login |

Pilot: A Teacher

2020. 11. 12. 15:50 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

— You’re such a bad influence.
— Thank you!

Iszonyat érdekes, bár lehet inkább megosztó témát feszeget az FX on Hulu-s Teacher azzal, hogy komolyan álltak neki a tanár-diák viszony feldolgozásához.

Már az első 3 rész felvetése is elég komoly társadalmi különbségekre világít rá, mert itt egy szexi 30 feletti tanárnő kezd ki egy 17 körüli sráccal, amire csípőből sokan rögtön azzal reagálnak, hogy milyen szerencsés a fiú, mert valamiért ez elfogadottabbnak tűnik, és a botrányok is az idős tanár-fiatal diáklány kapcsolatokból szoktak lenni. Bár mostanában már ez a fordított is többször felháborodást kelt, amivel A tanár foglalkozik.

A történet tényleg röviden összefoglalható azzal, hogy az iskola új tanárja először csak korrepetálást vállal az egyik okos, de szegény srácnak. Aztán egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Nyilván ezt a három (fél órás) részes lassú alapozással vezetik fel, kicsit kínos beszélgetésekkel teli realista románcként.

Aztán szépen-lassan kiderül, hogy a srác miért is vágyik az idősebb nő szeretetére. Természetesen a másik oldalba is belemennek, felfedik, hogy a “hibákat elkövető fiatalság” időszaka kimaradt a nőnek, az egyetemi bulizásokat nem élhette át. Most meg így pótol. Érdekes, hogy közben a férje is az egyetemi hobbija irányába nosztalgiázik.

Tényleg érdekes abból az irányból nézve a sorozat, hogy teljesen értelmesen mutatja be a kapcsolatuk kezdetét. Ha a srác egyetemista lenne és összejönne egy középiskolás tanárral, akkor csak a korkülönbség lehetne a probléma, már a nő házasságán kívül, viszont mivel középiskolásról van szó, nem igazi felnőttről, így bizony a felelősség a felnőttnél van.

A viszonyuk normálisan, hihetően kezdődik, ezzel teljesen célkeresztbe kerül, hogy az a bizonyos határvonal milyen ártatlanul léphető át, észre sem venni. Nem karikatúraszerű az ábrázolás, hogy a vén perverz ráizgul a fiatal húsra. Pont ezért kényelmetlen is nézni, mert a valósabb történéseket mutatja, amihez tökéletesen illik a rész végi figyelmeztetés a fiatalok számára. Már ha értik?

Nem ez lesz az új kötelező dráma, kínos sorozat, és vizualitásban is a realizmus felé kacsingat, viszont úgy beszél egy valós gondról, amire kevés példa van.

Valahogy mégsem kötött le teljesen. Nem tudom hogy lehetett volna máshogy, lehet, hogy csak a téma nem szól hozzám. Védem itt a 7/10-et? Lebeszélni nem akarnék senkit, de valami mégis hiányzik belőle számomra.

13 hozzászólás Ne habozz!

kisanna - 2020. 11. 12. 18:55

Pont ma neztem az elso 2 reszt, es teljesen le vagyok dobbenve, hogyan lehet egy ennyire izgalmas temarol ennyire unalmasan beszelni… ertem, hogy a realista abrazolas fele kacsintgat, de az se jon at. Az egesz unalmas, kiszamithato. Tokre kar erte.

dukyka - 2020. 11. 12. 20:54

Sorozat legnagyobb baja, hogy nincs meg az az ellenállhatatlan feszültség a 2 szereplő között, ami viszont fontos lenne, ezért is unalmas. Szerintem nem Nick Robinson kellett volna választani erre a szerepre.

_Peter - 2020. 11. 13. 16:29

IMDB szerint ugyanettől a rendezőtől, ugyanilyen címmel volt már film is a témáról. A sorozat új és rövid részek, ezért inkább ezt kezdtem el. Kényelmetlenebb lenne úgy nézni, ha a hírekből indulnak reálisan, mert ott 13-14 éves tényleg gyerekekről van szó. :(

15 évet letagadható Kate Mara és a végzős diák karakter aki pár hónap és felnőtt, már nézhetőbb a sorozat. Néha el is felejti a néző mi van, mert szinte nem is látni a határvonalat. Claire bánkódik a kimaradt fiatalkori élmények miatt, a srác apa nélkül hamarabb kényszerült felnőni, ösztöndíjért hajtani, testvérre vigyázni, büfében dolgozni. Amerika ahol rendőrt hívnak egy házibulira mert sört ittak, nem csoda örül a srác a tanárnő komolyan veszi. Nem tudom mennyi változás lesz a karaktereknél rövid részekkel, talán csak amiatt érdemes várni a folytatást, hogy miként viselkednek amikor kitudódik és botrány lesz.

6 pont eddig, mert azért kiszámítható, viszont legalább nem húzzák el a részeket.

Divide - 2020. 11. 14. 17:40

Három rész után még mindig várom, hogy elkezdődjön…
Nem is emlékszem olyan esetre, mikor egy huszonpár perces epizód untatni tudott volna, itt ez többször sikerült.
Ami ennél is jobban zavar, az a cast.
Semmiféle kémiát nem észlelek főhőseink között, és érteni vélem, hogy nem egy kétbites szexkapcsolatot kívánnak ábrázolni, de tényleg nem találtak olyan színésznőt, aki kicsit kevésbé… menyétarcú, és nem egy kisbaltával végezték az orrplasztikáját..? (A franciatanárnőt alakító csaj pl. sokkal csinosabb.)
A másik kedvencem a 17 évesnek eladott 27 éves (Logan), ahol annyira kilóg a lóláb, hogy a Szívtipró gimis Con Bordino óta nem volt ilyen markáns túlkorélményem (bár ott nem is volt ennyivel öregebb a színész, csak éppen 20 évesen 35-nek látszott).

SPOILERES
Az, hogy folyamatosan klisékkel gyomroztak (hülyén viselkedő férj, csóró, tesóit istápoló, okos diák, megtartott leánykori név, csak hogy a rendőr bratyeszt fel lehessen ismerni), már meg sem kottyant.

Csalódás a sorozat, pedig a téma érdekesen hangzott.

_Peter - 2020. 11. 24. 15:25

5. rész:

Továbbra is nagyon kiszámítható, ezért előny ilyen rövid egy epizód. Srác 18 lett és szorgalmasan törölgeti a videókat, kerüli a haverjait pedig lenne felvágni valója, erre a tanárnő kotyogja ki. Klisé? Az, hát a kliséknek van alapjuk: miután elpanaszolta se fiatalsága, se barátai nem voltak, törvényszerű két korty pia után rögtön elmondja a BFF-nek gondolt munkatársnak.

@Divide
Con Bordino :D ezt a nevet se hallottam mostanában :D kapcsolódik is, abban a sorozatban többször elővették a tanár-diák témát

BPanna - 2020. 11. 28. 14:30

Hol tudtátok megnézni?? Magyar felirattal néztétek? Mert nagyon kíváncsi vagyok rá,de sehol nem találom:(

Divide - 2020. 11. 30. 10:46

BPanna: csak piszkos forrásból. ;)

BPanna - 2020. 11. 30. 11:05

Divide: engem az is érdekel.😏

Divide - 2020. 11. 30. 12:25

BPanna: A kalózok partján is megtalálható, de szerintem fenn van minden nagyobb hasonló oldalon. A magyar felirat már keményebb dió, én most így hirtelen nem találtam hozzá, angollal néztem.

Mom - 2020. 12. 01. 14:35

Hát nem tudnám dícsérni azt amit eddig láttam… Az első 3 rész olyan lassú, hogy elalszol, a kéma szinte nulla a színészek között, aztán az 5-6. részben olyan bakugrások vannak, hogy csak pislogtam. Nekem semmi nem jött át abból, a nagy szerelemből, meg izgató újdonságból, ami miatt kockáztatni kellene az addigi életed. És nem csak a házasságáról beszélek, tanárként neki ennyi volt, az biztos. Tök lassú építkezés, amit még a tetőzés előtt le is romboltak, de pillanatok alatt.
Arra még kíváncsi leszek, hogy az utóhatásokat jobban tudják-e kezelni, de az eddigiek alapján kételkedem.

Divide - 2020. 12. 01. 19:53

6. rész után

Már megörültem, hogy végre lesz némi életszagú dinamika a nagy szökést követő nagy kiábrándulás kapcsán, erre két perc alatt lezárták a témát. :D Félelmetes.
Nem biztos, hogy jó ötlet volt sorozattá bővíteni egy filmet, ami kemény 4,7-es pontot produkált az imdb-n.

szk - 2020. 12. 19. 11:23

Ez a hetente egy 20 perces rész eléggé rossz döntés szerintem. Hosszabb részek esetleg, vagy egyszerre kellett volna kiadni.

LACI - 2021. 01. 11. 19:41

A végét brutálisan összecsapták… de azért végignézették velünk a lagyha epizódokat. Nekem egy nagy csalódás volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz