login |

American Housewife: kezdett az 5. évad

2020. 11. 05. 20:00 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Yeah. Kids change.

Visszatért az eredetileg The Second Fattest Housewife in Westport címre hallgató ABC-szitkom, ami itthon is a pimaszabb Anyaság túlsúlyban címen fut (majd valaki elmondja, hogy miért pont ez a komédia ért el hozzánk), de valójában már teljesen elvesztette azt az identitását, ami annak idején jellemezte, mára már csak egy sima családi vicceskedés. Ami sajnálatos?

Azt hiszem, nem véletlen, hogy nem volt 4. évados finálékritikánk, de azért a premierírás most sem marad el, hiszen már az első percben bizonyította a sorozat, hogy tud, ha akar (gyorsan lezavarták a színészcserét egy kamerába nézéssel), a későbbiekben viszont ismét csak nagyon közepes volt, és szokás szerint kidomborodott az, hogy mennyivel jobb gyerekszínészek és -karakterek vannak más, jelenleg futó országos komédiákban.

Nem tudom, de nekem nagyon faérzetet adnak át sokszor a játékukkal, és most a premierben ez különösen érezhető volt, valahogy az egész részen átívelt a merev játék (a felnőttek részéről is), amit sokszor 20-30 másodperces, alig mozgós jelenetek kísértek, egy villanás itt, egy villanás ott, ráadásul csak tessék-lássék szinten poénnal lezárva, valahogy úgy tűnt, hogy egy nagy rohanás a szkript. Ami akkor érthető lett volna, ha valami sztorit el akarnak mesélni, de szinte nem is emlékszem, hogy miről szólt az epizód. (Anyut megérik valamire, Apu ír, a gyerekek kapcsolatra gyúrnak, táborba mennek, búcsúzkodnak, mind mellékszál.)

Lehet, hogy még alkalmazkodnak a COVID-időszakhoz a készítők (érdeklődőknek: a sorozat nem foglalkozott a vírussal), szóval a filmtechnikai sutaságokat valamennyire még elnézném, de itt az írásról volt szó.

ui: A vissza nem vett könyvtári könyves szál visszaintegetett a The Middle-ből.

4 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2020. 11. 05. 20:51

Épp a Superstore után néztem ezt a részt, hát elég nagy volt a különbség. Tényleg egy nagyon megfáradt sorozat hatását keltette, olyan üres. A színészi játék valóban a gyengébbek közül való, de nem rendszeres nézőként az is feltűnő, hogy az epizódok tartalma is mintha ismétlődő lenne, nem igazán tud kitörni ebből a szürke középszerből. Azt hiszem idén is csak egy-egy epizódot nézek majd.

Thomas - 2020. 11. 05. 23:41

Hmm, én meg az American Idolos rész óta folyton neki akarok állni, csak sosem tudom eldönteni, hogy elölről kezdjem, vagy az aktuális évadtól, így aztán mindig hátrébb kerül a listán. Pedig az nem volt rossz, ha olyasmi lenne, akkor elnézném:)

goodjohnwin - 2020. 11. 06. 09:50

Diedrich Bader jobbat érdemelne egy ilyen lapos szitkomnál.
Ráadásul az ő hangja miatt érdemes megtanulni angolul és eredetiben nézni, amiben szerepel, ellentétben a feleséget játszó nővel, aki miatt a szinkron további értelmet nyer.
A világból ki lehet üldözni a nő hangjával…

Narxis - 2020. 12. 03. 07:45

Az első 3 évad szerintem jó volt, jókor szállt ki a kiscsaj. A fekete barátnő meg állítólag rasszizmusra meg ellenséges környezetre panaszkodva szállt ki, kár érte mert a fickó akit behoztak a helyére enyhén szólva is idegesítő.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz