login |

Warrior: a 2. évad – írta Cleda

2020. 12. 15. 21:30 - Írta: vendegblogger

20 hozzászólás | kategória: kritika,

We spend everyday living in their world, but today they’re gonna die in ours.

Lehet, hogy pesszimista (vagy realista?) vagyok, de már temetem a Harcost, pedig még nem is volt hivatalos kasza (mondjuk a Cinemax már biztos nem rendeli be, de a közreműködők még reménykednek, hogy máshol folytathatják). Akkor fáj igazán az ilyesmi, amikor ennek nem a minőség az oka, csak simán nem terjedt el széles körben, nem próbálták be elegen a Banshee készítőjének 2. saját sorozatát, aminek pilotjáról már van írás.

Pedig egy újabb akciódús évadot kaptunk kiváló harcjelenetekkel, amikből jelenleg a sorozatos piac hiányt szenved, vagy csak engem kerülnek el a remekül megkoreografált, előadott és prezentált bunyókat szállító alkotások.

Összességében a szezont 9/10-re értékelem, és hogy miért, annak kapcsán a tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Annak ellenére, hogy lassabban indult be ez az etap, ahogy telt az idő, egyre jobban vártam az új részeket. Újra kiéleződnek a konfliktusok, volt itt minden: drogterjesztés, „seftelések”, áskálódások, lincselés, szokatlan szövetségek. Elég sok szálat mozgatnak, de szerencsére tudják, hogy melyiket mikor kell félretenni, így egyáltalán nem zavaró, hogy például nem csak a kínaiakra koncentrálnak.

Így a politikai konfliktusok kibontakozása számomra hatalmas plusz: ezt-azt megígérni, aztán a ráébredés, hogy igazából nincsen optimális megoldás, amiből mindenki jól jönne ki. 

 I need chaos, and quickly.

Az tény, hogy a szezon első fele inkább alapozós, míg a második fele sokkal akciódúsabb volt. Az évad közepei enyhe western hangulatot idéző harcverseny és kiszámítható, ámbár tragikus végével nagy löketet adott a sorozatnak, ami a finálé előtti részben csúcsosodott ki.

A polgármester és Penny között lévő ellentét kiéleződésére valamilyen formában ugyan számítani lehetett, viszont nem gondoltam volna, hogy megölik a polgármestert. Azonban a kínai felakasztása, aztán az írek és a kínaiak leszámolása egyszerűen valami brutális volt. Persze a többi részben is voltak kemény harcjelenetek, de ez számomra mindent vitt. 

De hogy ne csak áradozzak, muszáj megemlítenem, hogy Ah Toy és az amerikai nő szerelmi szála szerintem teljesen erőltetett volt, nem adott hozzá többet a kettejük céljához. Sophie pedig a kezdetektől fogva nagyon ellenszenves volt, legszívesebben agyon ütöttem volna párszor a hülyeségeivel.

Lee depressziója és a rendszerből való kiábrándulása pedig elkerülhetetlennek tűnt, úgy érzem, felesleges volt ennyi részen keresztül ezzel foglalkozni. Mondjuk ezek nagy része eltörpül a pozitívumok mellett, de azért mégsem akartam szó nélkül hagyni.

You’re gonna wish you had killed me.

A fináléban kaptunk még egy harcot Ah Sahm és az ír között. Őszintén szólva nem tudtam eldönteni, hogy most melyikük fog a végén kidőlni, pedig Ah Sahm lenne az evidens, de valahogy a hangulattal kellő bizonytalanságot ébresztett bennem. Az apját leváltó Young Jun és Ah Sahm kapcsolata pedig pengeélen táncol, főleg utóbbi bálványozása miatt, és esetleges hátsó szándékai miatt.

Talán később egy Ah Sahm és Mai Ling közötti tongháborút terveztek volna? Mindenesetre az epizód hátralévő része sokkal visszafogottabb volt, inkább arra ment ki a játék, hogy szépen elkezdjék felvezetni a következő évad szálait, de legalább nagy cliffhangerek miatt nem kell aggódni. 

A remény hal meg utoljára, tartja a mondás, de kicsit sajnálom, hogy ennek a sorozatnak nagy valószínűséggel itt a vége. Még van benne bőven potenciál, és simán megállja a helyét a sorozatos fronton. 9/10

20 hozzászólás Ne habozz!

Zsivany79 - 2020. 12. 15. 22:14

Andrew Koji kérésére a 2. évad forgatásának befejezése után öltötte magára Storm Shadow szerepét új G.I. JOE filmben a Snake Eyes-ban.. :)

Amennyiben kaszát kapna a sorozat ebben a filmben biztosan találkozhatunk még vele.. bár én nagyon sajnálnám.. nagyon megkedveltem ezt a sorozatot és Ah Sahm karakterét, illetve ezt a világot, amit ebben a sorozatban felépítettek..

danNN - 2020. 12. 15. 22:39

Valaki mentse meg, iszonyat jó.

heidfeld - 2020. 12. 15. 22:53

Pont azért nem volt erőltetett, amit említettél, mert ugyan az volt a céljuk – kiszolgáltatott nők sorsának jobbra fordulása, férfiak világában -, így nem csoda, ha egymásra találtak…
Nagyon profin megtervezett, végrehajtott akciók. Tátott szájjal bámultuk. a 9. rész meg.. Nem csak a brutalitása miatt volt szenzációs.
Tongok közti feszültség, politikai kavarások, Ír-Kínaiak,és a két rendőr közti feszültségek, és sorolhatnám, szerencsére. Mondjuk, gyönyörű képi világot…
Feltétlenül említsük meg a közvetítőt. Zseniálisan játszotta a színész. Igaz, több nagyon jó alakítás akadt. Pl, az amputált lábú, új polgármesteré.
Nagyon tetszett a mexikói kirándulás. Kedvelem, az ilyen ” film a sorozatban”- próbálkozásokat.
Kínából jött erősítés roppant szórakoztató lett, de lehetett volna többet!
Legnagyobb hiányérzetem, a megmentett lány miatt marad, hogy nem beszélt, és kapott nagyobb szerepet.
Összességében nagyon meglepett a sorozat, és remek élmény volt. Egyre nehezebben vágok bele új szériákba, de ez is lendületet adhat a bepróbálásokra!
Nagyon szomorú év, 2020. Itt, egy 8.5/10-es sorozat, és tudomásul vennem, hogy 2 évad marad – Egyenlőre.
Remény hal meg utoljára!

cruiser - 2020. 12. 16. 01:18

Brutál jó sorozat, a 2. évad legalább olyan jó lett mint az első volt.

Energiavampir - 2020. 12. 16. 01:22

Nagyon jó sorozat, de amit kicsit hiányolok a kritikából, az a korhű történetek, és a háttér elemzése, elképesztően jól megcsinálták az 1880 as évek Friscoját.. A sorozat alapja valós történelem..
Nagyon jó lenne ha folytatnák

Nikki - 2020. 12. 16. 02:20

Nagyon jó, akárcsak az első évad, nem értem, erre hogy nem találtak rá. Van olyan jó, mint a Banshee, sőt.
A kritikával egyetértek, beindult az évad, az utolsó előtti részt fájt nézni, rég éreztem ilyet, mikor nemcsak egyszerűen túllépsz az adott sorozat epizódjának az eljátszott durvaságain, hanem itt valami brutálisan reálisnak érződött.
Lenne még mit bőven elmesélni, annyira örülnék, ha megmenekülne. A számok siralmasak, tudom, de Netflix?

Da Csa - 2020. 12. 16. 08:37

Lehet elfogult vagyok, de nálam ez a 2020-as év legjobb sorozata. Nagyon remélem hogy valahol folytatódik. Legalább még két évadra.

numudal - 2020. 12. 16. 10:37

Banshee miatt kezdtem el főleg nézni, nem tartottam sokra.. de valahogy a második évad közepén realizáltam, hogy a most futó rengeteg sorozat közül az egyik kedvencem. Kiváló képi világ, hangulat, sok jó színész, jó akciók NAGYON JÓ ZENE. Szerintem egy igazi kis gyöngyszemmé nőtte ki magát. Miért ennyire biztos, hogy kaszálják?

winnie - 2020. 12. 16. 10:50

nem az a biztos, hogy kaszálják, hanem az, hogy a csatorna, ahol volt/van, nem fog többet sorozatozni. ergó nem folytatódhat rajta.

numudal - 2020. 12. 16. 12:03

ahhh köszi az infot!

gyuri - 2020. 12. 16. 12:32

A legjobb sorozat ebben az évben!!

Crow - 2020. 12. 16. 13:37

Nem az volt h megy az hbo maxra?

carlos - 2020. 12. 16. 14:57

Csatlakozom, imádtam.Zene,apró poènok,harcok,dráma,korszakba kiszakadás annak minden feszültségével és szabadságával, lehetőségével,valamint persze leginkább a karaktereket birom. Pechemre általában kaszálják ezeket,de remélem marad.

Isaac - 2020. 12. 16. 17:44

Ez most komoly ,hogy jelenleg futó egyik legminőségibb sorit elkaszálják, ami a helyszín és az idő tekintetében amiben játszódik gyakorlatilag hiánycikk a piacon.
Azt már meg sem említem,hogy a 9.részben lévő tömegverekedést ,így megvalósítani még filmben sem láttam :D Ha ezt nem menti meg valamelyik szolgáltató,akkor arrafelé nincs esze senkinek.

Lookie - 2020. 12. 17. 22:10

@Isaac teljesen egyetértek minden egyes szavaddal. Ezt őrület lenne elkaszálni. Egyik nagy kedvencemmé nőtte ki magát ez a sorozat. Jók a karakterek, a verekedések pazar kategória, Banshee hangulat sok helyen, maga műfajában pazar minőség.

walaki - 2020. 12. 26. 00:23

“Akkor fáj igazán az ilyesmi, amikor ennek nem a minőség az oka, csak simán nem terjedt el széles körben”

A szívemből szóltál! Rettenetesen jó ez a sorozat, és nemcsak a kivitelezés minősége miatt! Imádom, ahogy még a mellékszereplőknek is mélysége van, és mindenkiről tudni akarod, mi lesz vele. Az már csak hab a tortán, hogy a képi világ mennyire jól idézi meg a gyerekkori kedvenc Bruce Lee filmjeimet! Szenzációs koreográfia, nagyon hangulatos képi világ, érdekes szereplők, egyszerűen tökéletes!

Bízzunk benne, hogy a Netflix átveszi! Fingers crossed!

winnie - 2020. 12. 26. 08:25

Nem az volt h megy az hbo maxra?

nem volt szó ilyesmiről.

KáBé - 2020. 12. 28. 00:57

Élmény 5/5
Akciójelenetek 5/5
Humor 5/5
Történet, korhű ábrázolás, díszletek 5/5
Színészi játékok 5/5
Hangulat 5/5
Nálam bekerült a legjobbak közé.
Várom a folytatást

csocsessz - 2021. 01. 12. 15:07

Hbo nak érdekében áll felkarolni szerintem, máskülönben viszi a Netflix.

Amúgy óriási pozitív meglepetés volt az évad, teljesen lekötött és kikapcsolt a játékidőre.

zoli1863 - 2021. 01. 21. 20:54

Óriási kedvenc lett nálam. Imádtam az Into The Badlands szériát is és azért próbáltam be,ezt a harcművészes sorozatot is,de valami eszméletlen szuper. A kor miliője, a szereplők, a karakterek, mind,mind nagyon eltalált. Rengeteg potenciál van még benne,2-3 évadot még simán elbírna, jó lenne, ha valaki kiaknázná a lehetőséget. Szurkolok neki!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz