login |

Chicago Fire: kezdett a 9. évad

2020. 11. 27. 17:20 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika,

(Sőt, le is pihent, hiszen a múlt szerdai 9×02-vel a sorozat elvonult, mint minden NBC-s széria, és csak januárban tér vissza.)

Elég eklektikus epizóddal tértek vissza Chicago utcáira a tűzoltók, a nyitányban egyszerre adagolták az akciót és a romantikát több fronton is, ráadásul egy új fenyegetést is behoztak a képbe, ami akár átívelő szál is lehetne, bár úgy tűnik, hogy megpróbálják rövidre zárni a sztorit.

(Nem) Szokás szerint ismét érkezett egy új karakter (Brett mellé mentőzni), egyelőre nem sokat tudtunk meg róla, de biztatónak tűnik, olyannak, akit nem kell félteni, bár lehet, hogy a rész eleji mélyvízbe dobás során megtapasztalt konfliktus valamilyen szinten nyomot fog hagyni benne. A tovább mögött folytatom spoileresebben.

Nem vagyok romantika-ellenes, a jól előadott és nem a végtelenségig megcsócsált érzelmes és/vagy szappanosabn szálak bármikor jöhetnek, és a 9×01-ben is inkább csak a mennyiségre figyeltem fel, mintsem azzal lett volna gondom, amit látunk. Mind Casey-ék (Brett-ék?) félszeg közeledése, mind Severide-ék (Stella-ék?) előbb játékos, majd drámai interakciói működtek, mint ahogy az is, ahogy az új lány a kvázi nagytesójaként keménykedő Cruz-zal szívózott Gallo kapcsán.

A végére pedig jutott egy nagyobb tűzeset, amiben ugyan nem sok mindent láttam tisztán (mindig érdekelt, hogy ezeket a jeleneteket mennyire írják meg részletesen a forgatókönyvekben) a tömeges és mentési jeleneteknél, de Severide veszélybe kerülése már tisztább volt, az évadok elején mindig működnek az efféle szorult helyzetek, a fene tudja, hogy melyik színész mikor dönt úgy, hogy kiszáll a sorozatból, és hallgatja el az infót a publikum elől.

Ezek mellett még a többiek némi kincskeresést, illetve -elásást kaptak, de ez számomra teljesen felesleges helykitöltés volt, még humoros C-sztorinak is zsenge.

A románcok kapcsán viszont adja magát a nagy kérdés, a rajongói reakciók. Mennyire lehet örülni Casey-nek és Brett-nek? Szükség volt erre? (Arra igen, hogy Jesse Spencer ausztrál akcentussal beszéljen, az évadnyitó fénypontja volt az a jelenet.) Nem… fura egy kicsit? És akkor Gallo korábbi románckezdeménye is megy ki az ablakon az új lány miatt?

A túl sok magánélet miatt nem voltam annyira oda a részért (ami egyébként teljesen korrekt lett, de ettől még inkább a munkahelyi politika pártján állok, vagy a mélyebbre ható gondolatiságén, mint a legvégén), de a tűz, a pisztollyal fenyegetős szál folyománya cliffhangerként (el is feledkeztem róla addigra), valamint a Stella-féle hadnagyi vizsga vonal azért simán feljebb húzta.

6 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2020. 11. 27. 18:15

Ó, én nagyon szurkolok Brettéknek. Gabbynál ezerszer jobb (ezért is cseszett fel a 2. rész vége), és egyébként nagyon aranyosan építgették a kapcsolatukat eddig.

Hú, a részvégi csattanó azért adta. Elvileg ezt szánták az évadzárónak, szóval talán nem meglepő. Engem mindenesetre váratlanul ért.

A részvégi tűzeset is nagyon komoly volt, ezekben szerintem a Fire überli a társait. Nem tudom, hogy mennyire gyújtanak igazi tüzeket, és mennyi a CGI, de az biztos, hogy nagyon élethűek szoktak lenni, ellenben a Station 19 CGI-jával, ami olyan gáz, hogy kis túlzással bizonyos rajzfilmekben is jobb tüzeket csinálnak.

A rész egyébként hozta a szokásos színvonalat, amiért szeretem is a sorozatot. Kissé formulaikus ugyan, de ritkán okoz csalódást. Ismerik a bevált receptet.

Az akcentusos jeleneten pedig szakadtam :D

Thomas - 2020. 11. 28. 23:52

Brett és Casey már egy ideje közeledne egymás felé, én már nagyon várom, hogy történjen valami:) Nincs velük gond, aranyosak együtt. A cliffhanger nagyon meglepő, de annyira tudtam, hogy vissza fog térni a pisztolyos csávó, de nézem, hogy már csak pár perc lesz, csak nem cliffhanges lesz, és de:) Azért meglepő volt, mert ez a sorozat tényleg csak az évadzárókban szokott ilyet húzni, de ha ez lett volna az évadzáró vége, akkor már érthetőbb.

A tűzjeleneteknél sajnos sokszor én sem tudom követni, hogy épp kit látunk, vagy a torzított hangból nem ismerem meg, hogy ki beszél éppen. Szerintem ezek ilyen irányított tüzek, amilyeneket realitykben is szoktunk látni, tehát mindig van helyük a színészeknek, ahol mozoghatnak, és így mindenkinek meg van írva, hogy merre kell mennie. De nagyon ügyesen van felvéve, vagy talán egy kis CGI-jal fel is van turbózva, de tényleg jó az összhatás.

Nekem sem okoz ez a sorozat soha csalódást. Kicsit furcsa volt a kezdés, hogy csak a főszereplőket láttuk a tűzoltóságon, olyan nagy volt a csend valahogy, de remélhetőleg ez nem fog problémát okozni.

Narxis - 2020. 12. 03. 07:52

Még mindig a legjobb Chicago sorozat, ennél rosszabb sose legyen.

viorica6 - 2020. 12. 11. 10:45

Én csak a Chicago sorit követem az eleje óta, a többi szereplői nem keltették fel az érdeklődésem. Nagyon sajnálom, hogy ekkora szüneteket tartanak, mert még mindig nagyon jó részeket hoznak. Szuperek a tüzes esetek, mindig van valami történés, a karakterek is szépen alakulnak, Severide és Stella komolyodókapcsolata is tetszik (főleg, hogy nem hagyták bennragadni a nőcsábász kalapban).
Annak ellenére, hogy a sorozatokat főként angolul nézem és könyveket is rendszeresen olasok eredeti nyelven, számomra ebben a soriban nehézség megérteni a szereplőket, főleg Bodent, de sose bírom kivárni a feliratot :D
A Casey-Brett szálnak nagyon szurkoltam, nagyon gáznak éreztem felhozni a Gabey dolgot… Rég elment, láthattuk, hogy visszajött és mindketten kaptak egy lezárást, nehogymár még mindig utána csorgatná a nyálát… NEMÁÁR :D
Remélem mihamarabb visszatérnek.

Sigismundus - 2021. 02. 14. 18:51

Nézem a 9×06-ot, és most veszem észre az első jeleit a karantén utáni/közbeni egyéb forgatásnak, Casey és Gianna fején úgy látszik, hogy bizony meghíztak kissé, az előző epizódokhoz képest…:-)

Sigismundus - 2021. 06. 02. 21:03

9×16

Huhh, ősz…

Nah, én nagyon remélem, hogy nem szereplőritkítás lesz.. Lehetett érezni már a rész eleje óta, hogy valami rossz készül, olyan vihar előtti hangulat volt..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz