login |

The Amazing Race – 32×06-07: What’s a Trabant?

2020. 11. 23. 20:10 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

How do you open it?

Dupla részen vagyunk túl, ami hozott meglepetéseket és várt húzásokat – ezúttal Németországba és Kazahsztánba vezetett a világkörüli verseny. És ha már Németország, akkor lehetett megint Trabantozni. Mint abban a szezonban, amelyikre már utaltam egy korábbi posztomban (kritika nincs róla, de az AXN-es premierhez írtam róla emlékeztetőt 13 éve – hozott is jó pár tucat kommentet, TAR-ral és más dolgokkal kapcsolatban, igazi retró látlelet, ha valaki nosztalgiázna), a különbség annyi, hogy a 6. évadban Budapestről Egerbe kellett eltrabizni, itt meg…

De nem baj, azért a sebváltó itt is fejvakarásra késztette a játékosokat, még azokat is, akik tudnak manuális váltót használni. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Mi is az értelme a TeleDisko-nak? Ebből tényleg meg is gazdagodott valaki? Mert akkor le a kalappal előtte. Gondolom, a sörjógás fickó/csaj lehetett a feltaláló, mást nehezen tudok elképzelni.

De fordítsuk komolyra. Azon gondolkodtam, előreszaladva a dupla rész végére, ami egyrészt a szőke lányok újabb NEL-es utolsó helyét, majd Alana-ék kiesését hozta, hogy utóbbiak akkor is kipottyantak volna, ha nem fognak ennyire össze kvázi ellenük? Igen, tudom, hogy álltak az elején is, és nagyon elbénázták a lándzsaszámlálást, de azért volt hatása annak, hogy akadt, aki kapott segítséget, és ők meg nem feltétlenül.

Arról nem is beszélve, hogy Kaylynn-éket kvázi belekényszerítették (az egyébként TELJESEN LOGIKUS) döntésbe, miszerint Yield-elniük kell. És gondolom, soha nem tudjuk meg, hogy rá voltak-e erre szorulva, hogy mi lett volna Yield nélkül. (Vagy valaki olvasott interjút, nézett videót?)

Persze voltak, akik most szembesültek azzal, hogy nem biztos, hogy megéri jobbra-balra segítgetni a barátoknak, mert a versenynek van egy része, amikor már mindenki magára marad.

Most igazából nem mennék bele mélyebb elemzésekbe, csak az jutott még eszembe, hogy béna dolog “felelj a kérdésre”-típusú feladatokat adni, hacsak nem akarnak direkt szövetségesdit, illetve azt hittem, Will-ék kapnak valami büntetést azért, mert nem Trabantoztak végig, hanem futottak.

A részek persze látványosak voltak és volt bennük annyi karakter-interakció és kieséstől való féltés (és öröm a megúszás miatt), hogy élvezzem őket, bár azt tényleg nagyon sajnálom, hogy pont Alana-ék zúgtak ki végül. Akkor hajrá Kaylynn-ék?

ui1: What’s a Megaleg? Amilyen jól hangzott, annyira semmi extrának tűnik. Azt hittem, hogy valami csavar lesz, de ha jól értettem, nem.

ui2: A mostani indulások így voltak – a lányok eléggé lemaradtak: 1. 12:25, 2. 12:47, 3. 12:58, 4. 1:21, 5. 2:15, 6. 2:25, 7. 5:15 + 1. 1:30, 2. 1:46, 3. 1:53, 4. 2:04, 5. 2:13, 6. 2:14, 7. 5:32

       

12 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2020. 11. 23. 20:18

32×06

Na, ha már múltkor szó volt arról, hogy mennyire jó látni olyan helyeken a versenyzőket, ahol magunk is jártunk, nekem most Berlin és az East Side Gallery ilyen volt :)
A szakasz jól átadta a hely hangulatát: a Trabanttal szenvedés tetszett a legjobban (Will-ék hogy ott hagyták az úton :D), az éneklős detourban a vártnál kevesebb nehézséget okozott a német nyelv, a leereszkedés meg alapjában véve elég unalmas lenne, de a közben teljesítendő extra feladat azért megadta a létjogosultságát.
Amúgy létezik, hogy a Roadblock leírásában nem volt benne a betűk figyelése? Csak mert mindenki úgy meglepődött rajta az első leérkezés után… Meg azt se értettem, hogy pl. Haley-nek (vagy Kaylynn-nek? :D) miért kellett sokadszor is leereszkednie, ha a betűkre emlékezett, csak nem tudta összerakni a szót? Leo és Aparna is együtt okoskodták ki, tehát valszeg nem azonnal kell a válasz, hanem gondolkodhat rajta. Na de mindegy, a csaj kreatívan a közönség segítségét kérte :D Így a 7 versenyzőből összesen 2 rakta össze: Hung és Leo, a többiek mind összedolgozással vagy megkérdezéssel tudták meg.

Amúgy is fura ez a nagy szövetségeskedés így féltávnál – bejuttatják egymást a top 5-be, és akkor ott majd hirtelen egymás ellen fordulnak, vagy mi? Mondjuk elkezdett bomladozni azért így is a nagy ötös, de néha olyan mondvacsinált konfliktusok által… pl. mit kellett volna csinálni DeAngelo-éknak? Megvárni, amíg jön egyszerre 3-4 taxi? Jó, persze, elméletileg felajánlhatták volna Hung&Chee-nek a súgásért cserébe, de ez az egész koncepció nagyon fura, Phil meg is jegyezte a célban.
Leo sem igazán segített a szőkéknek, de valahol érthető, most az utolsó helyezett csajok előtti előnyüket direkt önként csökkentsék sacc 15-20 percre? Eddig kvittek amúgy is…

Darabkák:
– Mekkora forma volt már a taxis, amelyik mondta a szőkéknek, hogy lassabban beszéljenek, meg hogy “you don’t look fat” :D igazából minden segítő halál jófejnek tűnt: a fogadó punk arc, meg a sauerkraut-os csajszi is :)
– Vidám ez a Teledisko, a kamerás meg addig tud vigyázni a cuccokra kint, mert nem fér be harmadiknak, és úgyis van bent beépített kamera :D
– Alanáéktól a trabizás közben a “we’re making a u-turn” mondaton azért elmosolyodtam, még ha nyilván nem is úgy értették :D
– A sörös jóga zseniális, kipróbálnám :D Nem is értem, miért nem azt választotta mindenki :D
– Random ötlet #4658: Kéne olyan szakasz, hogy előre tudnak minden helyet, ahova menniük kell. Vagy akár a feladatokat is, és tetszőlegesen választhatják meg a sorrendet. Érdekes csavart hozna a játékba szerintem.
– Phil megint trollkodik a melegekkel a célban: “You are the first…chickens to arrive” :DD
– Próbálták izginek vágni a végét, de ilyen sokszor nem lehet az utolsó helyre csúszni büntetlenül… mondanám, de megint NEL, és Kaylynn-ék megússzák, egészen hihetetlen :D

32×07

Pont akartam mondani, hogy lassan minden részben be fogják dobni a szerencsétlen Yieldet, hogy valaki végre használja, erre most lett használva, de nem volt benne köszönet…
Jó, persze, Leo&Alana sokkal nagyobb részt a szívatós lándzsa-számolás miatt esett ki, mint a +20 perc várakozás miatt, de ettől még rossz volt nézni, ahogy a többi csapat (Will@James mint felbujtó, megint) rábeszélte a szőkéket a Yield-re. -.-

Úgy egyébként stílusos lett az egész rész, baromi hangulatos elemekkel tarkították: égő emberek, lóról clue-dobás, az egész filmforgatós feladat/helyszín meg marha menő. A falusi jurtamásolás is érdekes lett, mondjuk az a bárányfej azért fúj má’ :D Meg annyi kis humoros apróság volt a részben… Hung elejti a pénzt induláskor, Riley/Maddison beleszakállaz a kamerába a repülőn, a boltos megtapizza a lányok kamuszakállát a piacon, DeAngelo-tól a jegyrendelésnél az “Almighty Kazakhstan” kiejtés (Almaty) :D

Apropó DeAngelo, fura hogy ő még mindig hisz az ötös szövetségben, ezek szerint az ő oldalukról nem látszódik a töredezés – mondjuk mivel Hung megint segített nekik véletlenül reflexből, így nem is fog :DD (mintha csak magamat látnám, komolyan :D) Viszont most már csak a szőke csajok maradtak “szövetségen kívüliek”, szóval amúgy is itt az ideje, hogy szétrobbanjon végre a nagy ötös, meg akár ki is essen valaki onnan. Például Will&James. Vagy legalább ne ők nyerjék az egészet :D (Nem igazán tudom, kinek szurkoljak innentől…)

Darabkák:
– Milyen helyes kis lakókocsikban volt a szállás az elején :O
– Lol, szakállragasztás a Speed Bump… mi lett volna a feladat, ha Riley-éknek kell csinálni? :D
– A következő szakasz MegaLeg lesz: minden dupla (Detour, Roadblock, távolság), wow! Ilyen nem volt még a műsorban, ugye?

#hétidézete:
“We only hate you a little!” :D /Alana/

Thomas - 2020. 11. 23. 21:46

Az első felében nagyon nem tetszett már az egymást segítésnek a mértéke, ez teljesen elveszi a verseny élét. Kedvem lenne visszanézni egy klasszikus évadot, hogy abban is volt-e már ilyen szövetségesdi (bár én az S13-mal kezdtem, szóval nekem a 13-20 környéke számít klasszikusnak), vagy ez már a 20-on felüli évadok “találmánya”. De ilyen aztán biztos nem volt, hogy kvázi megvárják egymást, és együtt haladnak. Jó, mondjuk Hungék meg is szívták ezzel most, bukták a 15 ezer dollárt, szóval gondolom ilyen többet már nem lesz.

Amúgy nem lett volna rossz ez a szakasz, de amikor megláttam a trabantokat, egyből tudtam, hogy Haley-ék lesznek az utolsók, és igen, a váltóval vezetés, meg hogy csak nekik senki sem segített, el is intézte a dolgot. WTF, hogy Alanáék inkább Eswaréknak mondták el a megoldást, mint nekik? Komolyan azt hittem, hogy ezzel el is intézték, hogy ők legyenek a következők, mert ha csak hatan maradnak, a fantasztikus szövetségből biztos megáldotta valaki őket a egy Yielddel. De nem így alakult, nagy meglepetésre a lányok még egyszer megúszták, nagyon örültem:)

Amúgy az a Teledisco mi a túró volt? Ilyen komolyan van Berlinben?:) És valaki fizet ezért, hogy pár percig bulizhasson egy telefonfülkében? :D Az a sör jóga is irdatlan nagy marhaság volt, azt szinte fájt végignézni (“ááh”:) A csirkés éneklés legalább vicces volt.

A másik szakaszban volt egy elég egyszerű detour, amivel csak Alanáék szenvedtek meg, mert valamiért a zászlókat is lándzsának akarták számolni, hát jó. Mondjuk én azt hittem, hogy a verekedés nehezebb lesz, de 2-3 próbából meglett az is mindenkinek. Viszont legalább érdekes volt, ilyen filmes feladat régen volt már. Aztán jött a megszokott, apró részletekre odafigyelős feladat, ezzel meg Eswarék töltöttek el a legtöbb időt talán.

Haley-ék nem kaptak nehéz speedbumpot, viszont annál idiótábban néztek ki miatta végig:) Nem is értem, miért nem szedték le, az a feladat része volt, hogy abban kell végigmenniük? Na mindegy, ebben a szakaszban ügyesek voltak, és utólag bánom, hogy ellőtték a Yieldjüket, mert így még nehezebb helyzetbe kerülnek (bár ha előttük valaki Yieldeli őket, akkor úgyis mindegy, hogy nekik van-e, vagy miután lejár a homokóra, oda lehet tenni egy másikat?).

De Willék most már tényleg undorítóan viselkedtek, remélem, hogy valamit most már tényleg elbaltáznak, és kiesnek végre. És még csak nem is azért, mert ellövették velük a Yieldet, hogy ne ők kapják meg esetleg, mert alakulhatott volna úgy is, hogy emiatt maradnak bent. Hanem ez az egész szövetségesdi, meg ahogy végig ki akarták túrni Alanáékat, de persze csak úgy, hogy más Yieldelje őket, aztán meg ott ugrál a sátorban, ezzel most végleg elásta magát nálam.

És akkor most mega leg jön, ami, ha jól gondolom, két részes lesz. És látjátok, hogy nem a tartalom alapján jelölik ki a dupla részeket? Mert eredetileg a 4-5 és a 7-8 lett volna dupla, de így most szerencsésebben jön ki, hogy a 6-7 volt egyben, aminek az első fele NEL volt, és a 8-9, ami a mega leg lesz.

Thomas - 2020. 11. 23. 22:00

Ezt már megírtam az évadnyitós poszthoz pár hete, akkor most még reagálnék a felmerült dolgokra:)

Azt eszembe sem jutott, hogy a Telediscót a sörjógások találhatták fel, de simán el tudom képzelni:)

“Arról nem is beszélve, hogy Kaylynn-éket kvázi belekényszerítették (az egyébként TELJESEN LOGIKUS) döntésbe, miszerint Yield-elniük kell. És gondolom, soha nem tudjuk meg, hogy rá voltak-e erre szorulva, hogy mi lett volna Yield nélkül.”

Nem voltak rászorulva, mert Eswar & Aparnát mindenképpen megelőzték, de hogy Alanáékat is megelőzték volna, vagy akkor ki esett volna ki, az jó kérdés.

A megaleg, az szerintem annyi lesz, mint amikor a futam végén Phil a kezükbe nyom egy újabb borítékot, hogy indulniuk is kell azonnal tovább. Tehát egy dupla hosszúságú futam, csak most előre tudják.

“Amúgy létezik, hogy a Roadblock leírásában nem volt benne a betűk figyelése?”
Én is pont ezen gondolkoztam, de szerintem nem volt benne:) De ha belegondolsz, a filmes feladatnál gyakorlatilag ugyanez volt a helyzet, mivel nem tudták előre a kérdéseket, és lehetetlenség mindenre figyelni, így legalább kétszer meg kell csinálniuk.

“Meg azt se értettem, hogy pl. Haley-nek (vagy Kaylynn-nek? :D) miért kellett sokadszor is leereszkednie, ha a betűkre emlékezett, csak nem tudta összerakni a szót?”
Szerintem nem tudott megjegyezni minden betűt, vagy nem volt biztos benne. Aztán amikor már biztos volt, akkor ment is segítséget kérni:) A auerkrautos csajszi nagyon aranyos, mosolygós volt:)

Ez a szövetségesdi már tényleg nagyon fura. Lassan ott tartunk, hogy az a szemét, aki nem segít, vagy nem várja meg a másikat, pedig ennek fordítva kéne lenni. Jó hogy nem már bérelnek egy mikrobuszt, aztán együtt is közlekednek:)

“Lol, szakállragasztás a Speed Bump… mi lett volna a feladat, ha Riley-éknek kell csinálni?”
Na, ez tényleg érdekes. Ezek szerint a speed bumpok nincsenek előre megtervezve, mert akkor kétlem, hogy olyan lenne, amit nem mindenki tud megcsinálni:)

Deny - 2020. 11. 23. 23:55

“illetve azt hittem, Will-ék kapnak valami büntetést azért, mert nem Trabantoztak végig, hanem futottak.”

Szerintem azért nem kaptak, mert önhibájukon kívül kényszerültek futni, hisz tönkrement a kuplung, vagy mi is volt.

Nekem a német leg jobban tetszett, mint a kazah, de mindkettő érdekes volt. Utóbbi inkább látványban volt erős.

Az első részben nagyon szórakoztató feladatok voltak. Hogy mire jó a Teledisko, nem tudom, de ma már mindenféle “hülyeségeket” kitalálnak :D Egyszer mondjuk kipróbálnám, szerintem tök jó lenne feszültséglevezetésnek 3-4 percig bent ugrabugrálni :D A sörjógát is kipróbálnám, pedig nem szeretem a sört, és jógázni sem tudok, viszont az marha jópofának tűnt. És még mindig értelmesebb, mint a kecskejóga. :P

A betűk nem tudom, hogy benne voltak-e a clue-ban. Most visszanéztem, és az biztos, hogy benne volt, hogy “when you reach the bottom, correctly answer the question”, de az nem derült ki, hogy előtte volt-e konkrét utalás arra, hogy hogyan is kell válaszolni.

Az alliance-ből most már kezd kicsit elegem lenni, ez nem a Big Brother vagy a Survivor, és itt meg pláne nem látom értelmét, mert sokkal rövidebb a játék hossza, ráadásul a jellege is más. Az még hagyján, hogy segítenek egymásnak, de nem tudom, mire volt jó például, hogy bevárták egymást a hotelnél. Egy ilyen döntés akár végzetes is lehet, ha úgy hozza a szerencse. Aztán meg természetesen ment a dráma, mert az egyik csapat elkapta az első szembejövő taxit.

Dominik - 2020. 11. 24. 18:08

“És gondolom, soha nem tudjuk meg, hogy rá voltak-e erre szorulva, hogy mi lett volna Yield nélkül.”

Kb 45 perc volt a hátrányuk, szóval nem számított a 20 perces yield.

“illetve azt hittem, Will-ék kapnak valami büntetést azért, mert nem Trabantoztak végig, hanem futottak.”

Ahogy szokott lenni, volt csereautó, de az is elromlott, ezért nem volt más választásuk (próbálhatták volna megjavítani). Plusz elvileg még lehet, hogy könnyített is, mert gyalog sokkal könnyebb útbaigazítást kérni.

A célnál Berlinben pedig ellopták a lábtörlőt. Ha visszanézitek, amikor a lányok beérnek utolsóként, már nincs ott. Erre azt mondták, hogy hideg volt, bent várakoztak Phil-ék, és nem vigyázott rá kint senki.

Enzo - 2020. 11. 24. 19:56

“azt hittem, Will-ék kapnak valami büntetést azért, mert nem Trabantoztak végig, hanem futottak.”
-> ez először bennem is felmerült, nem tudom, hogy szól a show hivatalos szabálya, de én valami olyat képzelnék el, hogy ha lassabb módot választasz, mint az előírt (például vezetés helyett gyalog), akkor nincs bünti, de hát amúgy is magadat szívattad meg vele, mert időt vesztettél (ha valaki emlékszik ellenpéldára, dobja be)… (vagy akár ez olyan formában is lehet, hogy a gyaloglás mindig megengedett opció, mert úgyis az a leglassabb)

@Deny #betűk: ja, akkor lehet hogy kihagyták a clue-ból, végülis ja, máskor is van olyan, hogy nem tudják előre a végén levő kérdést.

@Dominik: ellopták a szőnyeget? :DDD ez mekkora már :D lehet hamarosan felbukkan valami adásvételes oldalon ismeretlen feltöltőtől :D

Thomas - 2020. 11. 25. 00:05

Nahát ez megalol, hogy még a cserekocsi is elromlott, nem lettek megbízhatóbbak a Trabantok ennyi idő után sem:) Meg az is, hogy ellopták a szőnyeget, még egy magyar szakaszon nem is lepődnék meg, de németek? Á, biztos egy magyar turista volt, rá is keresek a Vaterán:)

Akkor tényleg kár, hogy a lányok ellőtték a Yieldet, bár az az igazság, hogy legközelebb valószínűleg úgyis kapnak egyet a nyakukba a szövetségtől, és úgy már valószínűleg nem is használhatnák a sajátjukat akkor sem, ha lenne még mögöttük valaki.

Diapolo - 2020. 11. 25. 12:15

Haleyék már megint megúszták, mekkora mák volt, de szimpatikusak, szóval nem gond. Ezt azért Alanaék nagyban köszönhetik maguknak, hiába bírtam őket. Egyszerűen nem tudtak stabilan menni eddig sem, benne volt a pakliban, hogy egy gyengébb szakasznál simán kizúgnak. Kicsit olyan, mintha DeAngeloékat beáldozná a “szövetség”, hogy biztosítsák a helyüket a MegaLeg után is. Will&James mehetne már, mostanra kicsit sok lett belőlük, ahogy megfogyatkozott a mezőny, egyre jobban irritálóak, a hozzáállásuk pedig már korábban is olyan volt helyenként, mint egy 5 éves kislányé…

winnie - 2020. 11. 26. 13:56

na, akkor most lement a két rész, vagy megint csak egy volt, hogy nem látom a másodikat?:)

winnie - 2020. 11. 26. 16:34

na, van, csak még nem annyira kommon helyeken.

Thomas - 2020. 11. 26. 17:30

Igen, valóban egy nagy, két részes futam volt, most néztem meg. Írok róla az évadnyitóhoz.

Enzo - 2020. 11. 27. 16:15

Jah, kicsit lassan jöttek a release-ek, pláne a kisebb felbontásúak.
Én még nem fogalmaztam össze a kommentet, megvárom vele a posztot :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz