login |

The Outpost: kezdett a 3. évad

2020. 11. 11. 15:52 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Még a nézők (rajongók?) közül is sokan egyetértettek azzal, hogy a CW Szerbiában forgatott fantasy sorozatának első szezonja…, hogy is mondjam…, nem volt az igazi. És azt hiszem, hogy a széria mellett kitartóknak abban is javarészt megegyezett a véleménye, hogy az S2 során azért elég rendesen kikupálódott a The Outpost, a készítőkben sokkal világosabban lecsapódott az, amit akarnak, és a végeredmény is értékelhetőbb lett.

Nyilván A helyőrség (nem mintha kilátásban lenne a magyar premier, így a cím is csak fiktív) sosem lesz high fantasy, de azért érezhető, hogy túllépni látszik azon a (bé vagy zsé?) kategórián, amivel például a Pandora még elég komolyan küszködik – bár utóbbi ugye még csak most kezdte el vízválasztónak tekinthető második szezonját.

A The Outpost-ban kezdenek érdekessé válni a karakterek, nem annyira egyértelműnek a motivációk, népesül befele a világ más lényekkel (oké, gumiszörnyek eddig is volt, a démonok meg olyanok, amilyenek), és az intrikák, szövetkezések is képesek meglepetést okozni. Még akkor is, ha a 3×01-re inkább volt jellemző a kiszámíthatóság, mert ugye kinek fordult meg a fejében, hogy Talon áruló lenne vagy az a bizonyos szereplő meghalt volna.

Azonban még így is vannak bőven nyitott kérdések az évadnyitót követően (tudom, hogy azóta már lement 4 rész, de elcsúsztam), melynek inkább az volt a tisztje, hogy legyen benne kardozás, s szállítson egy akciójelenetet, valamint ismét felpakolja a figurákat a sakktáblára, szóval a lényeg a folytatásban lesz (illetve volt) látható, de legalább a 3×01 után volt egy hét gondolkozni, hogy mi lesz a célja a Papnőnek.

Engem nem kötött le annyira az idei start, hogy kitartsak a sorozattal (sok minden elment már mellettem, a karakterek közül pedig fura mód Talon mindig is nehezen volt befogadható számomra, egy Janzo meg nem csinál nyarat – meg egyébként is, hogy néz az ki, hogy megint csak a humorosabb, könnyedebb vonal tetszett inkább, a komolyabbal szemben!), bár az lehet, hogy érdekelne, hogy a Feketevér és a Feketeököl fajok mellé, még akarnak-e behozni valakit.

Oké, csak viccelek, de a lényeg az, hogy hagyom, hogy a karakterek elrágódjanak egymás preferencián barátságok, hűséget és igazságot illetően, illetve, hogy az emberek megpróbáljanak szabadulni valahogy az elnyomás alól. És persze, hogy kiderüljön, mi is Talon nagy terve. Csak bízni tudok abban, hogy a füstje nem lesz nagyobb, mint a lángja. Akár a rész végi cliffhangernek.

Viszont a meglévő és épített díszletek továbbra is hangulatosak. Nem túl kiterjedtek, de adnak a hangulathoz.

1 hozzászólás Ne habozz!

CrashBoostZoom - 2020. 11. 11. 18:00

Nana. A Feketeököl csak egy törzs a Feketevérűek közül, nem külön faj. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz