login |

2021-ben Magyarországon is elindulhat az HBO Max (frissítve)

2020. 12. 04. 17:30 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek, video

Andy Forssell, az HBO Max Global vezetője ma bejelentette a Web Summit konferencia egyik beszélgetése alkalmával, hogy 2021 második félévében megkezdődik az HBO európai streaming szolgáltatásainak HBO Max-ra való átállása.

Ezt a szűkszavú tájékoztatást adta tegnap a sajtónak az HBO Magyarország, amiből akár arra is következtethetünk, hogy számukra is hírérték volt az infó. Természetesen mindez nem mond sokat, igazából csak az időpont az újdonság (bár az sem mond sokat, nyilván nem nálunk fogják megkezdeni), annyit pedig korábban is tudtunk, hogy vannak globális terjeszkedési tervek, valamint, hogy Latin-Amerikával fognak kezdeni.

De az mindenképp infó, hogy nem csak a Disney+ érkezhet meg itthonra a jövő év második felében, hanem akár az HBO Max is. A kérdés, hogy ez mit jelent? Mármint azon kívül, hogy az HBO GO magyar fejlesztésű felülete helyett az HBO Max-ét kapjuk meg és az ár is nőni fog.

  1. Jönnek plusz dolgok, amik kint vannak, de itthon nincsenek fent?
  2. Eltűnnek dolgok, amik itthon vannak, de kint nincsenek?
  3. Semmi sem változik és csak szimpla rebrand történik?

Valahogy mindegyik elég valószínűtlennek tűnik, szóval jöhetnek a tippek. Valakinek van egyéb infója vagy ötlete, hogy ezeken kívül még mi lehet eshetőség? (Ugye az HBO az Ibériai-félszigeten, a Skandináv-félszigeten és Kelet-Közép Európában van lineáris és digitális platformként jelen, más országokban tévécsatornákkal vagy szolgáltatókkal kötött szerződés révén folyik a tartalmaik disztibúciója.)

Mert egy valami tűnik csak biztosnak, miképp a magyar Netflix és a leendő magyar Disney+ sem azt fogja kínálni, amit az amerikai Netflix és az amerikai Disney+, úgy a két HBO Max kínálata sem egyezhet meg. Legalábbis a logika ezt diktálja. Egyrészt azért, Amerikában vannak az HBO Max-nak olyan sorozatai, amiknek a jogai itthon máshol vannak (pl. Netflix), másrészt mert a magyar HBO-nak vannak olyan sorozatai, amik az amerikai HBO Max-on nincsenek fent.

A premier mozifilmek amerikai digitális bemutatásának infójától harsogó külföldi híranyagokat átnyálazva az európai terjeszkedés kapcsán ennyit írtak:

you’ll see us start to upgrade some of the existing direct to consumer HBO services in Europe to HBO Max, double the content, a lot more capabilities.

Arról, hogy mi az HBO Max, itt írtunk tavaly, annak kíséretében, hogy az HBO GO-t (akkor) egyelőre nem érinti, rajta olyan csatornák és platformok tartalmai érhetőek el többek között, mint az HBO, TNT, TBS, truTV, Adult Swim, Boomerang, CNN, Cartoon Network, valamint a CW, a Crunchyroll, a DC Universe, a Rooster Teeth, a Turner Classic Movies, a Warner Bros. és a New Line filmstúdiók termékei, stb.

A tovább mögött az HBO Max 2021-es promóját lehet megnézni, ami nyilván csak a filmekre koncentrál – én pedig aláhúznám, hogy a filmes aspektussal nem törődtem, a jelenleg tudhatót itt olvashatjátok. Tippre a magyar HBO Max is megkap egy állandó katalógust, illetve idővel talán ezek az HBO Maxos mozipremierek is elérhetnek hozzánk, ha hosszabb távra tervez velük a Warner.

UPDATE (01.29):

  • Az HBO Max hazai jelenléte kapcsán pár idézet az HBO új sajtóközleményéből: “az európai HBO streaming szolgáltatások előlépnek HBO Max szolgáltatássá” + “az HBO platformokat Európa-szerte HBO Max szolgáltatássá upgradelik” + “az Európában jelenleg működő HBO platformok HBO Max szolgáltatássá fejlesztése az év későbbi időszakában kezdődik meg. ” Konkrétan tartalmi dologról nincs szó, ennyiből nekem továbbra is brandváltás és az alkalmazás/felület cseréje jön le.

19 hozzászólás Ne habozz!

sankovari - 2020. 12. 04. 18:43

Én remélem inden marad és jön minden ami most nincs!

Florabell - 2020. 12. 04. 18:52

Hát a CW itthon még nem elérhető sorozatai jöhetnének hozzánk(magam szempontjából Nancy Drew-ra gondolok).Meg a TNT-n(az ugye most netflixen keresztül jön) kívül a többi csatorna tartalmai is. De egyébként nem nagyon látok benne fantáziát.

wickee - 2020. 12. 04. 18:56

Remélem ha tényleg Max lesz a GO-ból akkor elsők között a kép és hangminőség fog javulni, mert az valami gyalázatos jelenleg… Többek között ezért is mondtam le az előfizetést. Fasorban sincs a Netflix 4K csomagja és pláne az Apple TV+-hoz képest.

Fere - 2020. 12. 04. 19:03

Remélhetőleg megcsinálják, hogy a felület kicsit netflixesebb legyen, mert ez anincs előzetes nem az igazi. kell egy youtube vagy IMDB, hogy megtudd nézni érdekel-e a film.

Skate - 2020. 12. 04. 19:18

Több Hulu premier és Amazon kínálata jöhetne Max-ra. Úgy érzem legalább feliratos hazai premier The Boys-ból vagy The Expanse-ből egyelőre hiú ábránd marad csupán. :(

winnie - 2020. 12. 04. 19:24

ha az amazon elkezd lokalizálni, akkor kánaán lehet. ha elkezd.

a hulu meg ugye érdekes, és ezért is volt a fenti kérdés: mert most az hbo europe behúzza olykor a hulu-sorozatokat, viszont amerikában ugye ez nem fordulhat elő, hiszen warner>

jóska - 2020. 12. 04. 19:32

és végre lesz firetv-re is hbo magyarország app vagy az továbbra is le lesz szarva?

heidfeld - 2020. 12. 04. 20:19

Előbb-utóbb mindenki itt lehet, mert terjeszkedni, bevételt kell növelni!
Bár olyan könnyű lenne, hogy előfizetek, és nézném is az 5 engem érdeklő szolgáltatót! Sajnos, ez nem ilyen egyszerű.
Járvány kényszerítette ki – meg nagyon nem is tetszik – Warner ledobta a bombát, Nagy Filmek-streaming vonalon. Tehát még többet, még drágább dolgokat kínálnak.
Mennyi is most, előfizetésük? 20 dolcsi ugrik be. Nem kevés. Oké, Wonder Women, meg a többi, király!
Határozottan élesedik a harc. 3 dolog nélkülözhetetlen hozzá: Pénz! Pénz! Pénz! És hiába a háború, rengeteg lehetőség: Szabadidőnk nem lesz több..Család, egyéb hobbik, barátok, munka. Ritka esetben – ha lenne is pénz az összesre előfizetni – minek, ha nincs időm, ennyire? Ilyenkor jön a szelektálás, melyik érdekel a leginkább, és marad meg.
Hbo Go-ból – HBO Max kép-hangminőség javulása alap lehet. Többi meg kiderül.

DarkEagle - 2020. 12. 04. 21:26

heidfeld: 15 dollár ami kerekítve áfásítva benne lehetne akár 5-6 ezer forintba is DE azt ne feledjük el hogy az HBO MAX-on tudtommal legalábbis nincs több csomag mint pl Netflixen. Rögtön a “max”-ot kapod meg. A WW84-et pl már 4K-val HDR-el meg minden anyám kínjával reklámozzák mint a moziban DE azt gondolom nem kell mondani hogy ehhez jó net is kell és a 4K legjobb esetben is max 1440p szerintem nagyon max 2K. De szerintem egy tű éles FHD van olyan jó otthon mint egy 4K mert a kódolás a lényeg nem pedig a felbontás. Ezt sokan nem tudják sajnos és megvesznek egy 4K-s tévét és azt hiszik hogy na akkor most minden szuper szép lesz közben meg semmi ilyenről nincs szó.

A lényeg hogy az HBO MAX ára pont ugyan annyi mint a Netflix 4K-s csomagja és hát tartalom tekintetében sem marad nagyon alul az HBO MAX. Persze ha az amcsi részleget nézzük. MO-on hasonlóra számítok mint ami a Netflixen van szintén. Szerintem meg fognak maradni az itthon GO-s tartalmak és hozzájuk jön majd az a sok MAX-os amit azonnal megkaphatunk. Azt nyilván nem kell mondani hogy a MAX Orignalok nyilván azonnal elérhetőek lesznek és azokból sincs kevés egyébként.

A premier filmek más kérdés de nem lepne meg ha világszerte lenne majd később ez a megoldás.

Egyébként nekem a képminőséget leszámítva ami egy tűéles FHD minimum, még a fentebb is írt előzetesek kellenének nagyon plusz egy normális kereső, listázó opció és lejátszón belül plusz extra beállítási lehetőségek pl felbontás állíthatósága felirat színezése stb. Arról nem beszélve hogy jó lenne ha 1-2 hónap után nem tűnnének el a Listából a kedvenceim és nem törlődnének a nézett tartalmaim mert olyan sorozatokat is lenulláz az HBO GO amik saját tartalmat tehát sosem fogják őket leszedni az oldalról de 1-2 hónap után törlik a mentésből és nem tudom hol tartottam. Ami nagyon zavaró mert sokszor csinálom azt hogy elkezdek valamit és csak fél év múlva folytatom pl.

winnie - 2020. 12. 04. 22:14

engem tênyleg semmi sem zavar az hbo go-n annyira, mint hogy nem tudjãk megcsinálni, hogy megjegyezze, hol tartok. a netflix meg amazom 3 ev után is tudja, ez meg nem elég, hogy talán 2 hét után is képes elfelejteni, de meg azt is elfelejti, hogy melyik részeket láttam egy szezonból, így mikor pár évente nurse jackie-t néznék, eselyem sincs jó helyen folytatnom:)

na igen. nurse jackie, ami showtime, tehát viacomcbs, tehãt paramount+ sorozat. vajon ez meg a többi showtime, meg a fx és hulu sorozatok, meg a freeformok (utóbbi 3 mind disney platform) vajon maradnak majd az eredeti szerződésük hosszáig?

juhaszvik - 2020. 12. 05. 06:28

Az, hogy minél több tartalom jön majd hozzánk is szuper dolog, de ki fogja lokalizálni? Nyilván, aki elvan felirat nélkül, annak habzsidőzsi, de el nem tudom képzelni, hogy a sok várható tartalomnak ne csak egy kis töredékét kapjuk meg magyarul. Van egy fordítási kapacitás idehaza, amely ugyan bővülhet a kereslet hatására, de biztos nem a duplájára.

wickee - 2020. 12. 05. 06:49

Jajjj igen, HBO GO-n ez az “elfelejti, hogy hol tartottam” a csúcs… :D Ha kilép az ember az alkalmazásból és újra vissza, akkor van, hogy észhez tér, dehát ne már, hogy pár naponta ezzel kelljen szórakozni. Vicc. És évek óta képtelenek ezt a hibát javítani. Egyik streaming szolgáltatónál se találkoztam még csak hasonló buggal se, pedig végigjártam már mindet amit itthonról lehet. :D

DarkEagle - 2020. 12. 05. 14:14

juhaszvik: Ne hidd, nálam is volt hogy egyszerre több anyagot küldtek fordítani. Egy kollégám pl egyszerre 2 sorit és vagy 3 filmet kapott fordítani szóval pont hogy kevés fordító van de anyag meg özön van így is.
Szóval attól nem tartok hogy azért nem lesznek új anyagok mert nincs rá ember. Itthon a nagyobb gond inkább az hogy nincsenek agyon fizetve a fordítók. AXN-nél szimpla lektor munkáért majdnem dupla annyit kaptam mint pl a BTI fizet fordításért. Ez is sokat számít gondolom.

Az 100% hogy Netflix módi nem lesz, hogy angol anyagok kerülnek majd fel. Ami felkerül az tuti magyarul fog felkerülni.

winnie - 2020. 12. 05. 16:57

“Az 100% hogy Netflix módi nem lesz, hogy angol anyagok kerülnek majd fel. Ami felkerül az tuti magyarul fog felkerüln”

ha így lesz, akkor egy jó ideig nem lesz magyar HBO Max – vagy pedig sok minden nem fog felkerülni. mert minden tartalmat elég nagy állománynak kéne elég komolyan fordítania, ráadásul ez nem ilyen “kezdjük el korán” dolog, hiszen folyamatosan jön a kontent. a kérdés az, hogy itt is először lekoordinálják és beindítják a nagyobb piacokat, és utána ha azok mennek maguktól, jöhetnek a kisebbek, vagy mindent csinálnak egyszerre, ami nekik nem optimális és több embert igénylő meló.

DarkEagle - 2020. 12. 05. 18:25

Igen, ezért is írtam fentebb, hogy az egyetlen amiben szinte 100%-ig biztos vagyok azok az HBO MAX originálok. Azokat ugye jelenleg is csinálja az HBO GO és azokból azért nincs is olyan sok. A plusz tartalmak mint pl a CW sorozatok vagy filmek már más kérdés mert ott a jogi részleg a fontos inkább nem az hogy mennyi fordító van rájuk és ugye Netflixre is felkerült olyan sorozat vagy film, nem is kevés aminek más a forgalmazója, van hozzá szinkron de Netflixen csak magyar felirattal van fenn. Nyilván mert így olcsóbb. Valami hasonlóra számítok HBO MAX-on is mert feliratot könnyebb gyártani mint szinkront. Ráadásul itthon nem is kell rögtön bedurvulniuk hogy havi 10 film meg 5 sorozat, csak mondtam egy random számot, nyugi. Az itteni előfizetők szerintem ha azt látják hogy minden hónapban jön legalább egy sorozat meg 2-3 film már előfizetnek mert nagyjából ez a tendencia az HBO GO-n is ha leosztjuk havin szintre a felhozatalt. Mármint konkrét újdonságokra célzok nem mint pl most az összes James Bond film ugye. De persze én is csak tippelgetek. Az is lehet hogy mire hozzánk elér addigra a tartalmak nagy része már le lesz fordítva és akkor rögtön rengeteg új magyar tartalommal kezdenek. Az újat megint csak úgy értem hogy itthon új nem világpremier.

Igazából engem azért lepne meg ha lennének angol tartalmak magyar felirat/szinkron nélkül mert a magyarok megszokták hogy az HBO GO-n minden magyar és oké a MAX az nem HBO gyakorlatilag de nem hiszem hogy neked kell magyaráznom pont hogy miért keverik az emberek. :D Egyébként most már egyre több helyen látom a Warner Max logót. Filmekben is ott van szóval ki tudja, lehet hogy a világpremier előtt átnevezik az egészet.

De az is igaz hogy az AT&T magasról tesz arra mi hogy van és mi van pl a mozikkal. Nekik a feliratkozók száma a lényeg szóval lehet az lesz amit te mondasz hogy elérik hogy akár lokalizálás nélkül is de a lehető legtöbb dolog elérhető legyen azonnal minden országban aztán majd apránként frissülnek mint a Netflixen.

Mathiassa - 2020. 12. 05. 22:04

Bocsánat, lehet, hogy naív vagyok, de mitől lenne ez több Európában, mint egy névváltás (új appokkal, felülettel persze) Go-ról Max-ra?

Ezen kívül két változást sejtek:
1. Esetleg (nagyobb valószínűséggel) megjelennének itt is a Max originals contentek, de egyébként minden másnál ugyanolyan szerződésés összevisszaság marad/lesz, mint a Netflix esetében.
2. Megszüntetik a (kábel)szolgáltatóhoz kötött előfizetéseket egyszerűsítés (mármint az HBO-nak) címszóval.

Ami az HBO GO/Max tartalommennyiségét jobban befolyásolja szerintem, az a Disney+ megjelenése lenne. A szerződések lejártával szépen eltűnnek majd a tartalmaik a Go-ról, miközben jelenleg a Kids szekció nagy hányada Disney/Pixar (kinn van a Disney logó is), és elég gyakran fenn vannak a Marvel/StarWars filmek is Go-n, amennyire figyeltem.

lalakov - 2020. 12. 06. 20:23

Van HBO GO-m, de hagyom hogy a szüleim használják. Mivel nem lehet több felhasználót megadni és még azt az egyet sem képes normálisan kezelni, így a letöltés a kényelmesebb. Az új felületen ezért csak a mozipremierek érdekelnek, ha azokat normális áron kínálják majd. És persze, ha nem csak a járvány alatt fogják streamelni azokat.

winnie - 2020. 12. 09. 07:13

lalkov: az hbo go-n is lehet letölteni:) de az hbo go ad több képernyős elérhetőséget, nálunk is többen használják, bár tény, hogy nincs külön felhasználó, így minden nézés egy kupacba megy. (a mozipremierek viszont csak nem lesznek felárasak.)

winnie - 2020. 12. 09. 07:15

Mathiassa: passz. erre írtam, hogy én sem látom. a felület változik, ez biztos, de ugye az hbo max kontentek egy része eddig is jött, az, ami nem jött, meg nem is fog, szerintem, hiszen például a Close Enough Netflixes lett. (persze van még pár animáció, plusz rengeteg nemszkriptelt dolog – ez utóbbiak jönnek majd talán dögivel?)

a kidsnél azért, ha a sorozatokat nézzük, méris nem egyeduralkodó a disney.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz