login |

The Amazing Race – 32×05: Sexy saddle

2020. 11. 13. 18:00 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

It’s not working.

Európa! Paraguay-ból Párizsba vezetett a talpon maradó párosok útja, ahol számomra ismerős helyszínen zajlott a szakasz egy része (az ilyeneket mindig szeretem), és bár összehozták valamennyire a reptéren a csapatokat (két részletben), de a rész során bőven volt idő összevissza rázni a sorrendet.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Dupla roadblock volt, és bár voltak lassú teljesítések, de azok nem biztos, hogy a játékosokon múltak, bár a képes feladatnál a 16 próbálkozás elég komolynak tűnik. Nagyjából a feladatok végrehajtásával el is volt a rész (képbeazonosítás, habverés, játéktermezés), a sorrendet azonban nem ez döntötte el, hanem… majdnem a sebességváltó, de végül inkább a térképkezelés.

Kicsit mosolyogtam magamban, amikor Will-lék engem (vagyis az előző posztomban róluk írtakat) igazoltak azzal, hogy képesek nagy hibát elkövetni, de később kiderült, hogy tudnak ők sebességet váltani, csak nem egyesben akartak indulni. Ettől még hibára hajlamosak lehetnek, bár ki tudja, lehet, hogy most estek át az egyetlen nagy homályukon.

De a self drive (ezt emlegették így valamikor korábban?) behozása nem ezért döntött, bár mondjuk Haley-éknél kicsit hullámzott a vezetés minősége, hanem azért, mert a biztos utolsó helyen lévő, még a speed bump-tól is sújtott párosra a másik lánycsapat képes volt rálicitálni. 6 órás párizsi keringés után nem volt sok esélyük bentmaradni, aminek köszönhetően a rész vége nagyon jó tévé volt a kiesést megúszó csajok kitörő örömével.

Számomra egyébként ez a két csapat vitte a prímet ezúttal, annyira jó képeket lehet lőni Michelle pofavágásairól, illetve a vetélytársak minden eseményt lekövető reakcióiról, hogy nem is merem mindet kirakni. (Utóbbiakról egyébként majdnem leírtam, hogy mennyire jó volt látni, ahogy végig pozitívak maradtak, de eszembe jutott, hogy volt egy pont, amikor nagyon maguk alá kerültek és frusztráltak lettek , de hamar kilábaltak és abszolút jó kedvűen zárták a szakaszt, ami végül nem az utolsó lett számukra.)

Nem mondanám, hogy nekik szurkolok, de az örömüket nagyon jó volt látni.

A szakaszt egyébként a röplabdások nyerték elég magabiztosan, és a többiek versenyzése sem nagyon vitte fel az ember pulzusát (a Yield meg nem sokakat érdekelt újfent), de azért most, hogy a csapatok átlagerejének növekedésével, egyre kevesebbet lehet hibázni, biztosan több izgalom lesz az élen is, és lesznek valódi versengések is.

ui: Csak nem tudtuk meg, hogy az előző szakaszt mekkora előnnyel nyerték a srácok, illetve, hogy mennyivel maradtak le Dangelo-ék. Kár. A többiek időpontjai: 1. -, 2. 1:55, 3. 2:35, 4. 2:39, 5. 3:11 – és minden más rejtély…

8 hozzászólás Ne habozz!

polovcev - 2020. 11. 13. 19:58

Bevallom én még a 35. perc körül is biztos voltam abban, hogy a szőkék esnek ki. Kicsit sajnálom a lányokat, de botrányosan rosszul navigáltak és nem ez volt az első alkalom.

A másik dolog amitől a hajam tépem, az a sebváltó kezelés. Korábban is előfordult már és mindig megdöbbenek, hogy mi alapján kapnak jogosítványt, ha csak automatával tudnak vezetni? Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb ember számára elég hamar nyilvánvalóvá válik, ha nem egyesben próbál elindulni.

A feladatok amúgy szerintem rém egyszerűek voltak, koncentrációval és némi szerencsével elég gyorsan végig is mentek rajta mind. Gyanítom valós időben a tejszín felverése tovább tartott, mint az egész karnevál :)

Raisen89 - 2020. 11. 13. 19:59

Én is imádom azokat a részeket, ahol már jártam. Jobban figyelem őket, pl amikor Reimsben voltak valamelyik évadban, futottak, mondtam is magamban, hogy rossz irányba mentek, előtte évben voltam én is ott! :)

Enzo - 2020. 11. 14. 02:00

32×05 (pótlás csütörtökről)

Az előzetesben láttam, hogy Willék elakadnak a kocsival, de arra nem számítottam, hogy fel is tartják a sort… így meg ironikus, hogy pont Leo ugrott be segíteni nekik, mondjuk nem tudom, mit voltak kiakadva utána…mit vártak, hogy vezet helyettük??

A festményes-keresős feladat nekem nagyon tetszett, szívesen kipróbáltam volna. Riley-ék akkora előnyre tettek szert, hogy végeztek vele, mielőtt bárki más elkezdte volna, az elég durva, simán be is húzták a szakaszt utána :O Aparnának viszont nagyon nem ment, 16-szor elrontani… :O (mondjuk ha 1 embert nem lehet többször ellőni, akkor az azért nehezít, nem?)

Michelle és Vic amit leműveltek a kocsival, hát azon csak meresztettem a szemem :D 6 és fél órás bolyongás Párizsban, erre már nem kifejezés az, hogy “nem igazán barátjuk a navigáció meg a térképek”, pedig többször is megálltak segítséget kérni. Gyakorlatilag a beérkezés helyett előre kellett hozni a szokásos “izgalmas vágást” a múzeum kapujához, eskü még a zene is ugyanaz volt, amikor betoppantak Haley-ék, és onnantól nem is próbálták meg izgalmasra vágni a szerkesztők, gondolom mert annyival le volt maradva a másik csajduó. Én tényleg nem hittem volna, hogy Kaylynn és Haley az utolsóként indulás + Speed Bump + kocsival szerencsétlenkedés után bárkit is behoznak, de örülök neki (és az ő örömüket is jó volt látni).

A három legjobb jelenet:
– Leo nyilatkozik, hogy Will&James hátha még mindig a parkolóházban bénáznak, ebben a pillanatban amazok meg bejönnek az ajtón :D
– Gary és DeAngelo feelgood jelenete, amikor előbbi elismerte, hogy rajong a művészetért :D (lásd idézet lent)
– Phil hogy megtrollkodta Will&James-t a célban a jogsi-elvétellel :D

És még pár gondolat:
– Hogy nézett már ki a kormány a paraguayi taxikban? :O Valami csúszásgátló lehetett rajta az a sok dudor?
– A pités feladat annyira semmilyen volt, hogy nem tudok róla mit írni. A karneválos viszont tetszett, azt is szívesen játszottam volna, főleg a golyóval irányított lóverseny hatott számomra újdonságként.
– Egyszer lehetne olyan Double Roadblock is, hogy a két versenyző egyszerre csinál 1-1 különféle feladatot.
– A Yield-et el is felejtettem, szerintem Riley-ékon kívül be se vágták, hogy más se használta. Remélem azért a fináléhoz közeledve lesz használva.
– Figyeltétek, hogy kicenzúrázták a mellszobrot a vurstliban? :DD

#hétidézetei:
“You don’t really strike me as a rennaissance man” :D /DeAngelo/

“Hung and Chee are just made of magic and fairy dust” :DD /Alana/

@Raisen89:
hehe, ismerős az érzés, én a **visszakeres…** 30.szezonban voltam így a prágai szakasszal :) ( https://www.sorozatjunkie.hu/2018/02/01/the-amazing-race-30×06-thats-not-english/#comment-2507446 )

Thomas - 2020. 11. 14. 02:33

Hát most tényleg nem a feladatok számítottak:) Amilyen jó volt ilyen szempontból az előző rész, most azt leszámítva, hogy Aparna elszórakozott kicsit a képekkel, mindenki csak átrohant rajtuk. És így, hogy kvázi az döntött, hogy ki téved el kevésbé, nem a taxilottó, meg nem a szövetségek, így akkor sem panaszkodhattam volna, ha kiesnek Haley-ék, de valami csodával határos módon megmenekültek, wow!:) Hát én is velük örültem, az biztos:)

Azon a kiíráson én teljesen átsiklottam, hogy 6 és fél órát bolyongtak, mikor egy teljesen nyílegyenes, gondolom maximum 1-2 kilométer hosszú szakaszt kellett volna csak megtenniük, te jó ég! Azt nagyon sajnálom, hogy utána nem folytatták a szaggatott vonallal a térképen a jelölést, hogy merre kanyarogtak, az baromi szórakoztató lett volna a végére:)

Winnie, te meg afölött siklottál át, hogy WIllék 1:41-kor indultak, tehát 14 perc előnyük volt. Csak az utolsó hármat nem írták ki, pedig az lett volna igazán érdekes.

polovcev:
“Korábban is előfordult már és mindig megdöbbenek, hogy mi alapján kapnak jogosítványt, ha csak automatával tudnak vezetni?”
Ezen már én is gondolkoztam, de nem lehet az a megoldás, hogy letették manuális váltóval a vizsgát, aztán 10 vagy akárhány éve nem vezettek olyan autót és elfelejtették? Mert ha automatával vizsgáztak, én sem hiszem, hogy manuálisra is érvényes lenne a jogsijuk. A szőke srác mondta, hogy ő régen vezetett manuálissal, meg gyakorolt a verseny előtt, és végül Haley-ék is elvezették, szóval csak kijöhettek a gyakorlatból. De régebbi évadokban voltak már ennél nagyobb szerencsétlenkedések is, szóval nem tudom.

Enzo:
A festményes feladattal kapcsolatban mondasz valamit. Az nekem is feltűnt, hogy mennyi különböző pár találtak, de akkor biztosan emlékszel, hogy egyik sem volt kétszer megtalálva? Mert ha 10 pár volt és 8 csapat, akkor az utolsónak már csak 3 maradt, ha a megtaláltat mindig kivették. Amikor egy kiesik, kellett volna mindig egy újat berakni szerintem, hogy igazságos legyen. Bár akkor még könnyebb lett volna, és így is eléggé az volt:)

Az a golyókkal irányított lóverseny az én fantáziámat is megragadta, olyat még nem láttam. Hangulatos helyszín volt, de ezek nagyon potya feladatok azért, kellett volna ide is valami nehezítés, meg a képeshez is:)

winnie - 2020. 11. 14. 06:29

“Amikor egy kiesik, kellett volna mindig egy újat berakni szerintem, hogy igazságos legyen.”

szerintem elég gyakran voltak hasonló, találós feladatok, amikor az elsők többől választhatnak, az utolsónak pedig már csak egy van – ami valóban sokkal nehezebb, de nem is érzem inkorrektnek.

Enzo - 2020. 11. 14. 15:11

@Thomas:
“Azt nagyon sajnálom, hogy utána nem folytatták a szaggatott vonallal a térképen a jelölést, hogy merre kanyarogtak” :DD ó igen, azt én is megnéztem volna :D

A festményes meg valóban egyre nehezedett, én nem emlékszem, hogy bármelyik festő nevét is 2x mondták volna… de ahogy @winnie is mondja, sokszor volt hasonló, hogy meg kellett sok valami között keresni kevés valamit, és így az utolsónak már csak 1 maradt.

Thomas - 2020. 11. 14. 16:09

Nekem ilyen konkrétan nem rémlik, hogy 1 vagy akár 3 marad csak, inkább, hogy sokból kiesik egy pár és nem igazán számít, de ha biztosak vagytok benne, akkor oké:)

Deny - 2020. 11. 14. 18:20

Nekem mindig az jut eszembe, amikor a manuális váltóval szerencsétlenkednek, hogy ez nem veszélyes a többi autósra nézve? :D Most elképzelem, hogy mennek a nagyforgalmú autópályán vagy valami, és egyszer csak lefullad az autó.

Nem bántam, hogy Willék kicsit felakadtak, az előző részben nekem nagyon arrogánsak voltak.

A csajoknak örülök, hogy megmenekültek, én is meglepődtem.

A feladatok nagyon szórakoztatóak voltak, szívesen kipróbáltam volna mindet. Párizs pedig gyönyörű, nem hiába az európai szakaszok a kedvenceim. Legalább Michelle-ék tettek egy szép körtúrát :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz