login |

Hírhétfő – Black Lightning-kasza!

2020. 11. 23. 09:23 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • A későbbi félreértések elkerülése véget: a limitált sorozat nem minisorozatot jelent. (Eleve az elnevezés kvázi jelentés nélküli, nem sok értelme van használni, ha az ember nem tudja, hogy mit jelent, hiszen sokakat csak félrevezet. Max annyit lehet leszűrni belőle, hogy kerek, azaz lezárt évadjai vannak, de ugyanúgy folytatólagos lehet, azaz több szezon is készülhet belőle.)
 • Mai magyar premier: Újratervezés 3. évad, Egy csipetnyi bűvölet: A rejtélyek városa 1. évad
 • Premier: Masters of Flip S4, Buddy vs. Christmas S1 + Finálé: Fear The Walking Dead S6 (őszi – vendégblogger?), The Eric Andre Show S5, Dream Corp. LLC S3, Dwight in Shining Armor S4, First Ladies S1, Uncensored S3, That White People Shit S2, Renovation Inc. S1, Space Disasters S1, Killer in Question S1 + mostantól vasárnapi a The Outpost
 • “Soron kívüli” magyar felirat a Netflix-en: Castle & Castle 1. évad
 • Magyar premier – Film4: 11.28 Alpesi titkok (St. Josef am Berg) 1. évad
 • Magyar tévés premier – HBO: 12.14 Normális emberek (Normal People) 1. évad
 • Magyar premier – Netflix: 12.08 Mr. Iglesias (Mr. Iglesias) 2. évad (folytatás)
 • Magyar premier – Nickelodeon: 11.30 Szuper szárny (Top Wing) 2. évad (folytatás)
 • Nem tudom, hogy magyar premier-e, de itthon az Epic Drama 12.19-én bemutatja a Murdoch nyomozó rejtélyei karácsonyi különkiadását, az Egy nagyon Murdoch karácsonyt (Murdoch Mysteries: A Merry Murdoch Christmas), ami a 9. évad egyik része volt.
 • Az HBO berendelte sorozatnak a The Last of Us-t – a játékadaptáció tévés változatát még márciusban kezdték el fejleszteni, itt írtunk róla bővebben.
 • A visszatért NBC-s sorozatok zöme csak 2-4 részt kapott most, és januárban fog visszatérni. Konkrétan a következő This Is Us-rész 01.05-én, a Chicago-trilógia 01.06-án, a Law & Order: SVU 01.07-én, a Superstore 01.14-én és a The Blacklist 01.22-én fog visszatérni.
 • Karanténforgatás: A CBS Studios-nál pozitív teszt miatt több sorozat (Why Women Kill, Mythic Quest, Call Your Mother, valamint az ABC-s Lucy Liu-pilot) forgatását is leállították pár napra.
 • A FOX midseason premierdátumai: 12.27 The Masked Dancer S1, 01.03 Call Me Kat S1, Last Man Standing S9 (ezek vasárnapi premiert kapnak, de csütörtökiek lesznek), 01.12 The Resident S4, Prodigal Son S2, 01.18 9-1-1 S4, 9-1-1: Lone Star S2 + 01.07 Hell’s Kitchen S19
 • Mohamed Diab fogja rendezni a Disney+-os Moon Knight-ot, vagy legalábbis az első részeit.
 • Reggie Lee (Thomas Choi) állandó szereplővé lett előléptetve az All Rise 2. évadjára, egy éves szerződéssel.
 • 2021-ben elkezdik forgatni a Mia és én alapján készülő filmet.
 • A Lucy Lawless-féle My Life Is Murder a 2. évadjára Ausztráliából, Melbourne-ből Új-Zélandra teszi át a székhelyét.
 • Az Amazon-os Hunters 2. évadja 19M dolláros adókedvezményt kap, hogy New York City-ből Los Angeles-be tegye át a forgatási helyszínét.
 • A Disney+ megint lenyúlt egy sorozatot, ha már nem készülnek el a sajátjai? (Oké, ez fordítva is megtörtént már.) A The Mysterious Benedict Society a Hulu-ról került át oda.
 • Az ESPN+ 10,3M előfizetőnél tart.
 • Az HBO 1 évre elkötelezte magához a Succession operatőrét, Andrij Parekh-et, aki legközelebb így a Scenes From a Marriage-en fog dolgozni a csatornának.
 • A CW elkaszálta a Black Lightning-ot. A már berendelt 4. évad lesz az utolsó. (Ugye a CW az elmúlt években az évadnyitók előtt bejelenti a futó sorozatok kaszáit, és mivel ez még csak a 2., ezért tippre még lehet számítani egyre vagy kettőre.)
 • A TV2 berendelte a Dancing With The Stars – Mindenki táncol 2. évadját.
 • Ethan Hawke, a The Good Lord Bird főszereplője beszél a finálérólitt is.
 • Vendégszerep: Hasan Minhaj – The Morning Show (visszatérő), Jayne Atkinson, Shawn Doyle, Tim Guinee – Clarice (visszatérők), Vivica A. Fox, Isaac Keys, Reneé Lawless – Stuck With You (visszatérők)
 • Állandó szerep: Adam Goldberg – The Equalizer (CBS), Marnee Carpenter – Clarice (CBS)
 • Interjú: Odley Jean és Odessa Azion (Dom és Joey – Grand Army), Anya Taylor-Joy (Beth – The Queen’s Gambit), Mandy Moore (Rebecca – This Is Us), Daveed Diggs (Frederick Douglass – The Good Lord Bird), David Letterman (a My Next Guest Needs No Introduction műsorvezetője),
 • Ma estétől kísérő műsort kap a Farm VIP a TV2-n. A Farm, ahol éltünk a napi adások után jön és kibeszélő lesz a reality két műsorvezetőjével és meghívott vendégekkel. Ez 22:05-től fél órát jelent.
 • Sorozatberendelés: DMZ – HBO Max, 4 rész, készítő: Robert Patino, executive producer, rendező: Ava DuVernay – Brian Wood képregénye alapján a közeli jövőből a második Amerikai Polgárháborúról, valamint egy fiatal férfiról Manhattan-ből, mely városrészből demilitarizált övezet lett a polgárháborút követően. Szereplők: Rosario Dawson, Benjamin Bratt, Hoon Lee, Freddy Miyares, Jordan Preston Carter.
 • Új sorozat: Kings of Jo’Burg – Netflix, 6 rész, dél-afrikai, készítő: Connie és Shona Ferguson (utóbbi főszereplő is), a dél-afrikai főváros betondzsungelében játszódó történet egy testvériségről, illetve annak egy tagjáról, egy sikeres vállalkozóról, mely sikerrel azonban sötét és alattomos titok is jár, valamint öccséről, akinek el kell döntenie, hogy folytatni akarja-e életmódját, ami börtönbe juttatta, illetve, hogy mivel tartozik a bűnszövetkezetének. Az akciót és a drámát ráadásul misztikus körítéssel tálalják.
 • Pilotszkript: Hit – Hulu, komédia, készítő: Aline Brosh-McKenna és Alden Derck, rendező: Jennifer Kaytin Robinson, egy fiatal popsztárról, akinek nehezen megy első albumának megírása, és egy dalszerző táborban ragad, amit a lemezkiadónál dolgozó ideges exei szerveztek neki.
 • A Discovery berendelte az Undercover Billionaire 2. évadját. Az első évadban Glenn Stearns, üzletember próbált 100 dollárból 90 nap alatt 1 milliót csinálni “álcában”. Most hárman próbálkoznak meg ezzel: Grent Cardone, Monique Idlett-Mosley, Elaine Culotti.
 • A Mattel Television és a Propogate Content John Quinn showrunnerködése mellett tévés vetélkedőt tervez az Uno című kártyajéték alapján. A The Uno Game Show-ban 4 csapat versenyezne szellemi és fizikai feladatokban, és közönség részvétel is lenne benne.
 • Nicki Minaj-dokusorozat érkezik 6*30 percben az HBO Max-ra, amiben az énekes magán és szakmai életét mutatják be. Rendező: Michael John Warren.

17 hozzászólás Ne habozz!

obi - 2020. 11. 23. 09:30

A Warrior a Cinemax utolsó sorozata ugyi?akkor gondolom nem fog kapni 3.évadot a sorozat??Remélem hogy evvel tisztában voltak a készítók hogy a 2.évad utan könnyen jöhet a kasza ez véget….

Silver-sama - 2020. 11. 23. 10:18

A CW DC-univerzumnak befellegzett.
Jóslat: Batwoman és Flash kasza jövőre.

Hádész - 2020. 11. 23. 10:20

winnie: A limitált és a mini között biztos hogy ez a különbség? Ahogy rákerestem, inkább a hossz, ami eltér, a mini rövid, max 4-6 részes, a limitált meg lehet 10+ részes évad is. Folytatni vagy éppen nem folytatni meg mindkettőt lehet, mert ugye van az a pénz.

winnie - 2020. 11. 23. 10:28

Silver-sama: Mármint fordítva, hiszen lehet, hogy jövőre még az eddiginél is több DC-s CW-sorozat lesz képernyőn. Az nem titok, hogy a CW nagyon akarja nyomni az univerzumot, ld. 1 új sorozat idén és van tervbe véve még egy, és ugye kiderült az elmúlt pár napban 2 új spinoff terve abból a kábé egy tucatból, amin dolgozhatnak.

winnie - 2020. 11. 23. 10:34

Hádész: limitáltak is vannak 6 részben, minik is akadnak 10 részben. _szerintem_ nem ez a kulcs, de persze meggyőzhető vagyok.

megírtam már a posztot, bevágom, így legalább átmehet előzetesen egy szűrőn, hátha van benne marhaság vagy valaki valamivel nem ért egyet. ennek nincs egzakt irodalma vagy alapfogalma tudtommal (bár tuti sokan írtak róla), szóval csak ahogy én látom, mert abban biztos vagyok, hogy a legtöbben rosszul használják (nyilván nem mindenki, hiszen akadnak bőven nálam hozzáértőbbek).


Vannak mostanság vissza-visszatérő témák, mint a könyvadaptációk, az HBO vs HBO Max vagy a kaszák, amik kapcsán mindig felmerül ugyanaz a kérdés, én pedig úgy érzem, hogy állandóan ugyanannak a válasznak a mantrázása helyett inkább egy posztban leírnám, amit gondolok, illetve tudok, így elég linkelnem a későbbiekben. Például a limitált sorozat fogalma is ilyen.

Bevallom, engem iszonyatosan bosszant ez az egész, a limitált kategória, mert az elmúlt években a félreértések zömét ez okozza, nem csak olykor a kommentelők körében, hanem a magyar sajtó képviselőinél is. Kezdjük a legfontosabbal: a limitált sorozat nem minisorozat.

Papíron a minisorozat ugye az 1 évados széria, aminek van eleje, közepe és vége. És nincs folytatása. Vagy legalábbis nem tervezik alapból folytatni, de ugye már a 2000-es években láttuk, hogy a minisorozatos besorolás nem gátolta meg a csatornákat abban, hogy kisajtoljanak egyes minik alkotóiból második évadot. Azonban ilyenkor a terv (általában) egy évad volt, a második szezon inkább afféle ad hoc következményként volt jelen.)

A limitált sorozat viszont folytatódhat minden további nélkül. Mindössze annyit árul el számunkra az, hogy valami limitált, hogy a szezon lezárt (de adott esetben folytatható) történettel rendelkezik – a készítő szerint lezárttal, mert ha nyitott befejezést akar, akkor megteheti. Ilyenek tipikusan az antológia sorozatok vagy bizonyos könyvadaptációk, amik a teljes művet lefedik.

A zavart az okozhatja az Erőben, hogy például az Emmy-n a limitáltak közé egyszerre szórnak be évados antológiákat (ahol a szezonok sztorijai teljesen különállnak, ld. American Horror Story), minisorozatokat (amiket nem terveznek folytatni, ld. Unorthodox vagy Mrs. America), rövid szezonos szériákat (amiket eleve folytatásosra terveznek, ld. Sherlock – de például a How To Get Away with Murder is ‘limitált’ jelzőt kapott, mert 22 helyett csak 16 rész volt) – és valódi limitált sorozatokat (ld. a könyvadaptációkat, akár az azonos szereplőgárdás Big Little Lies vagy The Alienist, vagy pl. a The Sinner – még, ha előbbieket például az Emmy ki akarja túrni innen).

És hogy miképp lehet folytatni egy limitált sorozatot? Két fő út mutatkozik: az egyik, hogy tovább viszik a szereplőket (feltéve, ha nem semmisül meg mindenki), ahogy azt tenni akarták például a Sharp Objects, vagy tenni akarják a Little Fires Everywhere esetében, vagy pedig évados antológiává válnak és a címre vagy koncepcióra felhúznak egy teljesen új, szellemiségben stimmelő sztorit, ami például felmerült az Unbelievable, de még a Chernobyl esetében is, akár úgy is, ahogy a The Haunting of Hill House és a The Haunting of Bly Manor kezelte, külön címmel, vagy a The Alienist esetében alcím alkalmazásával.)

(A poszt kapcsán hanyagoltam a netes definíciókat, mert szerintem mindegyik sántít valahol, és az Emmy-set is, hiszen ott különféle mesterséges jellemzőket húznak rá a kategóriára (például a hossz vagy a szereplők kapcsán), amik szükségtelenek, de lehet, hogy valamit benézek vagy kihagytam valami ismérvet. Ha kommentben jelzi valaki, hogy mit nézek be, vagy még mire érdemes kitérni, bővítem a bejegyzést.)

Hádész - 2020. 11. 23. 10:44

winnie: Köszi a részletezést, bár én ezt értem. Mondjuk mini sorozatnál ott van ellenpontnak a Battlestar Galactica: The mini-series, bár az speciális eset, mert az inkább egy elnyújtott pilot volt az esetleges sorozat berendeléséhez.
Lehet csak én értem félre, (illetve nyilvánvaló, hogy a híres posztba nem lehet egy ilyen hosszú részletezést ennek szentelni) csak így lehet félrevezető a kiemelt “kerek, azaz lezárt évadjai vannak, de ugyanúgy folytatólagos lehet”, mert ez mindkettőre igaz. Szóval lehet, hogy felesleges ezen rugózni, ha amúgy sem egzakt dologról van szó, és a díjátadókon sem tiszta tiszta, hogy mi micsoda, az egyik hajlik a másikba és fordítva.

DarkEagle - 2020. 11. 23. 11:47

Na ha elkaszálja a CW a LOT-ot is akkor számomra vége is a DC CWTV-nek. Főleg ha a Superman sori nem lesz jó. Black Lightning messze a legjobb volt mind közül bár a Jent alakító színésznő elmondta hogy ő amúgy is lelépett volna magán okok miatt ami fura nekem de ő tudja. Viszont a BL spinoff egyáltalán nem hoz lázba. A Flash régóta megérdemelné már a kaszát.

Amúgy az a legdurvább hogy tavaly a crossoverben összedobták a CW-s Igazság Ligát gyakorlatilag. Erre most meg elkaszálták a csapat 50%-át. :D Gyakorlatilag csak Superman, Flash és a LOT csapat maradt. Ja meg Batwoman. Ebből szerintem a LOT vagy a Flash még kaszálva lesz és az se lepne meg ha a Batwoman is erre a sorsra jutna ha nagyon elcseszik az új évadot.

Nahon - 2020. 11. 23. 14:29

Azt lehet tudni, hogy a Last of Us milyen korhatár-besorolással megy majd?

winnie - 2020. 11. 23. 15:03

nem, még nagyon messze van, hogy bármit is tudjanak róla, de nyilván maximálissal, mert az hbo-nál nincsenek korlátok.

juhaszvik - 2020. 11. 23. 16:07

Szerintem ezzel a “limitált széria” kérdéskörrel kapcsolatban az egyetlen járható út, ha nem használja az ember. :)
Nyilván, akinek ez a szakmája, az nem teheti meg, de onnantól, hogy az Emmyn a “limited” szó létező összes jelentését/értelmezését felhasználták definícióként, ezért innentől kezdve sosem lesz ennek egzakt megfejtése.
Ráadásul nekem úgy tűnik, hogy náluk a két szónak (limited/mini) ugyanaz a jelentése, mivel az Emmy oldalán az “Outstanding Limited Series – 2020” kategória webcíme ez:

https://www.emmys.com/awards/nominees-winners/2020/outstanding-miniseries

amiben “mini series” szerepel.

Kati néni - 2020. 11. 23. 17:29

Nem értem, ha beindul az HBO Max, az egész világ számára elérhetővé válnának igenyesebb DC-sorozatok. Ennek így semmi értelme, a LoT-ot kivéve (amely nagy költségvetéssel, kevesebb epizódszámmal jobban szuperálna) mindegyik egy talicska ….

Az is oké, hogy kell a fiatalos tartalom a CW-re, de ennyi erővel a 8-9 közötti sávba tehetnének egy fiatalos, viszonylag realista, saját gyártású napi szappant. Olcsóbb, s ha kellően “pocsék”, 1 milliót simán hoz még Amerikában is, 2 óra drámasorozat árából megvan heti 5 óra. A későbbi slotokban pedig adhatnának dokusoap-okat, reality-ket, netán egy-két bevállalós saját sorozatot. Ezzel kihasználnák a lineáris téve előnyét, a fiatalok zöme már úgyis inkább streamelve fogyaszt tartalmat.

A DC lejáratja a saját karaktereit az Arrowverse-zel. Vagy nem is tudom, mi a jó szó rá. Túlhasználja őket. Minek vegyek a kínaiban 1000 forintért pólót, ha 10 mosás után tönkremegy, inkább veszek máshol 5000-ért egyet, amely még az 50. tisztítás után is tartja a formáját meg a színét.

Nahon - 2020. 11. 23. 17:30

Köszi; közben kapcsoltam, hogy hülye a kérdés, valamiért az Uncharted járt a fejemben a Last of Us helyett… :)

winnie - 2020. 11. 23. 20:34

kati néni: elérhetőek a sorozataik, nem kell beindulni, eladják őket mindenfele. mashova hova indulna be az hbo max? nem mnagyon van szó arról, hogy globális lenne. itthon egy csomó joggal nem rendelkezne, meg a saját sorozataik közül is van, ami konkurensnél, mondjuk a netflixnél van.

Tibi - 2020. 11. 23. 23:53

Apropó, Netflix. Na ott para lehet, hogy annyi a kasza a CWn az új sorik meg nem oda mennek :(

István - 2020. 11. 24. 06:15

Nyugodtan jöhet a flash kasza. Évre évről szarabb és nagyon unalmasak az ismétlődő dolgok már. Pl. a srác már nem tudom hányszor vesztette el az erejét, de nagyon kezdem unni… Most nem lehet mást kitalálni? Ez egy dolog a sok közül.. Előző évadnál még az Arrow utolsó évad is jobb volt.

LOT még nézhető szerintem, tudom sokak szerint gagyi sorozat, de valahogy engem meg tud mindig fogni. Szóval azt az egyet sajnálnám a CW-dc-ből

winnie - 2020. 11. 24. 07:46

tibi: szerintem, de nem tudom, azért engedhették el őket, mert nem annyira nagy hozók?

winnie - 2020. 11. 24. 09:19

István: amíg a flash a legnézettebb, addig szerintem a főszereplőtől fog függni, hogy meddig meg, de még utána is tudják vinni, ha meg akarják nézni, hogy nélküle is nézik-e.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz