login |

Hírhétfő – Good Morning, Veronica 2. évad!

2020. 11. 30. 09:05 - Írta: winnie

46 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • A magyar specifikációval (felirat vagy szinkron) rendelkező, a hazai Netflix-en elérhető sorozatok listáját itt lehet megnézni.
 • Mai magyar premier: Feleségek luxuskivitelben 4. évad, Szuper szárny 2. évad, Villámmacskák akcióban 1. évad (folytatás)
 • Premier: Empires of New York S1, Platinum Eye S1, On The Case with Paula Zahn S21, This Is Life with Lisa Ling S7, Michael McIntyre’s The Wheel S1 + Finálé: Fargo S4 (vendégblogger?), The Spanish Princess S2 (vendégblogger?), The Undoing S1, By Whatever Means Necessary S1, Dying To Be Famous S1, 90 Day Fiancé: The Other Way S2, The Real Murders of Orange County S1, 90 Day Pillow Talk: The Other Way S1
 • Magyar premier – HBO GO: 01.15 A varázslók (The Magicians) 5. évad
 • Magyar premier AppleTv+: 12.04 Earth at Night in Color 1. évad
 • Magyar premier – Cartoon Network: 12.05 Power Players (Power Players) 1. évad (folytatás)
 • Egyelőre még nincs hivatalos reakció, de a Blikk értesülései szerint az RTL Klub elkaszálta a Barátok közt-öt. UPDATE: Az RTL Klub megerősítette az értesülést.
 • 11.29-én visszakerültek a Daredevil-jogok a Netflix-től a gyártóhoz, a Marvel TV-hez, ami ugyan megszűnt, de a lényeg, hogy a Disney mostantól szabadon rendelkezhet a karakter fölött. Talán már meg is vannak a terveik?
 • Új sorozat: The White Lotus – HBO, komédia, 6 rész, készítő: Mike White, a szatíra egy exkluzív trópusi szálláshely egy hetéről, a vendégek és az ott dolgozók oldaláról. Főszereplők: Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario, Fred Hechinger, Jake Lacy, Brittany O’Grady, Natasha Rothwell, Sydney Sweeney, Steve Zahn.
 • Visszatér 3 darab 10 perces lockdown, azaz “karantén” különkiadásra a The Vicar of Dibley című klasszikus angol Richard Curtis-sorozat – természetesen az író készítésében és Dawn French főszereplésével.
 • A keddi, soron kívüli NFL-meccs miatt ezen a héten csütörtökön lesz The Voice-epizód az NBC-n.
 • Karanténforgatás: Pozitív teszt miatt leállt a The Flash forgatása.
 • Napi “felháborodás”: Több, amerikai őslakosokat képviselő szervezet nehezményezte azt, hogy a Big Sky nem tért ki arra, hogy a Montana-ban eltűnő és meggyilkolt nők nagy része az őslakosok köréből kerül ki. (Ez is csak azt mutatja, hogy szinte minden sorozatnak van olyan aspektusa, ami ellen valamilyen csoport fel fogja emelni a hangját.) A szervezetek szeretnék elérni, hogy a részek végén legyen disclaimer minderről, hogy a nézőket olyan helyre irányítsák, ahol meg lehet tudni mindent nevezett válságról.
 • A Netflix-es Colin in Black & White-nak, ami Colin Kaepernick gyerekkoráról szól, Colin Kaepernick lesz a narrátora.
 • A Netflix-es Meghatározó filmek a múltból (The Movies That Made Us) 2. évadja, a Meghatározó karácsonyi filmek a múltból (The Holiday Movies That Made Us) nem fogja túlzásba vinni, hiszen két filmmel fog csak foglalkozni: Elf (Mi a manó?) és Night Before Christmas (Karácsonyi lidércnyomás).
 • A Doctor Who 13. évadja 11 rész helyett csak 8 részes lesz.
 • Pár érdekesség arról, hogy mi hangzott el a 90210 múlt heti reunionja során. Például beszéltek arról, hogy mi lett volna a 6. évados időugrás után, illetve Meghan Markle-ről, aki a pilotban vendégszerepelt.
 • Az elmúlt napokban a Netflix amerikai napi sorozatos top10-es listáján fent volt a Survivor és az America’s Next Top Model is. Csak mondom.
 • A brit I’m A Celebrity…Get Me Out Of Here! 14,3M nézővel indult nemrég az ITV-n, ami 18 éves rekordot jelentett a realitynél.
 • Dan Cheadle készítői szerződést írt alá produkciós cége révén az HBO Max-szal.
 • Krista Vernoff, a Grey’s Anatomy showrunnerje beszél az évadkezdés Meredith-tel kapcsolatos döntéséről.
 • A Netflix berendelte a Good Morning, Veronica 2. évadját.
 • Az MTV berendelte a Floribama Shore 4. évadját. Hivatalosan elvileg nem volt róla hír, de arról igen, hogy leállt a 4. évad forgatása pozitív vírusteszt miatt.
 • Vendégszerep: Spencer Novich – American Horror Story, Alexandra Billings – The Conners (több rész), Frances Conroy, Keith David, Jo Firestone, Aparna Nancherla, Melissa Villasenor – Summer Camp Island,
 • Állandó szerep: Aaron Dominguez – Only Murders in the Building (Hulu), Will Swenson, Phillipa Soo, Leslie Uggams – The Second Wave (Spectrum Originals)
 • Interjú: a The Masked Singer múlt heti kiesője + még egy + még egy, Tracey Wigfield + még egy + még egy (a Saved By The Bell készítője), Christian Serratos (Selena – Selena: The Series), Debbie Allen (tévés szerepeiről), Noma Dmuezweni (Haley Fitzgerald – The Undoing)
 • Pilotszkript: The Hellfire Club – HBO Max, készítő: Mark L. Smith – Jake Tapper könyve alapján, egy fiatal kongresszusi képviselőről, aki az 50-es években kerül Washington-ban azok után, hogy elődje rejtélyes módon meghalt. Rögtön a politika veszélyes vizeiben találja magát (a Joe McCarthy-féle Vörös Pánik csúcsán), és feleségével rá kell jönniük, hogy ki szövetséges és ki ellenség. Csakhogy minden megváltozik, amikor egy rejtélyes autóbaleset révén a házaspár a hátsószobás megegyezések, titkos társaságot és a történelem megváltoztatását elősegíteni kívánó terv által fémjelzett alvilágba kerülnek. Az összeesküvés pedig a legmagasabb körökig nyúlik fel, de idővel nem csak elveiért, hanem életéért is harcolnia kell.
 • A Paramount Television Studios megvásárolta Catherine McKenzie könyvének, a You Can’t Catch Me-nek a tévésorozatos adaptációs jogait. Egy nőről, aki 12 éve megszökött egy szektából, és az őt megmentő magánnyomozó segítségével integrálta is magát a társadalomba, mindent maga mögött hagyott, azonban egyszer egy reptéri bárban találkozik egy nővel, akivel megegyezik a neve és a születési dátuma. Fura véletlennek tűnik, azonban egy héttel később kiürítve találja bankszámláját, és a személyes adatai is ellopják. Nyomozni kezd és felkutatja a szélhámos más áldozatait, majd saját játékot indít a segítségükkel, ami révén csapdát állít és várja, hogy az imposztor ismét lecsapjon, ami azonban félresikerül, és hősünk megpróbál gyermekkora árnyai elől menekülni, azonban a kockázat nagyobb, mint azt addig gondolta.
 • Boston George Famous Without The Fortune címmel 5 részes dokusorozat készült Boston George (alias George Jung), kábítószer-csempészről, akit a 2001-es Blow című filmben Johnny Depp is eljátszott, és tagja volt a Medellín Cartel-nek. A rendező Clint Choate volt.
 • Nagy-Britanniában és Norvégiában forgatják Kristofer Hivju műsorvezetésével az Ultimate Viking című realityversenyt, ami 8 részen keresztül átlagembereket követ, akik egy viking telepen élnek és expedíciókon vesznek részt a cudar körülmények között. És persze különféle kihívásokkal, feladatokkal is szembe kell nézniük, amik a régi vikingekkel kapcsolatosak.
 • A Netflix-re érkezik a BBC Studios 4 részes dokusorozata, a The Surgeon’s Cut, amiben négy úttörő sebész munkáját mutatják be, akik háborúként és művészetként kezelik hivatásukat.

46 hozzászólás Ne habozz!

Shyllard - 2020. 11. 30. 09:24

Hali, Fargoról majd ma küldök egy írást :)

Silver-sama - 2020. 11. 30. 09:26

“A Doctor Who 13. évadja 13 rész helyett csak 11 részes lesz.”

Pardon? 5-6 éve nincs már 13 részes évad :D Az utóbbi 2 csak 10-részes volt 😂😂

Hádész - 2020. 11. 30. 09:36

Silver-sama: Gondolom a 13. évad berendelésekor 13-at kértek.

Tipca - 2020. 11. 30. 09:46

Pont ezt akartam írni, hogy még így is több része lesz a DW-nek, mint az utóbbi két évadnak. :D

Amúgy nem a mai hírekhez kapcsolódik, csak úgy eszembe jutott: arról lehet már tudni valamit, hogy a Strike 4. évadja jön-e valamikor szinkronosan?

sankovari - 2020. 11. 30. 10:05
winnie - 2020. 11. 30. 10:10

ahogy írja Hádész, így kellett volna értelmezni, de szerintem csak a 13. évad miatt rugózott a szemem, és javítottam az infót, valóban nem 13 rész, hanem 11 lett volna az S13, így azonban csak 8 részes lesz.

Cole - 2020. 11. 30. 10:23

Azóta Kolosi Péter megerősítette, hogy 2021 nyarán végleg vége.

Mate4182 - 2020. 11. 30. 10:32

Azert a Baratok koztos hir durva.
Nem azt mondom hogy egy Lost/Leftovers minoseg, de mostanra azert felnott rajta par ember.
Biztos sokan a kezdetektol nezik.

juhaszvik - 2020. 11. 30. 10:53

https://sorozatwiki.hu/hirek/kolosi-peter-ezert-fejezzuk-be-22-ev-utan-a-baratok-koztot

Itt azt mondja Kolosi, hogy 5 évvel ezelőtt volt egy producerváltás, aminek minőségbeli romlás lett a következménye, és erre vezetik vissza a nézettségesést. Aki nézi a BK-t: tényleg volt ilyen visszaesés?

FP Jones - 2020. 11. 30. 11:23

hála a jó égnek, hogy véget ér a BK. végre egy jó hír 2020-ban

Mom - 2020. 11. 30. 11:43

Ez a Barátök Közt hír azért most megérintett. Nem a minősége, nem a szórakoztató faktora, nem a szükségessége miatt, hanem kizárólag a konzisztenciája miatt. Most meg kell szoknom a világot, ahol nem evidens, hogy a BK-t adja a TV… Szerintem kb 15 év nem láttam belőle egyetlen jelenetet sem, de mégiscsak általánosba jártam még, amikor kezdődött.

winnie - 2020. 11. 30. 11:56

Amellett, hogy remélem, fog indulni másik napi szappan, a hazai sorozatkészítés szempontjából elég nagy veszteség, mert nagyon jó tanoda volt az íróknak, már egy év meló, írás, storylinerkedés, akármi, hihetetlen nagy tapasztalati pluszt ad az íróknak, főleg a kezdőknek, de azoknak is, akik a filmes oldalról akarnak ismerkedni a sorozatokkal. így most eggyel kevesebb munkahely, mert ugye a heti sorozatok más tészta. (nem véletlen, hogy a legjobb magyar írók közül jó páran, több sorozatkészítő, sőt, jó pár olyan elismert arc, akik nem tévés írói pályán mozognak, dolgozott napi szappanban. nem tudom, hogy mennyi esélye volt mostanság oda bekerülni egy fiatal írónak, de régen bőven volt sansz, és éltek is ezzel.)

Hádész - 2020. 11. 30. 12:00

Kollégám nemrég szerepelt az egyik BK részben, mint statiszta. Volt már több forgatása is, de azt mondta, hogy ilyen fásult stábot még nem látott, ahol ennyire unták volna, amit csinálnak. A jeleneteket egyszer vették fel “jólvanazúgy” alapon, szerinte nagyon lehangoló volt.

Deny - 2020. 11. 30. 12:14

Hádész: Na, de ez nem inkább a műfajból adódik? Tudom, hogy három hónappal előre vannak, de erről már sokszor lehetett olvasni, hogy elég feszített tempóban dolgoznak, mert haladni kell. Erre gondolom most rájött még a vírus is, hiszen többször is le kellett állniuk, ami tovább veszélyeztette a haladási tempót, így gondolom, még inkább lazítottak a hozzáálláson.

Pamats - 2020. 11. 30. 12:32

Én épp nézem a spanish princess-t majd lehet írok róla ha addig nem kerül ki

winnie - 2020. 11. 30. 12:50

Hádész: többek között pont ezért nagyon hasznos írói szempontból is, mert feszített a munkatempó. de, bár több váltás van, az cseppet sem lep meg, hogy a stáb fásult vagy, hogy egyszer mennek neki a jeleneteknek, ez a munkatempó miatt van. mondjuk én írói szempontból közelítek, de éppen ezért a színészeknek sem semmi meló, mint ahogy a stábtagoknak sincs sok mozgásterük, folyamatosan produkálni kell, mert nem nagyon csúszhatnak el, hiszen akkor borul minden. tényleg nem mindegy, hogy filmes módon napi 1-2 perc hasznosat vesznek fel, vagy sorozatos módon 3-4 percet, vagy 25-50 percet. az biztos, hogy a nagyüzemi termelés tetten érhető, de például ez rendezőként is nagyon jól fejleszt skilleket amellett, hogy ahogy írod, nem a minőség az elsődleges vizuálisan, viszont más dolgokban sok lehet gyarapodni.

Platschu - 2020. 11. 30. 13:22

A Barátok köztért kár, de lássuk be, hogy már csak halvány árnyéka volt önmagának mióta Miki is lelépett. Lassan minden fiatal szereplőt lecseréltek, de gyakorlatilag klónkaraktereket hoztak be a helyükre (leegyszerűsítve a sémákat ld. ügyeletes szépfiú, titokzatos múltú legény, laza csávó, kavarógép csaj, érzelmes és határozott karrierista lány, romantikus bénázó, de übercuki lány), akik ugyanazon köröket futották. Mert a nézők még azon túltették volna magukat, hogy szinte minden főszereplőnek volt egy fiatalkori botlása vagy eltitkolt gyereke vagy testvére, mert nem tudtak vagy nem akartak másképpen új rokont bemesélni. Ám közben a fókusz elment erre a zsarolásra, szivatásra, szerelmi sokszögekre, tehát a “régi” barátok közt hangulat már régen megkopott.

Deny - 2020. 11. 30. 14:01

Egyébként nekem furcsa, hogy rögtön a kasza mellett döntöttek. Azt értem, hogy az RTL Klubon már nem volt vállalható a nézettsége (szinte mindig kikap a TV2-s török sorozatoktól is), de meg sem próbálták átültetni az RTL2-re (á la Jóban Rosszban)? Amúgy sincs azon a csatornán semmi érdemleges, ez pedig simán feldobhatta volna kicsit. Vagy ott már nem érte meg volna nekik?

Kati néni - 2020. 11. 30. 14:08

Szerintem meg egy telenovella (ez a rendszer most kezd kialakulni otthon), sok szempontból előnyösebb, mint egy évtizedekig hömpölygő napi szappan. (A nagy hátránya, hogy limitált és ezért a váltósorozat nem biztos, hogy befut, a szappanopi minden este vonzza magához a nézőket.)

1. A teleregényre ráhúzható rengeteg tematika. El lehet vinni sitcomos/dramedys, romantikus, kosztümös, krimi-, horror- vagy thriller-jellegű irányba, a napi szappant egy olyan kicsi piacon, mint a magyar, nehezen. Tkp. egy limitált drámasorozat, egy napi szappanopi és egy jó regény egyvelege.
2. A telenovella egy kerek, lezárt történet. Ezért könnyebben lehet ismételni. Minden évadban tud valami újszerűt mutatni, nem fásulnak bele a készítők.
3. Egy rész kitölt egy egyórás slotot, a napi szappan Európában csak félórás.
4. Könnyebben bele lehet kapcsolódni, nem kell sokezer résznyi előismeret a megértéséhez.
5. Mivel több forgatási idő jut rá, igényesebb, “hetisorozatosabb” a kinézete, jobban meg lehet komponálni. Az ember nem mindig ugyanazt a díszlethalmazt nézi.

Kati néni - 2020. 11. 30. 14:10

Mellesleg pedig rengeteg nemzetközi formátum létezik, jó adaptálással készülhetne magyar Titkok és szerelmek, Paula és Paulina, Betty, a csúnya lány, Ezel(!!). A török sorozatok egy része jól remake-elhető lenne napi telenovella-formátumban.

Deny - 2020. 11. 30. 14:25

Egyébként én kicsit sajnálom, hogy vége. Tény, hogy évek óta inkább “hate-watcholom”, de basszus, ovis korom óta néztük a szüleimmel. Amikor főműsoridőben futott, mindig hozzá időzítettük a vacsorát, és ezt a szokást én is megtartottam az utóbbi években is, szóval ilyen szempontból volt egyfajta kötődésem hozzá. Egyfajta stabil pont volt a napjainkban. Bármilyen gagyi is volt, nem hagytam ki egy részt sem. Mondjuk szerintem úgy 2 éve (amikor behozták Pesák Ádámot) még volt egy egész jó időszaka. Abban az időben sokszor még kívancsi is voltam a folytatásra. A tavaszi (COVID-érás) részek óta viszont botrány, hogy milyen gagyi és abszurd lett.

Mate4182 - 2020. 11. 30. 14:37

En altalanos iskolai idoszakban neztem aktivan aztan mint minden tini en is cikinek tartottam es gagyinak (plane hogy ekkortajt kezdodott a junkie korszak :D )
Viszont amikor londonba koltoztunk 7 eve, valakiert ujra rakattantunk par evre es viszonylag aktivan neztuk (nem mondom hogy mindig mindet, de ugy 80%ban nyomon kovettuk)

Nem huzom hosszura, de a lenyeg hogy volt egy ,,evad” amikor kb 8 honapon at epitettek fel egy nagy csavart es komolyan mondom jo volt. Amikor a Szonjat meg a batyjat akinek most nem ugrik be a neve, behoztak es kiderult hogy csak a berenyi ceget akarjak kicsinalni.
Mar isnert elemeket hoztak be, de valahogy megis sikerult annyira elnyujtani hogy mire kiderult, mar szinte el is mult a kezdeti: tudom mi lesz ebbol erzes.
Szoval biztos hogy volt valami alkotoi stab csere valahol es tutira volt valtozas is emiatt.

Azt viszont amikor valaki orul ennek meg latvanyosan utalja ugyanolyan kepmutato alkultursznobsagnak tartom mint amikor valaki a valovilagot szidja mint a bokrot, de csak tudja ki az a VV xy…

Deny - 2020. 11. 30. 15:05

Mate4182: Akkor ugyanarra gondoltunk :D Az valóban nagyon jó szál volt, ráadásul elég merész húzás volt, hiszen tulajdonképpen a sorozat alapjait is eléggé felkavarta. Mondhatni igazi gamechanger csavar volt.

Szintén érdekes volt a 20. évfordulós dupla epizód, ami szintén ennek az időszaknak a része volt. Igaz, az amcsi sorozatoknál már-már klisének számít a rész tematikája, itthon viszont elég érdekes volt ilyet látni.

Qedrák - 2020. 11. 30. 15:30

Pamats: írj róla, én összeszedtem volna a gondolataimat a sorozatról, de szerintem nem árt, ha több szem többet lát alapon születik róla mástól is írás. :)

winnie - 2020. 11. 30. 15:40

deny: mindkét bekezdést elspoilerezed röviden, mert érdekelne:) akár jelöléssel is, bár nem hiszem, hogy bárki is utólag darálna.

Deny - 2020. 11. 30. 16:06

winnie: Tulajdonképpen az volt a lényege, hogy Miki egy “baleset” folytán megismerkedett egy Szonja nevű nővel, akivel elkezdett járni, vele párhuzamosan pedig megjelent egy Gergő nevű gyanús vállalkozó a Mátyás Király téren. Idővel kiderült, hogy Szonja és Gergő testvérek, és az a céljuk, hogy tönkretegyék a Berényi családot valamiféle bosszúból. Sokáig maradt a rejtélyes utalgatás a múltra, majd szép lassan kiderült, hogy annak a Lovas Karcsinak a gyermekei, aki a Berényiékkel nevelkedett a gyermekotthonban, később pedig öngyilkosságba kergették, amikor tönkretették üzletileg.

Ezt még tovább csavarták, és kiderült, hogy Karcsi felesége valójában félrelépett, és a pilotban elhunyt harmadik Berényi testvérrel, Zolival volt viszonya, amiből Gergő született, tehát voltaképp Gergő is Berényi, és a saját családját akarta megbosszulni. Aztán idővel lenyugodtak a kedélyek, tisztázták a helyzetet (hogy erről még Miki sem tudott stb.), és befogadták a családba és a cégbe.

Elég szappanos meg minden, de nagyon jól építették fel, még az is felmerült, hogy Zoli meg sem halt valójában, meg összekötötték a pilot eseményeit az akkor aktuális főgonosszal, szóval izgalmas volt. :)

A jubileumi rész meg az a tipikus “élet-halál közt játszódó epizód” volt, ahol Mikit véletlenül lövés érte, és találkozott a régi elhunyt szereplőkkel. Ilyen még nem volt magyar sorozatban tudomásom szerint.

Ayrons - 2020. 11. 30. 16:28

A BK kasza több évet késett, valószínűleg a vírus is közrejátszott ebben. De már kellett.

Platschu - 2020. 11. 30. 16:47

A BKban azért a karakterek korával is elcsúsztak. Klaudia fiatalkori botlásából származó lánya (Juli) együtt jár a férje öccsével (András), holott a Berényi fiúk között nem volt 15 év korkülönbség. Ez hogy jött ki? Klaudia volt sokkal idősebb Zolinál vagy Juli sokkal fiatalabb Andrásnál.

Mert azt még megértem, hogy Melrose Place jellegű a cselekmény és gyakorlatilag mindenki járt mindenkivel. Géza, Zsolt és Miki passzolgatta ám a barátnőket rendesen.

A sok botlás, eltitkolt gyerek pedig egy idő után már sok volt. Aztán olyan gyors tempóban írták is ki őket valamilyen külföldi tanulmánnyal vagy munkával amilyen váratlanul felbukkantak.

Szerintem Magdi anyus nélkül nem volt már ugyanaz, aztán Géza, Kinga, Tilda vagy Zsófi nélkül is már csak halódott a sorozat.

Pribi - 2020. 11. 30. 17:04

A barátok köztről évek óta tudom, hogy gagyi (talán pont 2015-től szakadt meg nálam is a mindennapi nézés) viszont, azóta olyan lett a viszonyom a sorozattal, hogy ritkán vonzott be, de olyankor nagyon. Mint ahogy fent írták a Gergő-Szonja szálat, a végére már én is nagyon akartam tudni a dolgokat.
Facebookon mindig követtem az eseményeket, tehát körülbelül tudtam a szereplőkről, hogy ki-kicsoda.
A Ludwig-Ági szál is tetszett a hosszan elnyújtott Robi halála után. Tehát nekem fura lesz nélküle, mert mindig visszarántott random időközönként.

Katinéni hozzászólásához pedig szeretnék annyit hozzáfűzni, hogy a BK-ban is elég erősen belevittek telenovellás elemeket, csak néha eltalálták az arányt, néha nem. A Szonja-Gergősnél ez nagyon bejött (bár amikor azzal viccelődtek, hogy jövő karácsonyra majd kiderül, még senki nem gondolta komolyan, hogy még azon is túl húzzák). Utána pedig fura volt sokáig megszokni, hogy befogadták a lakók közé őket. Viszont Adél amnéziája és Áron ikertestvére borzasztóan erőltetett volt.

Hánya-veti sorsa volt a BK-nak az utóbbi években, az időpont változás is közrejátszott biztosan, de a minőség volt a legnagyobb tényező, ami miatt a nézők elpártoltak. Pontosan nem tudnám megmondani, de én nálam is érződött a változás. Korábban vagy el sem jöttem a TV elől, vagy azonnal visszanéztem. Mostanra pedig annyira megelégedtem a facebookos morzsákkal, hogy még azokat is elfelejtettem, amikbe tényleg bele akartam nézni.

Az meg külön zavaró nekem, hogy a +10.000 azért nem igazi, mert duplarészeket adnak egy nap, és ezek ketten nem érik el összesen a fél órát.

checkmate - 2020. 11. 30. 17:04

The Vicar of Dibley, yay.

Barátok közt: nem nézem már vagy 10 éve, de egy színésznőcsere élénken megmaradt bennem. A Tildát játszó színésznőt cserélték, már meg nem mondom, kiről kire. Régi – szerepe szerint éppen nehéz időszakból kilábaló – színésznő szobába be, kicsinosítva új színésznő szobából ki.
Vili bá: Tilduskám, mintha kicseréltek volna. :D

szk - 2020. 11. 30. 17:59

A BK már csak eyecandy faktor miatt volt jó, emiatt sajnálom csak.

Kati néni - 2020. 11. 30. 18:14

Ó, a telenovellának csak egy alfaja (de nagyon tipikus verziója), amikor egy főhőspáros körül bonyolódik a cselekmény. Ezek jutottak el inkább a magyar képernyőkre, léteznek multiestellar teleregény el, (mind pl. a Soñadoras vagy a Mintaapák), amelyekben sok főkarakter létezik egymás mellett.

Egy napi szappanoperaban törvényszerű, hogy léteznek kontinuitási hibák/retconok, mert sokan dolgoznak rajta és a készítők is változnak az idő során. Amikor a darab új főírót kap, megváltoztathatja a korábbi előtt kijelölt irányt. Amerikában például a Days of Our Livesban a hetvenes évek végén közkedvelt volt egy örökbefogadós storyline, a kilencvenes években pedig már az adoptált lányt úgy hozták vissza pár év szünet után, hogy az adoptáló anyának a vér szerinti lánya (csontvelőt adott a lány a nő másik gyerekének). Másik példa onnan: 20 évig játszik A színész egy karaktert, lecserélik B-re, B színész eljátssza a karakter ikertestvérét, később C színész veszi át a szerepet, aki nem válik be, nem kedveli a közönség, ezért visszahozzák A-t, akinek a hollywoodi karrierje befuccsolt, közben pedig visszajön B színész is, mert őt is csípték a nézők, viszont most már egy teljesen másik figurát játszik (a DOOL-ban Lisa Rinna volt ez az A színész).
Szintén amerikai jelenség a SORAS, a Soap Opera Rapid Aging Syndrome, amelyet minden gyerekkel eljátszanak: egy kisbaba születik 1990-ben. Háromszor elrabolják, kétszer adoptalják, de 1994-ben, amikor a szüleik már a születése óta hatszor mentek szét és jöttek össze, még mindig csecsemő. 1999-ben még mindig csak három éveses, 2003-ban pedig elkezd iskolába járni. Ekkor már nem tudnak mit kezdeni vele az írók, egy iskolás gyerek nem érdekes, elküldik nyári táborba. Fél év múlva visszatér a figura, de már nem 6, haben 16 éves. Ekkor 2006-ot írunk. Miközben minden más szereplő öregszik, a karakter még csak 20 éves 2016-ban is. Miközben folyamatosan cserélgetik a színészt, aki alakítja. Tegyük föl, hogy egy jólelkű lány volt. Kiöregedett a tiniszerepből? Küldjük el külföldre! 5 évet ott tölt, ám megint újracastingolták a figurát és a szőke angyalka helyett egy velejéig romlott latina tér vissza (mert a státus quo-nak erre van szüksége). Retconolják a múltját is, kiderül, hogy az apja nem a szőke herceg volt, hanem az anya a latin szeretőtől esett teherbe, csak eddig titkolta (pedig 30 évvel ezelőtt még azt is láttuk, ahogy megfogant a csemete). De ettől jóval meredekebb dolgok is szoktak az USA-ban történni.

A BK-nak már a legelején bedobtak egy retcont:
1. Nóra sírva előadja, hogy a nevelőintézet egyik gondozója megerőszakolta. Elment abortuszra és soha többé nem lehet gyereke.
2. Eleinte Nóra és Miki között semmilyen kémia nem létezett! Később ők lettek a BK Jockey-ja és Samanthája: Miki teherbe ejtette Nórát, aki elment abortuszra és soha többé nem lehet gyereke.
3. Nóra teherbe esik és megszüli Timit.

Kati néni - 2020. 11. 30. 18:24

Ja, bocs az okoskodás miatt, de 1998-ban, amikor elindult a BK, még egy teljesen más médiatörvény volt érvényben, amely szerint a kertévék csak kb. félóránként mehettek el reklámozni, félórás műsort nem lehetett megszakítani. Ebből fakad a napi két rész, amelyet Kalamár Tamas 20 éve így indokolta: “a magyar nézőnek túl tömény lenne a fél óra tartalom, ezért vágjuk a napi történéseket ketté”, de persze az egész a médiatörvény kijátszásáról szólt.

Deny - 2020. 11. 30. 18:44

A rapid aging a BK-ban is volt, méghozzá alig pár hónapja. Timi most 20 éves, pedig ha jól rémlik, 2005 körül született. De az még hagyján lenne, viszont nemrég volt két epizód alig pár hónap eltéréssel, ahol teljesen nonszensz dolgok hangzottak el a korát illetően.

Az első részben ünnepelte a 18. születésnapját, a másodikban pedig meg már arról beszélt, hogy 20 éves, és a születési évét is 2000-re tette, mert a születési dátuma volt Miki jelszava. Már a 18 év is sántít, de az még elfogadható lenne.

Egyébként sok főműsoridős amerikai sorozat is hadilábon áll az idő múlásával. A Grey’s Anatomy pl. a negyedik évad óta egy totális időparadoxonban létezik, és már ott is össze-vissza ugrálnak az időben.

Silver-sama - 2020. 11. 30. 19:24

Köszi Deny a spoilert! Visszanéztem a jubileumi részt, jó volt. De áruld el, akkor Berényi Zoli most életben van, vagy sem? Mert az egyik szereplő mondott valami sejtelmeset

kiskiraly - 2020. 11. 30. 19:51

Én nem követtem de a haver mondta úgy 5-6 éve, hogy má rő is unja, miközben addig folyamatosan nézte.LOL.
És ő aztán nem ilyen sorozatjunkie, hanem: TV = BK,Valóvilág, szombat este- vasárnap este RTL tv2-es műsorok.

Amúgy tökmndegy hogy jó vagy rossz, ezek szerint kevesen nézték az ide-oda pakolt sávban.
Várható lesz (feltételezem), hogy olcsóbb celebes/nem-celebes vetékedők lesznek hétköznap este megnyújtott műsoridővel.

kiskiraly - 2020. 11. 30. 20:06

Filmek-ről (és sorozatokról is talán)
Most élőben:
https://mediaklikk.hu/m5-elo/
Interjú: Dobó Kata, Káel Csaba, Réz András, Köbli Norbert

kiskiraly - 2020. 11. 30. 20:52

A műsor címe: Ez itt a kérdés (mai dátummal)
Ez a Gulyás István rettenetes volt + 1 órát beszéltek lényegében, hogy mi és miért a kedvenc filmjük.Eh.
És kivételesen Réz András jókat mondogatott.

Pribi - 2020. 11. 30. 21:45

A BK-ban nem csak Timi öregedett gyorsan, hanem Máté is. Évekig játszotta őt Puha Kristóf, aztán elküldték valahova (már azt sem tudom hova), és egy tinédzser fiú jött vissza az utazásból, akit egyébként azóta még egyszer lecseréltek.

Platschu - 2020. 11. 30. 22:00

Oszkár (Zsolt és Andi fia) is SORAS-ban szenved akkor…

A legvalószínűtlenebb cliffhanger az volt, amikor a gyárat felrobbantották, de Miki azt is túlélte.

Deny - 2020. 11. 30. 22:30

Silver-sama: Meghalt.

Thomas - 2020. 11. 30. 23:21

Azért valaki csinálhatna majd egy BK megemlékező posztot a végén, mert ez a hírblokk is nagyjából komment rekordot döntött miatta, szóval az érdeklődés megvan:)

Mate4182 - 2020. 12. 01. 00:07

En jelentkeznek szivesen, de a fennt emlitett kommentek alapjan inkabb egy voksot dobnek Kati nénire ;-)

Hádész - 2020. 12. 01. 10:50

Elég nagy kommentcunami lett ebből a BK kaszából! :D

Pribi - 2020. 12. 01. 11:09

Én is, akár még szívesen besegítenék Kati néninek az utalásokban.

Kati néni - 2020. 12. 01. 13:49

Én nem vagyok BK-néző már ezer éve, csak ipari szempontból érdekel. Na meg a háttér, ahogyan készül.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz