login |

Archer: a 11. évad

2020. 12. 04. 15:50 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

We will make Straw Dogs look like Clifford.

Ha már megjön jövő héten itthon is Netflixre, akkor írnék is pár szót a végre újra józan, “jelenben” játszódó évadról. Ami felidézte a korai remek kémes történeteket, ami mellett azért feltett egy kérdést is a szereplők felé. Meg talán a nézőknek is a változás elvárásáról?

Igazából a konkrét történtekről nem sokat lehet írni. Zajlott a munkahelyi adok-kapok, amik közben különböző küldetéseket is végzett az ügynökség. Főleg Bond-paródia volt, néha kicsit más is. Jó, persze a legutóbbi mindenfelé járó évadhoz képest ez hagyományosabb lett, de ennyi

Ellenben nem értettem, miért nem a 7. részben történtek voltak a fináléban, hiszen egy remek, személyes tétes akciófilm-sztorit kaptunk, de aztán a 11×08-ban azért előkerült a fő téma, ami ugye már többször említve lett korábban: Archer visszafordított mindenkit a rossz útra.

Reméltem, hogy nem oda viszik vissza a sorozatot, hogy valójában még mindig kómában van. Nem tették, bár a sok “reboot” láthatóan hatással volt a karakterre, elnézve a legvégső fast and furious-akció befejezését. Emellett viszont tényleg a többieknek is magukba kell nézni, hogy vajon Archer van rájuk rossz hatással, vagy csak rá mutogatnak, miközben élvezik, hogy végre az “igazi” rossz maguk lehetnek.

Mindezt a szokásos keresztbevágással prezentálták, ami talán a fináléban volt a legerősebb. Miközben Agatha Christie (talán a Poirot) történetek kaptak egy fricskát, addig annyiszor fejezte be egy karakter mondandóját egy másik, persze nem oda illően, hogy öröm volt hallani.

Bár szerintem jövőre tényleg csak simán megvárom, amíg felkerül a Netflixre, nem pedig, khm,, tévében nézem, mert már nem kötelező program az Archer, de mégis elvoltam vele. Főleg így, hogy felébredt.

Utóirat: az utolsó rész egyik vendéghangja zseni.

4 hozzászólás Ne habozz!

bob - 2020. 12. 04. 22:17

Imádom az archert, de az utolsó pár évadban számomra kezdett megfáradni, pedig próbálkoztak, hogy minden évadban új témát választanak.
Érdekes módon nekem az hozta vissza a frissességet a sorozatba, hogy visszatértek az eredeti recepthez, felébresztették Archert. És majdnem elhittem hogy fejlódnek a karakterek, de a végére visszarázódott minden a régi kerékvágásba.
Annyira hozta a régi évadok lazaságát ez az új, hogy újra elkezdtem nézni az első évadokat.

Archer is Back! And Archer, too

Shyllard - 2020. 12. 05. 00:26

Nagyon hirtelen ért véget, egyik héten csak észre vettem, hogy ninxs új rész, néztem is, hogy mivan. Nagyon szimpla szokásos epizód volt a záró.

Spoiler
A Werner Herzogos karakteren én nagyon sokat nevettem. Pláne, hogy nem csak utanoztak, de Herzog meg pingvines téma egy külön mémet is kitesz.

Mom - 2020. 12. 07. 07:43

Jobban tetszett, mint a kómás évadok, de nekem is kicsit hirtelen lett vége. Archer felvetése különösen tetszett arról, hogy nem miatta rosszak a többiek, hanem csak őt használják kifogásként arra, hogy rosszak lehessenek. Pont ezt éreztem én is csomószor, hogy ráfogják Archerre az egészet, miközben nem tesznek ellene semmit, hogy így legyen.

K. - 2021. 04. 02. 20:17

Nekem ez a kevés szinkronos sorozataim egyike,így most végeztem.

Tetszett,igazi feel good volt.Ezért szerettem meg,Archer hozta a szokásos formáját a többiek is.Imádtam őket.

A kedvenc részem mikor AJ-t elrabolták…és ez mit hozott ki mindenkiből :D
De mikor új inast kerestek az a rész is gyöngyszem volt :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz