login |

The Amazing Race – 32×08-09: What’s a riksha?

2020. 11. 27. 19:30 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

– Sanjay.
– Sanjay.

Megint egy dupla részt kaptunk, viszont most nem kellett izgulni azon, hogy vajon az első egy nemkiesős szakasz lesz, hiszen ahelyett, hogy még egy ilyet beraktak volna, inkább megduplázták a hosszát. Ami lehet, hogy olykor hamar eldönti a végkimenetelt, de ezúttal legalább nem hozták össze az összes csapatot egyetlen rész után. Mert ugye manapság már elég komolyan ez a divat, ami… nem tudom, hogy jót tesz-e a reality-nek.

Nyilván növeli a kiszámíthatatlanságot és a tervezhetőséget is a sok “összehozás”, és lehet, hogy számunkra is érdekesebb így, de azért olykor eszembe jutnak a régi (szép?) idők, amikor egy csapat több órával is meglóghatott (sőt, egy nappal is lemaradhatott) – azt is szerettük, nem? Tényleg érdekelne egy statisztika, hogy mostanság valóban más-e ennyire a helyzet, én csak arra emlékszek, hogy annak idején kritikában ilyesmire ki-kitértem, de ma már soha.

Egyébként a lehető leghálásabb TAR-helyszín kapta a Megaleg-et, India, azaz káosz. Ráadásul minden idők egyik leggusztább feladatával – amiről persze eszembe jutott az (ha már a régi szezonok szóba kerültek), hogy anno voltak kajás feladatok is. Ugyan, ki tudná elfelejteni azt, amikor a versenyzők sugárban hánytak cigányzenére a Gundelben. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Anything can happen.

Ennyi volt, tovább nem tarthatott ki Haley és Kaylynn szerencséje. Megint csak nem követtem le utólag a számokat, de talán a két Yield-re sem volt szükségük. Ami szívás, hogy bekapták, de mivel jó eséllyel a csapatok tudták, hogy másra nincs értelme elhasználniuk, rájuk meg nem lenne értelme nem, így még kétszer 20 percet elvettek tőlük. Tőlünk meg azt, hogy egy pillanatig is izguljunk azon, hogy ki fog kiesni?

Akkor lehet, hogy mégiscsak jó, amikor összehozzák minden rész elején a csapatokat? A fene sem tudja.

A Megaleg elején a lányok jól megadták az alaphangot azzal, hogy a taxilottót elbukták és eltévedtek, így Hung-ék hiába bénáztak és váltottak a látszólag hosszabb detour-feladatra, nem tudták megelőzni őket, többek között azért, mert ők is azt a feladatot választották, és még azzal is meggyűlt a bajuk, bár ez nem csak rajtuk múlt.

Ezt egy részleteiben érdekes, de összességében számomra nehezen értelmezhető AR-es road block jött (az ott maradó emberekre és a hülye módon feltűnő képekre gondolok), aminél ráadásul azt sem nagyon tudtuk lekövetni, hogy a jelek szerint az oszlopok pozíciójának belövésél bajlódó James (vagy Will) miért végzett sokkal hamarabb, mint Eswar, aki kvázi segített neki, hogy mit ront el, és tippre a turbánok mintáját is jobban be tudta lőni magának. És mégis, ő maradt a végére. (Vagy valamiről lemaradtam?)

És akkor itt érdemes megint megemlíteni a szövetséget, ami akkor lett volna érdekes, ha hozott volna konfliktusokat is magával, de kivételesen inkább tényleg valódi szövetséget jelentett, mert elég sok mindenben tudták egymást segíteni a csapatok. És az így megspórolt pár percek is sokat jelenthettek, főleg, hogy olykor ennél sokkal többről volt szó. (Itt is volt egy olyan feladat, ahol meglepett, hogy nem segítenek egymásnak, de jobb is volt.)

Hátha a készítők majd lépnek valamit ennek kapcsán, mert állandó és célzott jelleggel káros a szövetségezés, mármint, ha tényleg csak arra szolgál, hogy időt spóroljanak a feladatok lerövidítésével. Ha más szempontból játszanak össze, akkor szerintem nincs akkor gond.

A szakasz második fele már kevesebb érdekességet tartogatott, némi a tűt a szénakazalban és a szokásos, részletekre odafigyelős feladatot, valamint a protézis-készítést, amivel, basszus, nagyon jól elvoltak a vágók, ami a hangeffekteket illeti, brr!

És itt hadd jegyezzem meg azt, amit már az előző résznél is meg akartam: a statiszták. Múlt héten már nem is tudom, mi kapcsán akartam említeni azt, hogy igazi hősök, de most talán még jobb az alkalom rá a fogas feladat miatt, de egyébként a turbánban sétálóknak sem lehetett túl izgalmas a munkájuk. Az ilyesmi elkötelezettséget igényel, na. (Oké, csak viccelek, szimpla munka, de néha tényleg elég izé feladatok jutnak szegényeknek.)

Sajnos a lefutottság eléggé megadta a rész alaphangját, a mostani dupla második fele közel sem volt annyira érdekes, mint az első, szóval kicsit keserű a szám íze. És még csak azt sem érzem, hogy a következő szakasz annyira érdekes lenne, mert valahogy az indiai tesók és az amerikai focisták kiesése sokkal papírformább lenne, mint a másik három csapaté.

Az archívum kedvéért a rész elején az indulások – mindig megfogadom, hogy emlékezni fogok az előző epizódra, és észbe tartom a befutót, hogy a számokat látva igazolhassam magamban, hogy nagyjából én is hasonló különbségeket éreztem, de szokás szerint elfeledkeztem mindenről: 1. 10:15, 2. 10:28, 3. 10:50, 4. 11:24, 5. 11:40, 6. 11:50. Nem volt sok szoros beérkezés.

ui: Azt nem értettem, hogy a légszennyezés-mérésre miért állt le bárki is? Mert láthatóan nem volt kötelező.

ui2: A This or That dolog sem volt tiszta, vagy legalábbis megkavart. Csak most nem kaptak infót a feladatokról, vagy sosem szoktak kapni, vagy mi volt a nagy kérdőjel a játékosok homlokán?

13 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2020. 11. 27. 20:36

“ui2: A This or That dolog sem volt tiszta, vagy legalábbis megkavart. Csak most nem kaptak infót a feladatokról, vagy sosem szoktak kapni, vagy mi volt a nagy kérdőjel a játékosok homlokán?”

Én úgy tudom némi clue azért szokott lenni a detour-nál, legalábbis a nevében, itt viszont teljesen random (korábbi évadból legalább egyszer már rémlik hasonló, mert akkor eléggé feltűnt, hogy ez így elég lutri).
Őszintén én eléggé felkúrtam magam a részen. Lehet azért mert Leo és Alanna után újabb szimpatikus páros távozott (annyira pozitívak voltak végig a csajok le a kalappal, nem is emlékszem nagyon hasonlóra, mikor ilyen hátrányból több alkalommal is, végig mosolyogták az egészet, egyszerűen imádtam őket), de kb. ez a rúgjunk még beléjük hozzáállás. Még ha valaki hátulról féltette volna a pozícióját, de mind Will&James és a röpisek is az élbolyból yield-eltek, nálam ez elég gusztustalan volt.
Willék alapból már a játék elején kiverték a biztosítékot, hogy rászálltak a geekekre, aztán az előző részben még a szőkéket is ellenük hangolták, most meg első helyről yieldelték az utolsókat, ez már nem stratégia sokkal inkább bully.
Ezek után hajrá Hung és Chee, esetleg még Eswarn és Aparna akiknek tudnék szívből szurkolni, a röpisek most eljátszották nálam a szimpátia kártyát, az NFL-esek meg, ahogy többen megjegyezték tényleg rengeteg segítséget kaptak eddig a többiektől.

wondorog - 2020. 11. 27. 20:47

“aminél ráadásul azt sem nagyon tudtuk lekövetni, hogy a jelek szerint az oszlopok pozíciójának belövésél bajlódó James (vagy Will) miért végzett sokkal hamarabb, mint Eswar, aki kvázi segített neki, hogy mit ront el, és tippre a turbánok mintáját is jobban be tudta lőni magának. És mégis, ő maradt a végére. ”

Itt szerintem annyit történt, hogy James vagy Will (én se tudom melyik-melyik), már ugye több hologramot megtalált, csak a pozíciókat kellett átszámolnia, míg Eswarnak még meg is kellett keresnie a hologramokat.

Deny - 2020. 11. 27. 21:17

Én élveztem a megaleget, szerintem tök jó feladatokat sikerült összehozni. Korábban is volt már Blind Detour (bár lehet, hogy a kanadaiban, ezt most nem tudom biztosan, de én már tuti találkoztam vele.)

Will & Jamestől már kitépem a hajam! Elegem van a kavarásukból, ez már valóban a bullying határát súrolja. A beképzeltségük nem ismer határt, közben meg állandóan mások segítségére szorulnak, ami most duplán felcseszett, mert Gary nélkül még most is ott lennének a hologramos feladatnál, erre aztán ördögi vigyorral dugták el előle a vonalzót a terítékes feladatnál. Remélem, hamarosan koppannak.

A csajok előtt le a kalappal, durva lett volna, ha megint mázlijuk lett volna, de sajnálom, hogy kiestek. Tényleg becsülendő a pozitív hozzáállásuk.

A fogsoros feladat valóban “guszta” volt, szegény statiszták remélem nem szenvedtek nagyon, mert néhol elég fájdalmasnak tűnt a folyamat.

Továbbra is Hung & Chee a kedvencem, nekik tiszta szívből szurkolok. Rajtuk kívül még Eswarék szimpatikusak.

Enzo - 2020. 11. 27. 21:25

Hú, na először reagálok, aztán külön megírom a kommentem utána, mert sok dolog jutott eszembe :D

Lehetne egy olyan szezon, amikor ki van jelentve, hogy nem lesz összehozás a teljes verseny alatt egyszer sem. Nehezebb megszervezni, az tuti + kéne bele valami olyan motívum, ami árnyalja a nagy elhúzások/lemaradások lehetőségét, pl. egy Fast Forward, az úgyis rég volt.

This or That: én is úgy tudom, hogy általában a Detour clue az kifejtős, és csak a Road Block-nál kell a szándékosan rejtélyes 1 mondat alapján választaniuk. Valszeg ez tényleg egy ilyen speckó Detour, és nekem is rémlik, hogy volt már ilyen.

– A statiszták kiemelése jogos és szép gondolat :)
– “Ugyan, ki tudná elfelejteni azt, amikor a versenyzők sugárban hánytak cigányzenére a Gundelben” -> ez egy gyönyörű mondat :DD
– Ha nagyon pontosak akarunk lenni, akkor angolul a riksát azt “rickshaw”-nak írják :) Én azt adtam volna alcímnek, hogy “Are you a rickshaw?”, de jobban belegondolva a múlt heti “What’s a Trabant?”-ra visszautalásképp értem ezt is ;)
– Ez a “Sanjay” idézet az elején ez… ezt nem tudom hova tenni :D Mármint vágom, hogy mikor történt, de mi benne a vicces?

@wondorog: minden szavaddal egyetértek a szimpátiás kérdésekben… pedig nálam Riley és Maddison 2.számú favoritként indult, de most már nem tudnék őszintén nekik szurkolni.

inyourroom - 2020. 11. 27. 21:58

A 2 Yield nekem bizonyos fokig még érthetőnek tűnt: ha nem is túl bölcs dolog egy olyan csapatot feltartani, amelyik gyakorlatilag a teljes versenyt a mezőny végén töltötte, nekik ott a helyszínen legfeljebb sejtésük lehetett arról, mennyire vannak a lányok lemaradva, és ha ezzel segíthetnek nekik szimpatikus csapatoknak, miért ne?
Igazán visszataszító az volt, hogy valaki – nem is első alkalommal – következmények nélkül csótányokhoz hasonlította Haley-t és Kaylynnt. Nem is a versengés hevében, hanem egy pihenőidőben felvett interjúban. Sportember létére. Ráadásul pont neki bőven volna oka rá, hogy érzékeny legyen az ilyen jellegű megnyilvánulásokra.

winnie - 2020. 11. 27. 22:02

enzo: sanjay-t kerestem, hogy valaki levette-e a neten, de nem, szóval a logika alapján benézem, de meg vagyok róla győződve, hogy nem èrtettem félre. amikor deangelonak bemutatkozott az indiai nemes, deangelo is azt mondta, hogy sanjay úgy, mintha azt köszönésnek hitte volna, ées visszaköszönt. minden ellene szól, mert gyakori név, meg amerikában is sok indiai van, és ismernie kell, de neki logikusan dettó a saját nevét kellett volna mondania.

winnie - 2020. 11. 27. 22:11

inyourroom: a csótányozás valóban wtf volt már elsőre is, még ha érthető is az analógia, elég gáz még poenosra véve is. és valahol komolyan érthetetlen, hogy mi előnyük származhat abból, ha egy gyengének tűnő csapat kiesését segítik elő, alliance ide vagy oda.

wondorog - 2020. 11. 27. 23:21

Enzo: egyébként vicces, de az első résznek pont az a címe, hogy “Are You a Rickshaw?” :D
A 2.-nak pedig: “This Is not a Karma, This Is a Payback” mivel tudtam előre, valamiért annyira reméletem, hogy ez Will és James-re utal, és valami nagyot fognak bukni, de végül a lányok mondták magukra a végén, az előző heti Leo és Alanna yield miatt

Enzo - 2020. 11. 28. 00:16

@inyourroom:
“Igazán visszataszító az volt, hogy valaki – nem is első alkalommal – következmények nélkül csótányokhoz hasonlította Haley-t és Kaylynnt”
aaamúgy igen, ezen azért én is néztem furcsán…

@winnie:
az a sanjay-ezés szerintem is csak azért volt, mert külföldön bemutatkozásnál gyakori, hogy elismétled a másik nevét, hogy jól értetted-e :) csak nem ennyire hülyék, hogy köszönésnek hiszik :D … báár, most visszanéztem, és tényleg úgy tűnik, nemtom :’D

@wondorog:
tudom, azért is írtam ;)
a másodikét nem láttam, de én is örültem volna neki, hogyha Will-ékre utal :D

Enzo - 2020. 11. 28. 00:37

32×08-09 (pótlás tegnapról)

—Feladatok
Kajafutáros: hát ez baromi vicces koncepció :D jóhogynem indiai helpdesktől kell segítséget kérniük :D amúgy ezt a feladatot rendesen utáltam volna csinálni, telefonon át vmi akcentusos navigálás alapján tájékozódni, brrr…
Kódolós: na ez viszont fun, élveztem volna :) még mosolyogtam is Eswar-ékon, mikor mondták, hogy valami kódolós feladatra számítanak, gondolván hogy úgyse lesz ilyen, és de! Rileyék kétkezes módszere ötletes volt :D (amúgy mennyire lett volna anti-sztereotip már, hogy az ázsiai pár pont egy számítógépes játékon bukna el? :D)
AR tabletes-turbános: ez elég kemény, és nagy odafigyelést igénylő lehetett, ötletesen kombózták azt a két dolgot, amire a feladatok nagy része épült (helyi hagyományok és új technológiák)
Karkötős: fú, ez jóval idegőrlőbbnek tűnt elsőre, de aztán egész ügyesen megoldották a csapatok.
Műfogsoros: wow, na ez aztán undorítóra sikerült :D pláne így kaja közben nézve…
Asztalterítős: durva lehetett ez is – hát ez se tartozna a kedvenceim közé, alapból ellenérzéssel viseltetek minden ilyen fancy körítés ellen (halkés, meg külön fajta pohár mindenféle italhoz, stb.), ennek ellenére tippre jól ment volna :)

—Yield & szimpátia:
Eddig senki nem yieldelt első helyről, persze Willék nyilván benyomják szerencsétlen lányokra a +20 percet (érdekes, a 3 Yield-ből egy se történt 10 perces homokórával), akik a taxival is megint megszívták, aztán később még a röpisektől is kaptak egyet, csak hogy teljesen biztos legyen a kiesésük… Persze, valszeg most se azon a 40 percen múlt, de ez már akkor is visszatetsző. Dicséret a szőkéknek, hogy mindezek ellenére se törtek meg, és végigmosolyogták a futamot :) Sajnálom, hogy most már tényleg elfogyott a szerencséjük. :(
Na de legalább Yield nem lesz már ezek után, és a Mine Five-nak is végre vége, még ha erről nem is tud mindenki – nagyon vicces, ahogy mindig bevágják az NFL-eseket, ahogy büszkén hisznek a szövetségben :D A nagy kérdés, hogy Eswar és Aparna hogy áll a dologhoz, mert ők látszólag nem részei a hármas alliance-nek se (Aparnának pl. sztem nem súgott senki az asztalterítősnél), de “kiutálva” sincsenek.
Komolyan, leginkább Hung&Chee-nek tudok szurkolni innentől: nem áskálódnak direkt senki ellen, alázatosan nyomják, szuper kedvesek minden helyivel (kár h ezzel párhuzamosan vissza is estek kicsit). Eswar-ék is alapvetően szimpatikusak, TeamSzakállban egyre inkább csalódok, pedig még ők voltak egy ideig a 2.favoritjaim. Gary és DeAngelo valóban nagyon egyoldalúan kihasználták a szövetséget eddig, nem adva bele semmit, és egymással se a legharmonikusabb mindig a kapcsolatuk, Will-ékről meg szerintem tudjátok a véleményem :D

—Darabkák:
– Kíváncsi voltam, hogy Eswar-ékat mennyire segíti majd a hazai pálya, de végül nem nagyon volt így, a szmogtesztelős feladaton kívül (pedig még direkt fel is jegyeztem az elején, hogy mondták, hogy gyakran látogattak vissza Indiába)
– A célnál a “welcome to Hyderabad” fogadózene nekem nagyon bejött, vagány volt :D
– Ha már a befutóért vagy a kiesésért folyó verseny nem is lett szoros, legalább a 4.-5. helyezett szinte egyszerre ért be, már ennek is örülni kell.

#hétidézete abszolút Hung-é:
“If the patient needed a colonoscopy I’d do it too” :D

Thomas - 2020. 11. 29. 01:01

Nem volt ez rossz ötlet, lehetett volna ebből egy érdekes és fordulatos futam is, még a feladatok is kellően változatosak voltak hozzá. Csak az a baj, hogy már az első taxizás után elég nyilvánvaló volt, hogy a lányok fognak kiesni, már akkor olyan hátrányuk volt, hogy valószínűleg a Yieldek nélkül sem lett volna esélyük így, hogy komolyabbat nem hibázott senki. Maguktól is egyszer eltévedtek, szóval nem mondom, hogy nem szolgáltak rá bőven a kiesésre, de azért szomorú, hogy így alakult. És a másik oldalról sem értem, hogy mi volt ebben a “taktika”, hogy olyanra dobálják rá a Yieldeket, akik amúgy is a leggyengébbek, amúgy is le vannak maradva, szóval jó eséllyel kiesnének, viszont ha Hung és Chire dobták volna a 40 percet, akkor már érdekesebb lehetett volna a vége, és talán megszabadultak volna egy erős csapattól, mert kiderült a gyenge pontjuk, nem jók videójátékokban (érdekes kiesés lett volna). De nem, nekik az a “taktika”, hogy azt kell benntartani, akivel szívesen lógnak, mintha nyaraláson lennének.

A feladatok közül a két roadblock tűnt nehezebbnek, főleg a turbánossal szenvedtek meg néhányan, ott mondjuk Hung & Chi mennyire gyorsan végzett már! Az étteremben meg inkább azzal volt a gond, hogy megint nem szerepelt a feladatban egy fontos részlet, hogy mennyire pontosan le kell mérni mindennek a helyét, de az ellenőrzés után már lehetett látni, hogy mit méregetett.

A detourok közül az elsőben csak az volt érdekes, hogy Hungék váltottak a pofonegyszerűnek tűnő játékról a valószínűleg jóval hosszabb ideig tartó navigálós feladatra, de hát ha annyira nem ment nekik, akkor nincs mit tenni. Ha ott ők kapják a Yieldet, szerintem nagyjából egyszerre értek volna a turbános roadblockhoz a lányokkal. A másik detourban meg mindkét feladat elég egyszerűnek tűnt, csak a fogorvosos kellemetlen, én sem turkálnék önszántamból mások szájában:) Mondjuk fordítva még érdekesebb a helyzet, miért hagyná valaki, hogy egy kontár turkáljon a szájában? Persze, sok pénzért:) Ja és az első felében még volt a riksás szennyezésmérős extra feladat, ami nem volt különösebben tényező, egyedül Eswarék húztak egy kis előnyt abból, hogy ismerik a nyelvet:)

Ennyi volt a korábban megírt véleményem, akkor most folytatom:)

“olykor eszembe jutnak a régi (szép?) idők, amikor egy csapat több órával is meglóghatott (sőt, egy nappal is lemaradhatott) – azt is szerettük, nem?”
Persze, az is jó volt, most már valóban nincsenek ilyenek. Régen rendszerint mutatták a repülőtéren a jegyvásárlást is, azzal is össze lehetett szerezni laza több órás előnyt vagy hátrányt, ha talált valaki egy jobb gépet, vagy nem tájékozódott rendesen vagy beteltek a jobbak:) Vagy olyan is volt, hogy az előbb induló késett és ők kerültek hátrányba. Nagyon sok mindent leegyszerűsítettek sajnos.

“ui: Azt nem értettem, hogy a légszennyezés-mérésre miért állt le bárki is? Mert láthatóan nem volt kötelező.”
Nem állt meg mindenki, de gondolom ez egyébként kötelező, ha épp nem a TAR-ban csinálják, és megláthatták a mérőkocsit az út szélén, és úgy gondolták, hogy jobb megállni az őrülten integető turistának, nehogy valami büntetést kapjanak:)

Azt nem tudom, hogy detournál csak az a cím szokott lenni nekik a clue-n, amit a képernyőre is kiírnak, vagy a teljes leírás, de most akkor kapták meg mindkét feladat teljes leírását, amikor odaértek az egyikhez. És akkor ha nem tetszett, azonnal lehetett váltani is, szóval azét annyi időt nem vesztettek volna vele.

“Willék alapból már a játék elején kiverték a biztosítékot, hogy rászálltak a geekekre, aztán az előző részben még a szőkéket is ellenük hangolták, most meg első helyről yieldelték az utolsókat, ez már nem stratégia sokkal inkább bully.”
Nekem ilyen általános iskola alsó tagozatos kiközösítős szint ez inkább, hogy ők majd megmondják, kik lóghatnak a menő gyerekekkel. Most hogy kvázi már csak öten maradtak, hirtelen a focisták meg az indiaiak lettek a kiközösítettek, mert valakit ki kell mindig túrni. Engem is nagyon idegesít már, amit művelnek. Én inkább ezt az elemet venném ki teljesen a játékból a készítők helyében, egyáltalán ne lehessen összedolgozni meg egymást segíteni, ahogy a roadblockban sem segíthet a feladatot végzőnek a párja. Ez mégiscsak egy verseny lenne, úgy meg a lényege veszik el, ha valaki megfejt valamit, aztán a haveroknak elmondja, az az 1-2 kiközösített meg ennyivel ki is esik. Annyi mindennel fel lehetne ezt az egészet dobni, ez teljesen felesleges bele.

“Lehetne egy olyan szezon, amikor ki van jelentve, hogy nem lesz összehozás a teljes verseny alatt egyszer sem. Nehezebb megszervezni, az tuti + kéne bele valami olyan motívum, ami árnyalja a nagy elhúzások/lemaradások lehetőségét, pl. egy Fast Forward, az úgyis rég volt.”
Ez például kapásból sokkal érdekesebb lenne! Sőt, egy nagy fast forward helyett lehetne sok kis extra “feladat” elrejtve az úton, amivel lehetne 10-20-30, vagy akár 60 perceket szerezni. Mondjuk olyasmire gondolok, ami nem nagy dolog, rakj ki egy puzzle-t, vagy olyan célba dobós játék, amiket a cirkuszban csináltak, vagy juss el egy helyre, és ott szedj fel valamit, és akkor ha valaki nagyon le van maradva és rámenne ezekre, összeszedhetne annyi percet, hogy akár több óra hátránnyal beérve sem esne ki (mert az összeszedett percek levonódnak a végén). Persze ha lassabban csinálja meg, mint ahány percet ér, akkor veszít rajta:) És ezt mondjuk kapják meg a futam elején, hogy hol milyen feladatokat végezhetnek el, és nekik kéne kitalálni, hogy melyikhez érdemes elmenni és mikor.

winnie - 2020. 11. 29. 08:53

“de gondolom ez egyébként kötelező, ha épp nem a TAR-ban csinálják, és megláthatták a mérőkocsit az út szélén, és úgy gondolták, hogy jobb megállni az őrülten integető turistának, nehogy valami büntetést kapjanak:)”

de épp ezért a kérdés: ha nem állt meg mindenki, akkor gondolom, nem kötelező (pedig ez lett volna a tippem), és azok pedig, akik megálltak, nem mentek volna valahova, csak úgy bevállaltak 10 perc kiesést? ami után, ki tudja, még büntetést is kaphatnának, vagy nem tudom, hogy mi ennek a mérésnek a tétje, ha nem felelnek meg. elég fura volt az egész IRL-szempontból.

bxs - 2020. 12. 08. 00:52

Detour This or That kapcsán. Mindig adnak plusz infót. Pár éve találtam egy blogot, ahova egy volt játékos pakolt fel egy-kettő eredeti clue-t teljes másolatban, amiben látszottak azok a magyarázatok a lap alján, amiket általában mi nem látunk nézők. Még hozzá, pont a posztban említett magyar részek körüli clue-k voltak tán. Sőt olyan “clue”-kat is fölmásolt, és mesélt róluk, amik csak belsős célokat szolgálnak, a nézők nem tudnak róluk.
Próbáltam megtalálni, de szerintem törölték az oldalt is. Mivel pedig nem emlékszem a címre, így nem tudom visszakeresni a webarchívba.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz