login |

The Amazing Race – 32×04: And the plot thickens

2020. 11. 10. 20:00 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Maybe there is hope.

Sajnálom a késést, de csak sikerült alkalmat keríteni a poszt kirakására. Ami csak egyetlen, paraguayi részről szól, a tervezett dupla helyett, és aki tudta, hogy két epizód várható, az szerintem nem lepődött meg a végkimenetelen sem. Tudom, hogy ezzel most én is kvázi spoilerezek, de végülis a készítők és/vagy a csatorna is ezt teszi az epizódok duplázásával.

Szerencsére azonban hiába volt kevesebb a feszültség a látottakban, a történések ugyanúgy lekötöttek, meg aztán mindig benne van, hogy téves prekoncepciókra alapozunk. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Most nem nézek utána, hogy a dupla epizódok esetében hányszor volt az elmúlt években az első rész végén NEL. Akármilyen is a százalékos arány, most nőtt, mert nem esett ki senki, aminek legjobban a lányok, Kaylynn-ék örültek.

A szakaszt Will & James húzta be magabiztosan, bár a két párhuzamos road block bőven okozott izgalmakat és bizonytalanságot. A double switchback-ért nagy pacsi jár (a régi snittekért is), jó látni, hogy van, ami nem változik, az meg nem semmi, hogy a srácok még készültek is a feladatra, plusz TAR-t daráltak. Ez azért fanatizmus.

És ezt a szövetségesdit is jól csinálják. Nem titkoltam sosem, hogy nem nagyon vagyok oda a társulásokért, nem csak azért, mert kicsit nem fairnek érem olykor, de azért is, mert sokszor sok értelmét nem látom. De eddig az alliance tagok elég sokat profitáltak abból, hogy segítgették egymást (nem csak feladat közben, hanem a reptéren is, bár konkrét hasznát nem láttuk az ottani titkolózásnak). Ilyen szempontból megéri, de más szempontok alapján továbbra is szkeptikus vagyok.

A lepukkant terep eléggé meglepett egyeseket, de remélhetőleg tanulságként szolgált később nekik, hogy ez nem feltétlenül jelent rosszat. Max annyit, hogy a taxisok hajlamosak eltévedni vagy eleve nem tudni az utat. Megérkezvén ismét kaptunk összeszerelős feladatot, amivel a lányok majdnem 4 órát töltöttek el, így D’Angelo-ék majdnem 4 órás dinnyézése is bőven belefért. Ennek köszönhetően pedig nagyjából el is dőlt a szakasz, de bőven benne volt mind az előzés, mind pedig a felzárkózás, sőt, a totális becsődölés is.

Szokásosan jó rész volt. Will-ék eddig elég erősnek tűnnek, de úgy érzem, hogy náluk elég egy hiba is, hogy bezuhanjanak. Akik ennyire kompetitívek (még véletlenül sem mondanám (egyelőre), hogy villain-ek), azoknál megesik az efféle. A többiek közül pár párban azért jobban bízom, hogy biztosan eljutnak tovább.

ui1: Volt elvileg egy kontinuitási hiba az elején, mert a lenti snittben látni az amerikai focistákat, ahogy clue-t olvasnak, majd pedig mutatják, amikor megérkeznek.

ui2: Az indulási sorrend a rész elején, amiből kiderül elvileg a befutási sorrend a 32×03-ból: 1. 11:11, 2. 11:18, 3. 11:33, 4. 11:37, 5. 11:43, 6. 0:42, 7. 0:56, 8. 1:57 – megint csak nem emlékszem nagyon, hogy mi volt. Viszont a köv. epizód elején talán megmutatják, hogy a “kiesők” mennyivel maradtak le.

             

 

9 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2020. 11. 10. 23:57

32×04

Na, erre a részre igazán nem lehet panaszkodni, hogy nem volt előzési lehetőség!

Yield-használat nélkül (amit akkor gondolom a U-Turnhöz hasonlóan csak mögötted levőre lehet ellőni) is olyan sorrend-kavarodás alakult ki, hogy csak na! Will&James éltette a szövetséget (térképet nyomtatnak a másik csapatnak, nagyon cuki…), aztán mákjuk volt, hogy pont abból az évadból volt Double Switchback, amit a verseny előtt néztek, és gyakorolták az üveg-egyensúlyozást. Amúgy elég kemény lett a detour mindkét ága: Gary és DeAngelo a dinnyékkel rendesen megszenvedtek (nemtom mennyire volt szigorúan megszámolva a piramis), és az üveges se könnyű feladat (jó meló lehetett mindig felsöpörni meg felmosni valakinek :D). És hát előtte a csellós feladat is izzasztóra sikerült, szegény Kaylynn 4 órán át(!) csinálta… még szerencse, hogy utána a kontyuk segített a palack-egyensúlyozásban, de nem ezen múlt, hogy nem estek ki, hanem hogy (nem meglepő módon) ez egy NEL-szakasz. Örülök, hogy maradnak a lányok, lassan töredezhetne az az ötös szövetség…

Szóval ja, Michelle-ék például úgy jöttek be 2. helyre, hogy a csellóhoz még utolsó előttiként érkeztek :O A csapatok fele meglepődött a helyezésükön: Eswarék az 5.-nél számítottak rosszabbra, Garyék meg ugye biztosak voltak benne, hogy kiestek, aztán jött a meglepetés :)

Darabkák:
– Ez a “szemétből hangszerek” koncepció amúgy dicséretes, jó hogy ilyen környezetbarát kezdeményezéseket is bemutat a sorozat. Mondjuk mellette meg elpazaroltak pár tucat üveget cserébe…
– Hát nem sikerült a “nem felkérdezés” az elején Alana&Leo-tól :D pedig mondták, hogy nem fogják számonkérni Will-éket, de azért csak meg lett említve az ügy :D
– Bármennyire is gonosz, annyira éreztem, hogy amikor a sáros külvárosi részen taxiztak, Eswarékat ez Indiára fogja emlékeztetni :D
– #hétidézetébe inkább nem raknám, mert nagy térképfanként fogtam a fejem, de muszáj megemlítenem Michelle-éktől a következő mondatot: “We know Uruguay is in Africa,…” hú anyám… -.-

Zoli - 2020. 11. 11. 09:48

Enzo
Az üveg cukorból volt. Azért tört olyan könnyen.

winnie - 2020. 11. 11. 09:56

nekem az jutott eszembe, hogy vajon mennyi üveggel készültek, és mi lett volna, ha elfogy a készlet.

Enzo - 2020. 11. 11. 11:10

@Zoli:
oh, ez akkor nekem kimaradt :O mondjuk attól még pazarlás…

@winnie: igen, ez bennem is felmerült, bár az asztalokon is baromi sok palack volt és lehet hogy még valami raktárban volt némi maradék…de jó kérdés

Deny - 2020. 11. 11. 11:44

Szerintem, ha eltört volna az összes üveg, akkor egyszerűen lezárták volna azt a Detourt. Mondjuk a dinnyésnél meg azon gondolkodtam, hogy ott is volt-e tartalék dinnye, mert jó pár a földön landolt szétloccsanva.

Vajon számra pontosan kellett pakolni a dinnyéket, vagy annyira nem nézték szigorúan?

Dominik - 2020. 11. 11. 13:05

Szerintem a csapatoknak meghatározott számú üveg volt kirakva, mert ha eltört volna az összes, akkor át kellett volna menniük dinnyét pakolni.
Viszont azt én is néztem, hogy a nőknél előny volt, hogy meg tudták támasztani az üveget a hajukkal.

Dominik - 2020. 11. 11. 13:08

Az ötös által nyomtatott térkép pedig nem segített semmit, viszont érdekesség, hogy Leo-ék is megszerezték ugyanazt, mert kinézték a gépen az előzményekből.

Diapolo - 2020. 11. 11. 17:49

Megint jó rész volt, amennyire biztosnak tűnt a csajok utolsó helye, annyira fogtam a fejem D’Angeloéknál, akik nem először akadnak már fenn egy feladaton ilyen sokáig. Tudom, a Michelle-féle csapat nem nagy kedvenc, de iszonyat mennyire kapaszkodnak, és minden részben kicsit feljebb érnek. Will-ék esetében valószínű, hogy egy megrogyás okozza majd a végzetet. Szerintem Hung&Chee a legnagyobb favorit, de hát…láttunk már eltévedt taxist…

Thomas - 2020. 11. 11. 22:46

Én nem is azért számítottam NEL-re, mert dupla rész, hanem mert azért az első 4 futam valamelyikében azért szokott lenni. Nem tudom, hogy van ez a dupla részekkel, szerintem nem annyira a tartalom, mint a műsorszerkesztés határozza meg őket, vagy azért azt is figyelembe veszik?

Maga a szakasz tetszett, végre kihívást jelentő feladatok, mennyivel élvezetesebb így, mintha csak végigrohannak mindenen:) De örülök is, hogy NEL volt, mert nem lehetett nagy különbség az utolsó kettő között, mert ahogy írta is Winnie, mindketten 4 órát töltöttek egy feladattal, így megint a taxilottó döntött volna, amit nagyon nem szeretek. Most pl. az biztosra vehető, hogy az utolsó 2 csapat órákkal le van maradva, láthatóan teljesen besötétedett, mire odaértek, így ha nem lesz összehozás, eléggé megszívhatják a lányok.

A szövetségesdi sem tetszik, így kábé esélytelen a kimaradó 3 csapat. Biztos, hogy nem tartott volna Kaylynn-nek sem 4 óráig az a hangszer összeszerelés, ha neki is segítenek. Ez és a taxisuk együtt azért elég nagy hátrány volt… Aztán, hogy a szövetségeseknek miért jó, hogy a szerintük legerősebb 5 csapat maradjon a végére, ahol aztán ha valaki egy hibát elkövet, valószínűleg mehet is, az is jó kérdés. Persze, annyit nyernek vele, hogy egyelőre nagyobb biztonságban vannak, de szerintem azzal is nyernének, ha egy erős csapat kiesne meglepetésre (ha nem ők azok, haha:)

Ja és a Yield, hát eddig nagyon nem akarja senki sem használni, pedig biztos voltam benne, hogy Michelle-ék ráteszik Kaylynnékre! Vagy ennyire nyilvánvaló volt, hogy még ott órákig ellesz azzal a feladattal? Nem hiszem, mert az üvegezésnél mondták, hogy szeretnék addigra befejezni, míg ők megérkeznek, szóval számítottak rá, hogy hamarosan ott lesznek. Szóval egyelőre mindenki tartogatja, és hát most is nekik volt igazuk:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz