login |

Young Sheldon: kezdett a 4. évad

2020. 11. 10. 21:30 - Írta: Necridus

9 hozzászólás | kategória: kritika,

Basszus, de rohan az idő, ez már a 4. évad!

Gondoltam jövök egy minikibeszélővel Az ifjú Sheldon 4. évados kezdéséről, mert az epizodikussága miatt mindig bajban vagyok, elvégre szinte lényegtelen, hogy új szezonhoz értünk, annak ellenére, hogy egykamerás komédiáról van szó (azaz nem közönség előtt veszik fel, mint a TBBT-t), nemigen történik nagy változás. Ha valami működik, maradjon is úgy, nem?

De mintha a mindössze 17 perces szezonpremier meghallotta volna gondolataimat, adott azért némi kibeszélni valót rögtön. Szóval jöjjön is a kicsit spoileres kibeszélő a tovább mögött.

Tavaly ott fejeztük be, hogy Sheldon leteheti az érettségit, és a premierben el is jutottunk a ballagáshoz, ami szokatlanra sikeredett, mert Sheldon ismét megmutatta, hogy igenis van szíve annak ellenére, hogy ezt nem mindig akarja kimutatni, mégsem érződött, hogy akkora események történtek, amiknek hatására szükség volt erre. A TBBT-s felnőtt verzió legalábbis sokkal őszintébb, szókimondóbb és nem ennyire együttérző (eleinte).

A másik szálon pedig… tippeket, hogy ki került középpontba! Hát persze, hogy Meemaw meg a pasija, akik a 3. évad végén történő összeveszés után próbáltak új úton elindulni mind kapcsolatukkal, mind emberségességükkel kapcsolatban. A sztori lényegében ennyi is volt, nem ez lesz a legerősebb történettel rendelkező epizód. Ja, meg kaptunk flashback-eket Sheldon néhány esetlenségéről.

Közben egyébként egész sokat gondolkodtam azon, amit a két évvel ezelőtti nyitánynál már pedzegettem, vagyis azon, hogy a gyerekszínészeken sokkal észrevehetőbb a növekedés. És ez mintha Missy-n most meg is jelent volna, hiszen feltűnően magasabb lett Raegan Revord (nem csoda, mégiscsak 9 évesen kezdett forgatni, és már 12), már nem tűnik annak a fiatal gyereknek, elkezdett tizenévesedni.

Iain Armitage cserébe mondhatni cseppet sem változott a 3 év alatt, de eljön az idő, amikor ő is nagyobbat fog nőni, és muszáj lesz haladni a történettel, eljutni az édesapától való elszakadásig.

Vagy újraosztják majd a szerepeket? Remélem, nem, mert a színészek remekül adják az ikreket, el sem tudnék mást képzelni a szerepeikben. Ahogy a többiekkel is továbbra is meg lehetünk elégedve. Jim Parsons pedig még mindig remek fűszerezése a sorozatnak, mint narrátor, akinek segítségével időről-időre dobálják a kikacsintásokat és infómorzsákat. Most például azt árulta el, hogy Amy-vel született egy fiuk, akit Leonardnek neveztek el. Majdnem Leonard “Nimoy” Cooper lett, de JövőAmy lehurrogta.

9 hozzászólás Ne habozz!

Kissur - 2020. 11. 11. 07:42

A TBBT-ból úgy emlékszem, hogy Sheldon apja akkor halt meg, amikor ő 13 éves volt. Szóval közeledik ez az esemény. Remélem nem felejtik el az írók.
Amúgy régóta gondolkodom már, hogy úgyis annyiszor ismétli a CC az Agymenőket, hogy felírom, hogy Sheldon mit mondott, hogy hány évesen miket tett, és összehasonlítom a sorozattal.

winnie - 2020. 11. 11. 08:24

ha eddig éveket mennek előre, akkor is bármikor le lassíthatnak, ha akarnak, bármennyire is érdekes lenne számukra kreatív szempontból, nem biztos, hogy akarnak változtatni.

juhaszvik - 2020. 11. 11. 08:59

Kisurr: nálam gyakran odaragad a képernyőre a TBBT, és szoktam is húzogatni a szemöldököm egy-két gyerekkori anekdotára, visszaemlékezésre. Pl. el nem tudom képzelni, hogy hogyan írják bele a sorozatba, hogy az apja félrelép. Vagy ez már volt, csak még nem láttam? (csak az első két évadot láttam, azt sem 100%-ban). Mármint annyira karakteridegennek hangzik (jó, tudom van ilyen a valóságban is, hogy olyan valaki lép félre, akiről nem gondolnánk), valahogy nem illik bele a sorozat hangulatába.
A másik, hogy Mimó a visszaemlékezésekben egy szent, míg az eredettörténetben egyáltalán nem.

Kissur - 2020. 11. 11. 11:03

juhaszvik: Mimó karaktere lehet csak Sheldon szemében egy árnyalt kép. Hogy az ő szemében szent, de valójában látjuk, hogy milyen volt. Az apjáról való véleménye viszont teljesen eltér az eredeti sorozattól.

juhaszvik - 2020. 11. 11. 11:40

Kissur: én is gondoltam arra, hogy biztos a Sheldon-szemüveg megszűri a nagymama viselkedését, de nekem nem ez jött át azokból a részekből, amiket láttam. Az egyik TBBT részben Sheldon megsértődik, amiért egyáltalában szóba kerül, hogy a Mimója férfiakkal hált, míg ugye a YS-ben egy szabadelvű nőről van szó (mármint texasi mértékkel), aki ezt nem is rejti véka alá. Illetve valahogy maga a karakter sem passzol ahhoz, aki feltűnt a TBBT-ben.
Az apja és a hozzáfűződő kapcsolata pedig valóban egészen máshogy fest, mint ahogy azt Sheldon lefestette. De még van rá lehetőség, hogy ezt korrigálják, csak én nem érzem a sorozatban, hogy ekkora pálfordulást belerakjanak.
Mondjuk nekem az anyja is nagyon eltérő képet mutat. A YS-ben egy nagyon szimpatikus karakter, aki ugyan vallásos, de ezért nem is egyszer meghasonul saját magával, amikor olyan dilemma elé kerül. Ezzel ellentétben a TBBT-ben egy nagyon bigott nőszemélyként van jelen. Mondjuk ezen is lehet még változtatni, de szerintem ennyi drámát nem bírna el ez a sorozat, pedig azt is szívesen megnézném.

punyapapa - 2020. 11. 11. 12:12

Valamelyik külföldi sorozatos oldalon olvastam, hogy az idősebb Sheldon, a gyerekének mesél. Mivel már apa, ezért másképp tekint az apjára, meg a gyerekkorára, mint az eredeti sorozatban. Mondjuk így érthető, hogy miért mások a karekterek ebben a sorozatban, mint ahogy megismerhettük őket, az TBBT-ban. Hiszen ahogy egyre idősebbek leszünk, másképp tekintünk a múltunkra, mint amikor megéltük.
Az anyja meg szerintem, az apja halála után lett bigott vallásos.

Mom - 2020. 11. 11. 18:34

Sheldon apjáról már beszélgettünk valamelyik korábbi poszt alatt, hogy ő tér el leginkább attól, amit Sheldon felvázolt a TBBT-ben a családtagjairól.
Szerintem érdemes őt elvonatkoztatni az anyasorozatban megismert karaktertől, mert azok alapján amit Sheldon elejtett róla egy iszákos, agresszív, ostoba ember, aki lopott a munkahelyén, ezért kirúgták és ahogy írtátok is, megcsalja a feleségét, majd (én úgy emlékszem, de lehet, tévedek) Sheldon 14 éves korában meghal.

Ha ezt az utolsó részt nem is akarják megmásítani, és nem hiszem, hogy a többit bele fogják venni. Ettől, az itt felépített karaktertől teljesen idegen lenne és nem hiszem, hogy annyira ragaszkodnának az anyasorozatban elejtett információmorzsákhoz, hogy amiatt pálfordulást írjanak egy alapvetően családbarát sorozatba. Szerintem pont emiatt szándékosan tették kedvelhető karakterré.

De ahogy írtátok a kort, nekem inkább az jutott eszembe, hogy Sheldon valamikor akkortájt Németországba is megy cserediáknak, meg ugye egyetemre is, amikor már nem lesz közel a családjához, szóval vagy el kell vinni a sorozatot egy új irányba, ami már nem családi lesz, vagy kitartani amíg lehet és a töréspont előtt hagyni abba.

Tök nagy lökést ad(ott) neki az anyasorozat, de az ottani infókkal be is határolták a rendelkezésükre álló teret.

A nyitó epizód elég semmilyen lett amúgy, nagyon látszik, hogy ez zárás volt, nem nyitás. Ráadásul nem kedvelem Meemaw mostani pasiját, szóval sajánltam, hogy ennyi időt kapott. Na de majd a második rész meghozza az újdonságot, amire kíváncsi vagyok.

Mom - 2020. 11. 13. 07:04

Pontosabban kb a hatodik részig mégsem lesz változás, mert addig nyári szünetet tart a sorozat a készítői interjú szerint.
Meg azt is mondta, hogy fogalmuk sincs, meddig tart majd a college éra, mert ezt a TBBT-ben sem mondták. Erre most így hirtelen nem emlékszem, de szerintem a doktoriját említik mikor szeretze, amikor jön egy fiatal doktorandusz a Caltechre. Az meg akkor behatárolná… de majd ha egyszer ez a rész kerül elém, jobban megfigyelem.

david - 2021. 01. 24. 20:36

4×06 előtt lehetett egy kis/nagy szünet a forgatásban mert már nagyon látszik hogy nőnek a srácok.
Eddig csak Missy volt látványosabb, de most mindenki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz