login |

Pilot: Professionals

2020. 11. 26. 19:50 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Ha valaki olyan szórakoztatónak szánt akciósorozatot akar nézni, ami a 24 előtti időket idézi, annak segít be a Professionals. Nyilván eddig is ott volt a MacGyver legújabb változata, amire eléggé hasonlít ez a darab, csak itt kedvelhetőbbek a színészek. És nem is amerikai gyártás a Viaplay eheti újonca, ahogy azt már kifejtettük.

A történet egy milliárdos és a szeretetprojektje körül bonyolódik. A férfi fel akar lőni egy műholdat, ami az információáramlást segítve jó fegyver lehetne a világjárványok ellen. Nyilván ennek realitásán nem kell felakadni, az egész csak egy random történetbeli dolog, ami köré el lehet kezdeni kanyarítani a cselekményt.

Így jönnek be szépen a szálak. Egyrészt valaki felrobbantja a műholdat szállító rakétát. Ennek felderítésére be lehet vonni egy zsoldos-biztonságis szakembert, aki hozza az embereit. Mindeközben még az ő múltjában is van valami, hiszen az öccse védelmében épp elkövetett egy törvénytelenséget. De a milliárdos családja se semmi. Sőt, a gazdag csávó jelenlegi barátnője a zsoldosnak a volt szerelme. Mindezt azért írtam így le, hogy a limonádé jelleg átjöjjön, és igazság szerint ez az akcióról is árulkodik.

Az egyedüli, ami miatt kicsit modern a Professionals, nem teljesen 2005-be való, hogy a cselekményt egybe fűzik. Vannak “heti ügyek”, például a 2. részben a milliárdos lányát kell megmenteni, viszont az egészet kicsit szorosabban áthatja, a nagy rejtély, avagy mindig előkerül az is a heti teendő mellett. Plusz még a múlt kopogtatása is ott van folyamatosan, látszólag nem csak évadonként 1-1 részre.

Ha már a lány megmentése, részemről emiatt nem is fogom tovább nézni, olyan hanyag volt annak a felvezetése, hogy bajban van őkelme. Ezt úgy értem, hogy nem érződött akkorának a veszély, amihez 4 kőkemény katona kell, meg elterelés, meg kimenekítés. Nem tudom, míg a pilot a maga limonádé módján egyben volt, addig a 2. részre ez nem annyira süthető el.

Ellenben szerintem a színészek eléggé feldobják az egészet. Tom Welling a kőkemény, de igazságos zsoldos és Brendan Fraser a szórakozott zseni milliárdos. Csak kettejük miatt el lehet nézni az egészet, amire a részek vágása közben is rájöhettek, annyi vicces egysoros van utószinkronizálva (nem látszik a színész, amikor mondja), hogy egyértelműen utólag tolták meg a karakterüket kicsit.

Viszont a színészek többi részén is bejön a 2005-hatás, mert a nők és férfiak nem csak szépség szerint vannak castingolva, de még a kamera is megáll mindkét nem képviselőinek mellkasain is sokszor. Nem úgy értem, hogy szexista, egyszerűen csak betartja a zsánerének alapjait.

Nem is kerülgetem tovább, hogy az egész egy B-kategóriás akció, olyan háttértévés szórakozás. Részemről és amúgy objektívebben is 5/10, évadokra már nem áldozok ilyet, csak 1-1 filmre (khm), ellenben a sok körbeírás után szerintem páran már érzik, hogy érdemes belenézniük, mert nincs itt semmi zsákbamacska, amit vállal, azt szállítja is a Professionals.

7 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 11. 26. 20:05

twitteren röhögtem a béna expozíciókon, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy a pilot ne lett volna összességében szórakoztató. humoros is egy kicsit, és amikor összejött a csapat és welling trükközött, az is rendben volt. nem hiszem, hogy 3 részen túl nézni fogom, de fraser bohóckodása tetszett, és akár még meg is tarthat.

Silver-sama - 2020. 11. 26. 21:18

Ez a poszt… sokadik nekifutásra sem tudtam elolvasni

a harmadik képtől lefelé

Diapolo - 2020. 11. 26. 21:30

@Silver-sama
Hasonlóan vagyok én is, de ez már csak azért is érdekel ezek után :D

Enzo - 2020. 11. 26. 21:35

dettó :D
már a The Flight Attendant kritikában is tetszett a Kaley Cuoco melltartós kép :P

juhaszvik - 2020. 11. 27. 08:56

Akkor hivatalos: minden posztba melltartós/bikinis képet! Természetesen a hírekbe, az ajánlókba és nézettség reportokba is. Ha csak idősebb vagy kevésbé attraktív szereplőkről (pl. szakállas mackók) van, akkor azokat, ha pedig az sincs, még mindig ott a szelfi lehetősége, winnie, human és többiek… hajrá!

winnie - 2020. 11. 27. 08:58

rossz hírem van:) továbbra is csak akkor lesz ilyen, ha a sorozat is ilyen, azaz, ha van funkciója a posztban – például, mint ennél. a flight attendant esetében az arcra mentem, mint a többi képből is látszik, de jogos.

Lighter - 2020. 11. 28. 13:26

Jesszusom, a masodik kepen az Brendan Fraiser?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz