login |

Hírhétfő – One Day at a Time-kasza!

2020. 12. 07. 09:05 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: hírek,

 • A későbbi félreértések elkerülése véget: a limitált sorozat nem minisorozatot jelent. (Eleve az elnevezés kvázi jelentés nélküli, nem sok értelme van használni, ha az ember nem tudja, hogy mit jelent, hiszen sokakat csak félrevezet. Max annyit lehet leszűrni belőle, hogy kerek, azaz lezárt évadjai vannak, de ugyanúgy folytatólagos lehet, azaz több szezon is készülhet belőle.)
 • Mai magyar premier: Ella Schön, az ügyvédbojtár 1. évad, Hová tűnt Vili? 2. évad, Alice és Lewis 1. évad, Vadócok 2. évad (folytatás), Bakugan: Bunyóbolygó 2. évad + tévés premier: Eufória-különkiadás + Netflix: Botrány a 2806-os szobában 1. évad
 • Premier: Attack on Titan S4 (vendégblogger?), Lazor Wulf S2, The Real Housewives of Atlanta S13, Big Cat Tales S2, 90 Day Fiancé S8, American Monster S6, Jungle Mystery Lost Kingdoms of the Amazon S1 + Finálé: Murder on Middle Beach S1, The Real Housewives of Potomac S5, Rock Legends S3, The Reagans S1, Holiday Wars S2
 • Teljes évados premier: Room 2806: The Accusation S1 (Netflix)
 • Új a magyar Netflix-en: 100 Days My Prince S1
 • Magyar premier – Epic Drama: 12.13 Élők és holtak (The Living &  the Dead) 1. évad
 • Magyar premier – Nick Jr.: 12.11 Azúrkék nyomok (Blue’s Clues & You) 2. évad
 • 12.17-én a hazai Paramount Channel-ből Paramount Network lesz.
 • A The Walking Dead 10. évadja 02.28-án folytatódik az AMC-n Amerikában, de az AMC+-ra már 02.25-én felkerül a rész.
 • A Netflix berendelte az ausztrál Heartbreak High (itthon: Szívtipró gimi) új változatát, természetesen a mába ültetve a középiskolás sorozatot.
 • A Stranger Things 4. évados új karaktereinek leírása itt olvasható, a cikk vége felé. És némelyik alapján a szezon sztorijára is lehet következtetni.
 • Bár a The Liberator első évados története nem fog folytatódni, a készíteni elmondta, hogy abban reménykedik, hogy antológiaként, ugyanezzel az animációs stílussal készíthet további szezonokat is.
 • A Showtime ingyenesen elérhetővé tette Amerikában mindenféle videómegosztón a Your Honor premierjét.
 • Az NBC megvette a kanadai Nurses amerikai lineáris sugárzási jogait, és már decemberben elindítja – 2 hétig hétfőn, utána meg kedden lesz.
 • Chantal Thuy (Grace) állandó szereplővé lett előléptetve a Black Lightning 4. évadjára.
 • Új sorozat: The Woman In The House – Netflix, komédia, 8 rész, készítő: Rachel Ramras, Hugh Davidson és  Larry Dorf, főszereplő: Kristen Bell, fekete humorú thriller egy nőről, aki összetört szívvel, bort iszogatva néz ki minden nap otthonából, amit a szembeszomszédba költöző jóképű idegen dob fel, azonban idővel egy brutális gyilkosság szemtanúja lesz. Vagy rosszul látta?
 • Karanténforgatás: Ausztráliában elkezdődött az NBC új komédiájának, a Young Rock-nak a forgatása.
 • Napi “felháborodás”: A Netflix peren kívüli egyezséget kötött a Black Mirror: Bandersnatch kapcsán ellene indított keresetben, ami a Choose Your Own Adventure-védjegy használatával volt kapcsolatos.
 • Oz Rodriguez fogja rendezni a Michael Che-féle egyelőre cím nélküli, az HBO Max-ra készülő szkeccssorozat teljes első évadját.
 • A Pop elkaszálta a One Day at a Time-ot. A gyártó megpróbál decemberig, a színészek lejáró szerződéséig új otthont találni a sorozatnak. A hírből úgy veszem ki, hogy a többi berendelt epizód sem fog elkészülni a 4. évadból – ugye a forgatást a járvány szakította meg, így akár ezt a sorozatot is tekinthetjük “áldozatnak”.
 • A Vulture cikke arról, hogy miért is néz ki ilyen jól a The Queen’s Gambit – nagyrészt Steven Meizler, az operatőr kommentjeivel.
 • Vendégszerep: Crespo Rodrigo – Doktor Balaton, Nic Bishop – Legends of Tomorrow, Anthony Konechny – Animal Kingdom (visszatérő),
 • Állandó szerep: Helen Hunt – Blindspotting (Starz), Geoff Stults, Tamara Tunie, Mason Alexander Park, Rachel House, Ann Truong, Hoa Xuande – Cowboy Bebop (Netflix),
 • Interjú: Michael Cera (George Michael – Arrested Development), Steve Canals (a Pose készítője), Stephen King, Tyler Perry (überproducer), Kormos Anett,
 • Pilotszkript: Rodham – Hulu, készítő: Sarah Treem – Curtis Sittenfeld könyve alapján, egy alternatív történelmi sorozatról van szó, amely a politikus Hillary Clinton-t állítja a középpontba egy olyan világban, ahol nem lett Bill Clinton felesége, hogy megmutassa, mi lett volna vele és az országgal, ha más döntést hoz. A középpontban a választások (mármint döntések), feminizmus kérdései, valamint azé, hogy miért ápol az USA oly komplikált viszont a hatalmon lévő nőkkel szemben. A főhős útját a 20. század végén kísérhetjük, ahogy idealistából cinikus lesz, majd ismét idealista.
 • A The Nacelle Company megvásárolta Jeffrey Walker, egy egykori philadelphiai rendőr történetének tévésorozatos adaptációs jogait. A készítő Stephen Belber lenne. A drogokkal foglalkozó afroamerikai rendőr részévé vált a zaklató rendszernek, mely sokszor nem fair módon tartóztatta le és ölte meg saját egykori közösségének tagjait – a sorozat az ő megváltásának története, aki a mélypontról kezdve nagy bátorságra téve tanúbizonyságot segít felszámolni a rendszert, melyben ő is “prosperált”.
 • A YouTube elindítja a héten 30 Days With című dokusorozatot, aminek első része/szezonja a 30 Days With: Why Don’t We lesz, amiben a Why Don’t We nevű együttes mesél a fejlődéséről, a járvány alatti munkáról, a klipjeik és albumuk készítéséről – tippre aközben, hogy a készítők 30 napot töltenek el velük.
 • Mel B lesz a műsorvezetője a The Fashion Hero című modellkereső reality 2. évadjának. Amit Dél-Afrikában fognak forgatni. (Nem tudom, hogy anno tudtam-e, hogy ennek az első szezonja ment itthon az RTLII-n Hétköznapi manökenek címmel.)
 • Meghalt Whitney Collings (Bad Girls Club).

19 hozzászólás Ne habozz!

Franky - 2020. 12. 07. 09:27

Gondolom mèg nem tudjuk nàlunk hol debütàlt a Twd plusz rèszek meg az utolsó èvad…
Szerintetek hol lesz az új otthona?

Shannen - 2020. 12. 07. 09:49

A ODAAT újabb kaszáját nagyon sajnálom, főleg hogy az évad közepén hagyták abba. Nagyon kis esélyt látok rá, hogy sikerüljön új otthont találnia.

Közben pénteken megint változtak az Emmy szabályok és csak hogy még jobban megkavarják a dolgokat, most már van antológia alkategória is, amit a limitáltakkal vesznek egybe. Meg van még néhány egyéb változtatás is:
https://www.hollywoodreporter.com/race/emmys-tv-academy-merges-variety-talk-and-variety-sketch-categories-expands-limited-series-to-include-anthology-series

Hádész - 2020. 12. 07. 09:56

Shannen: Az antológia a limitált sorozatok közé tartozik, szóval jól van ez így.

Kati néni - 2020. 12. 07. 10:04

A Szívtipró giminek azért örülök, a maga korában, 25 éve eléggé “szabadelvű” ifjúsági sorozat volt a maga nemében. Az ausztrálok jól értenek a szappanhoz, ismerik az arányokat. A Nicket játszó színészt jó volt látni a Secret Cityben.

Shannen - 2020. 12. 07. 10:56

Hádész: azért ezen el lehetne vitatkozni. :) Pl az én értelmezésemben a limitált sorozat egy lezárt, egy évadon át tartó sztorit mesél el, míg az antológia (pl Black Mirror) tévéfilmek összessége.
De persze, mint erről már winnie is sokszos írt, minden csak definíció kérdése, van, aki így használja, van aki amúgy. Nem mondom, hogy baj ez a szabályváltoztatást, de én több értelmét láttam az antológiákat a tévéfilmes kategóriához sorolni. Kérdés hogy a sok limitált sorozat közt mennyire fognak tudni jelöléshez jutni így.

Hádész - 2020. 12. 07. 11:05

Shannen: Az AHS is antológia, de ugye évados, szóval arra tényleg jobban rá lehet húzni. A Black Mirror és társai keményebb dió, de a tévéfilmes kategóriába sem illenek bele, mert ugye mégiscsak sorozat. A limitált fogalma meg tényleg az, hogy lezárt a sztori, ami itt is teljesül, nem cliff hangerrel ér véget az évad. Szerintem jobb így, mert tévéfilmes kategóriában meg pont ezek veszik el az esélyt az önálló filmektől. Így meg lehet az összképet nézni, hogy milyen volt az évad. Sőt, tovább megyek, tévéfilmes kategóriába ilyen alapon bármilyen (epizódikus) sorozatból be lehetne rángatni egy részt, ami önállóan is értelmezhető.

Scat - 2020. 12. 07. 12:32

Attack on Titan-t viszem. A héten küldöm is az írást.

Mom - 2020. 12. 07. 12:42

A TBBT lekerül a magyar netflixről? :O Tegnap azt írta az epizódoknál, hogy 12.30-ig érhető el…

winnie - 2020. 12. 07. 12:47

scat: köszi.

mom: igen. jelen állás szerint. (minden év végén a szokottnál több szerződés jár le.) facebookra kiraktam a címlistát, itt még nem posztoltam, de az ismert címek közül jelen állás szerint ezek kerülnek le:

Knight of Sidonia, The Principal, Shameless, The Inbetweeners, Detective Conan, Grand Hotel, Gossip Girl, Peep Show, Miss Fisher’s Murder Mysteries, Conan Without Borders, The Big Bang Theory, The Fresh Prince of Bel-Air, Strange Empire.

Mom - 2020. 12. 07. 12:51

winnie: hát ez rémes hír egy rémes év végére… A TBBT-ből szinte minden nap megnézek valamennyit még elalvás előtt. A Fresh Prince-t meg még nem fejeztem be (talán a második évad végéig jutottam el).

Van még esély rá, hogy megújítják addig a TBBT szerződést? Vagy már van esetleg új otthona?

Thomas - 2020. 12. 07. 13:00

A Why Don’t We az American Idol 14. évados Daniel Seaveynek az együttese, ha valakit még érdekel ez az infó:)

Sorozatgyilkos - 2020. 12. 07. 13:24

Az Agymenőknek az összes része fent van a HBOGO-n.

juhaszvik - 2020. 12. 07. 13:26

Most láttam a magyar comedy centralon “Bob Hearts Abishola” promót, de még nem írtak premierdátumot, csak hogy hamarosan. (Ha volt már hír, akkor bocsi, gyorsban nem találtam az infót).

winnie - 2020. 12. 07. 13:44

“Van még esély rá, hogy megújítják addig a TBBT szerződést? Vagy már van esetleg új otthona?”

esély lehet rá. volt már olyan, hogy előzetesen lekerülőnek hirdetett sorozatok kaptak plusz pár hónapot, vagy akár azóta is fent vannak. nem tudom, hogy ilyesmiről lesz-e hír, vagy egyszerűen csak eltűnik a jelzés.

Desmond Wallace - 2020. 12. 07. 14:30

“A TBBT-ből szinte minden nap megnézek valamennyit még elalvás előtt.”

Comedy Central

GYV - 2020. 12. 07. 17:02

juhaszvik: januárban indul a CC-n.

Mom - 2020. 12. 07. 18:13

Desmond Wallace: akkor nem, amikor én lefekszem, akkor sajnos a South park, vagy a Family Guy megy, és azt egyiket sem szeretem. Ezért tartottam meg a Netflix előfizetésemet állandóra.

Hát azért még bízom benne, hogy valahogy megegyeznek, mert az HBoGO nekem nem jött be, arra nem fogok előfizetni (de köszi a tippet Sorozatgyilkos)

gromit - 2020. 12. 08. 00:37

Szívtipró gimihez “A Nicket játszó színészt jó volt látni a Secret Cityben” (Kati néni, feljebb)

a The Principal-ban meg ő az iskolaigazgató (és a hentes is iskolatársa volt :) )
csak 4 rész, és ezek szerint dec. végéig lehet megnézni a netflixen (vagy hát addig tuti ott lesz)

fajro - 2020. 12. 09. 09:21

Csak most jutottam ezekhez a hírekhez, de ODAAT :((((((
Nagyon-nagyon vártam az új részeket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz