login |

Lesz A birodalom 3. évad

2020. 12. 18. 17:50 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: az év híre, Európa is létezik, hírek, ,

Bevallom, ha így olvasnám a címet, akkor nem kapcsolnék azonnal, hogy melyik sorozatról van szó, de ha azt mondaná valaki, hogy a Riget-ről, akkor rögtön beugrik Lars von Trier 90-es évekbeli szériája, mely The Kingdom angol címen futott, és Stephen King (!) készítésében még amerikai adaptációt is kapott (Kingdom Hospital – A félelem kórháza). Egy kultikus természetfölötti kórházsorozatról van szó.

Na, szóval lesz 3. szezonja a Riget-nek, ami anno még DVD-n is megjelent idehaza. És ez az 5 részes 3. évad egyben az utolsó is lesz

(Nekem tényleg nagyon érdekes a kapcsolatom ezzel a sorozattal, hiszen anno a Titanic Filmjelenlét fesztiválon néztem meg (mondhatni ez volt az első darám? hoppá!), jóval a magyar tévés premier előtt, csak azért, mert az ajánlóban a Twin Peaks és a Vészhelyzet elegyeként hivatkoztak rá. És, ahogy azt 10+ éve írtam, “életem egyik első, kegyetlenül hatásos sorozatélménye volt”. Sajnos kritikánk nincs róla, de talán kapunk.)

Szóval a Hullámtörés, A bűn lélektana, a Dogville és a Táncos a sötétben rendezője elkészíti a befejezést. Amit egyébként már annak idején is tervezett, hiszen eleve 3 évados sorozatot álmodott meg, azonban pár kiemelt színész halála miatt sosem zárhatta le a sztorit. A mostani szezon kapcsán csak annyit lehet tudni, hogy régi és új szereplők is lesznek benne, el fog varrni befejezetlen történeteket, és újra fogja izzítani a svéd-dán rivalizálást.

A forgatókönyveket ismét Von Trier írta Niels Vørsel közreműködésével, és ő is fogja rendezni a teljes szezont, ami The Kingdom Exodus címen fut majd

6 hozzászólás Ne habozz!

Rubber Duck - 2020. 12. 18. 20:05

Nálam top10-es sorozat, nagy kedvenc (volt), imádtam a hangulatát, az atmoszféráját…úgy az egészet.

Skate - 2020. 12. 18. 20:39

Ideje pótolnom az eredeti két évadot. :)

s.cs. - 2020. 12. 18. 20:48

Pont egy kollégám ajánlására néztem végig a 8 részt most, erre amint befejeztem jött a hír a 3. évadról.

Endymion - 2020. 12. 18. 20:50

Ez számomra, akkor AZ ÉV HIRE! Beszarás és libabőr! :D
Amúgy nem úgy volt, hogy Von Trier azért nem folytatta a sorozatot, mert a főszereplő színész meghalt és nélküle nem akarta folytatni? Pedig micsoda cliffhanger-rel ért véget az is!

Thomas - 2020. 12. 18. 23:25

Érdekes, hogy én ezt soha nem is terveztem, hogy megnézem, pedig bírom von Trier filmjeit és imádom a Twin Peakst és a Vészhelyzetet is, de akkor a lezárás egy jó apropó lesz arra, hogy ledaráljam egyben az egészet.

Sigismundus - 2020. 12. 19. 08:44

Az de para egy sorozat !!! Nem szeretem a horrort, és ez nem is horror, de emlékszem amikor végignéztem a sorozatot csak nap közben mertem nézni, nem este elalvás előtt :-)

A 3. évadhoz, nem tudok mit szólni, igen nagy időben a távolság azért. és úgy tűnik az ilyen évtizedek utáni lezárások nem szoktak sikerülni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz