login |

The Blacklist: kezdett a 8. évad – írta Diapolo

2020. 12. 03. 22:20 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Az itthon ma már csak a Netflix-en, de legalább az amerikai tévés premierrel egy időben követhető Feketelista nagyjából egy időben indult a sorozatnézési karrieremmel, mostanra pedig joggal hívhatom talán mindkettőnket veteránnak. De megvallom, annak idején biztos voltam benne, hogy nem jut ilyen sokáig az NBC sorozata, többek között azért, mert az átívelő szál nem olyannak nézett ki, amit 100+ epizódon keresztül lehetne görgetni.

Sajnos a 8. évad már sokkal kisebb lendülettel pörög, mint a korábbi szezonok, de persze kíváncsi voltam az előző etapból áthozott szál lezárására, de azt hiszem, hogy csak kérdőjeleket hagyott bennem, valamint némi keserűséget. Az első két részt értelemszerűen összevonnám, a tovább mögött pedig jöjjenek a spoilerek.

Az előző évad közepe tájékán felvezetett Katarina Rostova-szál kiteljesedett, és le is zárult, a következmények pedig megjósolhatatlanok. De kár lenne ennyire előre szaladni, mert ez a 90 perc komoly kérdéseket vetett fel már a két epizód közben is.

Nagyon nehéz okosat írni az évadkezdésről, mert a „heti ügyes” szál, az újabb név a listán az egyik leggyengébb, legszürkébb, leginkább elnagyolt karakter volt. Értem én, hogy 7 évad után már nehéz újítani, kevesebb az ötlet, de tényleg az volt az érzésem, hogy csak kötelességből került bele Roanoke a részbe. A jelentéktelensége a szükségesség kérdését veti fel, de egyben tisztázza azt is, hogy nem ekörül volt a fókusz. Azt már tudtuk, hogy Liz egy fontos döntés előtt áll, ő pedig Katarina mellett tette le a voksát.

Dominic elrablása után Katarina megszerzi a számára szükséges információt a Sikorsky Archive kapcsán, de Dominic téveszmés kommunikációja nagyon sok kérdést felvet, hiszen így az átadott információ értéke, igazságtartalma is nagyon fontos. Szó esik N-13-ról is, aki kapcsán halvány utalás érkezik, hogy esetleg Red lenne, de azt hiszem ez az információ Dom állapota miatt nem tud végérvényes bizonyítást nyerni.

A másik kérdés a Sikorsky Archive kapcsán merült fel bennem, mert van egy olyan különös érzésem, hogy ez a név valójában Lizre fog vonatkozni, főleg hogy Dom azt mondta, hogy Katarina és Red is birtokolja. Lehet merész ötlet, de el tudok képzelni egy ilyen forgatókönyvet is.

A szezonnyitó két rész inkább hasonlított egy filmre, mintsem egy sorozat epizódjaira, főleg annak tükrében, hogy ezután a rövid lezárás után januárig pihenőre vonul a The Blacklist. A folytatás pedig igencsak adja magát. Vagy mégsem?

Miután Dominic elmondta Rednek, hogy Katarina milyen információkhoz jutott, Red számára aligha volt kérdéses, hogy innen hogyan kell végződnie a történetnek. Miután csapdába csalja N-13 kilétének felfedésével Katarina Rostovát, gondolkodás nélkül megöli Liz szeme láttára. Vajon van innen visszaút? Vagy végérvényesen éket vert Liz és Red közé ez a lezárás? Kíváncsi vagyok, mert az átívelő szál innentől biztosan előtérbe kerül kicsit, és csalódnék, ha Liz csak úgy megbocsátana.

Összességében azért jól kezdődött az évad, adva van a jó folytatás esélye is, mert innen sok irányba el lehet indulni, de nem tudok szemet hunyni afelett, hogy az évadnyitóban mennyire súlytalan volt a lista újabb áldozata, ugyanis a „heti esetnek” kicsit látványosabbá kellene válnia a jobb folytatáshoz.

5 hozzászólás Ne habozz!

sziszko - 2020. 12. 04. 09:21

teljesen elveszítettem a fonalat a ki kicsoda és miért tesz dolgokat vonalon, de azért Spader miatt nézem

Jucuska - 2020. 12. 07. 13:18

Én még bírom követni, de tényleg Spader miatt érdemes nézni. Fantasztikus, mint mindig 😍

wr - 2020. 12. 10. 17:28

Számozás ide vagy oda, a – valós/sorozatbani – események fényében inkább ez a két rész volt a 7. évad, és csak januárban kezdődik az igazi 8. évad.

Energiavampir - 2020. 12. 13. 22:47

Remek ez a sorozat, és simán követhető :)Én azt is elhiszem hogy nem is ölte meg, ez is csak színház volt Liznek..

Hardi - 2020. 12. 22. 17:16

Most értem a darálás végére.
A kicsit laposabb hatodik és hetedik évad után most tűkön ülve várom a folytatást.
Úgy érzem hogy még ez az évad benne van a sorozatban, de már nem nagyon van tovább húzni. Egy erős ellentétre és nagy feszültségre számítok Liz és Red közt, de lassan kifúj a sztori.
A Sikorsky Archive-vel kapcsolatban pedig én is Liz-t érzem a megoldásnak valamilyen módon.
Egy észrevétel: Mikor Dom meghalt Red megcsókolta. Mivel Red kilétét homály fedi bennem felvetődött hogy esetleg apa – fia.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz