login |

black-ish: kezdett a 7. évad

2020. 11. 02. 15:57 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Újabb országos komédia tért vissza erősen “koronavírusos kontenttel”, de igazából a Feketék fehéren (ha még emlékszik valaki a magyar címre, mert elég rég leálltak itthon az ABC sorozatának sugárzásával) nem is nagyon tehetett mást, lévén az egyik főszereplője orvos. Adja magát persze a kérdés, hogy vajon erre kíváncsi-e a néző, de szerintem egy (két?) epizódnyi fókusz belefér a világ mostani helyzetére, gondolom, minden író(szoba) reflektálni akar az IRL-viszonyokra (bár akadnak, akik időt ugranak inlább). A nagy kérdés persze az lesz, hogy az évad teljes hosszában mennyire lesz jelen a vírus, és az amiatti korlátozások.

A magát essential worker-nek gondoló (vagy inkább csak a gondolattal kacérkodó) Dre sztorija jópofa volt, és bár sokszor húztam a számat azért, mert Anthony Anderson abszurdnak ható módon hatból hatszor behúzta a főszereplő Emmy-jelölést, valójában el kell ismernem, hogy ebben a szerepben remek, mondhatni hibátlan, és én voltam az, aki mindig is azért kampányoltam, hogy gyengébb sorozatokban játszókat is ismerjenek el, szóval hamut szórok a fejemre. (Igen, tudom, hogy a tévés akadémia jónak gondolja a black-ish-t, és azt is, hogy CW-s színészt, legyen bármilyen jó, nem fognak jelölni, de akkor is kiállok az érvem mellett.)

Bár a legkisebb Johnson-gyerekekre most nem sok figyelmet fordítottak, velük kapcsolatban eszembe jutott az, hogy mekkorát nőttek az első évad óta (főleg most téma ez nálam, hogy a feleségem elkezdte darálni a The Middle-t, aminek nemrég láttam a 9. évadját, és most ismét látom a gyerekeket első szezonosként, uhh!), és hogy mennyire másképp változtak színészi képességek terén – Marsai Martin nagyon durván elhúzott a srácoktól. (Nemrég őt meg “Jack-et” vicces volt a Quibi-s Punk’d egyik átvertjeként látni.)

Egyébként nem lett a sorozatba visszarántós a rész, de ettől még teljesen rendben volt. Helyenként vicces is, de a jelen helyzetet (a miénket és az övékét) jól visszaadóan érzelmes is, ami még akkor is átérezhető, ha a hazai és az amerikai állapotok között nem minden esetben húzható párhuzam. .

Az orvosos tartalomra nem fogom azt mondani, hogy elcsépelt, mert még mindig érvényes (és ahogy írtam, minden írószoba lehetőséget kap a reflektálásra, nincs aki kapja, marja) és működött, a többi (Junior és az állandó szereplővé előlépett barátnő, a hancúrozó nagyszülők, Dre önvizsgálata) pedig kicsit sablonos volt, de alapvetően a sorozat komolyabb döccenő nélkül vette a mindegyik visszatérő széria előtt tornyosuló járványakadályt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz