login |

The Goldbergs: kezdett a 8. évad

2020. 11. 02. 17:20 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika,

A franc gondolta volna, hogy ilyen jól fogunk állni, de miközben itthon ma kezdett A Goldberg család 7. évadja, addig Amerikában a 8. szezon indult el. És megint egy filmet idézett meg a szezonkezdés, hogy aztán az azon nyomban leadott 8×02 visszarántson minket a valóságba.

Mint a black-ish-ben, itt is jól el lehetett merengeni azon, hogy milyen sok idő eltelt a pilot óta (keressük csak vissza az 1×01 kritikáját – én csak egy gyűjtőposztot írtam, ami azért beszédes, mert a benne említett másik két ABC-komédia elég hamar kasza lett), de… mintha Goldbergéken nem fogna az idő. Nem tudom, lehet, hogy azért, mert nem vagyok rendszeres néző, de itt közel sem tűnik fel annyira, hogy megnőttek a gyerekek (a sorozatban egyébként eltelt 8 év, vagy más tempóban haladnak?)

A készítők ezt azzal igyekeztek kompenzálni, hogy a 8×02-ben a fejünkbe verték, hogy ezek a gyerekek igenis nagyok. És nem csak azért, mert már mindenkinek van pasija és csaja, hanem azért, mert egyrészt Adam végzősként már menő (már amennyire!), a többieket pedig Anyu kezdi el kvázi felnőttként kezelni (már amennyire!).

Persze a dupla premier lényege az Airplane-epizód volt, amit fillerként is eladhattak volna, de nem tették, bevonták a sztoriba, bőven karakterizáltak benne, ami a gyerekek kapcsolatainak alakulását illeti, Adam pedig kedvére (és barátnője nagy bánatára – hahh, a Dead To Me-s Charlie-val majd bokszolhatnak Sadie Stanley-n, hogy kié legyen) sörlizhetett meg miavektorviktorozhatott, de legalább kiderült, hogy igenis van olyan, hogy “sok Airplane-utalás”.

Már elnézést, de rohadjak meg, ha a The Goldbergs színvonala ne lenne stabil még ennyi idő után is (jelentsen ez bármit is). Miközben a spinoff, a Schooled elég hamar kimúlt, ez a komédia tovább él és virul, és szerintem nem vagyunk messze attól, hogy Wendi McLendon-Covey a legjobban fizetett komédia szereplővé váljon a tévében, bár ha Allison Janney kitart a Mom mellett, akkor ez még váratni fog magára.

3 hozzászólás Ne habozz!

wickee - 2020. 11. 02. 20:43

11 éves volt Adam a pilot idején, szóval mondhatjuk, hogy eltelt a 8 év. Oké csak 7 ha most 18 éves, de nem olyan durva különbség.

A színvonal teljesen stabil, én nagyon jól szórakozom rajta mindig. És pár éve már Sean Giambrone hangja sem annyira irritáló. :D

Aldo - 2020. 11. 02. 20:49

Nincs különösebb jelentősége az idő múlásának, csak a gyerekek növéséből lehet következtetni. Nincs pontos dátum, minden rész 1980 valahányban játszódik. Kissé anakronisztikus, mert volt olyan rész, amiben a tévében nézik a berlini fal leomlását, míg három epizóddal később újraválasztják Reagant, ami évekkel korábban történt. Ha eljut a 20. évadig, akkor is a 80-as években lesznek.

Diapolo - 2020. 11. 03. 12:09

Szerintem is teljesen korrekt még mindig. Nem nézek már minden részt, csak vissza-visszanézek, de sosem csalódok benne. Itt az Airplane című részben mintha Murraynek kevesebb képernyőidő jutott volna, inkább Beverly-központú rész volt. A második rész pedig az olyan átlagos szint volt, amit minden héten nem nézek már, de néha jó rá visszanézni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz