login |

NCIS: kezdett a 18. évad – írta Pamats

2020. 11. 27. 15:57 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Mindig bajban vagyok, és mindig elképedek amikor leírom, hogy hányadik évadja kezdődött el a JAG-spinoff, egykoron itthon Tengerészeti helyszínelők címen elindított NCIS-nek, aminek már a második spinoffja is a 7. szezonját kezdte meg, hiszen egy ilyen sorozat tényleg nem nagyon fog tudni újat mutatni, lévén epizodikus országos krimi, és tizensok év elteltével bőven egy másik kor szülöttének számít.

Arról nem is beszélve, hogy még mindig a legnézettebb sorozat Amerikában, habár mivel CBS-es, ezért főleg az idősebb korosztály körében népszerű, ami alátámasztanak a legfrissebb adatok is. Össznézőben legutóbbi is vitte a keddi napot This Is Us ide, FBI oda, és 18-49-ben is az élmezőnyben van.

Ez a hosszabb intró arra szolgált, hogy felvezessem, mennyire nem nagyon lehet most komolyabban írni a kezdésről. Az eleje egyébként egészen jó lett (nézhettünk egy nagyot) és előrevetített egy érdekes szálat, de ha jól vettem le, akkor ezzel abszolút nem foglalkozott később a 18×01, így csak egyetlen egy flashforward jelenetből találgathatunk, hogy mi lesz.

Ellenben volt két másik szál is még: az egyik a szokásos heti eset, a másik pedig egy nem olyan régről visszahozott ügy, amelyben Gibbs és Fornell próbálja meg felderíteni azt a szervezetet, ahonnan drogot kaphatott utóbbi lánya. Ez utóbbi fog a cliffhanger alapján még folytatódni, tehát rögtön két átívelőbb vonal is képbe került a rész elején és végén.

Mivel a legutóbbi évad kényszerből ért véget ott, ahol (egyébként egy erős résszel), a mostani epizód volt hivatott újra elindítani a szálakat, csakhogy évadnyitónak elég lassú volt és (a nézőkre való tekintettel?) öreges, ahogy a sorozat is az már évek óta, és csak ritkán pislákol fel néha, köszönhetően egy két erőteljesebb résznek, esetleg átívelésnek vagy új karakternek.

Ezért is írtam le már korábban is párszor, hogy az ilyen karakterizálósabb krimiknél, ahol nem annyira erős a rejtély vonal, és ahol már ennyi éven keresztül megszerettük/megszoktuk a szereplőket, pont a hozzájuk kapcsolódó momentumokkal lehetne feldobni még valamicskét azt, amit látunk, és habár mutatkoznak rá jelek (főleg Gibbs-nél érzem már évek óta), ezen a téren is kicsit lassan halad az egész. Mondjuk ez a 20 plusz részes évadok sajátossága, csak manapság, a kábeles és streaming sorozatok korában hajlamos vagyok elfeledkezni róla.

Nem baj, az idei szezon elvileg jóval rövidebb lesz, és bár nem volt túl erős a kezdés, de mire megírtam a posztot, már a 400. rész (elképesztő leírni), a 18×02 is lement, hátha az jobban sikerült – az IMDb-pontszámok biztatóak mindenesetre. Az évad végén találkozunk. Ebben biztos vagyok.

3 hozzászólás Ne habozz!

CrashBoostZoom - 2020. 11. 27. 20:12

Én pedig azon tudok elképedni, hogy én az eddigi 18 évadból 14-ig néztem. :D Plusz mellé az LA spinoff-ot.

Narxis - 2020. 12. 03. 07:33

Nagyjából a 8. évadig daráltam és azóta követem rendszeresen, hétről-hétre. Elvesztette régi fényét de azért néha vannak egész jó sztorik.

torjack - 2020. 12. 03. 18:43

A tavalyi évadból talán a Zivás részeket láttam, nem volt nagy durranás, az évadnyitó láttán sok mindenről nem maradtam le. Oké, az elején a reptéri lövölde egy picit felkeltette az érdeklődésemet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz