login |

Disney+-bejelentések: Star Wars

2020. 12. 11. 21:00 - Írta: human

23 hozzászólás | kategória: hírek, , , , , , ,

A Disney Investor Day során nem csak a Marvel, de a Star Wars-univerzum is bejelentéseket kapott. A filmesekről, mint például az új Fantastic Four, vagy a Star Wars: Rogue Squadron a Filmbuzin írtam.

A készükő Star Wars-sorozatok egy részéről volt már szó korábban, az Obi-Wan Kenobi-t már emlegettük többször is, nemsokára kezdik forgatni, ahogy az Andorról is volt szó már (ez már forog is), sőt, lehoztuk a szereplőgárdát a főszereplő mellett. És persze Dave Filoni új animált Csillagok háborúja-sorozata, a The Bad Batch is kapott már előzetest nálunk.

De jöttek új bejelentések élőszereplős projektekről.

A Star Wars: Ahsoka a The Mandalorian spinoffja lesz. A mandaloriban már élőszereplősen is feltűnt Ahsoka Tano történetéről van szó természetesen Rosario Dawson főszereplésével. Készítőt nem neveztek meg, csak annyi biztos, hogy Jon Favreau és Davi Filoni executive producerként dolgozni fog ezen is – talán ők is írják.

Ugyancsak The Mandalorian-spinoff a Rangers of the New Republic , az anyasorozat idejében játszódik majd és nem sokat tudni róla, max annyit, hogy a másik két sorozattal egy klimatikus történeti eseménybe torkollik – személyes tippem, hogy a jeges bolygón a mandalorit megmentő párosra koncentrál. Itt is Favreau és Filoni fogja felügyelni a munkálatokat.

Jön még a Lando, amihez sajnos nem adtak ki logót, és csak fejlesztési berendelés, ami nagy bejelentés ide vagy oda, azért még meghiúsulhat. Mindenki kedvenc csirkefogója, Lando Carlissian Justin Simien készítésében térhet vissza – de arról nem volt szó, hogy Donald Glover alakítaná őt. Bár nyilván ez a terv.

A következő, ugyancsak egyelőre fejlesztés alatt álló projekt a The Acolyte.

A készítő Leslye Headland lesz, ami azért is érdekes, mert korábban a Russian Doll egyik fő embere, showrunnerje és rendezője is volt. A rejtélyes thriller a Star Wars-univerzum árnyékban levő titkaiba kalauzolja majd a nézőt, a Sötét Oldal erejének növekedéséhez, a High Republic (nem tudom minek volt fordítva korábban) végső napjaiba.

És végül két animációs projekt: a Star Wars: Visions egy rövidfilmeket tömörítő antológia sorozat lesz, amit a legjobb anime készítőkre bíztak, így 10 víziót láthatunk majd japán stúdióktól.

Az A Droid Story pedig egy új hőst mutat be a Lucasfilm Animation és az Industrial Light & Magic stíluskeverékében. A hőst a legendás R2-D2 és C-3PO segíti majd.

23 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2020. 12. 11. 21:44

Ehhez is csináltam várási listát, ha már ennyi hírrel meg lettünk szórva. Hát a mennyiség helyett a minőségre (mármint az ötletek minőségére) jobban rámehettek volna.

—várós
The Acolyte (na végre más korszak! és Jedi-fókuszú elvileg)

—valszeg nézős
The Bad Batch (őket bírtam a The Clone Wars-ban is)

—talán nézős
Rangers of the New Republic (erről nem sokat tudunk)
Ahsoka-spinoff (inkább a Mandalorian-ban maradhatna)
Obi-Wan Kenobi sorozat (tudnak még újat mutatni abban a korszakban azokkal a szereplőkkel?)
Star Wars: Visions anime antológiasorozat (ez nagyon furán hangzik… hm, lehetne ilyen Love, Death & Robots vegyes stílusban inkább, az anime annyira nem fog meg)
Droid Story (öööö, okééé?)
Lando-sorozat (ööööö, na ezt vajon minek…)
Cassian Andor-spinoff (újra kéne néznem a Rogue One-t, konkrétan semmi nem rémlik a fickóból)

Hououin Kyouma - 2020. 12. 11. 21:44

“Ugyancsak The Mandalorian-spinoff a Rangers of the New Republic , az anyasorozat idejében játszódik majd és nem sokat tudni róla, max annyit, hogy egy klimatikus történeti eseménybe torkollik ”

Itt pontosítanék: Az Ahsoka, a Rangers, és a Mandalorian párhuzamosan fognak játszódni, és együtt fognak egy klimatikus történelmi eseménybe torkollani

zagloba - 2020. 12. 11. 21:58

A szokásos ötlettelenség, és gyávaság.
(Nem, nem mondom azt, hogy ez biztonsági játék. Az legyen az üzletemberek dolga, de a művész legyen kreatív. Ha viszont eladja magát – vagyis a vízióját alárendeli az üzleti érdeknek -, akkor már nem művész).

Semmi olyan, amit ne láttunk volna ezerszer.
Még a High Republic-ba is beletuszkolják Yodát, csak a biztonság kedvéért persze.

Íme a csattanós válasz azoknak, akik Dave Filonitól vártak valamit. Igazából az elmúlt évek bebizonyították, hogy egyedül nem sokra megy a fickó, csak addig volt jó, amíg Lucasszal dolgozott. (Magyarul amíg Lucas vitte a SW-t.)
A TCW záróévada is borzalmas lett.

Rettenet ez az igénytelenség. Pedig, ha van filmes univerzum, ami szó szerint végtelen lehetőséget rejt, akkor ez az.
Ha van időszak,amikor bármit meg lehet(ne) csinálni a TV-ben, akkor ez az.
És erre ezt kapjuk.

DarkEagle - 2020. 12. 11. 22:08

Az Acolyte itt talán az ami a legjobban érdekel Ahsoka mellett. Mivel végre kapunk egy új időben játszódó sztorit. Ideje volt. Andor még érdekel

“Lando-sorozat (ööööö, na ezt vajon minek…)”

Eléggé egyértelmű hogy miért. Lando kedvelt karakter de ami ennél is fontosabb hogy ha a fiatal verziót használják akkor hozni fogják Emilia Clarke karkaterét a filmből és vele akkor nyilván Darth Mault is. Utóbbi fogja nyilván megdobni majd a sorozatot.

Továbbra is azt mondom hogy megint mennyiség vs minőség.

Hououin Kyouma - 2020. 12. 11. 22:11

zagloba: Most no offense, de te trollkodásból kötekszel? Mert ha igen, akkor zseniálisan csinálod, de ha komolyan gondolod, akkor elég rossz lehet, hogy neked semmi sem jó soha.

A The Acolyte nem újdonság, már nem azért? A többire már inkább ki sem térek.

Az meg, hogy Yodát “beletuszkolják” a High Republicba, és ettől már rögtön gyáva lenne az egész, nevetséges? Ha mondjuk ő lenne a főszereplője, akkor azt mondanám, hogy az, de egy lepkef*ngnyi szerepe hadd legyen már egy olyan korszakban, ahol már bőven Jedi mester. Ettől semmi nem lesz gyávaság, ne nevettess már.

heidfeld - 2020. 12. 11. 22:28

Rajzfilm sorozatok kivételével, mind jöhet!
Boba Fett, miért maradt ki?? Oké, The Mandalorian mellett, még kettő széria – Sima az átjárás.
Élőszereplősek nyilván sok pénzbe kerülnek, de díszletek, kosztümök, helyszínekkel azért lehet spórolni.
Azt a terméket kell erőltetni, amire legnagyobb a kereslet. Ismeretlenebbel, újjal nagy a kockázat, de lehet vele keresni – így voltam Rodoszon, Krétán -, és nagyot lehet bukni. Kennedy néni jobban szereti a dollár jeleket, mint a sok számlát..
Ők látják a számokat. Lehet, 3 napig nem tudnánk becsukni az állunkat, úgymaradna, ha mi is megtudnánk, The Mandalorian számait.. És nem a 2 perces, “abraka-dabra” számokra gondolok…
Egy dolog nem fér a fejembe, és nagyon hiányolom. Több tucat olyan ismerősöm van, akikkel együtt kedveljük a Birodalmiakat. Róluk, miért nincs sorozat??
Simán lehetne felnőtt, durva Star Wars is, mondjuk Hulun.
No, mindegy. Még egy ok,egészségesebben éljek, hátha lesz, meg be vagyok jelentkezve, Halley üstökös, visszatérési buliba /2061. Júni 21/
Baj csak az, hogy Kennedy néni is hosszú-hosszú időkre tervez, és nagy kockázatot nem vállal.

Marko92 - 2020. 12. 11. 22:38

Kenobit várom a legjobban.
De Ahsoka is várós, jobb, hogy külön sorozatot kap és nem a Mandalorianban lesz mellékszereplő.

yagami01 - 2020. 12. 11. 22:41

zagloba:
” Igazából az elmúlt évek bebizonyították, hogy egyedül nem sokra megy a fickó, csak addig volt jó, amíg Lucasszal dolgozott. ”
Szerintem sokkal többen vannak azok, akik fordítva gondolják.

Én többre is kíváncsi leszek.
Obi-Wan
Ahsoka
Rangers (örülök, hogy utóbbi kettő is az említett páros, így jó esélye van, hogy a Mandaloriannal lesz egy jó sorozat-trio)

Hát, főleg ennyi:D Acolyte is érdekelne, mert tényleg jó, hogy más korszak végre és lehet belenézek, ha nagyon dicsérni fogják, csak elveszi a kedvem, hogy az egészet a Disney szülte.

yagami01 - 2020. 12. 11. 22:43

heidfeld:
Én is hiányoltam Boba Fett-et. Mármint nem zavar, ha nem kap mégsem külön sorit, így is lenne/lesz elég, csak szó volt róla és meglepő, hogy nincs itt. :)

Pótlás:
Andorba nézek még bele szerintem.

Hououin Kyouma - 2020. 12. 11. 23:19

“Acolyte is érdekelne, mert tényleg jó, hogy más korszak végre és lehet belenézek, ha nagyon dicsérni fogják, csak elveszi a kedvem, hogy az egészet a Disney szülte.”

Az általad kedvelt Mandaloriant és az általad várt Rangerst is a Disney szülte, ott ez miért nem gond? :)

Necridus - 2020. 12. 11. 23:44

Megint másolok twitterről + hozzáfűzök:

Ahsoka: úgy tudnék ujjongani, mint egy kisgyerek. Tökéletes karakter, és a The Mandalorian-ban szereplése szintúgy fantasztikus volt. Ő kell. Végre nem csak klónok és fejvadászok kapnak nagyobb szerepet élőszereplős sorozatokban, hanem Jedik is.

Obi-Wan Kenobi: A másik, amit nagyon várok! Imádtam a karaktert is, a színészt is, és emellé jön Hayden is, mint Darth Vader! Oké, valószínű semmit nem látni majd belőle, de ez mennyire epicen hangzik már? Nálam egyébként ők a két kedvenc SW karakter, és a harmadik Ahsoka.

Rangers Of The NewRepublic : őőő, ez mi és minek? Egyelőre csak Mandalorian 2.0-nak érzem

Lando: jó, ez tudom mi/ki, de minek? Ez a karakter ennyire közkedvelt, és csak engem hagy hidegen?

Andor: szintén a nem kell kategória. Pont azt beszéltük haverral, hogy láttuk 3x a Rogue One-t, de ez a karakter annyira nem tudott megfogni, hogy utána kellett olvasni, ki is ő.

A Droid Story: jaj, ne, már megint C-3PO… Ezekben a droid sztorikban annyira nincs mit nézni szerintem. A CW-ban is kimondottan szenvedek, amikor csak rájuk koncentrál egy-egy rész.

Bad Batch: épp most néztem meg a Clone Wars-ban a 7. évados történetüket, és valami eszméletlenül érdektelen csapat ez számomra…

Star Wars Visions: hát ez az ötlet mégis honnan jött? Mert egyébként remek! Univerzumtágítás, akkor jöhet! Az a Clone Wars óta nagyon hiányzik az SW világában.

The Acolyte: Na ez viszont talán a legérdekesebb! Sötét erő a középpontban egy mystery-thrillerben, ami egy eddig ismeretlen korszakban játszódik? Eddig nagyon ígéretes!

polovcev - 2020. 12. 12. 00:19

Talán az Acolyte. Esetleg az Ahsoka sorozatba belenézek, de csak a galaxis ismeretlen területein csatangol. Baromira nem érdekel Tatooine vagy a következő jégbolygó.

Amúgy szerintem siralmas, hogy egy olyan univerzum amelynek- képregényben és könyvben -több ezer éves történelme van ennyire be lett határolva. Kijött 11 film, 4 animációs sorozat, a Mandalorian, ehhez jön még 9 új sorozat és még mindig ugyanazt az 50 évet dolgozzák fel. Még mindig nem szabadulhatunk meg teljesen a Solo-Skywalker vérvonaltól.
Ez engem speciel már a könyvekben is idegesített, nem véletlenül preferáltam a Fejvadász háborúkat, a Mos Esley-i meséket illetve -bár mérsékeltebben- az X-szárnyúak sorozatot.

Persze nincs teljesen igazam, mert az Acolyte más korszakban fog játszodni. Egy a kilencből, szakit a már jól bejáratott, megismert, felépített világgal. Mondjuk ez megint a jedi-sith vonulatot fogja körüljárni, de hátha ad valami extrát.

winnie - 2020. 12. 12. 05:35

“Továbbra is azt mondom hogy megint mennyiség vs minőség.”

a gond az, hogy ha kevesebb lenne, akkor sem biztos, hogy jobb lenne a minőség, mert mi a garancia arra, hogy pont nem a később sokkal jobbra sikeredő projekteket hajítják ki, mert rád hallgatnak, és azt mondják, hogy nem kell mennyiség.

most komolyan, mennyi könyv, játék (szerep/társas/videó) és egyéb star wars cucc születik. és köztük mennyi a jó. nem kevés. a jó is mennyiség. ha többet csinálnak, több lesz a jó – ez törvényszerű. ha kevesebbet csinálnak, attól viszont nem biztos, hogy kevesebb lesz a rossz:)

dexike3 - 2020. 12. 12. 08:40

valószínűleg megismerjük végre a legnagyobb sith mestert Darth Plagueis-t.

Skate - 2020. 12. 12. 08:49

Ez az egész franchise mellett tart, az a fanservice. Clone Wars-t nem tartom egy közepesnél jobb sorozatnak, mégis voltak érdekes történetei és az előzmény trilógiát leköröző sorozatfináléja idén. Rebels a főszereplői és a Mandalorian megalapozása miatt volt érdekes. Általam sokáig utált Ahsokából kedvenc karaktert csinált. Így a ráépítkező két spinoff érdekel legjobban jelenleg. Acolyte lehet még érdekes. Obi-Wan Kenobi egyelőre a színészek miatt (érdekes mód lett a tervezett filmből sorozatterv, ezzel is felismerve a Disney, az új trilógiával és külön filmekkel csúnyan lebőgött). Hasonló lehet a helyzet a Mando és az Andor esetében. Visions tervezése meg nagyon olyan ötletnek tűnik, Marvel projektben is lesz antológia sorozat What If…? címen, Star Wars is kapjon már sajátot. Bad Batch meg azért kellett, mégse maradjunk animációs sorozat nélkül, már az első élőszereplős Star Wars sorozat is ezekből csírázott ki igazából.

juhaszvik - 2020. 12. 12. 12:12

Szerintem a Disney egyáltalán nem csinálja rosszul, amit csinál, és itt most nem a gazdasági részére gondolok. Szerintem ugyanis a nagybetűs Star Wars nem más, mint a rajongók közössége. Ők azok, akik odavannak az eredeti trilógiáért és sok mindenért, ami kapcsolódik az univerzumhoz. Most nem történik más, mint bemutatnak egy nagy halom elképzelést, hogy merre lehetne tágítani a világot, a nép pedig majd eldönti mi tetszik neki.
Aki pedig a dömping miatt panaszkodik, az utazzon vissza 20-30 évet az időben, hogy a gyerekkori énje jól t*kön rúghassa :)

yagami01 - 2020. 12. 12. 12:27

” Az általad kedvelt Mandaloriant és az általad várt Rangerst is a Disney szülte, ott ez miért nem gond? :) ”
Az más, sokkal kisebb mérték és meglévő alapokból táplálkozik, olyan korszakban, ami nem Disney alapokra épül. Ha jól tudom az egész “magas köztársoság” dolog sose létezett Disney előtt. Úgyhogy így egész más töltete van a kettőnek. :)

CrashBoostZoom - 2020. 12. 12. 13:11

@yagami01

Oké, kitaláltak ők is valamit, ez most miért gond? A régi Expanded Universe 95%-a nem is Lucas kreálmánya volt. Neki csak rá kellett bólintania arra amit a különböző írók kérdeztek, hogy ez így mehet-e és kész. Sok ember mégis a mai napig megveszik értük.

Attól, hogy a Disney forgalmazza/adja rá a pénzt, hogy elkészüljön még nem lesz automatikusan szar az egész.

Llew - 2020. 12. 12. 13:35

Hát szkeptikus vagyok. Jónak hangzik, de nagyot markolást érzek az egészben, főleg, hogy a The Mandalorian félórás részei meg sztori vezetése alapján ezt sem tudják kitölteni tartalommal.

Hurvinek - 2020. 12. 12. 17:26

Én emlékeztetnék mindenkit egy 2012 júniusi prezentációra az E-3 -on. Ez volt a szépreményű star wars 1313 bemutatója. Iszonyat lelkes voltam, lestem minden ehhez kapcsolódó hírt, nagyon vártam a játékot. És ugye látjuk mi lett belőle…
Azóta nagyon szkeptikus vagyok az ilyen-olyan bejelentésekkel. Magam részéről boldog leszek, ha ezeknek a fele a nézők elé kerül és 2-3 sorozat megéri a második évadot…

CrashBoostZoom - 2020. 12. 12. 17:32

@Hurvinek

Ne keverjük a két dolgot, oké? A 1313 még szépen mondva is csak pre-production fázisban járt akkor és olyankor minden különösebb gond nélkül elkaszálható egy játék és egy sorozat is.

Ezek már túl vannak azon a fázison. Mindegyik a képernyőre fog kerülni. Az, hogy meddig fognak menni a más kérdés de szerintem a karakterneves sorozatokat 1 évadosra tervezik.

Hurvinek - 2020. 12. 12. 18:01

CrashBoostZoom:
Bocsi, azt az infót honnan veszed, hogy milyen fázisban vannak ezek a projektek? Ide tudnál tenni nekem egy linket?

levadasz - 2020. 12. 12. 18:34

Olvastam valami olyat hogy lesz Disney Star ahol felnott tartalmak lesznek (nem kell kulon fizetni erte), ezekbol jo lenne ha pl. az Acolyte oda kerulne
Igazabol a Droidoson kivul belenezek majd mindegyikbe (sztem azt gyerekeknek heggesztik, de ha felnott lenne akkor se erdekelne), de azt en se ertem minek csinalnak sorozatot a Rouge One egyik nem tul erdekes karaktererol (inkabb lehetett volna Chirrutrol vagy Saw Gerrerarol) de lehet jo lesz a sztori, a Kenobi, Visions meg az Acolyte nagyon varos
A Lando is erdekes lehet, az Ashoka meg a Rangers meg gondolom kelleni fog a Mandalorianhoz
Igazabol panaszkodni nem lehet, mert itt most kapunk mindenfelet, beinditottak a Star Wars gyarat mint az allat (nyilvan ezert vettek) csak gyozzuk kivarni, a nagyszamok torvenye alapjan nemelyik meg kifejezetten jo is lehet :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz