login |

A Supernatural eredeti pitch-dokumentuma

2020. 11. 16. 17:50 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: fun, insider,

Anno kiraktuk a Grey’s Anatomy eredeti pitch-ét (ez az az ötletdokumentum, ami alapján megpróbálják a sorozatokat eladni a csatornáknak – ha ez bejön nekik, akkor rendelhetik be a pilot forgatókönyvének megírását, ami a több hónapos fejlesztési folyamat kezdetét is jelenti), és eszembe jutott, hogy nemrég Eric Kripke, a Supernatural készítője is megosztotta azt, hogy milyen koncepcióval futott neki a sorozat eladásának. (Persze pitch-et élő szóban adják elő, elég terjedelmesen.)

Ahogy az lenni szokott, a készítő először a hangnemről és a világról ír (ld. The X-Files+Route 66), majd a karaktereket ismerteti (eredetileg Sam és Dean Harrison lett volna a főhősök neve) és a sorozat fő koncepcióját, utána pedig felvázolja az első öt részt. Érdekes megnézni, hogy miképp futott neki, és végül mi lett a végeredmény. A tovább mögött a pitch dokumentum többi lapja.

22 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2020. 11. 16. 18:17

Az első mondatot elolvasva már imádom. És most újranézem az első részt.

Kissur - 2020. 11. 16. 18:34

Na végre! Ilyet kerestem régóta. Raádásul pont a Supernaturallal. Köszönöm! Ezt most jól elmentem.

Nikki - 2020. 11. 16. 19:07

Azta, köszi szépen! Ezt nagyon jó volt olvasni!
A múltkor kitett videónál (pedig sokat ki is hagytak belőle) is elkapott a nosztalgia, s bár nem terveztem, de újranéztem vagy 4 részt és most is megnézem az elejét. Amúgy a Bloody Mary-s részre még mindig úgy emlékszem, anno az egyik legfélelmetesebb volt (bár az is igaz, hogy 15 évvel fiatalabb voltam :D) A korábbi részek képi világa, hangulata is teljesen más…
Amúgy ki emlékszik még a Supernatural/Go back to sleep videóra 10 évvel ezelőttről?

yagami01 - 2020. 11. 16. 19:23

” A korábbi részek képi világa, hangulata is teljesen más… ”
Így van, részben ezért is volt jobb az első 5 évad. De még ott sem egyforma a dolog. Az első évad képi világa és mondjuk az 5. azért már nem ugyan az (ha jól emlékszem, volt az első évadon egyfajta szűrő vagy nem tudom).

Egyébként köszönjük! Én is megfogom lesni, már az első pár sor is érdekes, hogy mi volt az elképzelés. De ennyiből meg a felvezetőből az derül ki, hogy szerncsére jobb lett a végeredmény szerintem. :)

cherockee - 2020. 11. 16. 19:59

A Bloody Mary epizód nekem is mint a legfélelmetesebb maradt meg, és az első évadra én is úgy emlékszem, hogy képileg másabb, nekem az maradt meg, hogy keményebb volt az éle mindennek, de rég volt már. Majd most, újranézem.

Silver-sama - 2020. 11. 16. 20:01

Furamód soha nem jutott volna eszembe a Supnatot az X-aktákhoz hasonlítani 😄 Ezt hivják annak, amikor “összetörik a gyerekkorod”?

“Persze pitch-et élő szóban adják elő, elég terjedelmesen”

Ez most komoly? 😂😂
Elmesélik, mint egy havernak, és aztán kell vagy sem?

winnie - 2020. 11. 16. 20:30

miután sokszor elmesélik egy havernak, mert el kell próbálni azt a 30-60 percet, természetesen elő kell adni az öltönyösöknek. egy dokumentum nem sokat ér, kérdések merülmek fel, plusz sokat ér, ha látjàk a készítői lelkesedést, hozzáértést.

“Furamód soha nem jutott volna eszembe a Supnatot az X-aktákhoz hasonlítani 😄 Ezt hivják annak, amikor “összetörik a gyerekkorod”? ”

pedig már amikor indult, ahhoz hasonlítottuk.

Geralt897 - 2020. 11. 16. 20:54

Silver-sama: X-akta, mint heti részekre bontott szörny üldözés. Meg kb mindig FBi nak adták ki magukat és különleges esetek után nyomoztak, amikor nem fő szál volt.

yagami01: Azért váltották át már a 2.évadban a képi világot, mert túl sötétnek tituálták ki, ezért kicsit világosabbá tették. Aztán a 3. mar színesebb lett, de a 4.évadra visszatértek az 1. és a 2. közötti árnyalatra.

Silver-sama - 2020. 11. 16. 21:58

Ez olyan amatőr így 😅 Pláne elolvasva a pitch-et, a nyelvezet sem árulkodik profizmusról.
“plusz sokat ér, ha látjàk a készítői lelkesedést, hozzáértést” mint amikor óvodában gyúrmabábversenyt tartanak, és hát sz#r, de milyen lelkesek a gyerekek, fel kell pontoznunk őket:)

Gerald: vágom. néztem az X-aktákat is, csak valahogy soha nem kapcsoltam össze a kettőt a fejemben, pedig akár ugyanabban az univerzumban is játszódhatnának

yagami01 - 2020. 11. 16. 22:45

Geralt: Hm, erre nem emlékszeztem, hogy a 3. színesebb, de így YT-ről lehet igazad van. Azt hittem a 2-5/6 kb. ugyan úgy nézett ki. :)

Geralt897 - 2020. 11. 16. 23:15

yagami01: Nekem úgy tuntvfel, hogy a 3 szinesebb, de az kicsit vidamabbra is sikerukt, sok klasszikus vicces resz abbol van, es a 4.be tert visdza a drama, es a sotetebb kepi vilag, de csekkold le. :D

winnie - 2020. 11. 17. 08:06

Silver-sama: létezik, hogy te ennyire nem vagy képben a sorozatok világával?:OO (nem fellengzős akarok lenni, hanem alapvetésekre gondolok, ha nem vagy, akkor nézz meg egy Shark Tank-et mondjuk.)

egy ilyen pitch során olyan embereket keresnek, akikben több százmillió dollárt invesztálnának, ami azért elég komoly összeg, és olyanba nem fognak, aki csak jobb híján akar csinálni egy sorozatot vagy azért, mert menő a műfaj, csak olyanba, aki hisz benne, akinek van motivációja arra, hogy 5-7-10 évig nagy lelkesedéssel és a lehető legmagasabb színvonalon csinálja. (a nyelvezet kapcsán ugyancsak az jön le, hogy nem sok forgatókönyvet olvashattál. “profi”, höhö, főleg érthetőnek kell lennie és személyesnek, mint ahogy a szkriptek sem hivatalos szövegek szerencsére. egy olvasó nem fog érdeklődni valami kimért, szikár, “profi” szöveg olvastán. ezek nem technikai leírások, hanem eladás céljából készített dokumentumok, egy házról házra járó bibliaárus sem megy semmire azzal, ha információkat sorol faarccal.)

“és hát sz#r, de milyen lelkesek a gyerekek, fel kell pontoznunk őket:) ”

ööö, eleve miért hívnának be pitch-elni olyat, aki szar tervet hoz? a sok 100 projektből csak a legjobbak, azok, amikben a legtöbb fantáziát látnak hosszabb tácon, illetve a csatorna profiljába leginkább illeszkedők kapnak lehetőséget arra, hogy személyesen is megpróbálják értékesíteni a portékájukat.

Geralt897 - 2020. 11. 17. 09:26

Bovitett elozetes 2 uj jelenettel azvutolso reszbol, hat nem tudom mi lesz itt, de az a 4 akak nagyon embereknek tunnek maszkba.
https://youtu.be/tDNxa_fjt4o

Geralt897 - 2020. 11. 17. 09:29

A zene is erdekes alatta, a szoveg.. Szerintem mar sima emberek, nem a tortenet hosei, es a szerencsejuk oda lett istennel egyutt.

juhaszvik - 2020. 11. 17. 09:48

Nem vagyok supnat néző, nem az én sorozatom (epizodikus), de nagy élmény volt most ezt elolvasni.
Abban az időben vagyunk, mikor éppen gyújtják be a rakétáit az új sorozatos aranykornak, három héttel vagyunk a Lost első epizódja előtt, egy hónap múlva kezd a Született feleségek, kettő múlva pedig a Doktor House. Érdekes olvasni, hogy karakterpéldaként kiket nevez meg, és hogy a X-aktákon és a Buffy-n kívül mennyire nincs még más hivatkozási alap a tévéből, és hogy mennyire a Star Wars és a LOTR határozza meg a fantasys gondolkodást. Nyilván ez csak egy ember (csapat?) gondolatai, de akkor is érdekes.

Mikor fog majd ez a kor retrónak számítani? Várom már a doku sorozatokat, melyek ezt az időszakot dolgozzák fel :)

Geralt897 - 2020. 11. 17. 13:40
yagami01 - 2020. 11. 17. 14:11

Geralt: Az a 4 alak valószínűleg vámpír.
De kizárt, hogy sima vadászós részt adjanak szerintem, ha így lenne nagyon gagyi lenne egy vámpír vadászós évadzáró, sőt sorozatzáró epizódnak.

Geralt897 - 2020. 11. 17. 14:22

Yagami01: Akkor minek a maszk a fejukre? Szerintrm sima emberek.. De lehet igatad kesz, viszont egyre biztosabb hogy a vadaszat soran veszteni fognak. Nincs aki vedje oket. Es sima emberek lettek. Kelloen hatasos es dramai lenne ha ilyen hetkoznapi tortenne, se nem felaldozas, csak baleset.

yagami01 - 2020. 11. 17. 15:11

Ez a hétköznapi emberek szerintem hülyeség. Régen is csomószor meghaltak, csak mindig visszahozták őket, meg lett mondva, csak nem emlékeztek rá. Szerinted pont Jack nem hozná őket mindig vissza, ha Chuck is visszahozta? Meg ne tartaná meg a jó szerencséjüket, ha tényleg ez áll a háttérben? :) Szerintem ez nem játszik.

Geralt897 - 2020. 11. 17. 15:35

Pont o nem, meg mondta nem avatkozik bele a világ sodrába, es nezd, senki nem irja a tortenetuket. Ez lenne az utos csavar, hogy tul magabiztosak es hopp jonne egy rosdz lepes es vege. Szamonra ez a hetkoznapiassag miatt utos otlet. Jack elment. Mondta hogy barhova elmegy, igy hat nalam ez az opcio a legjobb es kerek egeszet adna. :D

yagami01 - 2020. 11. 17. 17:45

A legjobb az lenne, hogyha az egész 19. rész kamu lenne. :)

Geralt897 - 2020. 11. 17. 18:03

Ugy se lesz az mar. Csak a net tesorol fog szolni, se jack, se isten se lesz mar. Sajnos ezen ilyen csavar nagyon csekély mar. Ezert nekem pont ez jon be ha mar igy alakult, hogy tobbe nincs vedo pajzs ezert hetkoznapi emberek. Nalam ez mindent visz😀

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz