login |

Grey’s Anatomy: kezdett a 17. évad

2020. 11. 16. 20:30 - Írta: Deny

29 hozzászólás | kategória: kritika,

Szinte már megszámolni sem tudom, hányszor tett keresztbe az élet a Grey’s Anatomy íróinak. Legutóbb alig fél évvel ezelőtt kellett sutba dobniuk az elképzelt történet egy részét, amikor Justin Chambers váratlanul otthagyta a sorozatot, majd pedig a koronavírus miatt nem készülhetett el a 16. évad utolsó négy epizódja.

A járvány, a legtöbb tévés produkcióhoz hasonlóan, az új szezon forgatását is elcsúsztatta, a készítők pedig úgy döntöttek, elvetik a kimaradt részek történetét (amelyben egy fő karakter meghalt volna, feltehetőleg egy bombatámadásban), ezt a kényszerszünetet pedig arra használják, hogy a lehető legalaposabban kiderítsék és áttanulmányozzák, mit éltek át az egészségügyi dolgozók a frontvonalon az elmúlt hónapokban a vírus ellen folytatott harcban, és képernyőre viszik hősies küzdelmüket, egyaránt bemutatva a sötét és vicces pillanatokat is.

Amerikai nagyvárosi kórházakkal folytatott kismillió konzultáció, videóhívás és egyeztetés után született meg a 17. évad fő sztorija, illetve ez a dupla premier is, ami felettébb érdekes élményt nyújtott, és egy „áll-leesős” pilanatot is tartogatott, de a részletekről spoileresen a tovább mögött értekezem.

Look, this is no longer the hospital that you left. And if you’re going to insist on being here, then you are going to need to know how we operate now.

Ezeket a szavakat intézi Bailey a kobaltmérgezésből és csípőműtétjéből felépülő és visszatérő Richardhoz, ám egyúttal a nézőkhöz is, ugyanis miközben próbálja felzárkóztatni és körbevezetni kollégáját az új környezetben, mi is fokozatosan ismerjük meg a kórházban végbement gyökeres változásokat.

Az ismerős helyszínek idegennek hatnak, a műtők üresek, nincsenek le-fel járkáló orvosok a folyosókon, sem pedig hancúrozó dokik a pihenőkben. Helyette kapunk izolált osztályokat, nagyon menő fertőtlenítő robotokat és egy szigorú, sátorozott ellenőrzőpontot a kórház bejáratánál: a Grey-Sloan Memorial tehát traumaközpontból COVID-kórházzá vált, ahol már nem páratlanul ritka műtéteknek, hanem a kimerülés és az összeomlás szélén álló orvosok kétségbeesett küzdelmének lehetünk szemtanúi, akik közül egyesek már a századik betegüket veszítik el rövid időn belül.

Nem könnyű ilyen éles váltást egy rész alatt véghez vinni, és nem is sikerült igazán. Kissé olyan érzése van az embernek, mintha egy másik sorozatot nézne ugyanazokkal a karakterekkel. A dokik törnek-zúznak, sírnak valahányszor valami rosszul sül el, közben pedig flashback-ek szakítják meg a jeleneteket, hogy azért legyen némi átvezetés a tavaszi finálé cliffhangerjei és az új felállás között. Utóbbiak egy részét egyébként a félig elkészült 16×22-ből emelték át ide.

Ez a két „világ” közötti ugrás kissé szétesett és összefüggéstelen első részt eredményezett, ami nem igazán jött be, hiába illusztrálták zseniálisan a valódi orvosok kálváriáját (biztos vagyok benne, hogy az itt ábrázolt helyzetek a való életben is megtörténtek). Kicsit túl dokumentaristára sikeredett az egész, olyan volt, mintha végigmentek volna egy listán, hogy milyen problémákat kell mindenképpen bemutatniuk, de közben elfelejtették volna megtölteni azokat tartalommal. A The Good Doctor például szerintem sokkal „élvezhetőbben” (csúnya szó, tudom) tálalta az egészet, ők sokkal inkább eltalálták a GA szokásos stílusát, amire itt is számítottam volna.

Szerencsére a második részre már megkaptam a GA-feelinget, amiért úgy imádom a sorozatot, ehhez pedig az kellett, hogy végre előkerüljenek a személyes (ha úgy tetszik, szappanos) szálak. Végre volt némi humor (micsoda beszólásokat kaptunk!), és a karakterek magánélete is előtérbe került, ami valljuk be, mégiscsak a legnagyobb erénye a sorozatnak. Amelia és Link párosa továbbra is hatalmas, nagyon jókat nevettem azon, ahogyan az újdonsült szülőséggel birkóztak meg.

Mindenképp pacsit érdemelnek az írók, hogy nem felejtették el lezárni az előző évadban elkezdett emberkereskedelmes szálat: bebizonyosodott, hogy DeLuca valóban nem tévedt a beteggel kapcsolatban, és nem csak a depressziója szüleménye volt. Nagyon megható volt látni az olasz orvos összeomlását, illetve a páciens történetét is. Szintén megható volt a Station 19-ból „áthozott” másik eset végkifejlete is, ahol a két egymást hibáztató és erőszakoskodó édesapa végül egymást támogatta, amikor egyikük fia belehalt a sérüléseibe.

A premier tartogatott pár WTF-pillanatot is: az egyik ilyen a Jo és Jackson közötti… akármi volt. Bármennyire is vicces volt Camilla Luddington alakítása, örülök, hogy végül nem lett belőle semmi, mert az egy újabb baklövés lett volna az írók részéről. Az még nem lenne baj, ha kötöttségek nélkül lefeküdnének egymással, de semmi áron se hozzák őket össze. Ha mindenképp új partnert akarnak Wilsonnak, akkor én inkább Jack-et javasolnám a tűzoltós spinoffból, szerintem jól kijönnének, és egyébként is hasonló hátterük van. Maggie és az új pasija (aki egyébként állandó szereplő lesz) viszont aranyosak.

A másik sokkoló pillanat, amit már a bevezetőben is említettem, pedig természetesen az utolsó jelenet volt. Hát, ezt nem láttam jönni, ahogy az angol mondja. Amikor az előzetesben elhangzott a „döbbenetes befejezés, amitől tátva marad a szád” kijelentés, akkor rögtön arra gondoltam, hogy valaki bizonyára megfertőződik a vírussal, és az jutott eszembe, hogy ha az írók igazán tökösek és okosak, akkor Meredith-t teszik meg áldozatnak, hiszen a főszereplő megbetegedésével a nézők érdeklődését is fenn lehet tartani.

Nos, nem is lőttem mellé, de Krista Vernoff, a showrunner (sőt, inkább maga Ellen Pompeo) gondoskodott róla, hogy valóban tátva maradjon mindenki szája. Az utolsó percben Hayes megtalálja az utcán ájultan fekvő Meredith-t, ám a rész itt nem ér véget, ugyanis átugrunk a premier elején is megjelenő strandra, ahol Meredith fehér ruhában nem mással találkozik, mint halott férjével, Derekkel. És nem, ez nem CGI volt, Patrick Dempsey valóban visszatért, és nem csak egy rövid cameo erejéig, hanem több epizódban is felbukkan majd (ha minden igaz, még három részben láthatjuk majd).

Ezt álmomban sem gondoltam volna, ismerve a színész távozásának botrányos körülményeit, de mint kiderült, Pompeo és Dempsey elásták a csatabárdot, és együtt találták ki ezt a csavart, hogy kicsit feldobják a rajongókat ebben a nehéz időszakban (az ő szavuk, nem az enyém). A terv a The Masked Singer-hez hasonló titoktartás mellett lett kivitelezve, a stábból, sőt a csatornától is alig páran tudtak róla. Krista Vernoff szerint pedig még további meglepetések is érhetik a nézőket a folytatásban.

Nyilván Derek visszatérése nem jelent jót, hiszen Meredith valószínűleg élet-halál között lebeg, de aligha kell aggódnunk érte túlságosan. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, a következő epizód szerintem tarolni fog minőségileg és nézettségileg is. Azt is érdeklődve várom, hogyan birkóznak meg az orvosok a továbbiakban a koronavírussal, illetve visszatérünk-e majd a megszokott kerékvágásba a közeljövőben.

Az értékeléssel kicsit gondban vagyok, mert bár „ízlett a fogás, a tálalással nem teljesen voltam kibékülve.” A viszontagságok ábrázolása és a csavar 10/10-et érdemel, de az élvezhetőségi faktor csak 7/10-et, leginkább az első rész kuszasága miatt.

Kicsit hozzá kell majd szokni az új felálláshoz, de az biztos, hogy az írás minősége javult a tavalyi kreatív mélypont után. Mégis hány sorozat mondhatja el magáról, hogy 17 év után is ilyen szórakoztató tud lenni, és még mindig tud meglepetést okozni? És bár tudom, hogy sokan csalódtak a COVID behozása miatt, egyet kell értenem a készítőkkel, miszerint a generáció legnagyobb kórházsorozata egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy ne dolgozza fel korunk legnagyobb egészségügyi krízisét.

u.i. 1: Azt, hogy az ABC ezt crossovernek merte nevezni, büntetni kéne.

u.i. 2: Az vajon mit árul el a sorozat népszerűségéről, hogy a csavar híre több országban is bekerült a híradóba?:) Mondjuk az ottani rajongók így kaptak egy jó nagy spoilert…

29 hozzászólás Ne habozz!

Rainmagic - 2020. 11. 16. 20:49

Ez a felrobbanósdi nekem kimaradt. Ki lett volna az áldozata? :O

A Derekes rész, és hogy a gyereket is Dereknek hívják számomra olyan érdekes volt. A többivel ki vagyok békülve, de tény az is, hogy a The Good Doctor kicsit életszerűbbnek tűnt.

Deny - 2020. 11. 16. 21:06

Rainmagic: Az nem derült ki sosem, csak annyit lehetett tudni, hogy egy főszereplő. Nekem kizárásos alapon (illetve azért, mert akkor a jelek nagyon arra utaltak) Jackson tűnt a legesélyesebbnek.

A bombát meg onnan lehet tudni, hogy a Station 19 fináléjában indult a sztori (az ugye el is készült, és adásba is került, csak ki kellett vágni belőle egy csomó jelenetet, ami A Grace klinikát érintette volna). Ott egy tudományellenes csoport minibombákat helyezett el a Pac-North kórházban, amik 30 percenként felrobbantak, és utaltak rá, hogy más seattle-i kórházak is célpontok lehetnek.

Anni - 2020. 11. 16. 21:51

Deny kb. mindent leírtál, amit akartam. :)
Nekem bejött a kezdés sőt még szerintem még jobban mint az előző évadé.

Egyedül Teddy idegesített, annyira nem érdekel már a kínlódása Owennel együtt, hogy nincs rá szó.

Az utolsó jelenetről sajnos láttam képeket mikor kijött a rész már, így sajnos annyira nem tudott ütni de nagyon nagyon örülök Dereknek, már csak Christina kellene valahogy. :)

Tom Vajner - 2020. 11. 16. 21:54

Nekem nagy csalódás volt a kezdés, pont a covidos szál miatt. Én a Good Doctorban se szerettem de ott legalább valamennyire élvezhető volt. Remélem egyik sorozatban se ez marad a fő irány. Így is minden a coviddal van tele, ha leülök egy sorozatot megnézni én kikapcsolódni szeretnék és nem ugyanazt látni, hallgatni amit a valóságban is sajnos.

winnie - 2020. 11. 16. 21:55

OFF: még várok pár premiert, aztán majd jön egy heti kérdés is az ügy kapcsán, de amellett, hogy simán érhető lehet a dolog, azt azért jegyezzük meg, ha őszinték akarunk lenni, hogy a legtöbb sorozat nincs azzal tele, hiszen nagyon kevés került képernyőre, ami nyáron forgott, és még azoknak is vagy a fele nem foglalkozik vele – még a good doctor sem foglalkozik vele többet. ergó még kuriózumnak is mondható, hogy lesz/van sorozat, ami nem alternatív világban játszódik vagy ugrik az időben. nyilván, ha valakinek ez válóok, szíve-joga, de egyben lehetőség is a készítőknek, plusz szerintem az orvosos, rendőrös műfaj nem nagyon hunyhat szemet (legalábbis ideig-óráig) a valóság fölött, hogy álomvilágban játszódjon.

Andrea1 - 2020. 11. 16. 23:31

Pompeo és Dempsey elásták a csatabárdot? Dempsey sztori én úgy emlékszem ő a vezetőséggel rúgta össze a port, Pompeoval is? Amúgy örülök neki, MerDer alwaysandforever nálam, szóval minden apró kis morzsától oda vissza vagyok.

Remélem egyszer Cristina is visszatér…

Úgy godnoljátok Jackson lett volna aki távozik? megértem, vele nem tudnak mit kezdeni…sose volt olyna karakter aki a külsején kívül feltűnt volna az egyéniségével. Egyedül Aprillel vagy Markkal tették szimpatikussá, sajnos mind a kettejüket kivették mellőle és maradt az aki volt, szépfiú.

Eltiron - 2020. 11. 16. 23:54

Nagyon bejött az “újrakezdés” sokat vártam már erre. Sokakkal ellentétben nekem tetszik a JoJack-szál. Az egyetlen, amin kicsit kibuktam, az Ameliáék gyerekelnevezési-története, “hátha nem akar majd fiúként élni”:(
Richard és Bailey nagyon jók voltak! DeLuca jelenetei ismét fényontok, Koracick összeomlása pedig pozitív dolog. Teddy és Maggie azok, akiket továbbra sem tudok értékelni, és hát Schmittért sem rajongok.
Sajnos epizódszereplők szempontjából most kissé cserben lettünk hagyva, a “robbantós” szülők rossz ripacsok voltak.
Összességében 8/10 a duplarész, soha rosszabbat!

Deny - 2020. 11. 17. 00:01

Andrea: Lehet, hogy nem Ellennel volt a fő konfliktusa, de ő is eléggé kritizálta Patricket miután kiszállt. De mint kiderült, az utóbbi időben sokat sétálnak együtt (közel laknak egymáshoz), és egy ilyen séta során született meg az ötlet.

Jesse Williamsnek tavasszal lett volna egy Broadway-főszerepe, ami jó időre lefoglalta volna, csak végül a vírus miatt nem lett belőle semmi. És ahogy mondod, tényleg nem tudtak vele mit kezdeni, Nekem az is fura volt, hogy nagyobb szerepet kapott a Station 19-ban, mint a GA-ban, és kizárásos alapon kb. ő volt az egyetlen esélyes, akire illik a főszereplő titulus.

Meredith nyilván nem halhat meg, Webbernek most volt halálközeli élménye, nyilván nem ölik meg négy résszel később. Bailey a sorozat végéig marad, ezt Krista és maga Chandra is kijelentette. Amelia most szült, Maggie-nek behozták az új pasit, “Owen, Jo és Teddy” pedig most hosszabbították meg három évvel a szerződésüket. Maradt még DeLuca, de ő szerintem nem igazán számít jelentős karakternek, ráadásul neki is volt/van egy folyamatban lévő szála.

Tom Vajner - 2020. 11. 17. 10:21

winnie a minden ezzel van tele résszel én a valóságra gondoltam nem a sorozatokra. Az meg okés, hogy a egy kórházas sorozat reagál rá, de nekem túlságosan elvitte az egész első részt és nagyon nem volt olyan GA-s hangulata.

Amúgy nekem is bejött a JoJack szál. Jacksonnal mintha tényleg nem tudnának mit kezdeni már, Jo jót tehet neki.

Mom - 2020. 11. 17. 10:57

Egyáltalán nem tetszett az évadkezdés. Sem a szerkezete, sem ahogy egyes karakterek szálát elvarrták, vagy éppen újat kezdtek nekik, sem a felszabdaltsága, sem a full nyomasztó tónusa. Elhiszem, hogy egy amúgy is emberi drámákkal foglalkozó sorozatot, főleg egy jelenben játszódó orvosit a covidos vonal önmagában is túl fog terhelni, de úgy érzem, hogy ezt még tovább súlyosbították azzal, hogy minden személyes konfliktust valamennyire kezelni akartak már a nyitásnál.
A második rész közepétől sikerült egy kicsit szépíteni az összképen. Nem tudom, hogy azért-e mert addigra kezdett kifutni az időben ugrálós szerkezet, vagy mert addigra (a covidon túl) úgy működött az epizód, mint egy random kórházepizód, ahol lehetett kötődni a betegekhez. De az is lehet, hogy addigra csökkent a nyomasztó túlzsúfoltság. A negatív véleménytől azért nem sikerült megmenteni magát a sorozatnak, de legalább azt elérték a végére, hogy a következő részt újra lelkesen tudjam várni.

A csavarra nem számítottam és egészen az utolsó előtti pillanatig sikerült rejtve maradnia előttem a meglepetésvendégnek is. De sajnos a youtube lelőtte mielőtt megnézhettem volna az epizódot.

Csak szólok kedves Jimmy Kimmel (remélem olvasod!), hogy nagyon kedves tőled, hogy figyelmeztetted a rajongókat, akik még nem látták az epizódot, hogy fogják be a fülüket, csak mit sem ér, ha utána a címbe beleírtátok a legnagyobb spoilert…

Az egyetlen pozitívum, amit ki tudnék emelni, az Amelia és Linc kapcsolata. Nem csak azért, mert őket távol tartották a kórháztól, hanem azért is, mert nagyon jó a köztük lévő kémia, dinamika (ahogy tetszik). Tényleg jók is együtt, meg jó jelenteket is kaptak a névválasztási mizériával és a gyereksereggel.

Andrea1 - 2020. 11. 17. 11:08

Deny, múltkor néztem Patrick instáját, látszott akkoriban nagyon futott a szekere, kicsit összezavarodott, ez most annyira nincs így ahogy látom, nagyon az új sorozat se jött be, szóval valahol ő is visszaszállt a Földre. Örülök ennek a fordulatnak, ilyenkor sajnálom hogy megölték.

Jackson esetében örülök hogy legalább Maggie eltűnt, de mennyire nem tudnak neki találni valakit, vagyis tudtak csak érdekesen látták ezt az írók. Jo dolgot még nézzük meg, de ha jobb nincsen.

Deny - 2020. 11. 17. 12:30

Andrea1: Nekem is feltűnt, hogy sokkal szerényebben nyilatkozott. Az kifejezetten tetszett, hogy milyen pozitívan beszélt a sorozatról, és mennyire élvezte ismét a forgatást. Dicsérte őket, amiért tavasszal felajánlották a maszkokat a kórházaknak a forgatás leállása után. Nagyon kellemes meglepetés volt, én sokáig gondolkodtam, hogy egyáltalán hajlandó lesz-e majd a sorozatzáró részre visszatérni. Hát ezek után ez aligha lesz kérdéses.

Tam - 2020. 11. 17. 12:44

Sziasztok!

** spoiler

Nem tudom, hogy menniyre valid infó, de IMDB-n Patrick Dempsey mellett, Sandra Oh, Jessica Capshaw, Sarah Ramirez, Katherine Heigl és T.R. Knight is fel van tüntetve, hogy 2020-ban szerepelni fog a sorozatban, de pontos rész, hogy mikor, az nincs odaírva.
Ez vajon lehetséges? :D

viorica6 - 2020. 11. 17. 12:44

Ahhoz képest, hogy mennyire nem érdekelt már az előző évad, ez a rész nagyon ütött. Rengeteg jelentben véltem felfedezni a korai részeket, pl. Mer sírása a tárolóban (Derek meglövése epizódból), Mer ül a tengerparton (Izzi és Danny is a beachen ültek anno), kellemes emlékeket idéztek. Illetve feltűnt az is, hogy a színésznő mintha egy kis tartalékot ásott volna elő magából és az utóbbi évekhez képest fényévekkel jobban (vagy mondhatjuk egyáltalán…) színészkedett, nem csak faarcot produkált.
Teddy siráma egy vicc, mert oké, Owen is megcsalta Cristinát, de Teddy ‘nem csak’ megcsalta, hanem viszonya volt, nagyon unszimpatikus lett a karakter, sírós Owennel együtt.
Szerintetek is Schmidt az új George? Anyuval lakik, olyan, mint egy gyerek, nekem teljesen ugyanaz a történet, majd elüti egy busz… A borzalmasan színészkedő ribi hapsiját hagyjuk is.
Jo és Jackson… OMG… tudjuk, az első évadokban mindenki megcsinált mindenkit (óh, Mark :D), de ez durva volt… egy kis önbecsülést már Jonak! Jo ráadásul úgy ment oda a miller gyereket kritizálni, mint egy csöves, szóval jó lesz, ha visszaírják mellé Glassest, elég neki ezt a szintet megugrani a jelenlegi karakterfejlődést tekintve. Talán, ha nem így tálalták volna, ebből még lehetett is volna valami…
Nagyon jó volt látni Jacket a Bonesból:) (bár a haját azóta nem vágták, mióta az említett sori véget ért, szerintem :D)
Utolsó pillanat totál meglepetés, örülök, hogy nem futottam bele spoilerbe, így hatott igazán. Kíváncsian várom a folytatást.
Deluca története… hát, szerintem ideje lenne Caterinával együtt hazamenniük…
Linc és Amelia új kedvencekké léptek elé, jó volt nézni az ő scenejeiket, a vírus nyomasztósága mellé egy nagyon kellemes ellensúlyt adtak, jól megírt pár lettek. Maggi és az új hapsija… lehet alakul valami a szimpatikusnak ható fiatalember behozásával, de önmagában Maggi karaktere irritáló.
Richard és Catherine… a makacsság csúcsai :D Catherine üvöltözős jelenete vicces volt. Bailey is mintha egy kicsit magára (úgy értem az elején felépített jellemére) talált volna.

Aurora - 2020. 11. 17. 14:44

Én bevallom, az utóbbi időben kicsit hanyagoltam a sorozatokat, és nem is követtem mi történik. A tavaszi covid karantén alatt néztem végig mind a 16 évadot, és most konkrétan meglepődtem, hogy itt a 17. :) De kellemes meglepetés volt!

A flashback jeleneteket elég szarul oldották meg, inkább zavartak. Kicsit összevissza lett az egész.

Nem bánom, hogy belevitték a covid sztorit, én azt is értékeltem annak idején, mikor pár sorozat behozta a szeptember 11-et is, pláne amik New Yorkban játszódtak.

A szereplők, akiket még mindig bírok: Bailey, Schmitt, Meredith, Hayes, Linc.

Akik irritálnak: Teddy, Owen (őt már vagy 5 évaddal ezelőtt el kellett volna paterolni!), Maggie, Cathrine és Amelia. Ezzel lehet egyedül vagyok, de ki nem állhatom a kisebb Shepherd dokit.

Jackson egy ideje vegetál; nem hagy mély nyomot, mindig csak valaki sidekick -je. Kár érte, mert a színész amúgy bírom, de ügyeletes szépfiúnak lenni még csak nem is nagy kihívás.

Jo-t pont megkedveltem mikor összeházasodott Karevvel, és ugye ilyen elb@szott sztorival kiírni még soha nem láttam senkit… Ez természetesen az ő karakterére is hatással van, de ahogy felettem is írta valaki – legyen már egy kis önbecsülése!

UI: csak nekem tűnt fel, hogy ebben a részben alig volt akcentusa Carinának? Eddig erősen olaszosan hangzott, most meg alig

renka - 2020. 11. 17. 16:38

Hùùù, èn nagyon màshogy làtom a dolgokat,…de nyilvàn ettôl szèp ez, unalmas lenne, ha mind ugyanazt gondolnànk. Elôször is, Derek: èn soha nem sírtam vissza egyetlen szereplôt sem,mèg azt sem, akit kedveltem. Dereket ès Mereditht nagyon szerettem amikor elôször làttam a sorozatot, aztàn màr sajnos nem… Bàr Derek segít majd Meredithnek a tovàbblèpèsben ezzel azèrt àlom talàlkozàssal, de èn simàn meglettem volna ha elmarad ez a csavar…

Az Amelia-Link pàros a Maggie-ùj pasi pàrossal együtt unalmas nekem.

Owent szòlòban bírom, de Teddyvel tùladagoltàk a dràmàt…

Jo ès Jackson elsôre szòrakoztatòak voltak, majd meglàtjuk…

DeLuca…kb. miatta nèzem mèg a sorozatot. Vàrtam,h jobban legyen, de most meg hiànyoznak a “bipolàris” jelenetek, erôs volt benne G. Gianniotti. Team Merluca, Hayest abszolùt felesleges karakternek tartom, fôleg ùgy, h szàmomra elkèpesztôen sòtlan ès unalmas ez a színèsz.

Baileyt ès Richardot bírom.

winnie - 2020. 11. 17. 17:22

“de IMDB-n ”

az imdb-re bárki beírhat bármit (értsd: behazudhat), szabadon lehet szerkeszteni, senki nem tudhatja, hogy egy infót ki miért írt be. viszont az ökölszabály, hogy előzetesen sorozatokkal kapcsolatban nem nagyon tud senki infókat azon kívül, ami sajtóközelményben kijön (ez 2 részre előre van, de a GA például nem szokott írni vendégszereplőket), esetleg exkluzív fülesként felkerül a tévés oldalakra – de utóbbiaknál sem tudni részt. amiben az imdb jó, az a filmes stáblista premier után, akár még a sorozatos is, illetve a kis emberek szerepei, mert ők beírják magukat is. de mivel az nem infóforrás, ezért későbbi részekre vonatkozó infó onnan nem fog jönni, csak más alapján kerül be.

Eltiron - 2020. 11. 20. 13:33

Eltűnődtem: mennyi lóvét kaphat Dempsey azért, hogy 40 másodpercig bugyután vigyorog a kamerába? Remélem ezt nem fogják nagyon erőltetni, mert baromira ásítozok tőle.

renka - 2020. 11. 20. 14:14

@Eltrion:lehet,h türelmetlen vagyok ( mèg legalàbb kètszer meg fog jelenni), de ennèl azèrt többet vàrtam. Ha màr behoztàk, akkor lendítsen egy picit többet a sztorin… Azèrt hihetetlen, h egy csomòan abban remènykednek,h Meredith meghal ès akkor “Merder endgame”. A 3 gyerek meg kit èrdekel,nem? Amùgy unalmas rèsz volt. 2 hèt mùlva jön George ( esetleg Mark)?

renka - 2020. 11. 20. 14:16

Bocs, *Eltiron…

Eltiron - 2020. 11. 20. 14:45

A New Amsterdamot is akkor hagytam abba, amikor Max a volt nejéről haluzott. Annyira erőltetett, ócska klisé ez.
Amúgy jó lett volna a rész, tényleg jó látni Richardot meg Bailey-t ahogy együtt főnökösködnek, meg amúgy a járványhelyzetet is jól érzékeltetik, szóval ezek pozitív dolgok.
De hogy még valamibe belekössek: honnan gondolták Vernoffék, hogy bárkit is érdekelni fog Maggie meg az ő új fiúja?
Meredith nem fog kipurcanni, azzal megölnék az egész show-t, olyan botrány lenne belőle mint a ház.
(Jó, tudom, never say never, stb.)

Eltiron - 2020. 11. 20. 14:49

Na, nem akarok floodolni, csak utólag eszembejutott: egy haverommal beszélgettünk arról, hogy a maszkviselés mennyire kiemeli a lányok szemét, hatványozottan fontos tényező lett a szexepilben. Ezen a téren Carina (Stefania Spampinato) utcahosszal veri az egész mezőnyt, azt kell mondjam :)

renka - 2020. 11. 20. 15:03

Nekem màr anno a Danny-Izzy szellem sztori sem tetszett… Most lehet,h meglepôdsz, de van, akinek bejön a Maggie ès pasija sztori…nekem mondjuk nem.
Èn örültem volna,ha Carina a Greysben lesz àllandò, nem is èrtem,h csak mint love interest mit keres a Station 19-ben?! Hayesnek egy szavàt sem èrtem ( na jò, egy-kettôt), borzalmas. Szeretem a brit akcentust, de ez az ember egy màsik nyelvet beszèl…mindezt faarccal.

Mom - 2020. 11. 20. 15:49

Hát nem is tudom… valahogy szokatlanul untatott ez a 3. rész. Ahogy fentebb is írták, Derek nem sok mindent csinál, csak vigyorog, meg hajtogatja, hogy a homok nem valódi. A két főbb heti esethez sem sikerült most kötődnöm érzelmileg. Továbbra is tartom (bármilyen furán hangzik ez egy drámasorozatnál), hogy túl sok a dráma. Költői túlzással élve: depressziós leszek attól, hogy nézem.

Pippa - 2020. 11. 20. 16:22

Múlt héten nem zavart, hogy behozták a COVIDot, de most nagyon. Olyannyira, hogy még a folytatáson is gondolkozom. Engem már teljesen kikészít az egész, és jó egy fantáziavilágba merülni sorozatnézés közben. Tudom, orvosos sorozat, a jelenben játszódik, és nem muszáj nézni.

Andrea1 - 2020. 11. 22. 11:24

Jól elhúzták a mézesmadzagot az emberek előtt, ki nem nézi és pont Derek miatt néztem meg hosszú idő után ezt a részt, csak pillanatok jutottak még, gondolom majd lesz egy komolyabb párbeszéd is köztük….Hpsszú idő után megnézve az új gárdátm hát nem tetszik, réghez képest sajnos eléggé érdektelen karakterek vannak..Amúgy nem is volt kérdés szerintem melyik személynek kell döntenie ilyen esetben Mer állapotáról, elég hülye vacilálás ment ezzel kapcsolatban.

Tig - 2020. 11. 22. 15:17

Aurora: nem vagy egyedül, engem mindig is irritált Amelia. (És Maggie.)
Nem különösebben vagyok kibékülve az új gárdával egy ideje, inkább csak megszokásból nézem.
Én szeretem Owent, hiányzik Christina, az egyik kedvencem volt és ők jók voltak együtt.
A covid – szál nekem sem tetszett. Ertem, hogy miért van, azt is, hogy megkerülhetetlen, de kicsit túl oktatósra sikerült (az első részben legalábbis) és egyetértek az egyik hozzászólóval, annyira nyomasztó ebben élni, nem feltétlenül akarok kikapcsolódás közben is ezzel foglalkozni.

Roxi - 2020. 11. 23. 08:20

Teljesen egyet értek az írással. Leültem nézni az új évadot és egyből az jutott eszembe,na ne. Én szórakozni akarok,elvonatkoztatni a való világtól,erre itt is a COVID-ot kell nézni? Szerencsére a 2. rész már nem csak erről szólt,sokkal élvezhetőbb is volt. Én egyáltalán nem hallottam PD visszatéréséről,így teljes volt a meglepetés. Egyből tudtam,hogy Derek az,de először azt gondoltam valami hasonmás. Persze közelről már láttam,hogy ő az,de igazán akkor örültem amikor a végén ki volt írva a neve is. Hát úgy néz ki szent a béke,most lehet igazán sajnálni,hogy anno megölték. Így csak ilyen cameora lehet számítani tőle.De persze ennek is nagyon örülök,hiszen ő az abszolút GA kedvencem. Kicsit kezdem úgy érezni viszont,hogy túl sok a szereplő. Tőlem mehetne a fele banda,kezdve Scmittel és a pasijával,meg a DeLuca tesókkal. Teddy Tommal jó kettőst alkotott,nem tudom minek erőltetik ezt az Owen sztorit. Ha Owen ezután még összejönne vele,az nagyon szánalmas lenne.

Mom - 2020. 11. 24. 21:30

“Hát úgy néz ki szent a béke,most lehet igazán sajnálni,hogy anno megölték. Így csak ilyen cameora lehet számítani tőle.” az örök vesszőparipám…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz