login |

Emlékeztető: Dex nyomozó 1. évad

2020. 11. 17. 18:20 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. 19:00. COOL. Stumptown – 1×01 (pilotkritika: winnie – 5/10, human – 6/10, Neoprimitiv – 7,5/10 + finálékritika + eredeti előzetes + szinkronhangok) – minden hátköznap

Meglepő premier itthon, Cobie Smulders képregény-adaptáció magánnyomozós sorozata érkezik, ami közvetve COVID-kasza lett (részletek itt), tehát kapott 2. évados berendelést, de az ABC nem vállalta be végül a szezont. Ahhoz képest, hogy mennyire vártam, elég nagyot koppantam, de ha valaki ráérez a karakterekre, nagyon fun szériát kaphat, a részleteket a fenti linkeken több nézőpontból is el lehet olvasni, a kép alatt meg a hivatalos leírás:

Dex, az erős, öntudatos, éles eszű, ám poszttraumás stressz zavarral (PTSD) küzdő veterán katona Portlandben, a szülővárosában próbál magáról és Down-kóros öccséről, Anselről gondoskodni, ezért magánnyomozónak áll. Barátai Grey, a tisztázatlan múltú bártulajdonos, Hoffman, a helyi rendőrség nyomozója és Tookie, a tacoárus.

5 hozzászólás Ne habozz!

Asd - 2020. 11. 17. 20:15

Hátköz :D

Enzo - 2020. 11. 17. 21:26

bug report: ez a leírás ez valójában 2 szinopszis egymás után :)

Reggie - 2020. 11. 18. 07:08

Véletlenül kezdtük el nézni, és semmit nem tudtam a sorozatról.
Majd elkezdett motoszkàlni bennem, gogy ezt a csajt én màr làttam valahol, de fogalmam nincs, hogy hol.
És kb ez mutatja meg, hogy mennyire egy semmilyen ez a nő, hogy több mint 200 részben làttam annó és ennyire nem ragadt meg.
Kb ezért nem futott be, és csal ilyen àtlagos limonàdé sorozatokban kap szerepet.

winnie - 2020. 11. 18. 08:16

itt némi diszkrepanciát vélek felfedezni: attól, hogy te nem ismered meg, más pontosan tudja, kiről van szó, és a befutás már a HIMYM-mel megtörtént, de ha az nem lenne elég, szerepelt pár Marvel-filmben, volt további kiemelt sorozatszerepe, most pedig kapott konkrétan egy abszolút saját sorozatot, ami per definitionem a befutást jelenti, 2-300 ezer dolláros kezdőfizetéssel.

(tiszta sor, ha valaki úgy tartja, hogy a befutás mozis főszerepeket jelent, de nem biztos, hogy valaki egy anyagilag nagyon durva bevételt jelentő 10 év sorozatfőszerep után túl sokat akarna dolgozni a pihenés rovására, illetve feltétlenül a filmek felé akarna orientálódni, de az biztos, miképp ez a sorozat is bizonyítja, hogy ő abban a státuszban van, ami alapján főszerepeket kap. sőt, konkrétan ő válogathat, hogy miben akar szerepelni, mert nyilván ez csak egy projekt volt a több közül, amit választhatott volna.)

“s csal ilyen àtlagos limonàdé sorozatokban kap szerepet.”

ha választani lehetne, akkor tippre sokan inkább egy akciókrimis szerepre bólintanának rá, mintsem egy egzisztencialista, dialógközpontú drámára:) valahol becsülendő is, hogy valaki nem díjakra hajt (ezzel nem azt mondom, hogy ha lenne lehetősége, ne vállalná be), hanem olyasmit dolgozik, amit élvezettel csinál. még akkor is, ha lesz néző, aki lenézi ezért.

*ilyenkor mindig érdemes leírni, hogy nem néztem a himym-et, nem nézek marvel-filmeket, a friends from college-et és ezt is 2 rész után kaszáltam, még mielőtt elvakultság vádja érne.

getcarter - 2020. 12. 03. 20:02

a jack reacher 2-ben is ő volt

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz