login |

Pilot-mustra: Power Book II: Ghost – 1×01

2020. 11. 19. 15:50 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Nagyot tévedek, ha azt mondom, hogy az elmúlt évek leghype-osabb gengsztersorozata a Power volt? Bár nagyon úgy tűnik, hogy ez csak Amerikára volt igaz, a globális sikernek nem nagyon látom a nyomait, itthon sem futott be annyira. De az mindent elmond róla (vagy csak a jelen kor trendjeiről?), hogy a Starz rögtön 4 spinoffot kért be az utolsó, 6. évad utánra – naná, ha nézettségi nagyvad képződik, akkor univerzumot kell húzni köré. És ezek közül az első a Book II.

A Ghost alcímet viselő spinoff talán a legegyenesebb folytatása lesz az alap Power-nek. Ez az, amit Courtney Kemp, a készítő-showrunner vitt tovább, ennek a főszereplője Ghost fia, és ide hozzák át az anyasorozat talán legmeghatározóbb szálát. Ha nem lenne riasztó az új nézők számára, akkor akár 7. évadnak is nevezhetnénk.

POWER BOOK II: GHOST – 1×01 – 6,5/10

Ghost már nem szerepel a sorozatban, de ennek ellenére elég komolyan meghatározza a spinoff történéseit. A középpontban tehát Tariq áll, aki akkor kaphatja meg a jussát, ha elvégzi az egyetemet. Ennek megfelelően ki is buliznak neki egy elég jó helyet, ahol megpróbál helyt állni – ambíciónak nincs hiányában, és a saját látásmódja is megvan ahhoz, hogy felhívja magára a figyelmet. (Természetesen itt megismerjük a szobatársait, illetve már jó előre megpróbál becsajozni.)

A másik kiemelt szálon ott van Tasha – a börtönben, ahova egy gyilkosság vádjával került be, de az ügyvédje és Tariq (és más titkos szövetségesek) azon ügyködnek, hogy kihozzák, mert tudják, hogy ártatlan, más kérdés, hogy ő elég komoly csapdában van, mert nem nagyon beszélhet, így valami kerülő út révén kell megúsznia a dolgot – szerencséjére szereznek neki egy nagymenő ügyvédet, és máris kész a jogi szál.

Persze közel sem csak ennyi a sorozat, hiszen még beúsztatják a Ghost ügyében való fehérgalléros, politikai szarkavarást, amire igencsak magas körökben kerül sor, illetve Tariq körül közvetve bejön a képbe némi gengszterkedés egy új keresztanyával – egyik sem érdektelen, a klasszikus sakkjátszmás, helyezkedős történetekben ott a potenciál.

A szereplőgárda kapcsán poén volt rácsodálkoznom, hogy mennyi ismerős arc tűnik fel mellékszerepekben, olyanok, akikre egy gengszteres sorozatban (már, ha ez is az lesz) nem nagyon számítanék, pl. Kelly Rutherford, Mark Feurstein és a Power-ből visszatérő Victor Garber, és, ha már 50 Cent-et ebben nem láthatjuk, azért az állandó szereplők között Mary J. Blige és Method Man viszi tovább a zenész vonalat, ráadásul mindketten elég fajsúlyos szereppel, talán a két legjobb új karakterként.

Minden adva van a Power Book II-ben, hogy jól süljön el, de nagyon sok egyelőre a részlet, amin elcsúszhat. Kezdve azzal, hogy a pilotot Anthony Hemingway rendezte, és nyilván ő nem fog visszatérni egyhamar, illetve nagyon fontos lesz az is, hogy a különböző szálakat (kezdve az iskolával, az anyán át egészen a konspirációig) hogy fogják tálalni, milyen súllyal lesznek  jelen, hogy lehet-e elég érdekes a fősztori, azaz Tariq felnövése.

Teljesen korrekt kezdés volt – még akkor is, ha ezt a jelzőt pár nap alatt harmadjára sütöm el. Olyasmi, ami nem ránt be, de egyelőre nem is tántorít el, szóval tipikusan még két epizódot kell adnom a sorozatnak, hogy lássam, mi a helyzet vele. A Power-t nem nézők a lényeget megkapják a rész eleji emlékeztetőből, nem szükséges az előzmények ismerete, de persze a megértésben azért segít, ha bizonyos összefüggések megvannak a néző fejében, ha egyes visszatérő karakterek ismerősek. De van annyi új szál a Második Könyvben, hogy frissen is élvezni lehessen, és Tariq is kellő alapozást kap, hogy érdekeljen minket. Szemben azokkal, akik az anyasorozatban érdektelennek találták őt.

Remélem, be fog jönni nekem is, és akkor a decemberi folytatásra felhozom magam a maradék pár résszel.

6 hozzászólás Ne habozz!

Anonymus - 2020. 11. 19. 16:43

“Power Book II-ben, hogy jól süljön el”

Kivéve az, hogy az alapsorozat legutálatosabb szereplőjét tették a középpontba… :D

winnie - 2020. 11. 19. 16:55

igen, én is utalok rá, hogy azok alapján, amit olvastam, nem volt túl nagy éljenzés a főhős hallatán, de ha a régi néző hajlandó neki egy esélyt adni, akkor talán revideálhatja magát, de persze ki tudja.

Anonymus - 2020. 11. 19. 16:55

“Minden adva van a Power Book II-ben, hogy jól süljön el”

Sidewinder - 2020. 11. 19. 20:06

Nekem a gondom a Tariq-ot alakító sráccal volt!Iszonyatosan irritáló,és szerintem nagyon amatőr színész!Dünnyög,kifejezéstelen,semmi súlya nincs a mondanivalóinak!Bár ez az én véleményem!

Captain Phillips - 2020. 11. 21. 16:57

Nekem a Power egeszen fel evig ezelottig fel sem tunt. Aztan megjelent a Prime ajanlok kozott. Raneztem az IMDB-n, lattam a review-k jok, szoval adtam neki egy eselyt.

Atyaeg, az utobbi 10 ev szamomra egyik legjobb sorozata, ledaraltam 6 evadot 3 het alatt. Tudnam meg nezni evekig.

A spinoffok nagyon varosak, foleg a Tommy Egan-rol szolo!

csb - 2020. 12. 10. 09:28

Nagyon szkeptikus voltam az elején a spinoffal kapcsolatban Tariq és Tasha miatt, de most az 1×06 megnézése után rá kellett jönnöm, hogy nekem ez nagyon bejön. Olyan jól írják a karaktereket, hogy szinte mindenkinek a sorsa érdekel, és hát szereplőkből nincs hiány. A legjobb jellemzés szerintem egyébként a gengszteres ponyva, igazi guilty pleasure ez a sori.

Hogy konkrétan a részről is írjak, nagyon jó volt az jelenet, amiben Cane kiküldi a sarokra a két fehér srácot, és látjuk, hogy amíg Brayden milyen jól elboldogul, a tesóját péppé verik :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz