login |

Superstore: kezdett a 6. évad

2020. 11. 06. 17:55 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika,

– You guys, Tom Hanks has it!
– What? No!
– What about Rita? Does it say anything about Rita?
– Ahh…
– Damn.

Amikor a való élet egy kicsit (nagyon) felborítja a terveket?

America Ferrara pont a tavaszi (nem)finálé utáni epizódban távozott volna a sorozatból, azonban jött a vírus, és borított mindent. Vagyis nem mindent, de mivel mégiscsak egy szupermarketről szól az NBC komédiája, ezért a készítők úgy gondolták, hogy furán venné ki magát a távozós epizód anélkül, hogy a boltokat elég komolyan érintő járványról ne vegyenek tudomást. És milyen jól tették!

Egyrészt azért, mert így plusz egy rész Amy jut a nézőknek, másrészt pedig mert nem hiszem, hogy túl sok sorozat dolgozza fel a vírust a boltosok szemszögéből. Rendőrök és orvosok lesznek máshol is, nem csak rendőrös és orvosos sorozatokban, de a bolti “hősökre” leginkább itt vetülhet figyelem. És ennek megfelelően elég sok ziccert ki is használtak az írók, maximálisan éltek a lehetőséggel, mind a boltosok, mind pedig a vásárlók “megkapták a magukét”.

Természetesen csak szigorúan idézőjelben, mert a Superstore sosem volt cinikus vagy rosszindulatú sorozat, épp ellenkezőleg, az írók által szállított sok froclizás ellenére nagyon meleg maradt végig – pedig az évadnyitóban még macikat is fejeztek le. Maszkok, zoom, BLM, maszkellenesség, essential workerség, minden hívószó pipálásra került úgy, hogy közben nem érződött a tálaláson a pipálgatás, köszönhetően a szellemességnek.

Tökéletes volt ez az évadnyitó, talán az eddigi legjobb országos évadkezdés, ami persze annak köszönhető, hogy nagyjából közös történeteket meséltek el, még a külön szálak is “univerzálisak” voltak, legalábbis érintettek mindenkit, nem volt külön Cheyenne és Mateo 6 perces sztori felszabdalva, amit olykor nehezemre esik nézni. Nyilván a folytatásban nem lesz így mindig, de azért az ilyen részeknek mindig örülni tudok.

A fentieket ráadásul annak ellenére mondom, hogy ezt az epizódot tényleg a szükség hozta, ami nem semmi. A 6×02-ben pedig láthattuk a tavaszi (nem)finálé konklúzióját, amiből kiderült, hogy miképp engedik el úgy Amy-t, hogy Jonah nem megy vele. Mert a zárósnittből a nyitányban elég beszédes volt.

– Okay, um, some good news.
– Oh, my God. You’re pregnant.
– Jesus, Amy! Again?
– No!
– Is it Adam’s?
– What? No!
– Why would it be Adam’s?
– It’s usually Adam’s.

ui: Sorozatos említés itt is volt, egy kis Tiger King, éppen darált az egyik szereplő.

4 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2020. 11. 06. 18:17

Egyet kell értsek, az eddigi legjobb országos nyitány volt, tetszett ahogy a boltos témára rámentek, tudtam, hogy nem marad ki a lerablás :D

sherlock20 - 2021. 03. 26. 19:30

Na, hát lehoztak egy 10/10 sorozat zárást.
Fan service
Happy end
Nosztalgia
Minden volt itt arányosan

Khaal - 2021. 03. 26. 23:04

Ez igen, ez a záróepizód igen jól sikeredett, le a kalappal. Szerintem lett volna még potenciál a sorozatban, de sose rosszabb lezárást. Hozta a sorozat megszokott báját, voltak igen beletalálós poénok, de főleg sok-sok megható jelenet.

Mom - 2021. 03. 29. 14:11

Az évad elején kiszálltam, de a fináléra azért visszanéztem, mert kíváncsi voltam, hogy zárják le. Egyetértek az előttem szólókkal: nagyon jó, kellőképpen érzelgős lezárást kapott.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz