login |

Hírkedd – Blood of Zeus 2. (és 3.) évad!

2020. 12. 08. 09:33 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: hírek,

 • Ezek a sorozatok nem folytatódnak, illetve nem készülhetnek el a koronavírus-járvány miatt. (A lista folyamatosan frissül.)
 • Tegnapi magyar premier: A lány 1. évad + Mai magyar premier: Tízen voltak 1. évad + Netflix: Mr. Iglesias 2. évad (folytatás) + Interaktív különkiadást kapott a Szilaj, a szabadon száguldó és sima ünnepit a Szuperszörnyecskék
 • (Már a Netflix is teljesen süsü a season és part elnevezésekkel, mert a Mr. Iglesias etapjai part-ok, de az adatlapon ettől még “watch season 3” van, pedig a 6 epizódos nyári után a mostani 5 epizódos adag teljesen nyilvánvaló, hogy a járvány miatt két részre bontott 2. évad második fele)
 • Premier: Master Minds S2, Bizarre Foods S9, Jamie Keep Cooking At Christmas S11 + Finálé: Axios S3 + volt I Can See Your Voice-epizód + The Vicar Of Dibley In Lockdown
 • Teljes évados premier: Mr. Iglesias S2 (a második fele – Netflix)
 • Magyar premier RTL Most+: 12.07 A lány (Emergence) 1. évad
 • Magyar tévés premier COOL: 12.14 A lány (Emergence) 1. évad
 • Magyar premier – Nicktoons: 12.14 Ollie tuti tatyója (Ollie’s Pack) 1. évad (folytatás)
 • Lekerül a magyar Netflix-ről: 12.30 Knight of Sidonia, The Principal, Shameless, The Inbetweeners, Detective Conan, Grand Hotel, Gossip Girl, Peep Show, Miss Fisher’s Murder Mysteries, Conan Without Borders, The Big Bang Theory, The Fresh Prince of Bel-Air, Strange Empire – minden hónapban vannak lekerülő sorozatok a Netflixen, de év végén értelemszerűen egy nagyobb kontingens távozik. FONTOS: Az efféle előrejelzéseknél olykor előfordul, hogy valami mégis fent marad, mert meghosszabbítják pár hónapra (ld. tavaly a Mad Men), vagy újabb pár évre, így a fenti lista jelenlegi állapotot tükröz, de a változást jogát fenntartják.
 • Az ABC berendelt kibővítette 6 résszel a Big Sky 1. évados berendelését, így a teljes szezon 16 rész lesz. (Ami nem kicsit meglepett. Azt látjuk, hogy sikeres a sorozat, de abban a hiszemben voltam, hogy könyvadaptáció lévén lezárt a szezon. Szóval vagy új sztori jön (ld. David E. Kelley korábbi nyilatkozatai a 6-8 részes évadokról), vagy folytatódik a mostani.
 • A Netflix berendelte a Blood of Zeus 2. (és 3.?) évadját. (A Netflix egyik Twitter-csatornája, az NX, eredeti, a hírt bejelentő tweetjében konkrétan 2. és 3. évados berendelésről írt, de ez törlésre került. Tippre nem tévedés, és valóban lesz S3 is, csak nem akarják még kommunikálni.)
 • Karanténforgatás: 01.04-én kezdődik Boston-ban a Star Wars: Kenobi forgatása
 • A Euphoria második különkiadása Amerikában 01.24-én landol az HBO-n.
 • A nagyobb tévés oldalak nem hozták le, nekem pedig nem tűnt fel a Produkciós Közlöny november végi számában, hogy a “cím nélküli David Lynch-projekt” egy sorozat. Az IndieWire viszont fizetett a lapért, így a részletezésből kiderül, hogy a Wisteria kamu/munka címen futó projekt készítője David Lynch és a Netflix-re van tervezve. És májustól forogna. Mivel több infó nincs róla, ezért még nem vennék mérget arra, hogy van berendelése, de tippre nemsokára megfutja a szokott sajtóköröket is.
 • A Legends of Tomorrow a 6. évad egyik epizódját a Dr. Strangelove-nak, illetve annak szatirizálásának fogja szentelni.
 • Felix Solis (Omar Navarro) és Damian Young (Jim Rattelsdorf) állandó szereplővé lett előléptetve az Ozark 4. évadjára.
 • Készül az első nagyobb 9-1-1 – 9-1-1: Lone Star-crossover. Egy, a showrunner által megosztott képen együtt volt Ronen Rubenstein (T.K. Strans – 9-1-1: Lone Star) és Oliver Stark (Buck – 9-1-1), de más fotókon feltűnt Brian Michael Smith (Paul – 9-1-1: Lone Star), Ryan Guzman (Eddie Diaz – 9-1-1), Julian Works (Mateo – 9-1-1: Lone Star) és Natacha Karam (Marjan – 9-1-1: Lone Star).
 • A Nick-at-Nite újabb pár évre megvette a Friends kábeltévés ismétlésének jogait.
 • Michael Winterbottom készítői szerződést írt alá produkciós cége révén a Fremantle-lel.
 • A The Undoing fináléjáról beszél Susanne Bier, a rendező, és Hugh Grant + még egy + még egy (Jonathan), Lily Rabe (Sylvia),
 • Vendégszerep: Rob Riggle – The Unicorn, Alona Tal – SEAL Team, Frank Military – NCIS: Los Angeles,
 • Pilotszerep: Piper Perabo, Kevin Daniels – Big Leap (FOX – Laura Benanti és Matt Lucas helyére)
 • Interjú: a The Masked Singer egyik múlt heti kiesője, Jade Pettyjohn (Grace – Big Sky), Kaley Cuoco (Cassie – The Flight Attendant), Sam Dean (a 12 Dates of Christmas showrunnerje),
 • Új műsorvezetőt kapott a BeleValóVilág Schumacher Vanda személyében, de persze Gáspár Győző is marad “aki saját maga kérte, hogy a BelaValóVilág műsorvezetésének feladatait megoszthassa.
 • Spinoffot kap a Való Világ 10. évadja. A RTL MOST+-ra érkező Jöttem, láttam, buktam a közlemény szerint “továbbfűzi a realityt és bemutatja a játékosok villalét utáni napjait.” És azt is bemutatja, hogy a kiesett játékosok néhány nappal később hogyan látják villalétüket. Az első rész egy részlete.
 • Pilotszkript: Sherlock Homies – HBO Max, készítő: Shawtane Bowen és Jerah Milligan, főszereplő: az Astronomy Club-társulat, amolyan Curb Your Enthusiasm/Reno 911 mixtúra Harlem első fekete magánnyomozó irodájáról, melyet akkor alapítanak meg, amikor egy aprócseprő megoldatlan bűnügyek árasztják el a környéket.
 • Az Endeavor Content megvásárolta Alice Feeney megjelenés előtt könyvének, a His & Hers-nek a tévésorozatos adaptációs jogait. Az egyik executive producer Jessica Chastain lenne. A történet egy nyomozóról és egy hírolvasónőről szól, akik akkor találkoznak először ismét a válásuk óta, amikor egy nőt megölnek szülővárosukban. A nő csak vonakodva vállallja, hogy foglalkozzon az esettel, a férfinak pedig ez gyanússá válik – egészen addig, míg sajátmaga gyanúsított nem lesz saját nyomozásában.
 • Új sorozat: Trom – feröeri, készítő: Torfinnur Jákupsson – Jagvan Isaksen könyve alapján, krimi egy újságíróról, aki egy állati jog aktivista megölése ügyében vizsgálódik, akinek a holttestét egy bálnagyilkosság vérétől iszamos vizekben találták a Feröer-szigeteknél. A nyomozás az elszigetelt szigeti közösségben komoly felbolydulással jár.
 • Jojo Ryder producerkedése mellett dokusorozat készül Lamar Odom, egykori profi kosárlabdázóról, a hátteréről, karrierjéről, életéről.
 • Az IMDb TV Moment of Truth címmel rendelt be true crime dokusorozatot, amiben Michael Jordan apjának megölését dolgozzák fel 5 részben.
 • A Facebook Watch december 2-án elindított egy interaktív AI-valóságshow-t, a Rivel Peak-et (valaki látta?), ami Wil Wheaton műsorvezetésével heti kibeszélőt is kapott. Ebben 12 AI-játékost (NPC-t?) dobnak ki egy húzós terepre, ahol nem csak túl kell élniük és el kell kerülniük a kiszavazásukat, de arra is rá kell jönniük, hogy miféle rejtélyes dolog hozta össze őket. A nézők is segíthetnek nekik a 12 hetes livestream során.

20 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2020. 12. 08. 10:09

Ez az Emergence-cím… LOL! Legalább hozzátehettek volna valami misztikus jelzőt, mert ez alapján még műfajilag sem tudnám belőni, hogy miről szól.

Tulazon - 2020. 12. 08. 11:17

Na várj. Fenn van a magyar Netflixen az Inbetweeners? Akkor nekem miért nem hozza a kereső?

winnie - 2020. 12. 08. 11:33

Akinek magyarra van állítva a felülete, az csak azokat a tartalmakat látja, amikhez van magyar specifikáció. A teljes kínálathoz angolra érdemes állítani a felületet, ami 99%-ban csak annak éri meg, aki angolul is tud sorozatot nézni, de akadnak olyan szériák, ahol későbbi szezonoknak van magyar feliratuk, és ezek egy része sem jelenik meg a magyar bontásban azért, mert mondjuk az 1. évadhoz nincs.

Endymion - 2020. 12. 08. 11:33

Noha nem “hír”, de én érdeklődve figyelem, hogy alakul:

https://wegotthiscovered.com/movies/disney-reportedly-merge-hulu-disney/

Végülis csak idő kérdése volt, hogy ezt meglépjék, és lesz is, mire minden jogi akadályt megoldalnak.

juhaszvik - 2020. 12. 08. 11:35

Tulazon: esetleg a nyelvi beállítások miatt?

pickerton - 2020. 12. 08. 11:38
winnie - 2020. 12. 08. 11:47

ejha. a leírás alapján az Upload lehet az? (a képet passzolom, de akár Robbie Amell is lehet rajta.)

winnie - 2020. 12. 08. 11:53

Endymion: a we got this covered a forrásos dolgaik kapcsán eléggé dupla vagy semmi – most is van a címlapon pár másik “reportedly” dolguk, amit máshol nem nagyon hoztak le. (az elmúlt évben kétszer hivatkoztam rájuk, de sem a fűrész, sem a constantin sorozat nem látszik egyelőre létezőnek.)

meglátjuk, simán logikus lehet, hogy korhatáros menüpontként betolhatjuk a felületbe a hulut is (ld. még disney18+, amiről mi is írtunk, más kérdés, hogy ez megint felhasználási jogokkal kapcsolatos káoszt teremtene, de ez már az ő bajuk.

Tulazon - 2020. 12. 08. 12:17

De akkor még mindig lehet mondani, hogy a “magyar” netflixen? Azt hittem az a magyar netflix, amikor magyar specifikációkkal nézed az úgy elérhető tartalmakat.

winnie - 2020. 12. 08. 12:47

nem tudom, nem érzem, hogy külön kéne bontani a magyar nyelvű és a magyarországon elérhető netflixet. a magyar netflix (az olvasatunkban) az, ami magyarországon elérhető. tény, hogy az itthon elérhető tartalmak egy része rendelkezik magyar specifikációval, de ez alapján körülményes lenne folyton jelezni, hogy ez a netflix itthon elérhető magyar specifikációs tartalmai közül kerül le, az meg az itthon elérhető külföldi tartalmak közül. (így sem tudom olykor, hogy jelezzem, hogy felkerült valami, de nem kapott magyar feliratot, hiszen bár majdnem minden magyarul jön, még mindig vannak olyan felkerülések, amik nem kapnak semmi magyart.)

szerintem akkor lenne értelme a magyar(országi) netflixet a magyar nyelvű specifikációk alapján külön emlegetni, ha a kínálat ugyanaz lenne mindenhol, de szó szerint minden országban más a netflix kínálata, szóval nem csak a magyar és az amerikai más, hanem a magyar és a román, a magyar és az indiai, stb.

ha van ötlet persze szívesen fogadom.

Sorozatgyilkos - 2020. 12. 08. 14:56

Sherlock Homies már november 26-án is hír volt :-)

Hűséges olvasód :-)

Sorozatgyilkos - 2020. 12. 08. 15:07

A magyar Netflix kifejezés kapcsán Winnie-vel értek egyet. A karantén-időszak, a mozik szünete, az okostévék mindennapossá válása és a Netflix magyar megjelenésével annyi hirtelen sorozatnéző/szakértő lett, hogy néha nekem kellemetlen ez a sok kérdés, félreértés (főleg a Facebookon). Ez a blog teszi a legtöbbet a hirtelen felbukkanó több ezer sorozatnéző felvilágosításáért (ld. a hírblokkok ismétlődő első mondatait), pedig talán pont elég lenne neki a régi, akár 14 éves olvasók informálása.

Szóval ezért is meg az elmúlt 14 év hírterméséért is köszönet, ahogy minden évben megteszem! :-)

winnie - 2020. 12. 08. 15:16

Sorozatgyilkos: hahh, jó tudni, hogy valaki végig elolvassa a posztokat!:) egyrészt szemfüles, másrészt ha változik a státusza egy projektnek, akkor ráduplázok.

akkor csak annyi volt, hogy egy produkciós cég elkezdett dolgozni rajta (a legtöbb ilyen terv sajnos nem jut sehova), most pedig az, hogy az hbo max meg is vette a projektet, berendelte a pilotszkriptet. (és egyébként ez a különbség az “új sorozat” és a “sorozatberendelés” címke között, mert ugyanazt jelentik, de míg előbbi első hír valamiről, addig utóbbi már kapott hírt, pilotszkriptberendelést vagy pilotberendelést, és most eggyel felsőbb státuszba került.)

Thomas - 2020. 12. 08. 15:29

Ezt már én is benéztem egyszer, de az a sorozat még azóta sem érkezett meg, aminek kapcsán szóltam anno a “duplázásért”:)

David Lynch sorozat meg jöhet, nem számít, miről szól, csak legyen:) Esetleg Kyle MacLachlan vagy Laura Dern szerepelhetne benne:)

bandrew12 - 2020. 12. 08. 19:55

Bocs winnie, meg mindenki, ha volt már. de kicsit zavar van a fejemben ennek kapcsán.
Netflixen angolra állítom a nyelvet, mert angol nyelven nézem, meg jobban szeretem angol felületen látni a dolgokat, viszont szeretnék a tartalomra magyar feliratot. Ez valahogy kivitelezhető?
Most éppen a We are the champions-t kezdtem el, és ha angolra volt állítva a felület, akkor nem volt elérhető magyar felirat, míg magyar felületen elérhető volt.
Nem akarom magyaron tartani, mert azzal sok tartalom eltűnik. Ellenben ha angol nyelven van a felület, akkor olykor nem mutatja hiába van magyar felirat.
Remélem sikerült érthetően fogalmaznom. :)

Másik kérdésem, ami már régóta érdekel, hogy a kommentszekción lehet fejleszteni, úgy hogy valahogy lássam, hogyha egy általam kommentelt posztra új komment érkezik? Vagy tanács, hogy Ti ezt hogy kezelitek? Én, amiről tudom, hogy érdekel, akkor elmentem magamnak, és vissza-visszanézek 3-4 naponta, de hátha van ennek praktikusabb módja.

winnie - 2020. 12. 09. 05:40

1. a legtöbb magyar felirat (nálam) látható angol felületen, bár ütköztem már pár furcsaságba, ld. how to sell drug online fast s1, ahol például az angol szinkron nincs fent valamelyik (angol vagy magyar) felületen – ha nem eseti a probléma, akkor viszont azt jelenti, hogy nem magyar vagy magyarországi az előfizetés, mert ugye más, em környékbéli országoknál nem tüntetik fel a magyart. (ami kivédhető böngésző kiegészítésekkel és/vagy szkriptekkel egy google keresés után. nekem anno valaki mutatott egyet ahhoz, hogy töltsek le feliratot onnan, és annak feltételével az összes létező feliratot listázták egy filmnél, ami egyébként fura hiányosság a netflixen, hiszen ha az amazonnál bármit rá lehet pakolni, akkor a netflix nem tudom, hogy miért tilt le majdnem minden feliratot…)

2. hát…:( igen, ez egyelőre nem megoldott, de lehet, hogy e téren is kopogtat némi változás:)

winnie - 2020. 12. 09. 05:54

(nekem van alapból az angol felületen magyar felirat a we are the championsnél.)

bandrew12 - 2020. 12. 09. 11:34

Jaaa igazad van, totál elfelejtettem, hogy osztrák előfizetés van barátnőmmel. Köszi szépen :)

kriol - 2021. 01. 03. 08:32

bandrew12
Nem tudom, hogy visszanézel-e még erre a posztra, de van megoldás arra, hogy lásd az egyes bejegyzéseknél az érkező kommenteket, anélkül, hogy minden alakalommal újra meg kellene keresd a bejegyzést.

Sokáig nekem is kérdés volt ez, és winnie, talán érdemes lenne – ha nem más, reggeli hírekben – beszélni arról, hogy mi is az az RSS és hogy van megoldás a problémára.

Én rátaláltam egy Feedly nevű appra, ahol ha hozzáadsz innen a blogról egy bármilyen bejegyzést, akkor az appon belül az adott bejegyzéshez oldalsávban jelzi, ha érkezik új hozzászólás.
Ugyanígy az egész sorozatjunkie is be van téve a Feedly-be, így ha egy új bejegyzés érkezik, azt is jelzi. Így végig tudok futni minden bejegyzésen, mert látom azt, hogy hol tartottam, hol maradtam le, mi az amit már olvastam és mi az, amit még nem.

winnie - 2021. 01. 03. 09:37

lehet, hogy megérné.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz