hogy most jövök.
Szerinted egy Gideon féle embernek mennyi idő kell ahhoz, hogy kiadja a tűzparancsot a gyanúsan viselkedő repülőre, ha épp előtte hívják fel a figyelmét arra, hogy az ellensége valami trükkel(hiszen tűzerő nincs mögötte) megpróbál bejutni?

Jako - 2020. 12. 19. 00:00

Most tényleg az számít ebben, hogy ki hívott kit?

A lényeg az, hogy bejelentette előre, hogy jön, feladva bármiféle erejét a meglepetésnek.

A te logikáddal azt is mondhatjuk, hogy az albánok is eleve lepuffanthattak volna bárkit, aki amerikainak néz ki.

Delfi - 2020. 12. 19. 00:06

Jako: Az ő bejelentése egy telefon végén lévő ismeretlen hang üres fenyegetése egy genszter felé, aki naponta valódi veszélyben élt.

Itt viszont Gideon már megtapasztalta, hogy ne vegye félvállról Mandot, de azért jó eséllyel biztonságban érezte magát egy csatahajón, katonákkal körülvéve, míg Mando fel nem tárcsázza, jelezve, hogy tud a hajóról, tudja, hogy hol van és úton van felé.
Ez igazán ostoba dolog ebben a helyzetben.

Melkon - 2020. 12. 19. 00:29

Delfi

Egyébként nem mintha nem egy űrhajón lett volna és ne tudott volna kicsit arrébb menni, miután megkapta a hívást. :)

Amúgy tudja valaki, hogy Grogu vére mire kellett? Ezek csak robotok, semmi olyat nem csináltak, amihez ránézésre kéne egy jedi vére.

Python - 2020. 12. 19. 00:45

@Melkon: A Dark Trooperek 3. generációs androidok, és mint látható volt ha nem is részleges erőhasználók (mint a Legendákban…, ha jól emlékszem) de erőérzékenyek.
https://starwars.fandom.com/wiki/Dark_trooper_(third-generation)
Ehhez kellhetett Grogu vére is, de itt valószínűbb az a helyzet, hogy összekötik majd Sheev Palpatine klónozásával, mint azt láthattuk a folytatás trilógiában.

H.Ungrammar - 2020. 12. 19. 01:03

@Python elolvastad a linket amit beszúrtál? A Dark troopereket kevered a Shadow trooperekkel.

Hououin Kyouma - 2020. 12. 19. 02:37

Hogy lennének már Erőérzékenyek a Dark Trooperek? A linkelt cikk sem ír semmi ilyesmit.

Hogy kire kellett Grogu vére kiderül gondolom a következő évadból.

Melkon - 2020. 12. 19. 09:17

Python

Hol volt látható? Nekem sima advanced droidoknak tűntek.

m minnifield - 2020. 12. 19. 10:00

“Már az előző rész végén is néztem, hogy a teátrális oldalát leszámítva, miért is hívom fel a főgonoszt holofónon, hogy bejelentsem, a csatacsirkálón lévő 2000 katona készüljön arra, hogy hárman be fogunk lopózni. Ki csinál ilyet?”

Ez így badass. Amikor az ellenfél konkrétan tudja, hogy jön a mérgesember, tud rá készülni, mégis a főhős nyer. Számtalan filmebn láttuk ezt, hogy Chuck Norris, Stallone, meg a többi izomagy előre bejelenti a gonosznak, hogy leszámol vele, aztán ugyehogyugye.

Anak - 2020. 12. 19. 10:13

Bo Katan mellől hova tűnt a férfi mandalori? Talán Axe Woves vagy mi volt a neve pár résszel ezelőtt.

Python - 2020. 12. 19. 12:07

Azért raktam be a linket, mert ezek már 3. fázisú fejlesztési ciklusban lévő, többszörösen upgradelt robotok. Szóval nem mezei androidok, mint ahogy a kérdező írta. ;)

Átfogalmazom, hogy jobban érthetőbb legyek: A Dark Trooperek érzékelik az erő jelenlétét. Amikor Grogu is megérzi Luke erejét, pár mp késéssel a Dark Trooperek is leállnak a páncélajtó püfölésével és megfordulnak a behatoló feltételezett, érzékelt iránya felé. Ebből arra következtetek, hogy valamilyen M szint felett érzékelik az erőhasználókat, és ehhez szerintem kellett Grogu vére is.

A Mandalóri 3. évada Bobáról fog szólni teóriámat, arra alapozom tipp szinten, hogy megtörtént a nagy búcsú, Luke elvitte kiképezni Grugut. Lift bezárul, és…, és nem a megszokott endcredit listát láthattuk. Van némi késés a fekete háttéren a rendező nevének megjelenéséig is a megszokott tempóhoz képest, és végig fekete hátteret látunk. Nincsenek a megszokott koncepciós rajzok, és a vége zene is kicsit átkomponálásra került az eddigihez képest, melankolikusabb, búcsúzás jellegű lett. Majd jött a stáblista utáni jelenet.
Szóval nekem nagyon úgy tűnik, hogy a 16. fejezettel ez a történet szál lezárásra kerül, jön egy újabb 8 v. 16 fejezetes új “könyv” epizódokra bontva. Ez nem jelenti azt, hogy nem fogunk még Mandóval, Groguval, Lukeal, stb. karakterekkel találkozni a Mandalóriban és a másik két spinoff szériában. Itt főleg a Rangers of the New Republic -ra gondolok elsődlegesen, mert az Ahsoka az az első évadában zömében biztosan Thrawn admirális és Ezra kereséséről fog szólni.

De majd jövőhét elején szerintem fog erről érdemben (Boba Fett Krónikáiról…) nyilatkozni a Lucasfilm is, és akkor tisztábban fogunk látni. Addig nekem ez a teóriám. ;)

Delfi - 2020. 12. 19. 14:52

Anak: Én is hiányoltam, fura volt, hogy szóba sem hozták, pedig elkelt volna a segítsége.

Melkon - 2020. 12. 19. 16:46

Python

“Azért raktam be a linket, mert ezek már 3. fázisú fejlesztési ciklusban lévő, többszörösen upgradelt robotok. Szóval nem mezei androidok, mint ahogy a kérdező írta.”

Heh? Miért, szerinted melyik korábban látott robot volt első generációs? Nem is értem, hogy ez hogy jön ide. Ha valami 3. generációs, akkor ahhoz automatikusan Grogu vére kell?

“Amikor Grogu is megérzi Luke erejét, pár mp késéssel a Dark Trooperek is leállnak a páncélajtó püfölésével és megfordulnak a behatoló feltételezett, érzékelt iránya felé.”

Biztosan nem egyszerűen megkapták wifin a notificationt, hogy leszállt valaki, az túl logikus lenne, nyilván ehhez kell Grogu vére. Tudnám, hogy ezek az elméletek honnan jönnek, mert hogy a sorozatból nem derült ki, az biztos.

Egyébként elég useless skill, mivel Luke szétaprította őket. :)

Továbbra sem látom, hogy ehhez mégis miért kéne Grogu vére, amit addig láttunk az alapján ezek robotok amiket keményebb fémekből építettek, mint a sima droidokat.

Delfi - 2020. 12. 19. 17:07

Melkon: Tényleg, ha a Birodalomnak tonnaszám van beskar a kezében, akkor miért nem az borítja a spéci robotokat? Luke biztos meglepődött volna, ha lecsúszik róluk a fénykard.
És persze megnézném azt az elmorzsolós jelenetet is beskarral. :)

Roxi - 2020. 12. 19. 21:08

Már az előzmények felvezetésénél sejtettem,hogy meg fog jelenni egy jedi. Aztán amikor megláttam az X-szárnyút tudtam,hogy ő az. Plusz a zöld fénykard,a fekete kesztyű hűűű micsoda feeling. Apró szépséghiba,hogy Luke itt fiatalabbnak tűnt,mint a Jedi visszatérben.

Hououin Kyouma - 2020. 12. 20. 02:35

Python: a történtekből egyáltalán nem következik az amit írsz, abnól sem, hogy ezek 3. generációs droidok.

A Lucasfilm logókészítője pedig Twitteren megerősítette, hogy a 3. évad és a The Book of Boba Fett két külön cucc, szóval erről is ennyit.

Python - 2020. 12. 20. 19:54

@Hououin Kyouma:

Akkor csak jobban járunk. ;) Gondolom egy minisorozat lesz a Boba?! De holnap akkor meglátjuk mit kommunikál a Lucasfilm. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz