login |

Fast & Furious: Spy Racers: kezdett a 2. évad

2020. 11. 20. 15:52 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: animáció, kritika,

Y-You said Dom has done this before?! And lived?!

El is felejtettem, hogy tavaly már volt kritikánk a Netflix-es Halálos iramban-sorozathoz, így kapóra jön, hogy meg tudom hivatkozni az alapok kapcsán, hiszen úgy gondoltam, hogy a második szezon, a Halálos iramban: Kémfutam Rio kapcsán azért írok pár szót, mert annyira eyecandy a sorozat, hogy ha valaki (fiú?)gyerekeket akar berántani a Netflix-es vortexbe, akkor ez remek eszköz rá. (Tapasztalatból mondom, egyszer vendégségben a házigyerekeket alig lehetett levakarni az iPad-emről, miután felelőtlenül megmutattam nekik, hogy kezdődik a sorozat.)

Igazából azzal akartam indítani, hogy azért is jó ez az évadnyitó, mert az új nézőket is tárt karokkal fogadja (van 3 perces S1-összefoglaló és a végén bedobott “visszatérő karakter” ismerete sem létszükség), de persze egy streaming platformos széria esetében ilyesmit marhaság leírni, hiszen senki nem lesz, aki a 2. szezont fogja elindítani csak azért, mert friss, ha a legördülő menüből az elsőre is rákattinthat.

Annyi baj legyen, azért leírom annak, aki visszatér, hogy új kémfeladat adódik, ami kapcsán Brazília a célpont, aki meg új, annak azt, hogy a sorozat pár fiatalról szól (az egyikük filmes Dom unokaöccse), akiket a gyorsul(gat)ások világából beszerveznek kémnek. Az első évadban egy beépülős küldetésre, most pedig talán egy nyomozósabba, de a lényeg csak a 2×02-ben tárul fel.

Tehát lehet, hogy a megközelítés kicsit másféle lesz, és az is sejthető, hogy a tét is nagyobb (persze most is a világ, és nyilván az űrön túlmenni nem tudnak, cserébe viszont a gonosz fenyegetőbb lehet), az viszont nem változott, hogy a Fast & Furious-filmek szellemiségét (family, family, family, something, something, family) továbbra is tökéletesen átveszi az animációs széria, ami nagyon színes, nagyon gyors és… talán már nem annyira üres, mint az elején.

Továbbra is mindenféle kunsztot láthatunk a mezei gyorsulási mutatványokon és autós üldözéseken kívül, nem eggyel visszautalnak a filmekre. Az animációs stílusnak nem áll rosszul a filmek már-már scifis (vagy legalábbis ‘fi’-s) elszálltsága, bár én személy szerint az olykor iszonyatosan agresszív zenéből visszavennék. Szó se róla, ad a hangulathoz, a lüktetéshez, de túlontúl is ráterpeszkedik egyes jelenetekre.

Nem hiszem, hogy sokan a történet miatt néznék a Spy Racers-t. Igen, akadnak benne csavarok, de ezek felnőtt fejjel elég kiszámíthatóak, hiszen mégiscsak 7+-os korhatárra kalibrálták a szériát. Viszont a tempó, a látvány (aminek nálam része a grafika is, bejön a stílus) és a kedvelhető karakterek szerintem simán feledtetik a hiányosságokat. Ja, meg a humor, és itt nem a gyerekekre gondolok, hanem azokra a felnőtt szereplőkre, akik szinte rajongói kedvenccé nőtték ki magukat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz