login |

Második blikk: B Positive

2020. 12. 01. 19:20 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: 2020/21, kritika,

Mivel most elmaradt az új rész a Hálaadás miatt, gondoltam, jövök egy helyzetjelentéssel a CBS újonc komédiája kapcsán, aminek a pilotja nagyon bejött nekem. És igazából csak annyi a mondandóm, hogy nagy meglepetésemre egyelőre maradni fogok a sorozat mellett. Annak ellenére, hogy némiképp csalódást keltő volt benne az, ahogy kialakították a heti rutint. Mert azt kapott a sorozat.

Annak ellenére, hogy a 2. és a 3. rész már kevésbé volt “fergeteges”, még simán pozitívan csapódott le bennem ez a két epizód is köszönhetően egyrészt a két főszereplőnek, másrészt pedig a visszatérő szereplőknek – nem annyira a pilotban látottaknak, hanem az újaknak. (Persze a prímet (a The Undoing-ban egyetlen jelenetet kapó) Annaleigh Ashford viszi, de mögötte alig lemaradva lohol Thomas Middleditch is, fogalmatlan figuraként mindketten remekelnek.)

Ugyanis vannak újak. Mert a készítők, ahelyett, hogy struktúra nélküli, “most együtt fogunk élni, és lesz, ami lesz”-szerű random sztorikkal operáló komédia helyett a B Positive-et eléggé konkrét keretek közé szorították.

Az egyik szál ugye az együttélés, a másik a “Gina és az idősek”-sztori (vagy a buszban, vagy az otthonban), a harmadik pedig az Anger Management-re és a Mom-ra is hajazó “egyívásúak társalgása”-vonal. Míg előbbiekben ugye haragkezelési gondokkal, illetve függőséggel küszködők támogatói csoportjának beszélgetéseit láthattuk az epizódok egy részében, itt a dialízis banda jön össze: ülnek a sorstársak és dumálnak.

Ez a tagozódás abszolút biztonsági játék és nem kíván meg különösebb fantáziát, egy nagyobb írószobát jól fel lehet osztani, hogy kisebb csoportokban dolgozzanak a szálakon párhuzamosan, ami nagyon optimális időkihasználást eredményez, de attól eltekintve, hogy elég látványosan kilógott a lóláb, nem volt a világon semmi gond a részekkel, bőven frissek maradtak, messze még a repetitivitás. Remélem.

(És, amíg tudnak saját, külön ötleteket csempészni a sorozatba, mint az 1×03 végén a TikTok-ozás, addig szerintem nem is lesz gond.)

2 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2020. 12. 01. 19:56

Tetszett a kezdés, de nem tudom maradok-e. 3 rész után nagyon felemás érzéseim vannak, mert vannak jó pillanatai, de mégsem érzem, hogy maximálisan lekötne. Érdekes, de így visszagondolva a 3. rész tetszett eddig a legjobban, aztán a pilot, és végül a 2. rész. Utóbbi egyszerűen laposnak tűnt a többihez képest számomra. Egye fene, döntsön a 4. rész, illetve kíváncsi vagyok a további véleményekre is :)

goodjohnwin - 2020. 12. 02. 12:55

Meglepően jó a sorozat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz