login |

Riviera: kezdett a 3. évad

2020. 11. 09. 18:50 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

It’s like you said: restitution is a chance to put things right, to get justice. And what’s more fun than fucking over old Nazis?

Nesze neked, eszképizmus! Eddig csak azért szakította ki az embert a Sky Atlantic-os Riviera (miért is nem kapott még magyar premiert egy ilyen nemzetközi thriller eladható, ismerős arcokkal? UPDATE: Kapott, csak béna vagyok!), mert gyönyörű, európai helyszíneken, luxus körülmények és csillogás közepette játszódott, most pedig már azért is, mert itt aztán látni bőven embertömeget, turistákat, népes estélyeket, és mindenfélét, amiben manapság csak elég korlátozottan lehet része az embernek.

Szóval, aki egy kicsit el akarja magától hessinteni a valóságot, az a nemrég teljes évados premiert kapó szezonnak nyugodtan nekiállhat akkor is, ha az első és a második évadot kihagyta (feledékenységből, vagy azért, amiért én, mert nem tetszett), a Julia Stiles főszereplésével készített bűnügyi sorozat ugyanis egy éves ugrással, a múlt elhagyásával, teljesen új sztorival és új karakterekkel indít, még ha vissza is tér az évadkezdés után asszisztálni némelyik mellékkarakter korábbról.

És (nemrajongói szemmel) kifejezetten jól indít az évad, legalábbis bennem most nem nagyon jöttek elő azok a kifogások a szezonpremiert láttán, mint 2017-ben. Persze ez nem jelent semmit, ki tudja, hogy a korrekt felütést ugyanaz a készítő (nem Neil Jordan, aki miatt vártuk anno a sorozatot, de azért jó látni a főcímben a nevét) miképp tudja most tálalni, illetve megkavarni, hogy ne ismét egy kínos, tipikus sztori kerekedjen.

Eléggé “bumm, bele a közepébe!” startol az S3. Nem azért, mert kapunk egy jóformán totál felesleges flashforwardot (a pilot 40. percére – szeretem az FF-eket, de ennek nem sok értelme volt, semmi érdekeset nem mutatott), hanem mert Georgina pár perc alatt a katedrától eljut odáig, hogy fegyveres-kutyás őrök üldözzék és valamit keressenek rajta, pedig ő csak egy korábbi náci kincs festményt akart visszaszerezni régi ismerős felkérésére Olaszországból.

Az akció nem megy simán, nem csak a tulajjal akasztják össze ugyanis a bajszot, hanem képbe kerül egy techmilliárdos személyi testőre is, valamint egy argentin vonal is a választások előtt nem túl jól álló, egy fiatal srác halála miatt ellene zajló lázongásokat tűrő polgármesterrel – ahogy szokott lenni, idővel kiderül, hogy miképp érnek össze a szálak.

Egy biztos, a sorozat kinézetével nem lesz probléma. Lehet, hogy a cím kissé okafogyottá válik, hiszen Velencével kezdünk, utána pedig Buenos Aires-ben játszódó jeleneteket kapunk (mindet helyszínen forgatva), de azért Saint Tropez is bekerül rövid ideig a képbe. És ami Stiles-t illeti, ott is tökéletes a kinézet – mármint a sokszor emlegetett dizájner ruhákra és kiegészítőkre gondolok, amiket szinte sportból váltogat magán, a kamera pedig ezt nagyon szereti. (Miképp a megszokott korrupt műkereskedőket, sunyi politikusokat, úriember tolvajokat, komor rosszfiúkat és a gyorsujjú bérgyilkosokat, ahogy fogalmazott egy netes lap.)

Korábban, a több szezonon át ívelő sztorinál szerintem jobban belementek a karakterekbe, mint most, a nyitányban nem sokat karakterizálnak, inkább berántani akarták a nézőt, és szerintem nem is akkor baj, ha kicsit felületes, sekélyes marad a sorozat, bár nem tudom, hogy a készítők ezt be mernék-e vállalni. Az meg csak nem baj, ha csak szórakoztatni akarnak..

5 hozzászólás Ne habozz!

speranza - 2020. 11. 09. 20:22

Egy évadot láttam belőle és azóta is tervezem a folytatását. A legnagyobb vonzereje a szép fényképezés, na meg a Riviéra gyönyörű helyszínei és Julia Stiles voltak, de nekem már ezek miatt is megérte megnézni. Ahogy a képeket elnézem, a beállításokra most is nagy hangsúlyt fektettek. :)

Deny - 2020. 11. 09. 21:15

Ezt anno amúgy elkezdte az RTL. Nyári sorozat volt, csak minden bizonnyal megbukott.

winnie - 2020. 11. 09. 21:51

kész röhej, hogy mennyire kiment a fejemből:O

Deny - 2020. 11. 09. 23:42

Nekem is csak onnan rémlett, hogy a tévében próbáltam be, de nem jött be.

Wanheda - 2020. 11. 10. 05:55

Az első évadot láttam, most nézem, ez már a harmadik, vagyis fel sem tűnt, hogy volt második, így kösz a felhvást, most legalább megnézem azt is. :-)
Az az igazság, hogy nekem teljesen mindegy a sorozat, szép képek voltak benne meg minden, de itt nem az a lényeg.
Van pár színész/színésznő, akiknél mindegy, hogy miben játszanak, megnézem, mert … mert úgy tökéletesek, ahogy vannak. NOs hát Julia Stiles ilyen. Messze nagyon ilyen. Szóval kösz még egyszer. :-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz