login |

The Neighborhood: kezdett a 3. évad – írta Diapolo

2020. 12. 04. 20:00 - Írta: vendegblogger

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Bevallom, a CBS, mostanra már talán veteránnak számító többkamerás komédiája sosem volt a kedvencem. Ha kulturális különbségekről kell beszélni, a black-ish talán jobban teljesít, de a The Neighborhood számomra sokkal jobban szerethető. A nézettsége pedig mintha be lenne betonozva, elég stabil, így nem is volt kérdéses, hogy egy jó nyitány következik. Két rész után azonban vissza kell térnem arra az alapproblémára, amit winnie már a 2. évad zárása kapcsán megemlített.

Mivel maga a sorozat témája is tökéletes alapanyag volt hozzá, adta magát, hogy a készítők a premierre elővegyék aktualitásként a Black Lives Matter-vonalat, csak éppen most konkrétan, a tüntetéseket vonták be a sztoriba. A tovább mögött folytatom.

Nem tudom, mennyire fogják áthatni az évadot a konkrét események (a szellemisége minden bizonnyal maradni fog), engem többnyire zavar a jelenségek túlmisztifikálása. Amikor pedig a rasszizmus témája kerül terítékre, mindig elfog a félelem, hogy esetleg túlságosan egyoldalúan közelítenek a témához, azonban a sorozat ismét csak nem vitte túlzásba, kifejezetten szépen tálalta ezt a helyzetet, kellően toleránsan, és nagyban segítette a helyzetet a kettős perspektíva, amit a két különböző bőrszínű család képvisel.

A 3×02-ben pedig már az is kiderült, hogy tovább vitték a tavaszi évadzáró szálát, Dave számára pedig elérkezett az igazság pillanata, már ami képviselő-jelöltséget illeti. Sajnos mindkét rész olyan mértékben alapozott Dave és Calvin (egyébként nyilván működő) kettősére, hogy teljesen kiszorulni éreztem a többieket.

Ami a minőséget illeti, tényleg nem érheti szó a ház elejét: a The Neighborhood még mindig remekül hozza azt, amihez ért, ha nekem választani kellene a black-ish és közötte, biztosan utóbbira voksolnék, mert minden részben akad bőven mosolyognivaló jelenet, és úgy tűnik, egyelőre a nézők se bánják, hogy a szereplők köre kezd kicsit beszűkülni.

Ami a folytatást illeti, kíváncsi leszek, hogy mennyire maradnak az aktualitásoknál, mert most tényleg úgy érzem, bejön ez a fajta kapcsolat a valóság és a sorozat világa között.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz