login |

Pilot: The Last Kids On Earth

2020. 11. 26. 15:50 - Írta: Necridus

1 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Igen, kicsit megkéstünk, de elég nagy hiányosságunk volt, hogy még nem volt kritikánk Az utolsó srácok a Földön-ről. A címben pedig írhattam volna azt is, hogy az első évad, elvégre a Netflix animációs sorozatának első évadját egyetlen egy 67 perces epizód tölti ki, ami lehetne mondjuk 4 rész, csak egyben adták ki. A második és harmadik könyv cserébe már 10-10, egyenként 23-24 perces epizódból áll, úgyhogy mégis itt a helye, nem kell filmként kezelni.

A The Last Kids on Earth Max Brallier ugyanezen névre hallgató képes könyvsorozatán alapszik, az elég depresszív cím mögött egy gyerekeket megcélzó sorozat lapul, ami kellemes csalódást jelentett első nekifutásra

A történet elég egyszerű. A 13 éves Jack Sullivan árva, nevelőcsaládban él és imádja a videójátékokat. Éppen az iskola legkeményebb gyereke akarja ellátni a baját, amikor beüt a világvége. Az égből színes portálok nyílnak, zombik kezdik el járni a város utcáit és nagy szörnyek kergetik a maradék élő embereket. A srác egyedül marad 42 napig, amíg társakra nem talált.

Jack egy rendkívül aktív gyerek, folyamatosan beszél, ami az első néhány percet eléggé megnehezítette, hiszen ömlött az információ a szájából. Mégis érthető, hiszen egyedül maradt majdnem másfél hónapig. Nem csoda, hogy szinte minden egyes lépését narrálja és videókat vesz fel saját kalandjairól, amiket egy-egy videójátékokban megjelenő küldetésnek fog fel.

Társai közt van a legjobb barátja, Quint, aki a csapatban a nörd szerepét tölti be. Mellette pedig az iskolai ellensége, Dirk, valamint nagy szerelme, June kapnak nagyobb szerepet. Ja, és megtalálják az egyetlen barátságos szörnyet, Rovert, aki szintén melléjük szegődik.

Az egész szezon, vagyis “film” elmegy arra, hogy a főhős (kiválóan) bemutassa a sorozat alapjait, s társakra találva elmenjen megmenteni szerelmét, June-t, ami nem éppen úgy sikerül, ahogy azt ő megálmodta. Nem hangzik túl tartalmas 67 percnek, de mégis annyira pörög, annyira energikus az egész, hogy végig sikerült fenntartania a figyelmem annak ellenére, hogy a műfajában nem sok új elemet tartalmazott.

A szörnyek és zombik támadását úgy prezentálja, hogy az gyerekeknek is szórakoztató legyen, és ne ijesztő. Abszolút kölökszériáról van szó, de ez egyáltalán nem negatív értelemben értendő. Ahogy említettem, kellemes csalódásként ért, hiszen nem megy át gyogyós humorba, ami manapság olyan gyakori, mer komolyabb témákat is belebegtetni. Néha átlépi azt a bizonyos határt és megmutatja, hogy tud dinka lenni, ha akar, de szerencsére nem szerelték fel sitcomos háttérnevetéssel, ami még jobban át szokta sodorni a gyereksorozatokat a lökött kategóriába.

Kellemes 7/10 volt az első része/évadja a sorozatnak, így természetesen szóba se jöhet részemről a kasza. Szörnykedvelő, akciórajongó fiúgyerekeknek simán ajánlom (van magyar szinkron, ráadásul elég jó!), de a szülő is bőven nézheti vele. Nem úgy célozza meg a két célcsoportot, mint a Carmen Sandiego, inkább tizenéveseknek szól, ami felnőtteket is simán leköthet. Szinte egy vidámabb hangvételű The Hollow. A 2D és 3D közti határt összemosó animáció pedig nagyon kielégítő látványt nyújt végig.

1 hozzászólás Ne habozz!

Mara - 2020. 11. 26. 16:33

A lányom (11) nézte, nekem is kicsit furcsa volt, hogy ilyen téma ennek a korosztálynak, de aztán láttam, hogy jól szórakozik. Abszolút lekötötte, bár tény, hogy ő is pont olyan, mint a főszereplő, egyfolytában beszél, így lehet, hogy ez megalapozta a szimpátiát :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz