login |

The Amazing Race – 32×10: Emotions

2020. 12. 03. 20:50 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Indiából Kambodzsába vezetett az út az eheti részben, aminek a végére már csak négy csapat maradt. Szóval jövő héten kiderül, hogy kik jutnak a fináléba. A rész előtt pedig azon filóztam, hogy vajon volt-e valaha is annyira egyértelműnek tűnő a top 3 pár kiléte, mint idén. Mert egy dolog a szövetségesdi, ami eddig jól szuperált, de az az igazság, hogy anélkül, hogy megnézném az eddigi helyezéseket, úgy érzem, hogy 3 csapat dominált.

Ennek megfelelően most annak szurkoltam, hogy ne jöjjön be a papírforma. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Hát, ez gyenge volt. Nem csak azért, mert elég hamar lefutottá vált a szakasz, hanem azért is, mert a feladatokat sem éreztem igazán érdekesnek. Kertészkedtek, csempét öntöttek meg hálót húztak. Komolyan?

Eswar és Aparna esett ki, leginkább azért, mert meg U-Turn-ölték őket, pedig addig még a harmadik helyen voltak. Utána viszont teljesen esélytelennek tűntek, habár két csapatot még beértek a RoadBlock-nál, de nekem nagyon úgy tűnt, hogy csak úgy vágták, mintha Eswar DeAngelo előtt nézte volna meg tüzetesebben a bemutató emberke munkáját, holott a valóságban nem így volt. Ettől persze még megtehette volna, és akkor… (Még utána is, vagy háromszor trükköztek az NFL-esek esetében azzal, hogy megakasztja őket valami, de ez ma már nem nagyon működik, sajnos.)

Annyi mondjuk érdekes volt a RoadBlock-nál, hogy mit lehet mondani a feladatot végrehajtóknak és mit nem. Nyilván segíteni nem lehet és biztatni szabad, de vajon azt is konkrétan kikötik, hogy még annyit sem mondhatnak nekik, hogy nézzék meg a demót? Fura volt, mint ahogy az is, hogy a röplabdások nem adták le a drótot a Hármak többi tagjának, hogy mire kéne figyelni. Vagy leadták, csak nem mutatták nekünk? Lehet, hogy erre tippelnék.

A Double U-Turn most valóban gamechanger lett olyan szempontból, hogy nem az addig utolsó esett ki (mert egyébként nem értettem, hogy miért mondja ezt Phil, és pont azért, mert a U-Turn-ös is használhatja, legtöbbször valójában nincs komoly hatása, inkább csak koporsószög a haldoklónak), mindezt pedig ugye úgy érték el (a készítők bánatára?), hogy ellőtték a semmibe az akadály másik felét. Ami megengedett és taktikai elem, cserébe az egész játék szellemiségének ellentmond valaki elől elvenni a lehetőséget a sikerre. De persze ezt kell csinálni, ha valaki biztosra akar menni.

Túl sok mindent nem is tudok írni a fentiek miatt a részről (volt rossz detour választása és némi acsarkodás is), ami a szezon mélypontja volt nálam. És a finálé előtt, ahogy írtam. túl egyértelműnek tűnik a top3 kiléte, mert az amerikai focisták még akkor is a legesélytelenebbek lennének a döntőbe jutásra, ha nem tudnánk, hogy a másik három csapat megpróbálja őket kiejteni. De így, hogy tudjuk…, nos, végképp nem látok sok esélyt arra, hogy döntőzzenek. Szóval mondanom sem kell, hogy nekik szurkolok. A többieknél Hung-ék > röpisek > Will & James a szimpátia-sorrendem, de igazán senkivel nincs komolyabb bajom.

ui: az utókornak az indulások időpontjai: 1. 3:25, 2. 3:42, 3. 3:58, 4. 4:26, 5. 4:52

     

 

5 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2020. 12. 03. 22:19

@posztreakció:
“anélkül, hogy megnézném az eddigi helyezéseket, úgy érzem, hogy 3 csapat dominált” -> igen, rajtuk kívül Garyék nyertek még szakaszt, de Eswar és Aparna nem, utóbbi el is hangzott a részben. (és sztem a korábban kiesettek se: szőkék tuti nem, Leo&Alanától is csak top3-ra emlékszem, többiek se)
“Fura volt, mint ahogy az is, hogy a röplabdások nem adták le a drótot a Hármak többi tagjának, hogy mire kéne figyelni. Vagy leadták, csak nem mutatták nekünk? Lehet, hogy erre tippelnék.” -> áh, szerintem nem, akkor Hung nem szenvedett volna ennyit a feladattal.
Az a “Will & Dean” pedig Will és James lesz ;)

Szóval, 32×10:

Hát erről a részről tényleg extra kevés dolgot lehetett felírni (a feladatokról pl. szinte semmit), és még a vége is keserű szájízt hagyhatott az emberben.
Volt roaming gnome, ami még a feladatokhoz is tartalmazott hozzávalót, nem csak cipelni kellett; idén ráfeküdtek a kreatív clue-szerzésekre, most épp egy extra slide puzzle-t kellett teljesíteni; DeAngelo meg nem volt képes figyelni a csempés feladatnál, ami Garynek kívülről baromi idegesítő lehetett.
A plot twist meglepett, hogy annak ellenére, hogy az NFL-esek értek oda elsőként a U-Turnhöz, végül a hármas szövetség pozitívan jött ki a dologból (talán mert Gary és DeAngelo még mindig nem érzik az ellenük irányuló érzelmeket?), cserébe az eddig “Svájc” szerepét betöltő Eswar&Aparna megszívta. (Utóbbi nyomott is némi trash talk-ot, hozzáteszem teljesen jogosan.) Nem igazán szimpatikus ez a U-Turn “égetés”, na.
A történéseknek megfelelően sajnos ki is estek Eswar-ék, pedig most jobban elhittem, hogy nem csak próbálják izgire vágni, hanem esetleg tényleg kapunk egy szoros befutót vagy fordítást :( Hát a final 3 borítékolható, hajrá “csíhú” :D

Darabkák:
– Hung-ék megkérdezik a taxist, hogy mi a neve, aszongya “Spider” :DD
– Szimpatikus volt, hogy Riley-ék begyakorolták előre a hajón a templomi etikettet.
– A rossz detourhoz vivés mennyire szívás már :D Kitalálod, hogy melyik a szimpatikusabb, erre taxis-bénázás miatt mégis a másikat kell csinálnod.
– A hálóhúzásnál a grafika, ami mutatta hogy hol tartanak, mennyire alapulhatott valós adatokon? :D Szerintem hatalmas saccolás volt az egész :D

winnie - 2020. 12. 03. 22:25

a slide puzzle is fura volt infó híján. ők rakták be a negyzeteket? vagy meg volt határozva? de akkor hung miért fordítva tette be először az egyiket, ld. a képet?

Thomas - 2020. 12. 03. 22:41

Na igen, egyetértek, hogy ezek a feladatok tényleg nem voltak egy nagy eresztés:) Látvány és élvezhetőség szempontjából sem, és maximum a csempés tűnt egy kicsit nehezebbnek, de kiderült, hogy ha valaki odafigyel a bemutatóra, akkor azt is lazán meg lehet csinálni.

Ez a u-turn meg, jaj, mindig elfelejtem, hogy ezt ilyen természetellenesen is lehet használni, és már elkezdtem örülni, hogy az indiaiak talán visszafordítják a boyfriendeket, és végre kiesnek, erre megint koppantam:( Ez egy nagyon hülye szabály továbbra is, hogy ilyenre lehetőség van. Persze nem kell tudniuk, hogy az illető áthaladt-e már, de ha igen, akkor egyszerűen valaki leveszi a tábláról a képeket és lehet újra használni, ennyi. De hogy ennyire nyíltan hülyének nézzék az embert, jaj. Értem, hogy ez is taktika, meg megengedett, de ez még mindig csak felidegesített, amikor ilyen húzás történt.

Így tényleg nem volt nagy tétje a továbbiaknak, akkora hátrányba kerültek, hogy valami nagyon komoly bénázás vagy eltévedés kellett volna, hogy legyen esélyük. Mondjuk kis híján ez meg is történt, de azért látszott, hogy jóval előbb befejezték a focisták a csempézést, én sem hittem már el, hogy a favágás miatt fognak kiesni.

Amúgy ők szerintem simán beverekedhetik magukat a döntőbe. Lám, most is őket akarták kiejteni, u-turn is volt, aztán nem jött össze:) Más résztől ők azért, hogy finoman fogalmazzak, kevésbé találékonyabbak a többieknél, ez most is jól kijött, náluk mindig benne van a pakliban, hogy valamivel elvesztegetik az időt.

Enzo: Az nekem is tetszett, hogy volt roaming gnome, és hogy a kis tarisznyájában voltak a vetőmagok, meg a mérleg mutatója vagy mi:) A grafikonon szerintem inkább azt jelezték, hogy mennyire lehet a háló vége, mert a súly mindenkinél többre jött ki, mint amennyi kellett.

Thomas - 2020. 12. 03. 22:58

Winnie: a slide puzzle-t én sem igazán értettem, de szerintem ők tették be a négyzeteket. Volt valami alap, és arra kellett rátenni, de semmi jelölést nem láttam rajta, hogy mindnek lett volna egy fix helye. De akkor mi akadályozta volna meg őket abban, hogy eleve úgy tegyék be, hogy már ne kelljen húzogatni őket?:) Talán csak egyféleképp illeszkedett, azt már nem láttuk, hogy rá tudta-e rakni Hung rossz irányban is a gnome fejét:)

Diapolo - 2020. 12. 08. 13:37

Csalódás volt ez a rész, és tényleg csak DeAngeloékban bízom, hátha sikerül szétrobbantani a potenciális döntőbeli hármast. A beard boys-nak és Hungéknak szurkolok, Will&James jelenléte pedig számomra egyre nyomasztóbb, már a szőkéken is kezdenek túltenni. Élvezik a játékot, elhiszem, de kicsit sok belőlük.

Maga a rész nagyon lapos volt, se a feladatok, se forgatókönyv nem volt túl izgalmas, sajnos erre a kimenetelre számítottam. Egyébként nagyon kár, mert Kambodzsa egy sokkal izgalmasabb ország, több potenciál volt benne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz