login |

Pilot: Moonbase 8

2020. 11. 10. 15:50 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Azt gondoltam, hogy a Showtime újonca csak 6 rész, ha bejön akkor egy filmnyi idő. A második epizód végéig már nem jutottam el. Mielőtt belevágok az okokba, azért kiemelném, hogy a készítési körülményei eléggé dicséretesek a sorozatnak.

A történet egy különleges… valójában munkahelyi komédia? A NASA holdkolóniát akar csinálni, és ezt nyilván a Földön teszteli. Az egyik, vagyis cím alapján a 8-as bunker csapatát követi a kamera. Ez konkrétabban azt jelenti, hogy elzártan élnek a sivatag közepén, kísérleti magokat nevelnek, a kijáráshoz űrruhát vesznek, és mindenféle problémákat kell megoldaniuk.

Mivel komédia, így nyilván ne a The Martian új változatát várja senki, eléggé elfuserált a csapat, nulla önuralommal és önbizalommal. Leginkább valami irodai bagázs ugrik be róluk, akik hárítják a felelősséget, nem bíznak magukban, és persze semmit sem tudnak igazán megoldani.

A probléma az, hogy komédiaként szerintem mindez kevés. Durva amúgy, mert a szereplőgárda eléggé veterán: Fred Armisen, Tim Heidecker és John C. Reilly, és mint színészek szerintem semmi baj nincs velük, nem amatőr a cucc. Ellenben az írás…, az írás az egy nulla.

Kicsit olyan érzés volt a pilot közben, mintha egy 5 perces szkeccset látnék széthúzva. Vagyis ez egy mozis komédiában csak egy mellékszál, két félredobott poén lenne, amire itt rengeteg időt pazaroltak. A szomjazás le lett volna rövidítve, a kútásás is gyorsabban pörgött volna. Itt meg nézzük a felesleget. Na jó, kicsit alapoztak is, építették a “világot” és a karaktereket.

Mondom, lehetett volna benne valami, és a 6 részt egy vicces filmként is tekinthetnénk (olyan 1 rész – 1 probléma szerkezetre utal a pilot, így valószínűleg nem egy szétvágott filmként született), de sajnos nagy nulla a végeredmény. Oké, legyen 4/10, mert az első részeket szoktuk azért pontozni, és megvalósításilag tényleg nem nulla, csak szórakoztatásilag.

3 hozzászólás Ne habozz!

Alain Prosztó - 2020. 11. 10. 18:19

Becsületből a második részbe még belekezdtem, de igazából az elsőnél eldőlt, hogy ez számomra ennyi volt.

Nem nyerő, ha egy komédiába nem írnak egyetlen poént se.

JKJ - 2020. 11. 10. 18:54

Akkor a bemutatóból sem direkt hagyták ki a poénokat :-)

winnie - 2020. 11. 11. 12:15

ezt nem nagyon tudom értékelni, lehet, hogy volt benne valami, ami 2/10-zé teszi az egyes helyett, talán Travis Kelce, de úristen, de nem jött be.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz