login |

SEAL Team: kezdett a 4. évad

2020. 12. 09. 20:00 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Aki a katonai akciókért van oda, az örülhetett rendesen, amikor meglátta, hogy 2 órás a premier, és ismét egy kígyó fejének levágása a téma benne. Nyilván tévés szinten.

Azt elmondhatjuk, hogy tényleg nem árultak zsákbamacskát, egy flashforwarddal mutogatták, hogy David Boreanaz karaktere bajba kerül, aztán elég gyorsan eljutottunk a bevetésig is, aminek ez lett a kimenetele. Az, hogy közben egy másodpercig nem lehetett izgulni, és a legkiszámíthatóbb módon történt minden? Hát, ez van – megszokhattuk? Ezt nem a túlélésekre értem, egyszerűen még az sem volt izgalmas, hogy miképp szakad el Jason a csapattól.

Ezen nem segített, hogy a katonai akció sem volt erős. Csak pillanatok voltak belőle kitalálva, minden információ a veszélyről, a karakterek egymáshoz való elhelyezkedéséről csak szóban hangzott el. Tipikusan nem öltek bele sok időt, bárki mást mond az kamuzik. Így a legkönnyebb, vagyis leggyorsabb megcsinálni, de ezzel nézőként úgy érzem, nem tartanak sokra.

Arra jöttem rá, hogy igazából tényleg nem is a forgatásra fordított idő, azaz a költségvetés a lényeg, nem annak hiánya miatt nem működik ez a sorozat egy másodpercre sem nálam. Egyszerűen csak országos rutinos gagyin van megírva. Például a The Wall sem lehet sokkal feljebb anyagilag, csak a sztároknak többet kellett fizetni, még mégis sokkal érdekesebb minden perce.

Yeah, right, what are you gonna do? You gonna sit at home on the couch and play Mortal Kombat? That’s not what we do.

Mindezt amellett mondom, hogy úgy a 65. percnél előkerültek a komolyabb témák is: a harc célja, és hogy 9/11 után 20 évvel semmi nem változott talán. Mondjuk ezen is észre lehetett venni a rossz írást, hiszen Boreanaz akármiért is gondolta meg magát, de a 15 perccel ezelőtti maga elleni oldalon volt a vitában. Erre az utolsó perc… És igazából azt sem lehet rásütni, hogy mély ezekben a témákban, csak lábjegyzetet kapunk a karaktereket jelképező bábuk áthelyezéséhez, nem pedig valódi mondanivalót.

Mindezeknek megfelelően igazából ez nem egy premier volt, hanem egy évadfinálé, ami felvezette, hogy a következő évadban milyen lesz a dinamika. Lehet, hogy a COVID játszott be, és az alkalmazkodás első lépései (most nem akarok utána nézni, a rész története szempontjából nem fontos miért alakult így), aA lényeg, hogy lőttek és előremozdultak a magánéletek is, na meg páran más tisztségben lesznek ezentúl. Valaki pedig távozott.

5 hozzászólás Ne habozz!

Ela1010 - 2020. 12. 10. 00:41

En a kutyaert aggodtam a legjobban!!!
Olyan erzesem van, mintha elfaradt volna ez a sorozat. Az elso ket evad nagyon izgalmas volt, de a harmadik mar kevesbe. Azert nezni fogom tovabbra, akkor is ha itt ott bele kell tekernem a reszekbe.

Ace - 2020. 12. 10. 08:24

A katonás sorozatokból ezt megkedveltem.
Most kezdtem felhozni magam a harmadik évaddal még csak néhány részt láttam de ha elkezdenek spórolni az akcióval akkor baj lesz. Nekem alapból bejön ,hogy megtervezik az akciókat de ha csak bevágnak képeket a bevetésről és a többi magyarázás a briefingen az gáz.

gumimaci - 2020. 12. 10. 10:26

Ennek a résznek a lényege Cerberus megmentése volt, na! Amikor Boreanaz a nyakában vitte, látszott, hogy Dita mennyire élvezte a dolgot.

Matyika29 - 2020. 12. 10. 19:35

Az első 2 rész az előző évad vége lett volna, a 3. meg amolyan lightos szezonkezdő.
Az előző évad második felében már kicsit sok volt az elmélkedés a jövőről (Jason meg a csapaté). Remélem, visszatérnek a 1-2. évad jellegéhez.

Energiavampir - 2020. 12. 14. 22:36

tudható nálunk mikor jön?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz