login |

Pennyworth: kezdett a 2. évad – írta Mate4182

2020. 12. 20. 21:30 - Írta: vendegblogger

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Alan Napier, Michael Gough, Michael Caine, Jeremy Irons és Sean Pertwee után hatodjára is sikerült újracastingolni pár éve Alfred Pennyworth karakterét Jack Bannon személyében. Bár az első négy színészre még csak-csak ráfogható, hogy nagyjából ugyanabban a korában alakították, de a Gotham-sorozat Pertwee-je után most egy még fiatalabb korszakában követhetjük nyomon Gotham leghíresebb komornyikjának életét.

Régen még csak sejthettük, de a Gotham óta tudjuk is, hogy Alfredet kemény fából faragták és megvan a maga múltja. Sajnos Batman mellett nehéz érvényesülni, így sosem tudhattuk meg, hogy a szabadnapjain miféle történetekkel szórakoztathatja az idős Mr Pennyworth az unokáit. Milyen lehetett mielőtt elköteleződött a Wayne család szolgálata mellett? Valami ilyen vonalon mozoghatott a brainstorming amikor a Pennyworth ötlete megszületett.

Az első évad (az én megítélésem szerint) kicsit sokat akart elsőre, és több komoly szálon vágott bele a történetbe. Alfred bemutatása, a Wayne szülők bemutatása, az állami vezetést megdönteni kívánkozó Hollók Társasága, és a szerelmi szál elég lett volna. Ehelyett volt puccs, szerelmi szál, bosszú és itt már tényleg véget érhetett volna, főleg hogy Alfred utolsó lapra még egy királynőt is húzott. De még mindig beletuszkoltak egy drámai fordulatot a legvégére.

A második szezon úgy kezdődött, mintha egy soft rebootot látnék. Az ismét minimális PTSD-ben szenvedő Alfred ezúttal is a Delaney-ben dolgozik kidobókén,t és ezúttal is a barátaival kérik fel őket különböző akciókra a Hollók Társaságával szemben. Akik amúgy az azóta eltelt évben ismét sikereket értek el, és már-már háborús helyzetet idéztek elő Anglián belül. Az oldalak közötti kavarodást az első rész alapján már megint Bet Sykes fogja elkezdeni. Paloma Faith az egyik említhető név szerintem a stábból. Alakítása a ripacsságának ellenére is kifogástalan.

Kifejezetten élveztem az első évadot, bár úgy gondolom két szezonra is elég lett volna a tartalom, és itt-ott még ki is pótolhatták volna. A 2×01-ben lényegében mindenki előkerül, akit az első évadból megismerhettünk, és valószínűleg kicsit erősebbre fonják az Alfredet és az egyelőre még nem házas Wayne-eket összekötő szálakat.

Ami érdekes újdonságnak tűnik, az a királynő frissen kialakult érdeklődése/rajongása Alfred iránt. A nálam műveltebb képregény-rajongók megírhatnák, volt-e valaha utalás arra valamilyen Batman-füzet lapjain, hogy az öreg Alfred régen titkos viszonyt folytatott a királynővel, mert komolyan érdekelne. Mellette Thomas Wayne életében felbukkant egy menyasszony, Betsy Van Wick, aki elvileg kitalált személy, nem szerepelt a rajzolt füzetekben. Illetve megkaptuk az évad egyik fő irányvonalának tűnő a StormCloud projektet, amivel látszólag valamilyen szörny-gyártásba akarnak fogni.

A látványra, jelmezekre, díszletekre továbbra sincsen panaszom. Ilyen téren a Pennyworth sokkal jobbnak tűnik, mint a Gotham, remélem, ez a továbbiakban is így marad. Bár az első évad szerintem stabil 8-as volt, a második évad kezdésére most csak egy 7/10-et adnék a már említett ismétlődő körülmények miatt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz