login |

Star Trek: Discovery – 3×06: Scavengers – írta Ace

2020. 11. 23. 21:40 - Írta: vendegblogger

30 hozzászólás | kategória: kritika,

Az évad feléhez közeledik a Star Trek Discovery idei szezonja.

Az előző epizód komoly forduló pont volt, amit valószínűleg minden néző már nagyon várt. Ezek után most egy kicsit akciódúsabb kalandosabb vizekre eveztünk. Ami azt jelenti, hogy kikapcsolódós szórakoztatóbb történetet írtak nekünk, bár a végére a parancsnoki lánc betartásának és betartatásának súlyát azért ránk roppantották.

Az biztos, hogy az évad fő szálát nem nagyon görgetik előre, csak nagyon kis lépésekben, ráadásul nem tudom, mennyi ilyen elkalandozós sztori fér még az évadba, tippre nem sok, hiszen tudjuk, mennyi részbe kell beleférniük a készítőknek. Ismét epizodikus történetvezetést kaptunk, elindultak egy íven és valamennyire le is zárták azt, előtte és utána pedig az átívelő szálakat fűzték tovább lassan.

De vágjunk is bele, hogy mi történt a szórakoztató 3×06-ban. A tovább mögött folytatom spoileresebben.

A Discovery rátalált a Föderáció maradékára és szolgálatba is állítják, de még előtte érthető módon fel is kellett újítani, hogy megfeleljen a harminckettedik század kihívásainak. A lelkesebb nézők tehát ismét ízelítőt kaphatnak a távoli jövő technikai újdonságaiból, a leválasztható hajtómű gondolák, új pajzsok és fegyverek mellett például a személyi transzporterek megjelenése is érdekes és szokatlan lehet nekünk és a legénységnek is – és szórakoztató problémákat is felvet. (Én biztos, hogy nem szívesen találkoznék zuhanyozás közben egy hirtelen feltűnő Linusszal).

Vance admirális elő is készíti a Discovery első bevetését, csakhogy Book hajója előkerül Grudge-dzsal és egy üzenettel.

Innentől kezdve indul a kaland része az epizódnak, melyben Michael megint a szívből cselekszik és nem az eszére hallgat, s Saru parancsával ellentétben mentőakcióba kezd. Érdekes látni, hogy míg az első évadban szinte mindig a hűvös vulkáni logikával magyarázta tetteit, addigra itt már nem először makacsul pont ellenkezőleg tesz.

A kalandban csak egy ember segítségére számíthat, ha nem akar mást is parancsmegtagadásra rávenni, az a személy pedig bizony Georgiou. Burnham és az ex császárnő kettőse igazán jól működik, és Georgou igazán jól ellavírozik, ha ilyen Smaragdlánc szintű söpredékkel kell dűlőre jutnia. Úgy tűnik, az orioniak és andorianok alapította szindikátus nagy ellenlábasa a Föderációnak, és bár nem láttuk még át az egész szervezetet, azért remélem, a későbbiekben előkerül valami komolyabb ellenfél is. Hamar felpörög az akció ezen a szálon, bár aki látta a The Running Man című filmet, annak azért ismerősek voltak a történések.

A másik szálon a Discovery-n Saru őrlődése mellett Stamets-Culber és Adira-Gray hasonló sorsát állították párhuzamba, és valóban hasonló hányattatáson ment keresztül a doktor és Stamets is. Ezért Paul segíteni próbál Adirának, és szinte természetes, hogy meg sem lepődik annak ”szellem barátján”. Aki ismeri a trilleket, mondjuk joggal teszi fel a kérdést, miért csak Grey-jel ”beszélget” Adira, hiszen a többi korábbi gazdatest emlékeihez is hozzáfér, akik elég sok tapasztalatot gyűjthettek neki – jó lenne ha tovább gondolnák és kibővítenék nekünk ezt a mitológiát is. Mindemellett a hadnagy karaktere is láthatóan változik, aki ugye általában mindenkivel, akivel csak találkozik, összeveszik arrogáns viselkedése miatt, most mégis rokonlélekre talált.

Michaelék visszatérése után Saru pontot tesz a parancsnoki lánc be nem tartására, és ami még fontosabb, emlékezteti Burnhamet, hogy a bizalom, amibe kapaszkodhatnak, az nagyon fontos ahhoz, hogy együtt tudjanak dolgozni, mert ha ez elvész, teljesen elsodródhatnak egymástól.

A látványt és a zenét már szinte meg sem említem, ezek a technikai elemek tökéletesen asszisztáltak végig a 3×06-ban is.. A roncstelep valóban olyan helynek tűnt, ahol a leszuperált csillaghajókat darabokra bontják, és ami még hasznos bennük, azt eladják.

Mint már említettem, megint csak kis mértékben gördült előre az évad főszála, ami a titokzatos Burn rejtélye. Szóval, ha ezt nézem, azt is mondhatnám tipikus évadközi töltelék epizódot kaptunk, de talán kárpótol minket, hogy azért felettébb szórakoztatóra sikeredett, de azért remélem, az évad hátralévő részében jobban rákapcsolnak a fő szálra is, ami talán előszele egy nagyobb konfliktusnak.

30 hozzászólás Ne habozz!

Sigismundus - 2020. 11. 21. 20:09

Ez is tetszett.

Tényleg, ez az évad kezd jobban visszatalálni az eredeti ST életérzéshez.

Volt bent mindenkinek való.

Georgiu rajongók nem maradtak híján éles beszólásoknak, és cyberpunkos környezetben harci jeleneteknek.

Volt szigorú és érthető Csillagflotta parancsnoki hierarchiával érvelés.

Volt kissé Orville-t idéző szerencsétlenkedés Linussal, és az új jelvényekkel.

Ja ás hát ugye Burnham és Book, akik végre összejöttek. Már a gyárban érezhető volt, hogy ez már több mint barátság végül.

Kíváncsi vagyok, a csáp-csonkított andoriai dokit bent hagyják-e, akár csak néhányszor visszatérő karakternek? Színfolt lenne, mert őszintén szólva, sok a terrán…

Platschu - 2020. 11. 24. 00:14

Star Trek : Discovery – 3×06 Scavengers

Ez is egy egész korrekt kis rész volt. Végig szórakoztatott, mert Georgiou is több szerepet kapott. A visszaemlékezéseket illetve látomásokat próbáltam kikockázni. Nem igazán egyértelmű még, hogy mi is történik vele, hogy ki volt San és mi az az erőd. Az egyik aranyköpése most az volt, amikor ráüvölt a roncstelep vezetőjére, hogy fejezze be a mondatot!

Végre Michael is megkapta, ami neki járt. Gondolom dobbantani fog a Föderációból, ha a végén szimbolikusan levette a jelvényét. Nem sok értelme lenne őt tudományos tisztként mozgatni, ha egyszer ott van Stamets, Tilly, Adira és Jett is. Ám gondolom rá fog jönni a Burn titkára és visszaigazol.

Michael és Book szimpatikusak együtt és az OUAT rajongóknak feltűnhetett Snow és Charming jelmondata, hogy mindig megtalálják egymást. Linus ugrálós poénját viszont kár volt háromszor is elsütni. A macska lenyelte-e Michaelt is Captain Marvelt idézte fel bennem. A végén lévő hajólezuhanás pedig a StarCraft 2 : Heart of the Swarm cinematic trailert.

Jó volt látni bajorit, de felesleges és öncélú erőszak volt a fejlerobbantás. Ez nem illik a Star Trekbe és ez így nem is mehetne országos tévében.

Pistu - 2020. 11. 24. 09:06

Csak szerintem játssza túl a szerepét Sonequa Martin-Green ? Michael karakterének tényleg könnyes szemekkel kell mindenre reagálnia? És már Saru is kezdni, mert nagyot csalódott benne. Az összes néző tudta, hogy el fog szökni kimenteni a haverját, de a “teljes” föderáció le van döbbenve. Áhh

Platschu - 2020. 11. 24. 09:26

Ahhoz képest, hogy a Vulcanon nevelkedett, alig tud uralkodni az érzelmein.

winnie - 2020. 11. 24. 09:28

pistu: nem mondom, hogy a színésszel elégedett vagyok, de ha ez így van, akkor ez sokkal kevésbé az ő hibája, mintsem a rendezőé, vagy az instrukcióké, amiket kap a forgatókönyv révén.

Ace - 2020. 11. 24. 09:46

Ezért is írtam ,hogy sokat változott az első évadhoz képest illetve változik folyamatossan.

más:

Nem lepődnék meg ha Georgiou miatt át kéne látogatni megint a tükör univerzumba.

Füleki Sándor - 2020. 11. 25. 20:45

Burnham könnyes elérzékenyülései kb minden dialógus zárásakor szinte elviselhetetlenül idegesítőek. Hozzájön még a borzalmas aláfestő zene… már csak egy csillámpóni, vagy egyszarvú hiányzik. Nekem ez nem Star Trek.

Hollywood - 2020. 11. 25. 22:13

Túlságosan rá koncentrálódik az időutazós szarságra , amivel el kúrják a legtöbb új nagyszabású scifit… pedig az első két évad szuper volt.

Amy - 2020. 11. 26. 04:33

@Füleki Sándor @Platschu @Pistu
Ez a fajta tuljatszas leginkabb a fekete szineszekre jellemzo. Garmadaval nyomjak mostansag a Netflixen a jobbara fekete szineszekkel keszult filmeket es mind nagyon ‘erzelemdus’ tulreagalt. De ok ilyenek. Igy elik az eletuket. Latom nap mint nap itt Angliaban. Vagy igy fogadjuk el vagy nem nezunk Discovery-t.De Michael nem annyira rossz. Book meg szerintem elegge jo.

CrashBoostZoom - 2020. 11. 26. 12:52

@Hollywood

Pontosan hol is van tele ez az évad “időutazós szarság”-al? Mert az első rész óta nem történt időutazás.

Nem véletlen a második évadot nézed? :D Mert arra tökéletesen illik a leírásod és annak évadnak központi témája egy időutazós probléma.

walaki - 2020. 11. 26. 18:23

7. rész

Ezzel elvesztettek. Pedig a 2. évad kukázását követően drukkoltam nagyon, mivel ígéretesen indult ez a 3. évad.

SPOILER
Az, hogy geometriából megbuktak az írók, nem új, így nincs mit meglepődni azon, gőzük sincs, mi az a háromszögelés. Mivel sok sorozat ilyen tudománytalan, ezen ne is akadjunk fenn. (Három egymást metsző gömb legrosszabb esetben 2 egyértelmű pontot jelöl ki a térben, de csak akkor, ha rosszak a mérési adatok, egyébként 1-et.)

Az viszont, ahogy elbántak a Vulkánnal, gyalázat. Logikátlan az egész, ledegradálták és széttrollkodták az egész vulkáni kultúrát. Mindenkinek saját igaza van? Hol maradnak a tények és a logika? Még a “need of the many” mottót is sikerült porba tiporni. Ezért egyszerűen nincs mentség, és nincs bocsánat, kuka. Pedig még csak nem is vagyok ST fan, mégis hassogassaja az egísz az fülem!

Sajnálom, nagy kár érte, mert a reboot egész jól indult.

Lady Scarlett - 2020. 11. 27. 10:47

3. évad eddig számomra:
Nem is tudom mit gondoljak…

Burnham kezd rohadtul idegesíteni. Folyton bőg. Ő egy renegát, nem csillagflotta tiszt bssza már meg. Miért ő a főszereplő? Kapjon saját sorozatot Star Trek: Renegate Maquies címmel és oda Burnham szuper lenne! Jobban passzolna egymáshoz a sorozat egész koncepciója és a főszereplő.

Saru-ban ott van a lehetőség de olyan mintha nem élnének vele.
Hiányzik A VEZETŐ KARAKTER aki az első évadban Gabriel Lorca, a másodikban pedig Christopher Pike volt.
Az egész Discovery legénységet fejetlennek érzem, Saru nem tölti be az űrt, nem is érzem rajta, hogy képes lenne rá, de azért vannak lehetőségei.

Személyes kedvencem: Philippa Georgiou terrán uralkodó. Szenzációs ez a karakter, de már a kapitányt is bírtam. Lehet a színésznő miatt, nem tudom.

Book is érdekes karakter számomra, amolyan ST saját Han Soloja. Belőle is jöhet még. :-)

Renot is bírom, de eddig nem sokat szerepelt.

Adira Tal addig volt érdekes ameddig nem jött be a képbe a trill pasija. Ezzel így nem sokat tudok mit kezdeni, full céltalan.
A trill-ek voltak a kedvenceim anno a DS9 sorozatból és persze Jadzia Dax. A trilleket évekig készítik fel az egyesülésre, mert könnyen megőrülhetnek az egyesülés után. Erre itt egy 17 éves ember majd könnyedén befogad egy min. 6 életet és halált végigélt trill szimbiontát. Na ne röhögtessenek.

Szóval nézni fogom, naná, de rengeteg dolog bosszant benne…leginkább a céltalanság és a totál iránytalanság.

Én úgy értelmeztem a 2. évad végén, hogy csak a főtisztek tartanak Burnhammel a jövőbe erre most azt látom, ott van az egész legénység és persze mind ki is van akadva. (érthető, de ők döntöttek így <<miért is?)

Megérkeznek a Csillagflotta főhadiszállásra és senkit nem érdekel a 930 év történelem??? Mivan?
Le se tudnának szakítani a holosugárzókról, folyamatosan az érdekelne mi történt azalatt a csaknem 1000 év alatt.

1000 év alatt egy nyelv teljesen megváltozik. Mi sem úgy beszélünk most már mint 1020.11.27-én. Szerintem meg sem értenénk egymást, hiába ugyanaz a nyelv.
Legalább ezt belevehették volna az alkotók.

Nézőke - 2020. 11. 27. 20:24

Lady Scarlett:
még a 4, részhez írtam egy ilyen kommentet a nyelvről, és kértem,hogy tegyék át az ötödik alá. Egyetértek, fejlődés nuku ezen a területen, elég gáz.

Sajnos pont egy rész csúszással jönnek az írások (de legalább van részenként hálimothepnek!), így nehéz hozzászólni ahhoz, mivel már az új részt is megnéztük.
De megpróbálok:

A “technika hol van 1000 év alatt?” kérdésemre a feltuningolt hajóval válaszoltak, és akkor ugorjunk is a 6. és 7. rész problematikájára.

6. rész
Komolyan, ez kellett ahhoz,hogy Book és Michael összejöjjenek? Korábban éppen számtalan utalás volt arra,hogy ők ketten egy év alatt miképpen és hogyan menekültek, még saját névvel ellátott rendszerük is van a szituációk megoldására, de majd pont elhiszem,hogy itt volt a remek alkalom. Ennél még az is hihetőbb lett volna,ha egy év után, mint egy pár, kerülnek elő a Discoveryre, hiszen rengeteg időt töltöttek együtt, ennyi elég kell legyen hogy összeboruljanak.
A csápos tuti szerepel még,láttam egy trailerben. Bár azt nem mondanám,hogy üde színfolt lesz, meglátjuk.

Nekem is feltűnt,hogy az “ellenségek” papírvékony karakterek. Vajon látjuk még a korábbi bányászkalózt is? vagy csak random ellenségek vannak, mint egy heti krimiben?

A rész maga jó akciódús volt, bár ahhoz képest, milyen technikának kéne lennie, simán leütök egy drónt egy vasdarabbal.

7. rész SPOILER
na ez már jobban tetszett, de csak két dolog miatt:
Leonard Nimoy! és… USS Yelchin.
Szép dolog volt az íróktól, és alig várom, hogy a Kirk navigátorállomásra is ellátogassanak.

A romulánok mint szimpatikus fél? hátjó. Fél romulán fél vulkán faj? hátjó.
NAde… Michael rácsodálkozása,hogy mivé lett a Vulkán, íííííííróóóóóóóóóóóóóóóók
Egy éve (és 4-5 hete) már ebben a korban van,de még egyszer sem nézett utána mit ír a történelemkönyv a testvéréről és családjáról?

Maga a szertartás bár logikán alapul, mégis érzelmi meggyőzés volt. Nem éreztem, hogy azért mert lassú zenét játszanak Michael vallomása alatt, bárki meggondolná magát. De aztán a visszalépése jó döntés volt.

A vöröske mint egyes..értem én, és aranyos, ahogy fogadja, nade… taktikai érzék? nulla. Azonnali döntés felelősen? nulla. Világosan megfogalmazott mondatok? nulla. Hadi és fegyvertechnika? nulla.

Nem értem, lyukat akar Saru beszéltetni a fenyegetések hasába?
Hozzáteszem,hogy Saru se jó kapitány…csak sodródik az eseményekkel.

Most fog beindulni a főszál.

matiqu - 2020. 11. 27. 20:49

@walaki: Az írók geometriából pont nem buktak meg. 3 pont azért nem elég a pontos helymeghatározáshoz, mert nem csak térben hanem időben is el kell helyezni az eseményt(azaz meg kell határozni az általad emlegetett gömbök sugarait). 3 adott sugarú gömb valóban maximum 2 pontot jelöl ki a térben, viszont 3 ismeretlen sugarú gömb már végtelen pontot.
Példa a való világból: a GPS helymeghatározáshoz is egyszerre 4 műholddal kell kommunikálnod, hogy meg tudd határozni a térbeli pozíciódat(és egyúttal időben is elhelyzed magadat, nagyjából mikromásodperces pontossággal).
És akkor arról még nem is beszéltünk hogy fogalmuk sincs milyen sebességgel terjedt a Burn, ami egy újabb ismertelen.

Én pont múlt héten voltam kiakadva, hogy hogy akar Burnham 3 ponttal háromszögelni térben, de kiderült hogy az írók mégis értenek a geometriához, csak Discovery tudományos tisztje nem.

Lady Scarlett - 2020. 11. 28. 08:39

Sajnos én annyira nem osztom a lelkesedést Nimoy Spockja iránt. Annyi bőrt lehúztak már Leonard Nimoy-ról, hogy hidegrázást kapok tőle ha meglátom.
Valahogy azt érzem, hogy akkor húzzák elő Leonard Nimoyt amikor nem tudják, hogy mivel dobják fel a storyt. Nem örülök, hogy megint elhúzták ezt a kártyát.

Nekem jobban bejött Ethan Peck Spockja. (A Kelvin-timeline nevetséges Zachary Quinto féle Spock-ot hagyjuk viccnek is rossz.) Illetve James Frain mint Sarek nekem szintén jobban tetszett. Mindkét színész szerintem sokkal jobban megfogta a vulkáni karaktert, mint az agyonhypeolt régiek.
James T. Kirk karaktert meg el lehetne végre felejteni, de Picard-ot is.
Kirk egy pi*nabubus, egoista, önző faszkalap konkrétan. Chris Pine alakításában meg még jobban utálom.
Ha nem találnak erre a karakterre olyan színészt aki más alapokra helyezi az egészet, akkor inkább hagyják a fenébe. (william Shatner sem a kedvencem, nem bírom a teátrális, elnagyolt ripacskodását.)

Dober - 2020. 11. 28. 15:50

Szegyen, hogy a resznek a Unification III cimet adtak utalva a TNG ket epizodjara. Azoknak meg a reklamszunete is tobbet ert, mint ez a Discovery resz.

Sütee - 2020. 11. 28. 17:34

Nyelv már réges rég érdektelen van univerzális fordítôujuk egyedül a Thalarianoknal nem működött TNG-ben. Az írásban viszont meg kell látszódnia az 1000evnek.

Az,hogy megemlékeznek és tisztelegnek valaki, vkik előtt ez egy nagyon szép gesztus.

DSC tényleg nagy a kaotikussag, ez már az Admiralisnak is feltűnt de amíg jól végzik a dolgukat nem szól bele.

Sok nyüsszögèst, sírást stb én sem bírom.

Sajnos a játékidő szűkös nehéz belerakni mindent a történetnek meg pörögnie kell.

Sajnos ez nem TNG DS9 stb el kell fogadni más stílus.

heidfeld - 2020. 11. 28. 22:51

Az a fő probléma, hogy hajlamosak vagyunk a régi, szeretett Star Trek sorozatokhoz mérni. Pedig nagyon más.
Túlzás volt,majd’ ezer év ugrás. Nyelv változásaira ott az egyetemes fordító, de a Kiégés ellenére, sokkal nagyobbnak kellene lennie a technikai fejlődésnek.
Eddig határozottan tetszett az évad, bár tényleg nincs egy erős, központi figura, és az ellenfelek is egyszerűek. Michael-t alakító színésznő kicsit jobb, de a meglepődés, csodálkozás nagyon nem megy..Hihetetlen, hogy túl volt játszva..
Book /karakter-színész/ nagyon rendben. Trill jó, többiekkel korábban sem volt gondom, lehetnének többet!
Vélhetően, egy hatalmas bulin, rekord mennyiségű alkohol elfogyasztása után pattant ki valaki fejéből, hajnal 4.15-felé, hogy a romulánok legyenek szimpatikusak, logikusabbak a vulkániaknál… Nos, egyik legfurább,nagyon nem működő ötlet ötlet volt, Star Trek történelemben.
Szép volt. Leonard Nimoy-féle megemlékezés, és ahogy Tilly mellett kiálltak.
Többi, eddigi mélypontja a 3 évadnak.

Davenator - 2020. 11. 29. 03:36

Hát… Ez a második hozzászólásom a sorozathoz ezen az oldalon. Nem is írok semmi kritikát, csak annyit, ahogy észre veszem egyre többőtöknek kuka a sorozat. Én továbbra is nézem, reménykedve hogy még menthető lesz a széria, mert rengeteg potenciál van benne. Az írókat és a rendezőket kellene kukázni és olyanokkal helyettesíteni őket akik már legalább egyszer látták a korábbi star trek sorozatokat, filmeket. Ennél még az Abrams féle reboot is jobb, ott legalább meg tudják magyarázni a hülyeségeket az alternatív idősíkkal. De ez… És amit leginkább nem értek, hogy miért nem kaszálta már el a stúdió, bezzeg olyan sorozatokat mint pl. az altered carbon, lost in space, the expanse (amik egyébként egytől egyig mesterművek a discoveryhez képest) már elkaszálták… Nem akarok senkit elbeszélni a sorozatról, akinek tetszik, és örömét leli benne, az rendben van, de ajánlom mindenki figyelmébe a YouTube-ra felkerült több csatornát is ahol kiemeleik a logikátlan dolgokat, amik ellent mondanak az eddigi star trek történelemnek, karaktereknek, sőt mi több meggyalázzák nem csak a star trek univerzumot, de a karakterek, írók, rendezők, színészek korábban letett munkájukat. Én pedig reménykedve várom a következő epizódokat, közben játszok a online játékkal, mert még abban is nagyobb kreativitás van.

winnie - 2020. 11. 29. 08:47

Davenator: nyilván közhelyes ilyet mondani, hiszen mindig el lehet sütni, de nyilván nagy star trek ismerők és kedvelők az írók, zömük sokkal jobban képben van, mint a legtöbb néző, és ha nem is lenne így, akkor is eléggé kemény maggal veszik körbe magukat – és abban is biztos vagyok, hogy a legtöbb húzást tökéletesen meg tudják indokolni, általában abszolút logikusan, csak ugye így egyoldalú, hogy nem tudod megkérdezni tőlük. (utána lehet persze olvasni interjúknak, ha vannak, és az is teljesen igaz, hogy a legjobb az lenne, ha nem lenne félreértés vagy kétkedés az események logikája kapcsán, csak tényleg arra célzok, hogy a néző hajlamos a készítői oldalon keresni a hibát, és szinte senkinél sem fordul elő, hogy a sajátján tegye ezt, hogy kételkedjen magában, hogy valamit nem ért, vagy valamiről lemaradt korábban, ami a megértését gátolja.)

mindez független attól, hogy jó vagy rossz a sorozat, és tényleg igaz általánosságban – sok sorozatra áll, hogy az író meg tudna magyarázni sok mindent, ami a néző számára furcsa, ha szemtől szembe rákérdezhetne, és a néző et követően a homlokára csapna, hogy “ja, vagy úgy!” – és attól, hogy megérti, mire gondoltak, persze ugyanúgy vélekedhetne negatívan a részről.

a fentiekkel csak arra próbálok rávilágítani, hogy egyetlen részen, még a forgatókönyv megírása előtt 10-14 ember átlagosan legalább 16-20 napot ül, napi 8-12 órában, ami hihetetlen sok ötletet, elképzelést jelent, nagyon aprólékos tervezést, JÓ ESETBEN az események logikus kötését, stb. nagyon aprólékos munkát kell végezniük egy részen, mielőtt azt kiadhatják megírásra az írónak, és még azt követően is nagyon sok kézen átmegy, egyrészt pont azért, hogy mennyire érthető/tiszta, másrészt azért, hogy minél jobban illeszkedjen, ami megjegyzéseket kapnak, azokat beillesztik, javítanak dolgokon, majd pedig átírásra is kerül a szkript, és még forgatási szakaszban is sokat alakul, hogy ne maradjon benne mondjuk logikátlanság.

winnie - 2020. 11. 29. 08:50

“És amit leginkább nem értek, hogy miért nem kaszálta már el a stúdió, bezzeg olyan sorozatokat mint pl. az altered carbon, lost in space”

Egyrészt a stúdió nem kaszál, az gyártja a sorozatot, ami kapcsán a platform dönt a kaszáról, másrészt az említett sorozatok a Netflixen mentek, a Star Trek a CBS All Access sorozata, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy pont azért nem kaszálja, amit te is írsz, hogy “továbbra is nézem”. Amíg nézik, amíg sokan nézik, vagy elegendően nézik, addig menni fog, mert tudják, hogy a nézők nézni akarják a sorozatot. Az amerikai számokat nyilán nem ismerjük a CBS All Access-en, de jó eséllyel kiugróan népszerű a széria, de a magyarokat láthatjuk, még itthon is nagyon szeretik: https://www.sorozatjunkie.hu/category/netflixes-nezettseg/

Sütee - 2020. 11. 29. 10:00

Emlékszem amikor a DS9 ment akkor azon akadt ki sok ember minek háborúznak benne ez nem Star Trek stb..

Ős fórumokban :D nem most volt.

Egyébként a nyelvre vissza térve meg kell látszódnia de mint a Google translate Biztos van nekik ilyen csak milliószor fejlettebb, hasonló mint az univerzális fordító beépítve.

Túl nagyra nőtt a birodalom Föderáció lássuk 24.sz kb 9 ezer ly terjedt ki 150taggal 31.sz ez akár egy kvadránst is jelentett vagy több kvadransban régiókat. Megjelentek az érdek különbségek tagok részéről, kis tagoknak nem jutott dilithium, erőltetett dolgok, parancsok, sürgető ügyek megoldás nincs már nem olyan volt mint előtte. Az Admirális is elszólta magát.
és bumm vki tett is érte szét essen egy utolsó lökés érezte a dög szagot elnézést és egyszerre elintézhetett több ezer hajót.
Kíváncsi leszek a folytatásra.

Sigismundus - 2020. 11. 29. 10:28

Star Trek 3×07

Tetszett, megint, bár vannak benne kétséget ébresztő dolgok.

Az alapsztori rendben van, amolyan Picardos feladat, az idegen kultúrát jól ismerő terrán a helyi szokások szerint próbálja meggyőzni a másik fajt. (Picard klingon szakértő volt, velük mi van? )

930 év nagy idő, és tényleg, itt esett le, hogy a Discovery még jóval az előtt ugrott a jövőbe, mielőtt a romulanokkal megkezdődtek volna Picard találkozgatásai a TNG idején.. Ez az ötlet amit az írók erre kitaláltak, a Vulkan+Romulan, kivonul/maradna, jó volt

Ami kétséges nálam is, az Saru döntése Tilly mint Egyes (még ha ideiglenes is) kinevezésről, és ennek tapsviharos elfogadásáról. Személyiségre sem az aki keményen tudna parancsolni. És képzettségre sem, a Híd állandó tisztjeihez képest sem. Úgyhogy nem tudom mi lesz.

Ha már Michael alakítása került megint szóba, a könnyes szemmel suttogás a jelentőségteljes kinyilatkozásoknál engem is zavar.

Nézőke - 2020. 11. 29. 12:17

..az írók akkor csinálnának jól valamit,ha nem kéne utána leülni,és elmagyarázni egyenként,hogy mire gondoltak, hanem a nézőnek leesne nézés közben. Nem arról van szó, hogy egy-egy húzás kapcsán ne legyenek nézői vitatkozások és elméletek, sőt, legyenek is. De azért ha senki nem érti miről lehet szó,akkor jön a magyarázás, és persze, leeshet, hogy “hoppááá”, de annál jobb nincs szerintem,amikor nézés közben esik le, az állal együtt.

A Lost erre eleinte alkalmas volt (pl. a Jin-féle rész,amikor a végén esett le nekem,hogy eleddig mindig a múltból flashbackeltek, de most ez a jövő) de aztán annyira beszipuztak az írók,hogy még maguknak is magyarázni kellett a rengeteg rejtélyt, ez sem jó.

Persze ez már más világ, mint a Dallas, ahol a legszövevényesebb rejtély a “ki lőtt rá Jockeyra” kibontása 23 részen keresztül történik, itt az azonnali reakciók világában egyből pellengérre állítódik egy jelenet kapcsán felmerült írói elképzelés.

Nekem túl kényelmes megoldás a 930 év előreugrás, mert ezzel bármit meg lehet magyarázni. Igaz, ez az új, az eddigi univerzumot nem ismerő nézők marasztalására is jó lehetőség.

winnie - 2020. 11. 29. 14:19

nezőke: erről szó sem volt. nem akar senki semmit magyarázni, csak, ha valaki magyarázatot igényel valamiért, akkor biztos megkapná. az írók nem akkor csinálnak jól valamit, ha mindenki számára minden egyértelmű. és nem jól, ha valaki félreért valamit. ez nem szemelyes, még a magát legokosabbnak hívő nézők is sokszor nem vesznek le dolgokat, amit mások igen. azok a mások meg más sorozatoknál mennek el ez vagy az mellett. ezt csak azért írom, mert ilyenkor szokás ellentámadni, kevesen vannak, akik saját tévedhetőségüket be merik vallani, és inkább másban keresik a hibát. ami nyilván, simán lehet, hogy tényleg másban is van – a lényeg, hogy ne az legyen a zsigeri reakció. (nekem már régóta automatizmus, hogy ha valami logikãtlannak hat, vagy érthetetlen, akkor élek a gyanúperrel, hogy én vagyok a ludas, ami sokkal, de sokkal valószínűbb, mint egy olyan gépezet, ami ennyit dolgozik a sorozaton. de a többseg nem fogja magában keresni a hibát, főleg, ha máshonnan megerősítést is kap.)

a fő kulcs az lehet, hogy ha az embert valami nem nyűgöz le, akkor sokkal valószínűbb, hogy nem minden írói szándék jut el hozzá. én is hajlamos vagyok mela unalom közben kevêsbé figyelni. de mgy egyszer: nyilván nem az írókat mentegetem. de az biztos, hogy nem csak az író a hibás az őket okoló esetek többségében.

Davenator - 2020. 11. 29. 15:51

winnie: Igazad van, köszi a korrekciót, nem lesz nagy meglepetés de nem értek a sorozat gyártáshoz :D Valóban igaz hogy rengeteg munkaóra van egy-egy epizód elkészítésében és rendkívül komplex munkafolyamat áll minden egyes rész mögött, éppen ezért érhetetlen számomra hogy hogy kerülhet bele ennyi ellentmondás, és ami a legutóbbi részben kiderült hogy már nem is csak a régebbi sorozatokat érinti, hanem önmagát is. És nálam ez a leg szomorúbb, hogy ha már felépít egy saját világot, és akarva vagy akaratlanul meg is változtatja a múltban történteket, akkor legalább önmagához legyen hű.
És a legeslegeslegfájóbb: miért kell minden egyes részben sírni? És már nem csak Michael hanem szinte minden egyes tagja a legénységnek. Én is…

Scat - 2020. 11. 29. 20:11

Megvárnám a 3×7 kibeszélőjét, de annyit most hozzátennék, mielőtt elfelejtem, hogy Májkül jelentőségteljes suttogása már egyszerre bosszant és szórakoztat.
Minden vitánál ez lesz a vége és néha egész jó szöveget is kap, de már annyira klisés, hogy állandóan ezt csinálja, hogy ez elveszi az élét az egésznek.

Mondjuk jó ivós játékot lehetne erre építeni.

Sutee - 2020. 11. 30. 08:33

Amúgy nem értem itt sokan sok ellentmondasrol írnak de lényegében még csak most kezdődött az új sorozat, teljesen új világban 700ev elteltével amit eddig mi ismertünk TNg-DS9-Voy után.

Calypso tényleg ellentmondásos.
Nem hiszem, nem fogják megmagyarázni.
Ha mindenre lenne azonnal magyarázat unalmas lenne az egész.

Én megvàrnàm a 4. Évadot, valahol olvastam abba nagy fordulatok lesznek.

Rengeteg a potenciál régi és új fajok Borg Dominion Klingon stb mi történt velük.

Jonathan Frakes részeit megvárom, remélem ő sem csak a pénzre hajt hanem segít nekik ahogy háttérben rengetegen.

Abban egyetértek vannak fura és érdekes húzások.

Ace - 2020. 11. 30. 11:19

Nézőke:

“Sajnos pont egy rész csúszással jönnek az írások (de legalább van részenként hálimothepnek!), így nehéz hozzászólni ahhoz, mivel már az új részt is megnéztük.”

Ezt nem értem hogy-hogy egy rész csúszásban van? Pénteken van mindíg új epizód (hivatalossan) és Hétfőn szokott kikerülni este az írásom az epizódról ez két nap késés az új epizód Pénteken érkezik megint(tudom ,hogy CBS All Access amerikában csütörtökön nyomja tehát alapítványi verzóban már csütörtöktől van de így is csak 3nap a csúszás) Szóval kicsit erős ez az egy rész csúszásban vannak az írások.

Nézőke - 2020. 12. 01. 13:53

Ace: VALÓ IGAZ! Elnézést!
okt 16 blog okt 20
okt 23 blog okt 27
okt 30 blog nov 1
nov 6 blog nov 9
nov 13 blog nov 16
nov 20 blog nov 23
nov 27 blog nov 30

megkövetem magam, AZ ÉN BALGASÁGOM.
Ugyanis STAR TREK DISCOVERYT írtam be a keresőbe mindig, mivel annyi a tartalom,hogy nem tudom letekerni mindig a napi híreket, és most jöttem rá, hogy STAR TREK et kéne beírni,mert akkor fel is dobja az újat is.

Elnézést kérek.

köszönjük a heti kibeszélőt :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz