login |

Junkie stábbővítés?

2020. 11. 27. 21:30 - Írta: winnie

31 hozzászólás | kategória: szolgálati közlemény

Az elmúlt években mondhatni hagyománnyá vált, hogy évente bővítjük a Junkie stábját, és most is erre szeretnénk sort keríteni. Hátha valakit érdekel a lehetőség.

Anno hárman (+ Snake) kezdtük a blogot, de folyamatosan gyarapodtunk, és bele sem akarok gondolni, hogy hol tartanánk, ha nem szállt volna be közénk előbb zsellerm, majd Bruzsy, Hooligan, Desmond Wallace, CyClotroniC, Neoprimitiv, superpityu, Casey Novak, Thomas, Qedrák, BotondB, Shannen, dzsiaj, DennyKeh, Deny, Necridus és gromit – nélkülük sehol sem lennénk. (Páran közülük már nem publikálnak, de ettől még állandó tagok, bármikor visszatérhetnek, ha kapunk valami ajánlatot blogszinten, akkor bombázom őket, hátha érdekli őket valami.)

Legutóbb 3 éve hirdettünk meg hasonlót nyilvánosan (azóta kétszer “fű alatt”gyarapodtunk), most is felajánlanánk egy lehetőséget a csatlakozásra egy, esetleg két fő részére. Az okokat nem kell megismételnem: miközben idén ismét rekordot döntünk abban, hogy mennyi sorozatról írunk, azaz egyre több munkaóra jut a blogra és a sorozatnézésre, a szériák rohamosan növekvő száma miatt egyre kisebb hányadukat tudjuk lefedni. És ebben ugyan nagyon sokat segítenek a vendégírások, de ha valaki rendszeresen “publikál” nálunk, az még nagyobb és előre tervezhetőbb segítséget jelent. És nekünk is több időnk jut posztok írására.

Miről is van szó? Nos, valójában az egész nem különbözik sokban a vendégbloggerkedéstől, csak rugalmasabb és “hivatalosabb” annál.

Úgy “működünk”, hogy ha valaki írni akar valamiről, akkor megírja a blog felületén, és idővel (remélhetőleg elég hamar) az írás kikerül a blogra. Mivel ez nem munkahely, csak hobbi, így nincs kötelező jelleg, nem várunk el több írást, sem rendszerességet, nincs kvótánk, nem sürgetünk vagy rúgunk ki senkit (mindenkinek más az időbeosztása, változó, ki hogy ér rá), csak örülünk, ha tud segíteni – és értelemszerűen olyan jelentkezzen, aki úgy érzi, hogy képes erre. Annak pedig még jobban örülünk, ha minél többször és minél színvonalasan csinálja, no meg, ha olyan sorozatokról ír, amikről a többiek nem, vagy nem szívesen.

Javarészt kritikaírásról lenne szó, hiszen az olvasókat a sorozatok érdeklik leginkább – pilotírások, finálékritikák, évadértékelő posztok vagy random epizódokról szólók, ti is látjátok, hogy miket szoktunk kirakni. De ez nem kizárólagos dolog. Ha valaki ki akar rakni egy videót, képet, előzetest, moment of beauty-t, akármit, akkor nyugodtan megteheti, hiszen minden poszt segítséget jelent.

A lényeg tehát, hogy olyan junkie-k jelentkezését várjuk, akikben van valami írói véna, de ha valaki indítana egy rendszeres rovatot (mint amilyen a nézettség vagy a díjátadók) egy általa preferált témában, kategóriában, akkor természetesen még kritikaírói képességre sincs szükség.

Mindezért cserébe pedig egyelőre annyit tudunk felajánlani, hogy a nekünk szóló ajánlatokat megosztjuk a stábtagokkal. Ezek lehetnek meghívások (premier előtti film- és sorozatvetítések, sajtótájékoztatók, interjúkészítési lehetőségek, sorozatforgatás-látogatások), egyéb kedvezmények (streaming szolgáltatásokhoz való hozzáférések), premier előtti screenerek, sorozatos ajándékok, stb.

Az sem gond, ha valaki csak ideiglenesen, például ugródeszkának, szárnypróbálgató platformnak használná a blogot, mert később karrierszerűen is írásra adná a fejét – referenciának lehet, hogy elmegy, többen publikáltak már nálunk, akik azóta egy vagy több szintet léptek. Azt pedig mondanom sem kell, hogy bármiben segítünk, ha van rá lehetőségünk, esetleg ha a kapcsolatainkra lenne szükség.

A fenti ajánlat talán inkább azoknak szól, akiknek már jelentek meg írásai nálunk, hiszen őket “ismerjük”, tudjuk, hogy megbízhatóak és minőség tekintetében nem találnánk esetükben sok kivetnivalót, de semmi nincs kőbe vésve természetesen, az is jelentkezhet, aki eddig sosem vendégbloggerkedett, csak írjátok meg az elképzeléseiteket, hogy miben tudnátok/szeretnétek segíteni.

A lényeg, hogy akinek fűlne ilyesmihez a foga kommentben vagy levélben jelezzen. A többit megbeszéljük. Mi nem megyünk sehova, de több szem, több sorozatot lát.

31 hozzászólás Ne habozz!

Nimand - 2020. 11. 27. 21:54

Kevés dolog van (nem csak az interneten), ami ilyen sokáig tartja a színvonalat és hozza a megszokott minőséget, sőt, még emelni is tudja a tétet! Gratulálok mindenkinek, aki valaha részese volt ennek a fantasztikus projektnek, jó látni, hogy a Junkie még mindig régi fényében és pompájában ragyog! És persze köszönöm is az alázatos munkát minden vendégbloggernek, szerzőnek, szerkesztőnek, alapítónak!

csicseri - 2020. 11. 27. 22:12

Csatlakozom az előző kommenthez,közel 12 éve minden nap megnézem az oldalt- a legtöbb írást el is olvasom.
Vidéki élet szépsége révén igen sokat utazom, ezért különösen szívemhez nőttetek:-)

Köszönet MINDENKINEK aki része volt/jelenleg része a csapatnak és lesz a jövőben:-)

Köszönjük, hogy szabadidőtöket rászánjátok és ha nem is tökéletes egy írás- mert éppen rohanófélben vagytok vagy csak nem nyerte meg tetszésetek a pilot, nem zengtek ódákat róla, de foglalkoztok vele, megírjátok, elérhetővé teszitek számunkra!

Több gyöngyszem sorozatot így fedeztem fel, köszönet érte Junkie!

Diapolo - 2020. 11. 27. 22:56

Engem érdekelne a lehetőség, ha úgy gondoljátok, hogy az előzmények alapján meg tudom ugrani a lécet. :) de ha mégsem, maradok lelkes kommentelő :)

Ez az az oldal, amit 7 éve megnézek mindig, minőségi és szórakoztató. Hálás vagyok a munkátokért, tényleg 2 óránkent biztos jövök megnézni az új posztot.

Shyllard - 2020. 11. 27. 23:06

Bár nem régóta küldözgetek be írásokat, engem érdekelne a dolog, mert nagyon megszerettem értékeléseket írni sorozatokról sok év olvasgatás után. És úgy láttam elég sokszor, az animéken kívül is pont olyanokat nézek, amik kevésbé kerülnek előtérbe. De alapvetően köszi, hogy fogadjátok és megjelenítitek írásaimat vendégbloggerként is :)

John Doe - 2020. 11. 27. 23:08

Esetleg egy olyan rovat, ami régebbi sorozatokról szól? Talán ilyet bevállalnék, ha ilyesminek lenne helye a blogon. (Már ha az írásaim minősége megfelelő lenne.)

Scat - 2020. 11. 27. 23:23

Ha jól rémlik, a három évvel ezelőtti bejegyzéshez jelentkeztem az animékkel :)

Igazából azóta úgy vagyok vele, hogyha egyszer én itt stábtag leszek, az csakis “fű alatt” fog megtörténni, tekintve, hogy elég csapongó a hozzáállásom az írásokhoz (hiába nézek sokkal több szériát annál, mint amennyi írást beküldök). Bár gőzöm sincs, hogy a mennyiség szempont-e ilyenkor, csak feltételezem.

Mondjuk engem a “juttatások” közül is csak a sorozatos ajándékok, streaming dolgok érdekelnének, mivel nem vagyok pesti, ezért a többit nem tudnám érdemben kihasználni.
Pedig egy szinkronstúdió látogatás régi vágyam.

Amúgy ha sok magyar reality lenne, azokra tuti lecsapnék mint rovatötlet. Kár, hogy nincs évente Survivor. Azt már most leírom, hogyha elindul, arra tuti lecsapok :)
A borzasztó celeb kontra civil felállás ellenére is.

Pamats - 2020. 11. 27. 23:38

Engem érdekelne, de a vendégbloggerkedés is totál jól szolgálja az írás és a sorozatok iránti rajongást de mostanában meg úgy évről évre is mindig jobban elkap a dolog meg mostanában tényleg rengeteg jó sorozat van 😀

Energiavampir - 2020. 11. 27. 23:51

Bár valszeg bármilyen listán én lennék az utolsó jelölt :) De szívesen venném komolyan magam és az írást. Nagyon más poénkodva írni meg “kötekedve” és megint más lenne ez, és én tudnék különbséget tenni. Időm sok van, és sok olyat is nézek amik itt hát kicsit mostohagyerekek, katonai meg hasonló sorozatok.
Gondoltam egy próbát megér..megtisztelő lenne.

Flanker - 2020. 11. 28. 01:11

“Esetleg egy olyan rovat, ami régebbi sorozatokról szól?”
Én tökre örülnék neki :)

Energiavampir: titkos tipp: stars earn stripes :)

winnie - 2020. 11. 28. 09:21

nimand, csicseri: köszi.

A többieknek meg a jelzést (és azoknak is, akik később tévednek ide), szerintem pár napon belül itt jelezni fogok. (Energiavampir: attól, hogy valakivel szoktunk “marakodni” kommentelőként, az nem hat arra, hogy más tekintetben, hogy kezeljük, tiszta lap van, szóval nincs utolsó jelöltség, humannal is olykor osztjuk egymást, ha a másikkal nem értünk egyet.)

winnie - 2020. 11. 28. 09:25

John Doe: nagyon helye van, mert ugye a sok csillogó újdonság mellett nem nagyon jut hely – persze ez nem lenne olyan rendszeres, így igazán “stábstátusz” sem kell, de persze nem kizáró ok.

egyébként ezzel a régi sorozatos rovattal úgy vagyok, mint azzal, amit anno gromitnak írtam az európai sorozatok kapcsán: hogy ha valaki írna rendszeresen (mondjuk havonta vagy kéthetente), akkor én is beszállnék “szolidaritásból” (meg azért, hogy ha kimarad pár alkalom, akkor a rovat ne üljön le), és ugye azóta pörögnek is minden szombat délután az európás kritikák. szóval, ha a régi sorozatok kapcsán lenne rovat, akkor kineveznénk neki akár egy napot, és is néznék, illetve felidéznék klasszikusokat.

winnie - 2020. 11. 28. 09:35

Scat: Összességében a legfőbb szempont tényleg az (és ez az, mit ugye nem lehet normálisan belőni, mert senki nem tudja biztosan, hogy ki mit néz), hogy komplementerek legyünk valamennyire azok, akik írjuk a junkie-t. Nyilván sok ugyanolyat nézünk, de előny, ha minél több mást, és így fedünk le sok mindent: ld. te anime vagy magyar reality. Vagy akár a többiek, Pamats is általában olyan sorozatokról ír, amiket mi nem nézünk, Diapolo és Shyllard pedig olyasmiket hozott többször is az elmúlt időszakban (amellett, hogy általunk (még) nem nézett sorozatokat), ami a LEGNAGYOBB HIÁNYOSSÁGUNK, az évadkritika, évadzárós írások. ez az, ami legkevésbé megy nekem, a szinten maradás, főleg a teljes évados premiereknél (de a hetieknél is): elkezdem az újoncot vagy az új évadot, de sokszor csak hónapokkal vagy akár egy évvel később fejezem be, ami abszurd, és épp ezért a kritika is várat magára, vagy ha lesz, akkor a következő évad premierje előtt, ld. nemrég a for life, de ez volt a haunting of hill house-szal is, vagy például a You – 2×10-et még mindig nem néztem meg, pedig már rég megírhattam volna a 2. évados kritikát, ami elég pozitív lett volna. (Olykor tényleg nem értem, hogy itt van előttem egy 6 részes komédia, amiből láttam 2 részt, és a maradék 4*25 percre miért nem tudok rögtön időt szakítani, miért kell sok hét alatt kis darabokban megnéznem.)

Sebaj, most kiszúrok a rendszerrel, mert a The Undoing és a The Walking Dead: World Beyond kap finálékritikát tőlem, azokkal szintre kerültem, HAHA!

Venom - 2020. 11. 28. 09:59

Mindezek mellé: nem nyittok egy Patreon oldalt a Sorozatjunkie-nak? Én szívesen felajánlanék havi 1-2 dollárt, ami tudom szerény, de sok kicsi sokra megy.

heidfeld - 2020. 11. 28. 11:16

Magam részéről azért írtam , jó 15 sorozatról, hogy minél többen találjátok meg, adjatok esélyt nekik.
Olyan sok a sorozat, és az ezekkel kapcsolatos dolgok, hogy akár tíz ember is kevés lehet…. Olyanokról nincs évados írás, mint Warrior, Why Women Kill, Mythic Quest Raven’s Banquest, Das Boot, Projekt Blue Book, hogy csak a számomra legkedvesebbeket említsem, utóbbi időkből…
Megértem, ha nem érdekli, vagy kiszáll, aki írni szeretne róla. Ezért is jó ötlet a bővítés. Több szem, többet lát.
Egy rovat van, ami nagyon hiányzik: Hét alakítása. Értem, hogy kevesen kommenteltünk. Lehetne a hónap alakítása! Persze-persze, év végén van szavazás, de – hála az Isteneknek – annyi a remek alakítás, hogy egyszerűen képtelenség megnevezni az év végéig.
Nagyon jó, hogy vannak új írók, de a “régiek” írásait is örömmel olvasnám! Tudom, nehéz időt, esetleg erőt venni magunkon. Deutschland 83-86-89-ről , most már lesz időm írni, és a Warrior-t is megoldom, évad végével.
Kár, hogy Yellowstone S3-ról , még nem írt senki. Ezt feltétlen orvosolni fogom.
Leginkább saját fejem, megérzésem után megyek, de jó 15 sorozat biztos kimaradt volna, ha itt nem írtok róla.
Köszönöm szépen, és sok erőt, jó egészséget kívánok!

Shadow - 2020. 11. 28. 12:14

Ugyan nekem eddig csak pár kritikám jelent meg, engem is érdekelne.
Most több időm is van rá és pont most készül újabb kettő kritika.
Már régóta követem az oldalt és látogatom meg nap, mint nap; meg sem tudom számolni hány, a mai napig kedvenc sorozatomat kezdtem el nézni a sok ajánló és pilotkritika hatására.

Scat - 2020. 11. 28. 12:53

winnie: Ezt át tudom érezni. Nyilván hozzád képest az általam nézett mennyiség csak töredéke annak, de egy ideje én is azt vettem észre magamon, hogy van amit nem fejezek be és nem azért mert rossz lenne.
Még időt is tudnék rá szakítani, mert valamit mindig nézek. Rejtély.

Mindenesetre, akkor ha küldök írást, majd az évadkritikákra megyek rá, ha abból van a legnagyobb hiány. Bár számomra ez nem lesz nagy változás :)

Pribi - 2020. 11. 28. 13:39

Nem erősségem a tömör kritika élőben sem – nehéz megfogalmazni azt a sok érzelmet – és az egy Telenovellás cikkem sem lett sikeres, de a külön rovat miatt gondoltam kommentelek egyet. A streaming szolgáltatókon is egyre több ilyen sorozat is elérhető, és bár a hosszuk miatt gyakran változó minőséget mutatnak, szerintem sokat javult a tendencia az évek során.

winnie - 2020. 11. 28. 13:43

Venom: ha rászorulunk, akkor valami mindenképp lesz, de persze már felmerült (az időszakos kickstarter is), nem tudom, melyik a jobb. és főleg azért, mert akkor tök jól lehetne komolyabban is honorálnunk azokat, akik segítenek nekünk.

winnie - 2020. 11. 28. 13:44

” Kár, hogy Yellowstone S3-ról , még nem írt senki. Ezt feltétlen orvosolni fogom.”

Már van írás, a héten beállt a sorba, ez pipa.

” Egy rovat van, ami nagyon hiányzik: Hét alakítása. Értem, hogy kevesen kommenteltünk. Lehetne a hónap alakítása! Persze-persze, év végén van szavazás, de – hála az Isteneknek – annyi a remek alakítás, hogy egyszerűen képtelenség megnevezni az év végéig.”

Ezt vissza akarom hozni a többivel, akár hetiben, akár haviban, de például ez olyan, amit, ha lenne ember, tök jól nyomhatnánk, mert hiába minimális időráfordítás, a rendszeresség fejbentartása miatt is elsikkadt a dolog. (mert ugye alapból én vagyok az az ember, csak mindent elfelejtek. még az emlékeztetőket is:)

Necridus - 2020. 11. 28. 13:53

Én vállalom a hónap/hét alakítását akkor, belefér. Beszéljük meg, aztán akár jövőhéttől nyomhatom is.

Pamats - 2020. 11. 28. 14:21

Én részemről maradnék a kritikáknál évados írásoknál minden amit más nem néz vagy abbahagy vagy elsikkad 😀

gromit - 2020. 11. 28. 15:32

az azért vicces volt, amikor felvetettem, hogy már megint írtam egy norvégról és van még pár másik sorozat is tervbe véve, lehetne egy európás rovat állandó napon, és te kiraktad a norvégot, és válaszoltál, hogy ha összejön mondjuk öt írás, indulhat is a rovat – _miután_ kiraktad a már meglévőt :D

(de azért elég hamar összejött az öt, és a Trapped óta rengeteg szombat délutáni európás cikk lett, hála a többieknek és vendégeknek is)

LasDen - 2020. 11. 28. 16:01

Csábítóan hangzik, de maradok inkább irreguláris vendég… :D

Thomas - 2020. 11. 29. 01:22

A régi sorozatos rovatot én is támogatom!:) Hiába lehetetlen az aktuális sorozatokkal kapcsolatban a 100%-os lefedettséget elérni, azért világszinten is elég előkelő helyen lehet ez a blog, ha összeszámolnánk, hogy hány sorozatról van kritika, vagy legalább valami sajtóanyag kitéve. Viszont a múltban is rengeteg olyan gyöngyszem lehetett, amiről nem is tudok, és szívesen olvasnék róla. És mindenképp hozna egy ilyen rovat egy kis változatosságot.

Zsuzsi - 2020. 11. 29. 14:56

Igen. Csábítóan hangzik, egyetértek. Elgondolkodtató.

Khaleesi519 - 2020. 11. 29. 20:23

Én is szívesen kipróbálnám. Bár még csak egy kritikát írtam, magyarórára, de azt mondták jó lett.😁 Igazából mindenféle témát érinthetnék, minden érdekel.

speranza - 2020. 11. 30. 08:50

A poszt megjelenése után sokáig hezitáltam, hogy jelentkezzek-e, vagy sem. Végül minden szempontot mérlegelve arra jutottam, hogy ez a lehetőség inkább egy fiatal(abb), lelkes(ebb) jelentkezőre vár.
Be kellett látnom, hogy a stáb sajnos semmit sem nyerne azzal, ha én taggá avanzsálnék. Nem tudnék többet vállalni, mint korábban, azt a keveset pedig, ami tőlem telik, a jövőben is szívesen megteszem úgy, ahogy eddig – vendégbloggerként – és ezért semmit sem várok cserébe, a „köszi” is bőven megteszi. :)
Az az idő, amíg „elmókuskálok” egy-egy írással, gyakran jobban kikapcsol és feltölt, mint maga a sorozat, amiről írok. Attól félek, hogy ha a státuszom hivatalosabbá válna, elkezdeném munkának érezni azt, ami most egy kellemes hobbi, és már nem élvezném annyira. Szabadabbnak érzem így magam. :)
Hálás vagyok a lehetőségért, hogy alkalmanként részt vehetek az oldal munkájában, és nekem ez elég. Régi, rossz szokásom, hogy ha valahol hosszabb időt töltök el, nem tudok tétlen szemlélő maradni, késztetést érzek arra, hogy egy picit a magam ízlése szerint formáljam a „helyet”. Ezért is örülök, hogy egy kicsit hozzájárulhattam a blog „európaiasabbá” válásához, és szándékomban áll, hogy ezt a jövőben is folytatom, feltéve persze, hogy továbbra is lesz igény arra, amit csinálok. :)

Hopka222 - 2020. 11. 30. 13:28

Én javasolnék egy rovat ötletet: könyvadaptációs sorozatok. Személy szerint nagyon szeretek olyan könyveket olvasni, amikből sorozat (vagy film) is készül. Esetleg lehetne írni pár hetente egy-egy ilyen sorozatról abból a szempontból, hogy a könyvhöz képest milyen, azzal összehasonlítva. Ezzel akár pár új olvasót is lehetne szerezni, akik ebben a témában érdeklődnek.
Nem nagyon osztottam meg még semmilyen írásomat, de egy ilyesmivel lehet megpróbálkoznék.

bandrew12 - 2020. 12. 02. 13:22

Sziasztok

Én is szívesen belépnék a stábtagok közé. A truecrime dokuk, meg igazából mindenféle doku műfaj kritikáit tudom szállítani, ahogy nagyrészt eddig is tettem. Ha nem leszek stábtag, ezeket évente 5-10 alkalommal ugyanúgy igyekszem hozni, főleg hogy mostmár beadtam a derekam,és van netflix előfizetésem.
Csapattagként viszont a “kényszer” miatt tuti több sorozatot és cikket bevállalnék :D

winnie - 2020. 12. 05. 15:14

Köszi mindenkinek. A hét első felében fogok visszajelezni, ide is, és levélben is, aki írt levelet.

winnie - 2021. 01. 05. 16:50

Na, ez elég lassan ment, de most elkezdtem kiküldeni mindenkinek a válasz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz