login |

The Unicorn: kezdett a 2. évad

2020. 11. 19. 20:00 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika,

What flavour is that?

Tavasszal azt írtam a finálékritikában, hogy a 2019/20-as újonc országos komédia-felhozatalból “tuti”, hogy Az unikornis (lesz vajon valaha magyar premierje?) volt “magasan a legjobb”. Azóta rájöttem, hogy nyilván marhaságot mondtam, mert a mixed-ish-sel csak későn kezdtem el felhozni magam (az még jobban bejön – valahol foreshadowing volt, hogy közös 7/10-es második blikk posztot írtam a két sorozattal), de ettől még mindig az egyik legjobb futó országos komédiáról van szó.

Amely most visszatért, és nem csak mondhatni ott folytatta, ahol fél éve abbahagyta, hanem szó szerint is (a kerek finálé ellenére – nem sok országos sorozatnak volt teljes a szezonja), mivel sikerült a 2. évadra megszerezni állandó szereplőnek Natalie Zea-t, aki az S1 végén tűnt fel, mint Walton Goggins karakterének lehetséges következő “célpontja”.

Nem árulok el azzal nagy titkot, hogy (a szememben) minőség szempontjából sem volt visszaesés, abszolút maradt a szint, nagyon jó volt nézni a 2. évados premiert, ahogy Wade kutatott a titokzatos nő után, akivel idővel összejött a nagy találkozás, ami pont olyan volt, amilyennek lennie kellett, Wade-es.

– And I’m telling you, man, chairs are underrated.
– Everyone uses chairs, bro.
– Hmm, yeah. They do now.

Azonban a prímet most nem Goggins karaktere vitte, hanem a barátok. Ismét. Azt már fejtegettem korábban, hogy mennyire bejön, hogy nem poénokat mondatnak velük, hanem a karakterükből adódóan vicces, de most egy másik “vonzó” tulajdonságuk is előkerült, amikor összeállnak, hogy segítsék barátjukat, így okozva olykor akaratlanul is galibákat.

Az ilyen baráthadműveletből többet is el tudnék nézni, kérdés, hogy az új status quo mire ad majd a folytatásban lehetőséget, mert ugye lehet, hogy már nem kell barátnőt felhajtani a főhősnek. De lehet, hogy nem kell sötétben lennünk annak kapcsán, hogy akkor most mi is lesz a sorozat haverkomédia jellegéből, ha Wade nem fogja (vélhetően) váltogatni a csajokat, ugyanis az utolsó mondat talán rávilágított:

Yeah, it’s definitely a rom-com.

(A végére, szigorúan zárójelben, hogy minél kisebb eséllyel olvassa el bárki is, ideje rámennem az Amazon Prime-on a Justified-ra (elkezdtem lassan nézni, de még sehol sem vagyok), mert nagyon érdekel abban Natalie Zea karaktere, mert a színésznőt eddig mindenhol (általában komédiákban) kedveltem, azonban tudom, hogy amiatt a sorozat miatt konkrét közutálat övezte őt, vagy legalábbis Winona-t.)

3 hozzászólás Ne habozz!

Tempes - 2020. 11. 19. 20:12

Én csíptem Winonat :D

cherockee - 2020. 11. 19. 20:45

De rohadtul hiányzott ez a sorozat.

szk - 2020. 11. 20. 11:32

Még ha szerep esetleg nem is jó, Natalia Zea nagyon jó eye-candy is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz