login |

Disney+-bejelentések: Marvel

2020. 12. 11. 19:00 - Írta: human

31 hozzászólás | kategória: hírek, , , ,

Kicsit nehéz összefoglalni a tegnapi nagy Disney-prezentációt, mármint így szétbontva, mert a Marvel Studios-nál mindenképp az tűnik a fontos üzenetnek, hogy a mozifilmek (amikről a Filmbuzin írtam) és a Disney+-ra érkező sorozatok összefüggnek. Vagy ahogy a kreatív atyaúristen, Kevin Feige fogalmazta meg:

Creating series that are connected to our theatrical releases, making the MCU more immersive than ever.

A legközelebbi példa ezekre az első, inkább minisorozatos hullám, amit jó rég jelentettek be, viszont most végképp tisztázták, hogy a januárban induló WandaVision, és a mostanában sok casting hírt kapó harmadik Spider-Man egyenesen vezet a Doctor Strange in the Multiverse of Madness-be. Ezzel azokat a történeteket is belövik, hiszen a multiverzum a kulcsszó. Ezen kívül természetesen az éjjel előzetest kapó Loki az Endgame-hez kapcsolódik, a The Falcon and the Winter Soldier szintén, de az hagyományosabb folytatásának tűnik.

Mielőtt a konkrét újdonságokra térnék, a “második hullámos”, jó eséllyel több évadosra tervezett sorozatokról, mint a She-Hulk-ról a casting hír már megemlékeztünk a hírekben, ahogy korábban a Ms Marvel és Moon Knight berendelése is kapott hírt – előbbinek már nem csak a főszereplője ismert, utóbbi kapcsán még nem erősítették meg Oscar Isaac-et.

A kontextus után pedig lássuk a tényleges új bejelentéseket, amik az előbb említett hárommal ellentétben mind minisorozatnak tűnnek.

Érkezik a Secret Invasion.

A Captain Marvel-filmben látott Nick Fury és Talos duójának visszatérése tehát sorozat formájában történik (nem akarok spoilerezni) a klasszikus Titkos invázió képregényes sztori adaptációjában, természetesen Samuel L. Jackson és Ben Mendelsohn főszereplésével. “Event series”-ként hivatkoztak rá, ami azt jelentheti, hogy egy lezárt (és kiemelt) történet, ami az alakváltó Skrullok-ra koncentrál, akik a Földön szivárogtak be minden fontos helyre.

Az ugyancsak érkező Ironheart kapcsán, nem biztos, hogy mindenki tud asszociálni a főhősre.

A sorozat a feltaláló zseniről, Riri Williams karakteréről szól, akit Dominique Thorne alakít majd. Ő alkotja a legfejlettebb testpáncélokat a Tony Stark által készített Iron Man-öltözetek óta.

És még megkapjuk valamikor az Armor Wars-ot is.

Ebben James Rhodes, avagy War Machine karaktere tér vissza, természetesen Don Cheadle alakításában. A sorozat arról szól, hogy mi történik, ha Tony Stark technológiája rossz kezekbe kerül.

Plusz egyként pedig megemlíthetjük az I Am Groot-ot.

Ez rövidformátumú széria lesz a Guardians of the Galaxy-ban megismert Grootról és pár új karakterről.

31 hozzászólás Ne habozz!

pinka - 2020. 12. 11. 19:11

Nem akarok károgni, de az ilyen tömeggyártásból semmi jó nem sülhet ki. A Marvel nagy érdeme, hogy évi két-három alkalommal megbízható középszert tudott szállítani, de ilyen tempóban szerintem ez nem lesz fenntartható. Ráadásul azt elfelejthetik, hogy minden rajongó figyelemmel követ majd ennyi sorozatot. Eddig nem éreztem tolakodónak a Marvel nyomulását, de ez már nyomasztóan nagy mennyiség.

winnie - 2020. 12. 11. 19:14

én továbbra is csak azt tudom mondani, hogy mivel mindent külön kreatív csapat készít, ezért nem érzem, hogy bármilyen szempontból csorbát szenvedhetne a minőség. míg a filmeknél vannak átfedések, itt tényleg olyan, mintha külön sorozatok lennének. a stúdió persze összefogja őket, de pont, ahogy a nagyobb tévé stúdiók tudnak annyi projektet csinálni, amennyire van manpower (kreatívok, stábragok), addig itt is a fizikai limitig lehet bővíteni a kapacitást. (az, hogy az ernyő közös, meg kevin feige felügyel, az a mennyiségnem nem szab határt.)

ami gond lehetNE, ezt aláírom, a kreatív oldal, de itt nem arról van szó, hogy kierőlködik magukból a koncepciókat, hanem arról, hogy több tucatból a legjobbakra szűkítik le őket, és itt is külön kreatív emberek vagy csapatok vannak. ráadásul, sok mindennek van képregényes vagy filmes alapja, így nem is a nulláról kell fejleszteni.

winnie - 2020. 12. 11. 19:18

a közös univerzum ellenére az egészet úgy kell tekinteni, hogy miképp az hbo stúdiójának is lehet minden további nélkül 20 sorozata anélkül, hogy egy 21. elkészítése bármilyen szempontból hátrányosan befolyásolná a többit, itt sem okozhat gondot. ugyanez a helyzet a képregényekkel, látjuk, hogy milyen sok fut egymás mellett. nyilván a minőség változó, de egyik sem azért rosszabb, mert mellette sok másik van. (amellett, hogy a képregények esetében vannak készítők, akik többet visznek, de ők is nyilván a kapacitásukig vállalnak munkát. itt viszont, mondjuk Bisha K. Ali, a Ms. Marvel készítője, csak és kizárólag egy sorozattal fog foglalkozni a stábjával. lehet, hogy követnek valami irányvonalat, mert valamit bele kell írniuk, de teljesen független attól, hogy XY csinálja az Armor Wars-t.

mármint, ha valamelyik rossz lesz, akkor _szerintem_ nem a “dömping” miatt.

pinka - 2020. 12. 11. 19:32

Én nem is annyira a minőség csökkenésétől tartok, hanem a befektetett idő túlzó mennyiségétől. Évi 2-3 egészestés játékfilm vállalható ebből a szempontból, de egy tucatnyi új sorozat obszcén mennyiség. A Disney szerintem el fogja taktikázni magát, mert sokan fognak lemorzsolódni emiatt. Évi egy presztízsből készített sorozat sokkal tovább fenn tudná tartani azt a hallatlan népszerűséget, amit az elmúlt években kiharcoltak a Marvelnek. Így csak telítik a piacot, ami előbb-utóbb ki fog durranni, mint a kis gömböc. Ugyanez vonatkozik a Star Warsra. Kétkedve nézem, hogy minden héten bejelentenek valami új sorozatot. Sok lesz ez így.

human - 2020. 12. 11. 19:54

nekem is ez a tippem, hogy ha “kötelező” mindent megnézni, még ha valójában nem is, akkor páran inkább hagyják a fenébe. De persze a mozifilmeknél is voltak olyanok, akik sokat kihagytak, mégis csápoltak az Endgame-en.

Necridus - 2020. 12. 11. 19:58

Twitteren kifejtettem a véleményem, úgyhogy kicsit kopizom, kicsit hozzáteszek:

Moon Knight: IGEN! Érzek benne annyi potenciált, mint a Daredevilben volt, ezt baromi jól meg lehet csinálni!
… vagy olcsó Batmanhasonmásként is lehet ábrázolni.

Secret Invasion: Lehetne ez a következő nagy epic Marvel esemény, ehelyett csak egy sorozat lesz Furyval? Legalább Quake kerüljön bele! Egyébként a sztoriban van anyag bőven, csak éljenek a lehetőséggel. Nekem Fury pont nem kéne, cserébe a már említett Daisy bármikor jöhet.

IronHeart: na ez viszont abszolút hidegen hagy. Ahogy Ms. Marvelnél se, úgy itt se tudom elképzelni, hogy ne a kezdetben bénázó, de aranyos csajszi kerüljön elénk, aki idővel bátorsággal és kitartással mindent elér és valami középszer hőssé kinövi magát.
(Egyébként kis érdekesség, hogy a képregényes Riri Williams-t a Jessie-ből és a Kikiwaka tábor/Bunk’d sorozatból ismert Sky Jacksonról mintázták)

Armor Wars: …ahogy ez is. Sosem volt War Machine olyan érdekes figura, hogy kapjon egy saját sorozatot.

I Am Groot: Isten őrizz, ez kb a Baby Yoda kategória. Cuki, de nem lehet vele mit kezdeni.

Necridus - 2020. 12. 11. 19:59

ja, és lemaradt, hogy az univerzum miatt mindegyik pilotba legalább belenézek, aztán ha el is kaszálom, muszáj vagyok elolvasni, hogyan folytatódott…:) Cseles azért a Marvel, hátha majd a sztori miatt mégis kedvet kapok a folytatáshoz, mi?

pinka - 2020. 12. 11. 20:16

Az egészben a “kötelező” jelleg nyomaszt a legjobban. Ha igaz, amit fent írtatok, miszerint a következő Dr Strange és Pókember filmek megértéséhez szükséges a WandaVision megtekintése is, akkor sajnos sejthető, hogy ezeket a sorozatokat az eddiginél jobban beépítik majd az univerzumukba, mint például az ebből a szempontból hála istennek teljesen ignorálható Agents of Shieldet. A jóból is megártana a sok, márpedig a Marvel eddig is csak átlagosnál valamivel jobb iparosok által legyártott ártalmatlan középszer volt, amit nem kellene nagy dózisban adagolni. Amúgy bocs, hogy egy sorozatos portálon pont a tömeggyártás miatt kesergek, de ez a tegnapi egészpályás PR letámadás nekem betett. Asszem most végképp szakítok a Disneyvel.

winnie - 2020. 12. 11. 20:22

igen, ezzel nem nagyon tudnék vitatkozni. amellett, hogy vannak, akik feltétel nélkül imádják majd ezt, másokat nyomasztani fog az agresszív letámadás, és talán más sorozatokat vesz el tőlük a brand, ergó más, esetleg a túlelésre érdemesebb sorozatok hullanak ezért el. persze a disney-t nem kell, hogy érdekelje más platform.

mondjuk amerika comic rajongói a képregényes megacrossoverek kapcsán már hozzászokhattak ahhoz, hogy nem kell mindent megvenni, még akkor sem, ha összefügg.

pinka - 2020. 12. 11. 20:38

Amikor valami egyedire számít az ember, akkor nyilván nem egy Marvel (már a nevük is beszédes) terméket fog előnyeben részesíteni, de én tömeges lelépésre számítok az elmúlt napok hírei után. Ez a piaci stratégia halálra van ítélve, hiába építkezik korunk legsikeresebb média franchise-ára. Annak idején a hatvanas években a western volt a legnépszerűbb műfaj a nyugaton, de évtizedes tévés és mozis tömeggyártás után a zsáner szinte teljesen kikopott a fősodorból. Szerintem ugyanez vár a képregényfilmre is. A jelenlegi tempó illuzórikus, a piac könyörtelenül telítődni fog. Aztán jöhetnek az olyan szemfényvesztésekkel, mint a Snyder-cut meg az Ayer-cut, a nézők menekülni fognak.

winnie - 2020. 12. 11. 20:46

tény, de ugye nekik egy a céljuk, hogy minél hamarabb, minél több előfizetőt szerezve ők telítsék meg a másodlagos streamerek piacát, és ha elérik a magas bázis előfizetőszámot, akkor utána könnyebb lesz megtartani őket, mint a többieknek növekedni. sőt, ugye még egy esetleges lassú előfizető-vesztéssel sem járnak rosszul, hiszen a többség számára megszokássá válhat az előfizetés, és akkor már a kínálatot is színesebbé lehet tenni.

(ha már disney+, azért mindig érdemes kiemelni, hogy ez a nyomulás a szkriptelt műfajt érinti, a nemszkriptelt az nagyon sokszínű, akiket az érdekel, bőven tud tunkolni.)

a fentiekből az látszik, hogy nagyon kell nekik egy bizonyos réteg, nem érik be szimplán a családi kontentekre utazókkal.

Enzo - 2020. 12. 11. 21:01

Ez tényleg komoly mennyiség (meg a Star Wars dolgok is amúgy), össze is raktam egy hevenyészett listát a várási fokokról:

—várós
WandaVision (és ugye hamarosan jön is)
What If? (ez amúgy baromi hiánypótló, ahogy írtam a trailernél is)
LOKI (that looks fun)

—valszeg nézős
Secret Invasion (Fury és skrullok? nem rossz)
Iam Groot (a minirészek miatt esetleg jöhet)

—talán nézős
She-Hulk (hááátőőőő, ezzel vegyes érzelmeim vannak)
Falcon&Winter Soldier (még mindig nem teljesen érzem, hogy nekik kéne egy külön sorozat, és a trailer se győzött meg)
Hawkeye (dettó)

—meh
Ironheart (női kvóta, eh… Necridus leírta fentebb a lényeget)
Armor Wars (ne már, jó hogy nem minden mellékszereplőnek külön sorozat…)

speranza - 2020. 12. 11. 21:15

“ugye nekik egy a céljuk, hogy minél hamarabb, minél több előfizetőt szerezve ők telítsék meg a másodlagos streamerek piacát”

@winnie:
Nem fogja a kettő ütni egymást? Arra gondolok, hogy ennek a nagy “Marvel-meseáradatnak” a várható célközönsége javarészt inkább a 25 év alattiakból kerülhet ki, ez viszont nem biztos, hogy azonos azzal a réteggel, akiktől a sok előfizetést lehet remélni. Vagy tévúton járok? :)

DarkEagle - 2020. 12. 11. 22:23

“nem érzem, hogy bármilyen szempontból csorbát szenvedhetne a minőség.”

Winnie ez akkor is igaz is lenne ha sima országos tévéről vagy kábelről lenne szó de ez a Marvel amit egyetlen egy ember irányít, Kevin Feige. Mégis hogy a büdös francba tud egyedül felelni ennyi dologért. Főleg úgy hogy most már nem csak az MCU tartalmakért felel hanem gyakorlatilag az egész Marvelért kb.

Félreértés ne essen jó lenen ha sikeres lenne itt 1-2 sori amit várok és jók is lennének, lásd pl Secret Invasion, WandaVision, Moon Knight, Loki, She-Hulk, Hawkeye és Ms Marvel. Ezek azok amik érdekelnek, sorrendben. De nekem az a sanda gyanúm hogy Feige nem fogja tudni a végtelenségig csinálni előbb vagy utóbb neki is buknia kell. 10 évig valami csoda folytán remekelt anyagilag és kritikailag is igazából az MCU még ha nem feltétlen jogosan de ez főleg azért történt meg mert csak évi 2-3 filmről volt szó amit könnyebb volt felügyelni de most jön az évi 3 film mellé még 10 sorozatot is. Egy embernek ez nagyon sok.

Ráadásul ezzel a “muszáj mindent látnod” kampánnyal sem kedvez maguknak. Na nem mintha félnie kéne az embereknek hogy lemaradnak bármiről is a Marvel amúgy is szájba rág mindent még a filmen belül történt eseményekkel kapcsolatban is. De túl tolt hype nem mindig használ.

Ugyan azt érzem itt is mint a Star Warsnál hogy mennyiség vs minőség.

libamaj - 2020. 12. 12. 01:53

elkepesztoen izgatott vagyok, akarom oket most :)

winnie - 2020. 12. 12. 05:33

DarkEagle: “Mégis hogy a büdös francba tud egyedül felelni ennyi dologért”

kérdezd meg a marvelnél sokkal, de sokkal nagyobb vállalatok vezetőit. sőt, vannak olyan emberek, akik konkrét országokat irányítanak. feige nem téma. ő nem a napi munkáért felel. nem az ötleteket dobja be, ő a nagyobb ecsetvonásokat csinálja, ahogy egy gigavállalat feje sem vagy egy random stúdió feje sem sokkal be attól, hogy mekkora mamutot kell irányítania. az hbo-s executive-ok sem. aki tud delegálni a megfelelő embereknek, az lazán csinálja. főleg, ha nem ír szkripteket (sőt, konkrétan még szkriptek írására is van ideje, mert fejleszt is valamit a munkája mellett).

“Ugyan azt érzem itt is mint a Star Warsnál hogy mennyiség vs minőség.”

nekik az a céljuk, hogy mennyiség ÉS minőség. az előbbi adott, az utóbbiról a világon semmi fogalmad, csak tippelsz. a kérdés, hogy miért nem azt tippeled, hogy nem fog csorbulni a minőség, mert mondjuk egy adott sorozatnak mennyire jó az írógárdája. a világon semmi sem indokolja, hogy pont a minőséget kérdőjelezd meg, és mégis inkább lefele tolnád el:O talán, ha nem lenne annyi kreatív ember hollywoodban és máshol, akik ebben a műfajban létre tudnak hozni rengeteg nagyon jó dolgot, akkor lenne ebben igazad, de annyi mindenki van, aki szuper dolgokat alkothatna. a kulcs az, hogy megtalálják őket. ez a legnagyobb kihívás.

dongatto - 2020. 12. 12. 08:22

Szomorùan làtom hogy ilyen tömeg gyàrtàst csinàlnak mind a star wars, mind a marvelböl. Nincsennek màr sajàt ötletek ès inkàbb ilyen baromsàgot csinàlnak amiben gondolkodni sem kell mert van egy rakàs karakter akit csak be kell rakni valami gagyi sztoriba. De az a baj hogy a nèp ezt szereti erre van igèny. Szomorù ès egyben szànalmas……

Kati néni - 2020. 12. 12. 08:53

Nem értem, miért sírtok annyira.

Nézzük a képregényes palettát és hasonlítsuk össze ezekkel az összetett, élőszereplős univerzumokkal:

1. Létezik ugye mainstream Marvel (a piacon 30%, csak példaképpen), mainstream DC 30% és minden egyéb más (amerikai, külföldi, gyerekeknek szánt, ilyen-olyan specifikus).
2. Ha nem érdekel a képregény, nem veszed meg. Ha nem érdekel a Disney+ vagy az HBO Max, nem fizetsz elő.
3. Ha nem érdekel a képregény, de szívesen olvasol fikciót, vásárolsz helyette Tiffanyt, Romanát vagy Júliát vagy könyvet vs. nem fizetsz elő, de elmész a moziba vagy nézel más típusú sorozatot/filmet.
4. Ha érdekel a képregény, de Ironmanhez túl fiatal vagy, olvasol Donald kacsát vs. nézel Mickey egeret.
5. Ha érdekel a képregény, de nem a DC/Marvel-féle mainstream, akkor olvasol valami extrémebbet vs. nézel Sabrinát, Walking Deadet, The Boyst vagy Umbrella Academy-t.
6. Ha az amerikai szerinted túl giccs, akkor olvasol belga Tintint vagy japán hentai-t vs. előfizetsz a Netflixre, amely tele van latin-amerikai, európai és ázsiai gyártással.
7. Ha a Marvel mainstreamből csak Pókember érdekel, csak a Spidey-címeket vásárolod vs. csak a Póki-mozikra mész el. Meg legfeljebb az Avengersre.
8. Ha nem vagy Marvel-fan, ám annál inkább DC-imádó, vásárolsz Detective Comicsot vs. nem fizetsz elő a Disney+-ra, ám az HBO Maxra annál inkább.
9. Ha érdekelnek a Marvel Univerzum apró zugai is, akkor mindenféle újságot megveszel tőlük vs. előfizetsz a Disney+-ra, a váltakozó minőséget letojod mindkét esetben.

Peter Wiggin - 2020. 12. 12. 09:29

Egyetértek Kati néni-vel a huhogó-károgók egyszerűen borzalmasak.

Bejelentésre került 10+ termék (hangsúlyozom TERMÉK) per franchise, ezekkel mi történhet a közeljövőben:
1. Fejlesztési szakaszban elkaszálják őket (volt már erre példa bőven mindkét franchise-nál);
2. Lemegy 1 (max. 2) évad, majd az alacsony nézettség/érdeklődés miatt lezárják/elkaszálják őket;
3. Nagy siker lesz és lesz belőle egymillió évad.

A 3. szerintem max. 1-2 címmel fog megtörténni.

A Netflix-es Marvel csomagnál mi volt? A Defenders konkrétan megbukott, csökkentette ez a Daredevil, vagy a többi cím értékét, nem?

Senki sem ellensége a saját franchise-ának és az elmúlt 10 évből az látszik, hogy a “művészi szempontok” és az üzleti szempontok konfliktusa tehet be egy franchise-nak (lásd: Alien, Terminátor, stb.).

Én személy szerint bízok a Disney-ben.
Lesz ezek között forradalmi, agyeldobós anyag? Nem.
A nagy része fog hozni egy stabil minőséget? Igen.
Ha nem érdekel senkit, akkor majd nem nézik és nem ezek lesznek, ha igen, akkor meg az ükunokáink majd a Star Wars 35-re fognak rezegni.

Megjegyzem amikor jó 20 éve elkezdtek menni akkor még a network TV-ken a különböző CSI-ok, NCIS-ek és ötvenedik jogi-orvosos-rendőrös sorozatok (helló Law&Order és Chicago franchise) vége lett a világnak? Nem. Jött egy Lost, Heroes, 24 és újraírta a szabályokat valamennyire.

A közel végtelen kínálat azt jelenti, hogy válogatni kell, elengedni címeket, franchise-okat. Tudatosan kell fogyasztani.

A másik a mennyiség, valahol olvastam, hogy a Disney-nek az a célja, hogy minden héten legyen új tartalom. Egy kis matek:
Ha most valóban lesz évi 10+10 SW és Marvel cím (nem lesz, 5 lesz/év), az kb. 200-240 epizódot jelent per év, az hetire leosztva 4-5 rész per hét, átlagban 40 perccel számítva kb. 3 óra, vagyis 1 hosszabb, vagy 2 rövidebb este (ha mindent követ az ember, miközben vannak olyan címek (az animációk, a droidos, a Lando, az Ironheart, vagy az Armor Wars, amik biztos, hogy nem lesznek fősodorbeli címek, így nem vesztünk semmit, ha nem nézzük).

Úristen ez rengeteg!!!! – remélem érezhető az irónia

A bejelentésnek 2 fő marketingcélja volt:
1. A potenciális nézők felé annak demonstrálása, hogy megéri a Disney+ mellett dönteni, mert sokféle kedvelt, ismert tartalom jön majd.
2. A versenytársak felé ez a shotgun kirakása az asztalra (amire a Warner-es bejelentés után szükség volt), hogy hé csávókáim jövünk, csináljátok össze magatokat!

Bocs, ha hosszú volt, de nonszensznek érzem azt, hogy felháborodás fogad egy olyan bejelentést, ami a terveket mutatja, főleg úgy, hogy a hasonló mozis bejelentéseket korábban (lásd 5 évre előre bejelentett Marvel-filmek) össznépi csöpögés fogadta.

juhaszvik - 2020. 12. 12. 12:01

Ha ebből a nagy dömpingből csak egy lesz jó, akkor annak az egynek örülünk. Nem igazán értem egyébként ezeket a nagy elvárásokat. Honnan jön? Mi volt az a korábbi színvonal, amit most ne lehetne megugrani?

CrashBoostZoom - 2020. 12. 12. 12:59

@Kati néni

Bölcsen szólottál. Sajnos a “fear of missing out” jelenség baromi erős és ráveszi az embereket, hogy olyasmit nézzenek ami amúgy nem érdekli őket.

Llew - 2020. 12. 12. 13:33

Én is azon a véleményen vagyok, hogy a kevesebb több lenne (SW téren is). A már leforgatottakból is az előzetesek alapján a Falcon… érdektelenebbnek tűnik a másik kettő mellett.
A Secret Invasion pl. kb címben lehet az ami, annak fényében, ahogy a skrullokat behozták a Captain Marvelben.

Wittgen - 2020. 12. 12. 14:06

Személy szerint én bepróbálom a pilot epizódokat, bizonytalanság esetén a 2. részeket, aztán ha nem tetszik, akkor kasza.
Ha a sorozatok nem nézése miatt a mozifilmek érthetetlen katyvaszok lesznek, akkor azoknak is kasza.
Van sok-sok más sorozat és film, amit az ember ráérő idejében meg tud nézni, nem kell ragaszkodni a Marvelhez.

Eddig jól elvoltam a teljes AoS és néhány mozifilm kihagyásával is és jól szórakoztam a mozik többségén, viszont nem fogok sírni és öngyi lenni, ha az egeres cég húzásai miatt önszántamból lemaradok a folytatásokról.

Thomas - 2020. 12. 12. 23:00

Na jó, de még ha mondtak ilyet is, hogy mindent meg kell majd nézni, mert összefügg (nem tudom, annyira nem érdekel, hogy utána olvassak), hogy minél többen előfizessenek, nem gondolhatjátok, hogy majd veszélyeztetik a több száz millió dolláros mozifilmjeik bevételét azzal, hogy ha beülnek a plázajárók 2 óra agyatlan szórakozásra, értetlenül jöjjenek ki?:) Ezek pont hogy nagyon vonzzák azt a réteget, akiket nem érdekel az egész univerzum, nem keresik a nagy összefüggéseket, sőt, másnapra már a címét is elfelejtik, csak beülnek egy “vidámpark filmre”, ahogy Scorsese mondta. Szóval ezek egész biztosan továbbra is érthetőek lesznek önmagukban is, azért lábon nem fogják lőni magukat. Akinek meg ez nem elég, az most már nézhet mellette az univerzumhoz szorosabban kapcsolódó sorozatokat is, amik majd biztos adnak egy-egy karakter hátteréhez, motivációjához ezt-azt, vagy láthat olyan eseményeket is, amiket a filmekben összefoglalnak pár mondatban.

A színvonal meg szerintem sosem volt olyan szinten, hogy azt nehéz lenne megugrani. Nyilván nem lesz olyan látványorgia, meg folyamatos akciózás, mert 2 óra helyett 6-ot vagy 10-et kell felvenni ugyanannyi vagy kevesebb pénzből, de a történet még az előnyét is láthatja a több dialógusnak, karaktermomentumnak, majd kiderül:)

Z - 2020. 12. 13. 04:23

Itt az első pár kommenthez csak annyit, hogy most évi kb 40 részt tartatok sok(k)nak mikor az NCIS elvisz 3×huszonvalahányat?

winnie - 2020. 12. 13. 08:09

z: akár azt is lehetne írni, hogy az ncis már bizonyított, hogy magas szinten képes ennyit szállítani, itt meg hirtelen 1-ről lépik meg a számot 6-ra, de viccen kívül, a kettő nagyon nem ugyanaz – de mondjuk ugyanezt írtam én is. hiszen ha azt mondod, hogy az ncis elvisz 3*20-at, az pont ugyanaz, mintha azt írnád, hogy 3 random kiválasztott sorozat elvisz 3*20-at. 2 ncis-sorozatnak sincs a világon semmi közös kreatív vagy fizikai metszete, ahogy egy big bang theory-nak meg egy castle-nek (ha még futnának).

nyilván a különbség az egy sima epizodikus sorozatban egy történet 40 perc. egy ilyen nem epizodikus sorozatban egy történet 300-400 perc, hiszen általában egy nagy filmről van szó.

a star wars-sorozatok esete pont ugyanolyan, hogy kreatív szempontból nem számít, hogy egy évben egy író egy star wars-könyvet ír, vagy egy évben 10 star wars-író fejenként 1, azaz összesen 10 star wars-könyvet ír. ami némiképp számíthat, ha egy író 1 helyett 2-n dolgozik.

CrashBoostZoom - 2020. 12. 13. 10:34

@winnie

Mint egy másik nagy szórakoztatóipar (PC és konzol játékok) fogyasztói veteránja bizonyosan állíthatom, hogy amikor ilyen dömpinget kezdenek el nyomatni annak az eredménye minden esetben valami erősen közepes, érdektelen, már ezerszer látott dolog lesz.

Dicséretes, hogy próbálod védeni az írói kreativitást de itt most az játszik majd a legkevésbé. Marketing szakemberek által kicentizett “irányelvek” mentén fogják ezeket elkészíteni többnyire valamilyen erősen mainstream dolog másolataként, hogy nagyobb legyen a potenciális célközönség. Persze ez teljesen érthető mert az elsődleges dolguk az, hogy profitot maximalizáljanak de végeredmény termék nem lesz maradandó. Pár kőkemény rajongót biztos szerez majd mindegyik de nagyrészt néhány éven belül elfelejtődnek majd.

Silver-sama - 2020. 12. 13. 10:35

Én személy szerint örülök a sok címnek, mert minél nagyobb a választék, annál nagyobb az esélye, hogy lesz közöttük olyan is, ami jó

winnie - 2020. 12. 13. 11:52

CrashBoostZoom: a közepessel egyetértek, azzal is egyetértenék, hogy sok közepes lesz (ez a papírforma) – mint bármilyen szegmenst, akár a teljes sorozatosat vizsgálva, de azért nem “minden”. ami jó valaki jótól, az utat törhet. nyilván majd meglátjuk, hogy alakul, jól is elsülhet, kevésbé jól is, de abban biztos vagyok, hogy bár kívülállóként elég változatos lesz a megítélés, nagyon sokan örülnek a ténynek, hogy ilyesmik vannak, lesznek, mégpedig ekkora mennyiségben. tudom, hogy a “mindegy, hogy milyen, csak legyen”-hozzáállás kritikamentes, de azért mégiscsak van ez a réteg is, azok, akik mindent örömmel követnek, amit az adott brand kínál.

Richie - 2020. 12. 16. 00:09

Évi 5 sorozat, 6 epizóddal. Az 30 rész. Anno csak az Agents of Shield futott 22 évaddal és mellette még ment 3-4 más Marvel sorozat is. Nem hiszem hogy ez sok lenne. Szerintem pedig nem kell azon aggódni, hogy a filmek érthetetlenek lennének ezek megnézése nélkül. Az új karaktereken kívül pont ezért vettek elő korábbi B-listás karaktereket, mert a filmekben nem lenne rá igény, de itt ha valaki nagyon fogékony a Marvel univerzumra, az így árnyaltabb karaktereket fog kapni amikor a következő nagy team-up film lesz amiben szerepelnek.

Richie - 2020. 12. 16. 20:08

*22 epizóddal

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz