login |

FBI: kezdett a 3. évad

2020. 11. 20. 17:36 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Visszatért Dick Wolf hármas számú franchise-a a Law & Order és a Chicago után, és az FBI-on nem hiszem, hogy bárki is azért kérné számon a maszkozást (nem mintha faktor lett volna, csak némi jelzés értéket kapott), mert eszképista célokkal ül le a képernyő elé, hogy felhőtlenül szórakozzon, ugyanis már az évadnyitó első másodperceiben azt láttuk, ahogy két ember automata fegyverekkel elkezdi mészárolni a járókelőket…

A sorozat már korábban sem szórakozott, szinte mindig elég komoly, kiemelt eseteket dob be, és a jelek szerint sokakat ez nem lomboz le, hiszen teljesen korrekt nézettséggel fut. Tény, hogy a robbantásoknak vagy más gyilkosságoknak legtöbbször kézre kerül az elkövetője, de gondolom az esetleg hepibb end azért kevésbé kompenzálja azokat a szörnyűségeket, amik bemutatásra kerülnek, és amik egyébként természetesen rímelnek a mi világunkra.

A fentiből sejthető, hogy a szélsőséges csoportosulások kerültek középpontba, és ezúttal a sajtó ellen gerjesztett indulatok és bizalmatlanság jelentették a szikrát. A tettesek persze hamar kézre kerülnek, és szokás szerint kiderül, hogy a fókusz máshol van/lesz a részben. , mindezt ismét csak megtámogatva morális dillemmákkal, illetve nehéz döntésekkel.

Volt némi karaktersztori is a részben Maggie visszatérésével a fedett melóból, amit minden bizonnyal fognak még a későbbiekben is boncolgatni annak tükrében, amit elmesélt, illetve az új “ismerőse” kapcsán. És ugye új karaktert is kaptunk, akire fújni fog a távozó Kristin rajongótábora (nem tudtam, hogy létezik ilyen, de ahogy utánaolvastam, sokan szerették őt), de nekem nem volt problémám vele (a végére főleg megbarátkoztunk), köszönhetően annak, hogy az elődje nem keltett olyan mély benyomást bennem.

Erős volt az FBI kezdése, de mint rész, nem emelkedett ki számomra. De megint bebizonyosodott, hogy azért is kedvelem ezt a sorozatot, mert “jó” látni, ahogy egy ekkora apparátus ennyire gördülékenyen képes működni, mondhatni némiképp biztonságérzetet is adhat a nézőnek. Mondjuk akkor nem biztos, amikor látja azt is, hogy mennyi mindenhez hozzáfér lazán az FBI.

ui: Azok a Chicago PD-nézők pedig ne zavarodjanak össze, akik tavaly látták Hailey-t az évadzáróban, most pedig a Voight fiát alakító színészt vélik felfedezni a fenti képeken. Hiába közös az univerzum, a színészek azon belül több szerepet is alakíthatnak a hagyományok szerint.

2 hozzászólás Ne habozz!

Florabell - 2021. 05. 17. 21:15

Mèg mindig tud újat hozni az FBI, bár az első rèsz nem feltètlen erről szólt, de a harmadik már simán vitte a prímet. Kristinèrt kár, de úgyis Scola a kedvencem. A legjobb országos heti krimi jelenleg.

Róka - 2022. 03. 04. 21:30

3.évad után…
-Szerintem is tud újat mutatni, és az előző évadokhoz képest érzem, hogy egyre jobban erősödik. Egyre több hú ez mi volt? (Jó értelemben) rész van. Aminek külön örülök, hogy elkezdtek egyre jobban karakterizálni, ami eddig nekem nagyon tetszik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz