login |

Archer: a 11. évad

2020. 12. 04. 15:50 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

We will make Straw Dogs look like Clifford.

Ha már megjön jövő héten itthon is Netflixre, akkor írnék is pár szót a végre újra józan, “jelenben” játszódó évadról. Ami felidézte a korai remek kémes történeteket, ami mellett azért feltett egy kérdést is a szereplők felé. Meg talán a nézőknek is a változás elvárásáról?

Igazából a konkrét történtekről nem sokat lehet írni. Zajlott a munkahelyi adok-kapok, amik közben különböző küldetéseket is végzett az ügynökség. Főleg Bond-paródia volt, néha kicsit más is. Jó, persze a legutóbbi mindenfelé járó évadhoz képest ez hagyományosabb lett, de ennyi

Ellenben nem értettem, miért nem a 7. részben történtek voltak a fináléban, hiszen egy remek, személyes tétes akciófilm-sztorit kaptunk, de aztán a 11×08-ban azért előkerült a fő téma, ami ugye már többször említve lett korábban: Archer visszafordított mindenkit a rossz útra.

Reméltem, hogy nem oda viszik vissza a sorozatot, hogy valójában még mindig kómában van. Nem tették, bár a sok “reboot” láthatóan hatással volt a karakterre, elnézve a legvégső fast and furious-akció befejezését. Emellett viszont tényleg a többieknek is magukba kell nézni, hogy vajon Archer van rájuk rossz hatással, vagy csak rá mutogatnak, miközben élvezik, hogy végre az “igazi” rossz maguk lehetnek.

Mindezt a szokásos keresztbevágással prezentálták, ami talán a fináléban volt a legerősebb. Miközben Agatha Christie (talán a Poirot) történetek kaptak egy fricskát, addig annyiszor fejezte be egy karakter mondandóját egy másik, persze nem oda illően, hogy öröm volt hallani.

Bár szerintem jövőre tényleg csak simán megvárom, amíg felkerül a Netflixre, nem pedig, khm,, tévében nézem, mert már nem kötelező program az Archer, de mégis elvoltam vele. Főleg így, hogy felébredt.

Utóirat: az utolsó rész egyik vendéghangja zseni.

3 hozzászólás Ne habozz!

bob - 2020. 12. 04. 22:17

Imádom az archert, de az utolsó pár évadban számomra kezdett megfáradni, pedig próbálkoztak, hogy minden évadban új témát választanak.
Érdekes módon nekem az hozta vissza a frissességet a sorozatba, hogy visszatértek az eredeti recepthez, felébresztették Archert. És majdnem elhittem hogy fejlódnek a karakterek, de a végére visszarázódott minden a régi kerékvágásba.
Annyira hozta a régi évadok lazaságát ez az új, hogy újra elkezdtem nézni az első évadokat.

Archer is Back! And Archer, too

Shyllard - 2020. 12. 05. 00:26

Nagyon hirtelen ért véget, egyik héten csak észre vettem, hogy ninxs új rész, néztem is, hogy mivan. Nagyon szimpla szokásos epizód volt a záró.

Spoiler
A Werner Herzogos karakteren én nagyon sokat nevettem. Pláne, hogy nem csak utanoztak, de Herzog meg pingvines téma egy külön mémet is kitesz.

Mom - 2020. 12. 07. 07:43

Jobban tetszett, mint a kómás évadok, de nekem is kicsit hirtelen lett vége. Archer felvetése különösen tetszett arról, hogy nem miatta rosszak a többiek, hanem csak őt használják kifogásként arra, hogy rosszak lehessenek. Pont ezt éreztem én is csomószor, hogy ráfogják Archerre az egészet, miközben nem tesznek ellene semmit, hogy így legyen.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz