login |

Emlékeztető: Virtuózok 6. évad

2020. 11. 20. 19:04 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: ajánló, hazai termék, kampány, reality,

Ma. Duna. 20:30. Virtuózok – 6×01 (promók)

Kíváncsi leszek, hogy milyen színvonalat fog hozni készítői oldalról az új szezon. Aminek nyitányára azt írják, hogy “ma este eldől, kik képviselik Magyarországot a Virtuózok nemzetközi színpadán”, azaz minden bizonnyal válogató epizód jön, mert a Virtuózok V4+ Közös nyelven zenélünk címen futó szezon a cseh, a lengyel, a szlovák és a szerb tévében is követhető lesz, hiszen ezekből az országokból is érkeznek válogatókon megfeleltek, hogy egy nagy, nemzetközi versenyt prezentáljanak.

A valóságshow egy szuperzsűrit is kapott, melynek tagjai: Plácido Domingo, Gabriel Prokofiev, Makszim Vengerov és Coco König. Műsorvezető: Thomas Gottschalk, az állandó zsűriben pedig minden résztvevő ország képviselteti magát: Miklósa Erika, Alicja Wegorzewska, Gabriela Bohacova, Peter Valentovic és Nemanja Radulovic (akit Silvana Grujic fog váltani).

4 hozzászólás Ne habozz!

Kati néni - 2020. 11. 20. 19:44

Végre valami igényes ötlet a köztévén Borbás Marcsi óta.

sorozat/gyilkos - 2020. 11. 21. 22:00

A promó videók botrányosan szarul vannak vágva, egy követhetetlen audiovizuális kavalkád az egész. Ha már Domingo kaliberű arcot szerződtettek a műsor arcának, akkor talán érdemes lett volna egy vagy több rövid, erős és nagyon személyes jelenetet mondjuk az ő gyerekkorából, a tehetségének a felfedezéséről. Esetleg a többi, a nagyobb nyilvánosság előtt kevésbé ismert zsűrítagot, a karakterüket bemutatni, felépíteni azoknak, akik nem ismerik őket. Maxim Vengerov a komolyzene rajongók között rocksztár, vagy a hegedű David Guettája, de ezen a körön kívül senki sem tudja kicsoda.

Ezek tényleg nem nagy dolgok, bármelyik gyakorlottabb rtl valóságshows rendező, gyrt. vezető a kisujjából kirázta volna. Ez az amatőrizmus pontosan annak a kárára megy, ami a műsor célja lenne, hogy szélesebb körben megismertesse a komolyzenét, hogy eladja azt az érzést, tudást, és zsenit, amire egy gyerek is képes megmutatni.

A promovideok botrányos nézettsége pontosan tükrözi a fenti a problémákat.

Kár.

winnie - 2020. 11. 22. 08:15

_Nekem_ (is?) anno az volt a tapasztalatom, hogy sokan nem tudják különválasztani a készítői munkát a tartalmi résztől, azaz amikor néztem/láttam, a virtuózok nagyon amatőrnek tűnt, nagyon szakavatatlan kezekben lévő dolognak, szemben mondjuk egy… mondjuk való világgal, vagy bármi más napi jellegű műsorral (vannak kivételek), ami elég nagy határidős stressz közepette szerkesztenek meg, és mégis lejön róla, hogy akik csinálják, eléggé értik a dolgukat. tény, hogy a komolyzenei reality és egy együttlakós, trash-re fazonírozott között az ember előbbit fogja emlegetni a tartalma miatt, de ha valami sokkal jobb is lehetne értő kezekben, akkor ott kihagyott ziccerről beszélhetünk. nem tudom most, mi a helyzet, de ha ez, akkor szomorú. (anno hasonlóképpen nagyon fújtam talán a megasztárra, ami nagyon tele volt amatörizmusokkal.)

sorozat/gyilkos - 2020. 11. 22. 22:29

@winnie Én itt leginkább azért fújok, mert ez kivételesen tényleg egy eredeti koncepció. Persze akkor is rétegműsor lenne, ha profin csinálnák, de annak, megkockáztatom még nemzetközi szinten is lenne létjogosultsága.

Elég jó neveket hoztak be ahhoz, hogy eladható legyen, bár Gottschalkot rohadtul nem értem, mert semmi nem utal arra, hogy a német is célpiac lenne, k-európában meg Gottschalk minimálisan ismert, de annyira biztosan nem az, hogy nézőket vonzzon be.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz